iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Crvena Tifoza

#14476 Re: iPhone - All about

Post by Crvena Tifoza »

todd_smith wrote:
Better Man wrote: Izvini, ali iPhone nije 900 eura i ne znam gdje si izmislio tu cijenu. Cijena modela od 16 GB je 539 funti, od 64 GB je 619 funti i od 128 GB je 699 funti. Ovaj veći ima početnu cijenu za model od 16 GB 619 funti, model od 64 GB je 699 funti i model od 128 GB je 789 funti
Sa appleove stranice, dodaj jos 100e za apple care bez kojeg je ludilo uzeti iphone

Image
Zasto je ludilo uzimati IPhone bez Apple care? Od 3GS pa na ovamo imam sve modele IPhone i nisam ni za jedan uzimao Apple care.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Alfons Kauders

#14477 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

Maharadza wrote:
Radi se o tome da su Apple proizvodi u dalekom SAD-u daleko pristupačniji (i popularniji) nego u EU, kratko i jasno, a na što ukazuju i statistike prodatih IP uređaja u SAD i EU u odnosu na konkurenciju! :wink:
tacno

http://www.businessinsider.com/android- ... ets-2014-8

a problem za apple je sto se stanje ne popravlja, pa im ne ide bas najbolje ni u evropi ni u kini

•Germany — Android 81%, iOS 11%.
•U.K. — Android 61%, iOS 29%, Windows Phone 10%.
•France — Android 71%, iOS 15%, Windows Phone 11%.
•Italy — Android 76%, iOS 12%, Windows Phone 10%.
•Spain — Android 84%, Windows Phone 8%, iOS 7%.

naravno cinjenice se ignorisu u bosni - upravo iz 'modnih' razloga... nista vise... iphone vise jednostavno nije superioran proizvod, u americi mozda i jeste radi broja korisnika i mase usluga koje mi u evropi ne mozemo koristiti... to razumijem i to je ispravno - ljudi jednostavno nude vise, boljih usluga na najvecem trzistu, koje je usput i domace

ali bosnji to nije bitno jer je ajfon sminka, statusni simbol, cak i onda kada se uzima za cetverocifreni iznos, na crno, bez g od garancije... evo vidim u spaniji cak i windows phone bolje stoji... al ta ce spanci, kokuzi, mi ipak imamo vise para za premium proizvode, jel tak? :D

ah da... premium ajfon 5s je jeftiniji u proizvodnji od plasticnog galaxya s5... bice da je radi te kvalitete i space age komponenti... minus barometar i nfc :D
todd_smith

#14478 Re: iPhone - All about

Post by todd_smith »

Crvena Tifoza wrote:
todd_smith wrote:
Better Man wrote: Izvini, ali iPhone nije 900 eura i ne znam gdje si izmislio tu cijenu. Cijena modela od 16 GB je 539 funti, od 64 GB je 619 funti i od 128 GB je 699 funti. Ovaj veći ima početnu cijenu za model od 16 GB 619 funti, model od 64 GB je 699 funti i model od 128 GB je 789 funti
Sa appleove stranice, dodaj jos 100e za apple care bez kojeg je ludilo uzeti iphone

Image
Zasto je ludilo uzimati IPhone bez Apple care? Od 3GS pa na ovamo imam sve modele IPhone i nisam ni za jedan uzimao Apple care.

pa kada ulazes takve pare tj dajes valjda zelis ako ti slucajno ispadne ili slicno ili cak u njemu sam od sebe nesto se pokvari, sa apple careom besplatno ti nov mobitel daju

zamisli sad dajes hiljadu maraka, slucajno dugme upadne ili slucajno neki papak ti polije vodom sta ja znam nesto ne daj Boze, sta ces onda? placaj ludilo za nov novcat mobitel za kojeg su dijelovi skupi jer je bas to nov novcat

Nikada ne znas sta ce biti, ja sam uzimao 3 godine apple care, jednu nisam odmah ode wifi, ode dugme, a cuvao sam ga kao prethodne 3 godine
AmADin_gospo

#14479 Re: iPhone - All about

Post by AmADin_gospo »

sta procitah, allahu dragi.

pa ovi poljoprivredni fanovi su u 5 deka ko ISIL fanovi u gornjoj maoci.
zaludjeno do bola, i djaba ti njima govorio da su 2+2=4, kad su njima rekli da je 5, i ti mozes da im trunis danima, djaba, njima je 5.
Nefs-i Mulhima

#14480 Re: iPhone - All about

Post by Nefs-i Mulhima »

:mrgreen:
Crvena Tifoza

#14481 Re: iPhone - All about

Post by Crvena Tifoza »

todd_smith wrote:
Crvena Tifoza wrote:
todd_smith wrote: Sa appleove stranice, dodaj jos 100e za apple care bez kojeg je ludilo uzeti iphone

Image

pa kada ulazes takve pare tj dajes valjda zelis ako ti slucajno ispadne ili slicno ili cak u njemu sam od sebe nesto se pokvari, sa apple careom besplatno ti nov mobitel daju

zamisli sad dajes hiljadu maraka, slucajno dugme upadne ili slucajno neki papak ti polije vodom sta ja znam nesto ne daj Boze, sta ces onda? placaj ludilo za nov novcat mobitel za kojeg su dijelovi skupi jer je bas to nov novcat

Nikada ne znas sta ce biti, ja sam uzimao 3 godine apple care, jednu nisam odmah ode wifi, ode dugme, a cuvao sam ga kao prethodne 3 godine
Svaki IPhone dolazi sa jednogodišnjom garancijom koja pokriva i tu promjenu telefona. Do sad sam tu garanciju koristio samo za promjenu slušalica jer ih koristim za trčanje pa se 'nakvase', čak sam i neki dan promjenio slušalice iako mi je istekla garancija. Taktizirao malo, išao u prodavnicu u subotu kad su najviše zauzeti pa nisu obraćali pažnju imam li ili nemam garanciju nego nabrzaka da me skinu sa dnevnog reda.

AstorH

#14482 Re: iPhone - All about

Post by AstorH »

Zasto vas Androidase toliko potresa bilo sto vezano za Apple kada ste vi korisnici Androida ?
Ja koliko vidim ovdje u temi da vi ustvari niste bas zadovoljni svojim fonovima sa Andoridom, jer da jeste, mislim da ne bi imali potrebe da bilo sto dokazujete u vezi vaseg androida posebno ne na ovoj temi, ili mozda niste njime posve zadovoljni, ili mozda potajno zelite iPhone, ali niste u mogucnosti da ga imate pa onda pljujete po njemu kako je skup, zasto je skup, ne bi ja dao te pare i sl. ?

Je li vas netko tjera da uzmete bilo sta od Apple-a ??

Zasto ste onda potreseni od sinoc i sta radite na ovoj temi ako sve sto zelite vec imate u rukama, ili mozda - nemate ?
amidzazeher

#14483 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

A dokle je ova tema dosla kad i Alfons na njoj komentarise :run:
isx

#14484 iPhone - All about

Post by isx »

Haka brate regulisi ovaj saobracaj na temi malo. Invazija zelenih kanti u zadnja 24h. :D
Last edited by isx on 10/09/2014 23:51, edited 1 time in total.
Crvena Tifoza

#14485 Re: iPhone - All about

Post by Crvena Tifoza »

AstorH wrote:Zasto vas Androidase toliko potresa bilo sto vezano za Apple kada ste vi korisnici Androida ?
Ja koliko vidim ovdje u temi da vi ustvari niste bas zadovoljni svojim fonovima sa Andoridom, jer da jeste, mislim da ne bi imali potrebe da bilo sto dokazujete u vezi vaseg androida posebno ne na ovoj temi, ili mozda niste njime posve zadovoljni, ili mozda potajno zelite iPhone, ali niste u mogucnosti da ga imate pa onda pljujete po njemu kako je skup, zasto je skup, ne bi ja dao te pare i sl. ?

Zasto ste onda potreseni od sinoc i sta radite na ovoj temi ako sve sto zelite vec imate u rukama, ili mozda - nemate ?
Ma to je u najmanju ruku glupa rasprava. Za svoje pare nek radi ko šta hoće i kako hoće. Boli me neka stvar hoće li neko kupiti Samsung ili IPhone. Većina ljudi danas, koji velikim intezitetom koriste pametne telefone, kupuju brendove i modele telefona na koje su navikli i koji im je usko vezan za njihov, hajmo reći, 'lifestyle'.

todd_smith

#14486 Re: iPhone - All about

Post by todd_smith »

Ja sam evo musterija Applea, koji govori da je Android bolji.

Sada ce biti: Pa uzmi android ko te sisa

isto tako uzmi i ti apple, i ignorisi sta drugi pricaju, sta njima pametujes o cemu bi oni trebali da pricaju
isx

#14487 Re: iPhone - All about

Post by isx »

amidzazeher wrote:A dokle je ova tema dosla kad i Alfons na njoj komentarise :run:
Iscrpio je podforum politika pa se presaltao ovamo. :)
Alfons Kauders

#14488 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

AstorH wrote:Zasto vas Androidase toliko potresa bilo sto vezano za Apple kada ste vi korisnici Androida ?

ne, samo volimo podjebavati fanatike, bilo vehabije, bilo one cukoljupce, bilo vas ajfondzije

"nismo u mogucnosti da ga imamo?" :lol: ili mozda necemo da bacamo pare na gluposti - ne volim ni skupe android i windows telefone, skupe laptope, tablete, satove, odjecu, pa cak ni kola... jer mi je sve to prolazno sranje... a ne osjecam potrebu da bilo sta bilo kome dokazujem... niti da kompenziram... :D imam naime, chunu sasvim prosjecnih dimenzija :D

kad smo vec kod kompenzacije, prije desetak godina sam pricao sa jako pametnom damom, sa prilicno egzoticnim zanimanjem... drustvo i psiha... i objasnjavala mi je kako su blentavi statusni simboli jako vazni u tranzicijskih zemljama, jer ljudi nemaju love da se kurce putovanjima oko svijeta, skolovanjem na prestiznim univerzitetima i vilama s bazenima... pa kupuju skupe telefone, krpice i sl trivijalne stvari, jer ne mogu priustiti ono sto je zaista bitno u zivotu... iz istih razloga ja valjda ne osjecam potrebu da bacam pare na te gluposti

ima tu ona stara narodna mudrost, ne trebaju doktorske disertacije i pametne dame - "dzaba mu sve kad ga nije sit kurac pravio" :D
Saka

#14489 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

todd_smith wrote:

Malo pričuvaš telefon, staviš kakav case, nosiš u posebnom džepu i sl. Nikad mi se ništa nije pokvarilo na iPhone-ima i iPad-u, a svi updatirani, Jaibreakani, tweakovani. Osim što mi je na petici otišao power button. Naručio flat kabl sa alatom preko eBay-a za 15-tak KM i zamijenio, problem riješen (ako se bojiš sam, u Univerzalno zamjena 40KM). A i to otišlo jer je bila fabrička greška u toj seriji, poslije su mijenjali telefone raji za džaba, bez Apple care-a.
Last edited by Saka on 10/09/2014 23:59, edited 3 times in total.
Maharadza

#14490 Re: iPhone - All about

Post by Maharadza »

isx wrote:Haka brate regulisi ovaj saobracaj na temi malo. Invazija zelenih kanti u zadnja 24h. :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_forum

Pročitaj pa možda skontaš zašto forum uopšte služi! A ja ne vidim da iko ovdje piše offtopic ili iznosi laži, štaviše, statistika je NEUMOLJIVA (divi gore)! :lol:
Alfons Kauders

#14491 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

isx wrote:
amidzazeher wrote:A dokle je ova tema dosla kad i Alfons na njoj komentarise :run:
Iscrpio je podforum politika pa se presaltao ovamo. :)
nemojte da i madnera dovedem :D

nego kako sam se prilagodio? :D mislim znam da mnogima smeta sto unosim cinjenice u raspravu... jer vidim da niko ne odgovara na postove u kojim ih pomenem... :D

bas kao vehabije i komunjare na politici :lol:
isx

#14492 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Maharadza wrote:
isx wrote:Haka brate regulisi ovaj saobracaj na temi malo. Invazija zelenih kanti u zadnja 24h. :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_forum

Pročitaj pa možda skontaš zašto forum uopšte služi! A ja ne vidim da iko ovdje piše offtopic ili iznosi laži, štaviše, statistika je NEUMOLJIVA (divi gore)! :lol:
Android je offtopic na ovoj temi, a puna ti ga usta u svakom postu.
Alfons Kauders

#14493 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

isx wrote: Android je offtopic na ovoj temi, a puna ti ga usta u svakom postu.
oprosti, a sta nije offtopic na ovoj temi?

kad pricamo o cipovima, mojne ba to, podatke ovo ono... kad pricamo o prodajnim rezultatima, ne valja ni to... jer cinjenice su zlo, cak stavise vrijedjaju ljude - isto kao kad se povuce ateizam-agnosticizam na vjerskim temama, pa se bradonje usplahire... i tu niko ne vidi nikakav problem? dobro rece kolega za ISIL i maochu :D

dakle ovo je neki "circlejerk" sto bi rekli ameri ili sta vec? trebamo svi govoriti "joj vidi jes' liiiijep", da se ko nedaj boze ne uvrijedi? :D
todd_smith

#14494 Re: iPhone - All about

Post by todd_smith »

Saka wrote:
todd_smith wrote:

Malo pričuvaš telefon, staviš kakav case, nosiš u posebnom džepu i sl. Nikad mi se ništa nije pokvarilo na iPhone-ima i iPad-u, a svi updatirani, Jaibreakani, tweakovani. Osim što mi je na petici otišao power button. Naručio flat kabl sa alatom preko eBay-a za 15-tak KM i zamijenio, problem riješen (ako se bojiš sam, u Univerzalno zamjena 40KM). A i to otišlo jer je bila fabrička greška u toj seriji, poslije su mijenjali telefone raji za džaba, bez Apple care-a.
Kupis novo auto boli glava, da li bi uzeo osiguranje? Nikada u zivotu nisi imao sudar bilo sta ama ni ogrebotinu, da li bi i dalje uzeo osiguranje?

:mrgreen:
Saka

#14495 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

todd_smith wrote:Kupis novo auto boli glava, da li bi uzeo osiguranje? Nikada u zivotu nisi imao sudar bilo sta ama ni ogrebotinu, da li bi i dalje uzeo osiguranje?
Auto je neuporedivo skuplje a osiguranje proporcionalno puno jeftinije. Za stvar od 1400 KM nikad ne bih uzeo osiguranje od 200 KM (zamisli uzmeš auto od 140.000 KM i traže ti još 20.000 KM za kasko). Preuzimam rizik ako ga razbijem, upadne mi u more i sl. Naravno neki ljudi su skloni incidentima, gubljenju, ne paze i njima se isplati uzeti neku vrstu osiguranja. Ali tvrditi da je svakome glupost ne uzeti Apple care je glupost za sebe. :)
AstorH

#14496 iPhone - All about

Post by AstorH »

Alfons Kauders wrote:

ne, samo volimo podjebavati fanatike, bilo vehabije, bilo one cukoljupce, bilo vas ajfondzije

"nismo u mogucnosti da ga imamo?" :lol: ili mozda necemo da bacamo pare na gluposti - ne volim ni skupe android i windows telefone, skupe laptope, tablete, satove, odjecu, pa cak ni kola... jer mi je sve to prolazno sranje... a ne osjecam potrebu da bilo sta bilo kome dokazujem... niti da kompenziram... :D imam naime, chunu sasvim prosjecnih dimenzija :D

kad smo vec kod kompenzacije, prije desetak godina sam pricao sa jako pametnom damom, sa prilicno egzoticnim zanimanjem... drustvo i psiha... i objasnjavala mi je kako su blentavi statusni simboli jako vazni u tranzicijskih zemljama, jer ljudi nemaju love da se kurce putovanjima oko svijeta, skolovanjem na prestiznim univerzitetima i vilama s bazenima... pa kupuju skupe telefone, krpice i sl trivijalne stvari, jer ne mogu priustiti ono sto je zaista bitno u zivotu... iz istih razloga ja valjda ne osjecam potrebu da bacam pare na te gluposti

ima tu ona stara narodna mudrost, ne trebaju doktorske disertacije i pametne dame - "dzaba mu sve kad ga nije sit kurac pravio" :D

Preporucio bih ti da onda otvoris temu iskljucivo za podjebavanje takvih jer u ovoj iskljucivo iznosis stvari koje se ticu ANDROIDA, a za to imas temu.
Sto se psihe i drustva tice, kad si vec pomenuo, ti neprestano reflektiras ovdje svoje nezadovoljstvo i zavist, popracenu prkosom, a nisi ni humoristican kao sto mislis, dakle psihu si definirao prije nego si je i pomenuo.

Kazes nemas potrebu da bilo sta kome dokazujes. Koliko vidim ti itekako imas tu potrebu.

Pominjes drustvo, kazes, statusni simboli i skupe stvari ti nisu potrebne, tebi je to prolazno, stoga ja te pitam, zasto se onda nerviras sto netko drugi ima skupe stvari i tjera li te tko da uzimas bilo sto ne zelis?
Ne.
Zasto onda napadas ostatak drustva koji kupuje i koristi ono sto zeli i sto ga usrecuje ?
Tu opet dolazimo do stanja tvoje psihe i ne-fer stava prema drustvu i odredjenoj skupini ljudi.

Dotakao si se i toga da ljudi ne mogu, kao sto si napisao, da priuste sebi ono sto je ustvari bitno. Od kuda TI znas sta je kome bitno i tko si ti da odlucujes sta ce tko sebi da kupi? Evo opet dolazimo do stanja tvoje psihe i mentalnog profila takvog da odgovara klasicnoj zavisnoj licemjernoj osobi kojoj smeta nesto sto nikakve veze sa njom nema pa ta osoba dalje pise da ne osjeca potrebu da baca pare na te gluposti.
Tu opet dolazimo do kljucnog pitanja na pocetku, tjera li te tko da takve stvari kupujes ? Ne.
Sta onda ti imas samnom ili bilo kime ovdje na temi tko kupuje ZA SVOJE NOVCE ono sto on zeli ?
Odgovori mi na pitanje - sta ti imas sa time?
Jesam li ti vec rekao da nisi humoristican ?
Ah, jesam. Stoga ne pokusavaj da glumis klauna sa tim smajlijima. Vjeruj , meni nisi zanimljiv.

Sent from my iPad using Tapatalk
supercali

#14497 Re: iPhone - All about

Post by supercali »

a sta je problem ako se pominje android u kontekstu usporedbe sa novom 6-icom

izgleda zabranjeno uporedjivati ili bole cinjenice kad se uporedi

hocemo li onda uporedjivati sa symbianom i odgovarajucim nokijama tipa N95 i slicno?
mozda to odgovara
isx

#14498 Re: iPhone - All about

Post by isx »

supercali wrote:a sta je problem ako se pominje android u kontekstu usporedbe sa novom 6-icom

izgleda zabranjeno uporedjivati ili bole cinjenice kad se uporedi

hocemo li onda uporedjivati sa symbianom i odgovarajucim nokijama tipa N95 i slicno?
mozda to odgovara
Android je operativni sistem. iPhone6 je telefon. To je poređenje krušaka i jabuka.
AstorH

#14499 iPhone - All about

Post by AstorH »

@supercali

Ovo nije tema A vs B, nego tema o iPhone- u, a vi ste ovdje vas par dosli provocirati i razglabati o Androidu koji veze nema sa Apple uredjajima.
Nas da bole cinjenice ili nedostatci Apple uredjaja bili bi u temi Android i ja bi sutra nosao Samsung.

Sent from my iPad using Tapatalk
Digla_da_kreci

#14500 Re: iPhone - All about

Post by Digla_da_kreci »

Jeste mi shega sa prepucavanjem, cak i simpaticni :D

Cuj jabucari i ajfondzije :lol: :lol: :lol:
Nisam ubrala kako oslovljavate ove sto imaju android? :mrgreen:
Post Reply