Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
seln

#14476 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

llull wrote:@sein

A gdje to palestinci nemaju struju i vodu ?
Liban, Jordan ???
Nije vrijedno odgovora.
llull

#14477 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

Pa pojasni o kojim kampovima je rijec, uostalom bio je i kod nas rat pa nema vise jebenih izbjeglickih kampova, ljudi su nastavili sa zivotom. Zive dalje,pronasli su novi dom i guraju kako znaju i umiju.
Ne mozes 70 godina zivjeti u izbjeglickom kampu. Ok prognani su ali ucini nesto da zivis bolje...

Znam ja koji su kampovi samo zelim da mi pojasnis kad si vec se uhvatio toga ...
fakat

#14478 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by fakat »

Zanimljivo iznalazenje niza opravdanja zasto bogati i mocni imaju pravo da siluju sirotinju.
jeza u ledja

#14479 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Kikibombona wrote: Upravo tako.

Pogledaj samo fasisticku Tursku ili fasisticki Iran, dvije drzave sto puta gore od Izraela.

Erdogan hladno etnicki ocisti kurdski teritorij u Siriji, protjera 140 000 ljudi prema zvanicnim podacima UN-a i drugih relevatnih organizacija, bez da snosi ikakve posljedice. Na prostoru gdje 90% stanovnika cine Kurdi, Turska u roku od 2-3 mjeseca izvrsi etnicko ciscenje i promijeni demografsku sliku bez velike medijske pompe. I to etnicko ciscenje je potpuno otvoreno, sa jasnom namjerom i izjavama. Erdogan otvoreno poruci 'vratit cemo zemlju u ruke Arapa i Turkmena'.

Isto tako, za grad u kojem zive 95% Kurdi, Erdogan kaze da je arapski. Za Kirkuk kaze da je turkmenski iako u njemu zivi 15% Turkmena.

http://www.kurdistan24.net/en/news/7652 ... 2a32efa18b

Izraelci piju krv na slamku, dok turski fasisti za par mjeseci urade zla koliko Izraelci za 50 godina. To forumski islamisti i palestinske apologete ne zele vidjeti a vamo glume moral i pravdu. Nema tu principijelnog covjeka s glave, svi navijaju za svoje uzdanice po vjerskoj liniji.

Palestinci imaju upravu na dijelu zemlje, Turska i Iran ogroman prostor drze pod rigidnom okupacijom. I ne samo oni, isto rade Rusi, Kinezi i dr. Jedino je Izrael problem. Ma hajte...
Ah, Turci su poznati genocidasi i od ranije. :roll:

A najsmjesnije sto svi ovi na BI kojima su puna usta Palestine bi se prvi s njima poklali da recimo nema Izraela. I klali su se, tretirali ih ko stoku, a i ne cudi me jer su i ovi sami pravili belaje, drzave u drzavi, gdje god su otisli. Jordan svojevremo fino konto sebi jamit Zapadnu Obalu, a imali su godinama problema sa drzavom u drzavi. U Libanu, ratovali su protiv njih, prvi Hezbollah koje Iran zdusno pomaze.
Al zato puna usta Palestine, jel. :oops:
jeza u ledja

#14480 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

fakat wrote:Zanimljivo iznalazenje niza opravdanja zasto bogati i mocni imaju pravo da siluju sirotinju.
Zanimljivo iznalazenje niza opravdanja zasto Palestinci, arapski svijet i Iran ne snose krivicu nad svojom sudbinom.
seln

#14481 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

fakat wrote:Zanimljivo iznalazenje niza opravdanja zasto bogati i mocni imaju pravo da siluju sirotinju.
Sta da ti pojasnjavam? Ne pratis vijesti?
Da Izrael stalno pod nekim izgovorima prekida dovod struje i vode za palestinske teritorije?
Da im rusi kuce, jer se u njima "kriju teroristi"?
Da zabranjuje prolaz humanitarne pomoci i Ljekara bez granica?
Da uzima lavovski dio plodne zemlje i vode iz jezera Genezaret i iz rijeke Jordan?

Pa svaki iole realan Jevrej ce ti to isto reci.
seln

#14482 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

jeza u ledja wrote:
Zanimljivo iznalazenje niza opravdanja zasto Palestinci, arapski svijet i Iran ne snose krivicu nad svojom sudbinom.
Ko puca? Svi pucaju!
jeza u ledja

#14483 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

swanfilter wrote:
jeza u ledja wrote:Napisi gdje si vidio da je neko "skoro na sva usta hvalio Rezu Pahlavija".
Niko nije na sva usta hvalio, to sam i naglasio. Nego, pljuvanjem i ismijavanjem njihovih mula, pokrivanja, uređenja drustva i drzave, ... Drzave koju su Iranci izabrali kakva da bude, pojedinim ocito nedostaje Reza. Nisu mule nametnule, uzele ili pozivale na oruzije da bi Iranci danas imali sta vec imaju. Zna se ko ih je pozvao, doveo, vodio i dan danas sa njima je. Ovdje se, de facto, potura prica Talibana u Afganistanu ...
Gdje se na ovoj temi ismijavaju mule, pokrivanje, uredjenje drustva i drzave Iran? Kome na ovoj temi nedostaje Reza?
MMM1977

#14484 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MMM1977 »

mirsek wrote:
breuer wrote:Pa ta Čemerika ispade, vjerska država :?
Jbg. sloboda da budes vjerski fanatik u kravati. Tacno je da evengelisti navode vodu na mlin izrahellu zbog vjerskih ubjedjenja.
Nazalost :roll:
Nabijem na qrac evangelistu. Lindu Evangelistu :D
jeza u ledja

#14485 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

seln wrote:
jeza u ledja wrote:
Ko puca? Svi pucaju!
Tebi se prica svodi na jedno te isto. Otprilike ko razmislja kriticno o Palestincima, on je apologeta. To je jednako floskuli kad neko napise nesto protiv Izraela (ne na ovom forumu naravno :lol: ), on se odmah proziva antisemitom.

Na tvoje konkretne stvari napisao sam ti konkretne odgovore, na koje ti nemas reci nista osim "hu-ha, vidi apologete".

Napisao si "ispasce sad Iran kriv za smrt Palestinaca", ja ti doslovce dao vrlo jasan fakat koji to dokazuje. Odgovora nema. Cekas sljedeci upis da bi napisao "vidi apologete".
Ja ovdje pak vidim apologete ponasanja Palestinaca i pogotovo arapskog svijeta, jer nece uopste da prihvate kritiku, ili je umanjuju kao faktor.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14486 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by _BataZiv_0809 »

Ne mogu pravedno uciniti jakim, pa cu jako uciniti pravednim...
aratet

#14487 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

jeza u ledja wrote:
Kikibombona wrote: Upravo tako.

Pogledaj samo fasisticku Tursku ili fasisticki Iran, dvije drzave sto puta gore od Izraela.

Erdogan hladno etnicki ocisti kurdski teritorij u Siriji, protjera 140 000 ljudi prema zvanicnim podacima UN-a i drugih relevatnih organizacija, bez da snosi ikakve posljedice. Na prostoru gdje 90% stanovnika cine Kurdi, Turska u roku od 2-3 mjeseca izvrsi etnicko ciscenje i promijeni demografsku sliku bez velike medijske pompe. I to etnicko ciscenje je potpuno otvoreno, sa jasnom namjerom i izjavama. Erdogan otvoreno poruci 'vratit cemo zemlju u ruke Arapa i Turkmena'.

Isto tako, za grad u kojem zive 95% Kurdi, Erdogan kaze da je arapski. Za Kirkuk kaze da je turkmenski iako u njemu zivi 15% Turkmena.

http://www.kurdistan24.net/en/news/7652 ... 2a32efa18b

Izraelci piju krv na slamku, dok turski fasisti za par mjeseci urade zla koliko Izraelci za 50 godina. To forumski islamisti i palestinske apologete ne zele vidjeti a vamo glume moral i pravdu. Nema tu principijelnog covjeka s glave, svi navijaju za svoje uzdanice po vjerskoj liniji.

Palestinci imaju upravu na dijelu zemlje, Turska i Iran ogroman prostor drze pod rigidnom okupacijom. I ne samo oni, isto rade Rusi, Kinezi i dr. Jedino je Izrael problem. Ma hajte...
Ah, Turci su poznati genocidasi i od ranije. :roll:

A najsmjesnije sto svi ovi na BI kojima su puna usta Palestine bi se prvi s njima poklali da recimo nema Izraela. I klali su se, tretirali ih ko stoku, a i ne cudi me jer su i ovi sami pravili belaje, drzave u drzavi, gdje god su otisli. Jordan svojevremo fino konto sebi jamit Zapadnu Obalu, a imali su godinama problema sa drzavom u drzavi. U Libanu, ratovali su protiv njih, prvi Hezbollah koje Iran zdusno pomaze.
Al zato puna usta Palestine, jel. :oops:
U Jordanu je bilo mrtvih na sve strane kad su se sukobili Jordan i PLO.
seln

#14488 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

jeza u ledja wrote:
seln wrote: Ko puca? Svi pucaju!
Tebi se prica svodi na jedno te isto. Otprilike ko razmislja kriticno o Palestincima, on je apologeta. To je jednako floskuli kad neko napise nesto protiv Izraela (ne na ovom forumu naravno :lol: ), on se odmah proziva antisemitom.

Na tvoje konkretne stvari napisao sam ti konkretne odgovore, na koje ti nemas reci nista osim "hu-ha, vidi apologete".

Napisao si "ispasce sad Iran kriv za smrt Palestinaca", ja ti doslovce dao vrlo jasan fakat koji to dokazuje. Odgovora nema. Cekas sljedeci upis da bi napisao "vidi apologete".
Ja ovdje pak vidim apologete ponasanja Palestinaca i pogotovo arapskog svijeta, jer nece uopste da prihvate kritiku, ili je umanjuju kao faktor.
Fakta i kurca... :lol: :lol: :lol: :lol:
Iran podrzava Hamas. Dakle, Iran je kriv ako Izrael puca na ljude koji se bune protiv otimanja zemlje.
Hajmo malo razraditi jednu slicnu analogiju... Bugarska je prva priznala BiH. Dakle, Bugarska je kriva za genocid u BiH.
Da ne zaboravimo, i Iran je kriv za genocid u BiH, jer je slao oruzje ARBiH.
jeza u ledja

#14489 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Pitao si ko je kriv za pobijene Palestince. Ja ti navedem fakat da su Hezbollah i PLO medjusobno ratovali. Jel Hezbollah direktno podrzavan od strane Irana? Je li onda Iran kriv za smrt Palestinaca?
Iran podrzava Hamas. Hamas je kriv za mnoge izlete Izraelaca u pojas Gaze jer su ih konstantno bez ikakve potrebe napadali. Znaci ne protestvovali, ne gadjali kamenicama, vec slali rakete koje im je obezbjedjivao Iran. Oni posalju rakete, Izrael ih satare, pobije brdo ljudi. Ko je kriv sto su uopste vojno reagovali?
Egipat, Sirija, Jordan, Irak, ko vec, ne sjecam se, fino, pametno, odluci da napadne Izrael, vise puta. Ovi ih sataru, pobiju brdo ljudi, protjeraju "radi sigurnosti" i smanje palestinski teritorij. Ko je kriv sto je do toga uopste doslo? Naravno, po tvojoj prici nisu Egipat, Sirija, Jordan i ko vec, vec iskljucivo Izrael.

Kad vec pravis paralele sa Bosnom, to je kao da kazes da su samo probosanske i hrvatske snage krive zato sto su Glamoc i Grahovo i slicni gradici danas haman pa bez Srba. Ima li tu bogati ikako krivice Karadzicevih Srba?
aratet

#14490 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

Mali offtopic, Jez, ti si u USA, jel znas neki politicki internet forum tamo (ne mora biti samo politicki, moze i ostalo) ali ono gdje se konstantno pise, ja sam ukucavao na google i vecinom vidim da se ameri rijetko interesuju za politiku van SAD-a.
Teme npr. o bliskom istoku puste dok neke lokalne teme koje nama uglavnom nisu interesantne su pune.
Last edited by aratet on 16/05/2018 23:48, edited 1 time in total.
llull

#14491 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

Glorifikuje se patnja palestinaca, lijepo sam rekao da je po palestinskim izvorima od strane izraelskog oruzja u proteklih 70 godina
poginulo oko 30 000 palestinaca, vise ih je stradalo u Libanu i Jordanu od Libanskih i Jordanskih milicija kao sto je bilo 1971 u Crnom Septembru u Jordanu, ili u Prvom Libanskom gradjanskom ratu gdje ih je stradalo oko 10 000 ili kasnije 1982 gdje su stradali od Libanskog Fronta gdje ih je poginulo skoro 20 000.

Opet kazem, 5 x vise su bosnjaci stradali u nasem ratu nego palestinci u proteklih 70 godina.
jeza u ledja

#14492 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

aratet wrote:Mali offtopic, Jez, ti si u USA, jel znas neki politicki internet forum (ne mora biti samo politicki, moze i ostalo) tamo ali ono gdje se konstantno pise, ja sam ukucavao na google i vecinom vidim da se ameri rijetko interesuju za politiku van SAD-a.
Teme npr. o bliskom istoku puste dok neke lokalne teme koje nama uglavnom nisu interesantne su pune.
Ne znam, ovo je jedini forum na koji dolazim.

Probaj na 4chan. :D

Ne znam uopste kao funkcionise americki social network svijet, pravo da ti kazem. Rijetko kad cujem da neko spominje forume. S obzirom da je ogromna zemlja, vjerovatno bi bilo tesko imati neki forum koji je poznat i popularan, a da na njemu nema mali milion upisa, pa ne bi ni na koji stigao. Samo znam da ljudi vise po fejsbucima, instagramima i to, ali tu se samo vrte ljudi sa slicnim razmisljanjem jedni drugim.

PS: Ne znam sta je ovaj Reddit, nikad ga nisam uhavizo. Probaj mozda tamo? :-?
jeza u ledja

#14493 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

llull wrote:Glorifikuje se patnja palestinaca, lijepo sam rekao da je po palestinskim izvorima od strane izraelskog oruzja u proteklih 70 godina
poginulo oko 30 000 palestinaca, vise ih je stradalo u Libanu i Jordanu od Libanskih i Jordanskih milicija kao sto je bilo 1971 u Crnom Septembru u Jordanu, ili u Prvom Libanskom gradjanskom ratu gdje ih je stradalo oko 10 000 ili kasnije 1982 gdje su stradali od Libanskog Fronta gdje ih je poginulo skoro 20 000.

Opet kazem, 5 x vise su bosnjaci stradali u nasem ratu nego palestinci u proteklih 70 godina.
Zar su fakat brojevi tako mali? :shock: Mislim sto se tice sukoba Izrael-Palestinci. :?
zvizdan

#14494 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zvizdan »

30.000 ubijenih ljudi, mahom civila, mali broj??? Covjece Boziji, pricas o ljudskim zivotima, nisu to likovi iz igrice. To je 30.000 (trideset puta po hiljadu) ljudi koji su uglavnom krivi za to sto su se rodili na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme.

Btw, jesi ti onaj sto je svojevremeno pisao (lagao) kako se vozao po Iranu u nekakvom UN vozilu i dijelio cokoladice gladnoj, musavoj djeci koja su trcala za tobom odusevljena sto vide bijelog ciku? Jesi, naravno da si to ti.
aratet

#14495 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

jeza u ledja wrote:
llull wrote:Glorifikuje se patnja palestinaca, lijepo sam rekao da je po palestinskim izvorima od strane izraelskog oruzja u proteklih 70 godina

Zar su fakat brojevi tako mali? :shock: Mislim sto se tice sukoba Izrael-Palestinci. :?
Jedan mrtav je puno, ali generalno ako to pretvaramo u statistiku taj rat(ti ratovi) se ne moze ni u ludilu porediti sa recimo Iracko-Iranskim ratom ili sa ovim sirijskim gradjanskim ratom.
Skijaš

#14496 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Skijaš »

jeza u ledja wrote:

Nije to nikakav sukob, to je kao da kažeš kako su u sukobu nož i puter, nešto poput nekadašnjeg "sukoba" američkih Indijanaca i Vašingtona. I to što se tu jednu stranu pod prijetnjom oružjem izbaci iz kuće, nabije nogom u neki od izbjegličkih kampova a kuću poravna bagerom možda nije toliko ozbiljno kao ubistvo domaćina i porodice mu, ali jebi ga, nije ni neki dokaz suzdržanosti Izraela.
Skijaš

#14497 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Skijaš »

aratet wrote:
jeza u ledja wrote:

Jedan mrtav je puno, ali generalno ako to pretvaramo u statistiku taj rat(ti ratovi) se ne moze ni u ludilu porediti sa recimo Iracko-Iranskim ratom ili sa ovim sirijskim gradjanskim ratom.
Ono što se radi Palestincima nije rat.
zvizdan

#14498 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zvizdan »

aratet wrote:
jeza u ledja wrote:

Jeste, samo sto je, recimo, iracko-iranski rat vodjen izmedju dvije ozbiljne vojske dvije drzave, i onda su godinama ratovali ubijajuci se svim mogucim naoruzanjem (ukljucujuci i bojne otrove), na liniji fronta dugoj stotinama kilometara. U Siriji, opet, rat ozbiljno naoruzanih zaracenih strana, rokaju se s obje strane tenkovima, raketama, u prici barem jos sest drzava, plus Kurdi, bas se ratuje...

Izrael je poubijao 30.000 Palestinaca koji nisu imali nikakvih ozbiljnih vojnih formacija. Jedna do zuba naouruzana armija, nuklearna sila, sukobila se sa narodom cija je najjaca milicija inferiorna svakoj od bezbroj rebelskih frakcija u Siriji. Tako da tih 30.000 ubijenih Palestinaca predstavlja najveci zlocin nakon holokausta u modernoj historiji.
llull

#14499 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

zvizdan wrote:30.000 ubijenih ljudi, mahom civila, mali broj??? Covjece Boziji, pricas o ljudskim zivotima, nisu to likovi iz igrice. To je 30.000 (trideset puta po hiljadu) ljudi koji su uglavnom krivi za to sto su se rodili na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme.

Btw, jesi ti onaj sto je svojevremeno pisao (lagao) kako se vozao po Iranu u nekakvom UN vozilu i dijelio cokoladice gladnoj, musavoj djeci koja su trcala za tobom odusevljena sto vide bijelog ciku? Jesi, naravno da si to ti.
Nema potrebe da izvrces rijeci, ja nisam rekao da su mali. Kao sto neko rece i jedan ljudski zivot izgubljen je previse zato ne napadaj.

A drugo, ukupan broj poginulih palestinaca u protkelih 70 godina je malo manje od 65 000 ( kazem da je to ogroman broj ) ali me fascinira to sto ih je vise stradalo od arapske ruke nego od IDF. To zelim samo reci.

Izvuci cu sutra po svakom sukobu ili incidentu broj poginulih pa ces se i sam uvjeriti.

I da odgovorim na poslednju recenicu, nisam imao srece da budem u Iranu, sto se tice bliskog istoka samo sam boravio u Bejrutu kod drugara koji je tamo igrao odbojku.
General War

#14500 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

jeza u ledja wrote:
Nista ne moze opravdati ponasanje izraela na okupiranoj teritoriji...metak iz snajpera nije odgovor na kamenice u 2018 godini...eto ako se nije prije znalo sad je sve prilicno jasno.
Locked