Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- animals
#14476 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A ja dosao prvi put poslije rata dolje, Odem sa bratom kod komsije a on bukvalno izvadi onako snop tadasnj DM.. jel namjerno ili mu treble nesto, ali bilo je tu neki 10k..
kaze, stas tamo, vrati se vidis kako se ovdje zivi..
i sad je jedan od jaci dolje..
neko se snasao..
neko se snasao..
- pustopoljina
#14477 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Neki: sverc- komerc.animals wrote:A ja dosao prvi put poslije rata dolje, Odem sa bratom kod komsije a on bukvalno izvadi onako snop tadasnj DM.. jel namjerno ili mu treble nesto, ali bilo je tu neki 10k..
neko se snasao..
- pustopoljina
#14478 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Litar ulja i kila secera= 100 dem
Deset hiljada dem ti i ne dodje toliko puno iz te perspektive.
Deset hiljada dem ti i ne dodje toliko puno iz te perspektive.
- animals
#14479 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma ne..pustopoljina wrote:Neki: sverc- komerc.animals wrote:A ja dosao prvi put poslije rata dolje, Odem sa bratom kod komsije a on bukvalno izvadi onako snop tadasnj DM.. jel namjerno ili mu treble nesto, ali bilo je tu neki 10k..
neko se snasao..
Covjek drzi ECOS firmu..
znaju svi koji zive dolje za tu firmu..
I'ma je na onoj temi top firme srednje Bosne..
trojica brace, svi se obogatili..
- Rugafet
#14480 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Huso, Haso i Smajo
- animals
#14481 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ako si ikad po sjetio FIS, preko puta su Economic I Ecos..Rugafet wrote:Huso, Haso i Smajo
-
Seyfo
#14482 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Svi znaju onu anegdotu kad su izbjeglice usle u stanove u sred rata,bez struje,vode i lifta i nisu ni vidjeli kako je to prije funkcionisalo. Lift je bio u podrumu i izbjeglica je mislio da je to supa sa malo boljim vratima te u njoj drzao drva. U neka doba neko je rucno odkurblao lift na vrh zgrade,i kad je ovaj svratio do podruma i vidio bezdan umjesto lifta,panicno je trcao van i vikao"UKRADOSE MI I DRVA I SUPU"
- pustopoljina
#14483 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
..izbjeglice kod nas su bile iz okolnih sela- nasa opcina, te iz bos. Krupe, bos. Novog i banja luke...znali su i za vodu i struju i liftove i centralno grijanje.Seyfo wrote:Svi znaju onu anegdotu kad su izbjeglice usle u stanove u sred rata,bez struje,vode i lifta i nisu ni vidjeli kako je to prije funkcionisalo. Lift je bio u podrumu i izbjeglica je mislio da je to supa sa malo boljim vratima te u njoj drzao drva. U neka doba neko je rucno odkurblao lift na vrh zgrade,i kad je ovaj svratio do podruma i vidio bezdan umjesto lifta,panicno je trcao van i vikao"UKRADOSE MI I DRVA I SUPU"
Koja glupost.
- muha_sa
#14484 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pustopoljina wrote:..izbjeglice kod nas su bile iz okolnih sela- nasa opcina, te iz bos. Krupe, bos. Novog i banja luke...znali su i za vodu i struju i liftove i centralno grijanje.Seyfo wrote:Svi znaju onu anegdotu kad su izbjeglice usle u stanove u sred rata,bez struje,vode i lifta i nisu ni vidjeli kako je to prije funkcionisalo. Lift je bio u podrumu i izbjeglica je mislio da je to supa sa malo boljim vratima te u njoj drzao drva. U neka doba neko je rucno odkurblao lift na vrh zgrade,i kad je ovaj svratio do podruma i vidio bezdan umjesto lifta,panicno je trcao van i vikao"UKRADOSE MI I DRVA I SUPU"
Koja glupost.
- pustopoljina
#14485 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A znas da je to samo zbog tebemuha_sa wrote:pustopoljina wrote:..izbjeglice kod nas su bile iz okolnih sela- nasa opcina, te iz bos. Krupe, bos. Novog i banja luke...znali su i za vodu i struju i liftove i centralno grijanje.Seyfo wrote:Svi znaju onu anegdotu kad su izbjeglice usle u stanove u sred rata,bez struje,vode i lifta i nisu ni vidjeli kako je to prije funkcionisalo. Lift je bio u podrumu i izbjeglica je mislio da je to supa sa malo boljim vratima te u njoj drzao drva. U neka doba neko je rucno odkurblao lift na vrh zgrade,i kad je ovaj svratio do podruma i vidio bezdan umjesto lifta,panicno je trcao van i vikao"UKRADOSE MI I DRVA I SUPU"
Koja glupost.![]()
![]()
- muha_sa
- Edin H.
#14487 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Seyfo prekucopustopoljina wrote:..izbjeglice kod nas su bile iz okolnih sela- nasa opcina, te iz bos. Krupe, bos. Novog i banja luke...znali su i za vodu i struju i liftove i centralno grijanje.Seyfo wrote:Svi znaju onu anegdotu kad su izbjeglice usle u stanove u sred rata,bez struje,vode i lifta i nisu ni vidjeli kako je to prije funkcionisalo. Lift je bio u podrumu i izbjeglica je mislio da je to supa sa malo boljim vratima te u njoj drzao drva. U neka doba neko je rucno odkurblao lift na vrh zgrade,i kad je ovaj svratio do podruma i vidio bezdan umjesto lifta,panicno je trcao van i vikao"UKRADOSE MI I DRVA I SUPU"
Koja glupost.
- animals
#14488 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja sam se prvi put vozio u liftu sa neki 6 god kad sam
operisao krajnike u Crkvicama u Zenici
- muha_sa
#14489 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
a pokretnim stepenicamaanimals wrote:Ja sam se prvi put vozio u liftu sa neki 6 god kad sam
- animals
#14490 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mislim robna kuca u Zenici..muha_sa wrote:a pokretnim stepenicamaanimals wrote:Ja sam se prvi put vozio u liftu sa neki 6 god kad sam
operisao krajnike u Crkvicama u Zenici![]()
kada je to bilo, ne znam..
- pustopoljina
#14491 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A brojis koliko ono ljeta? Hocu reci, vozio se sedamdeset i neke...kad seyfo ni u planu nije bio.animals wrote:Ja sam se prvi put vozio u liftu sa neki 6 god kad sam
Bezveze, sad neke izbjeglice u devedesetim nisu nikad bile negdje, gdje ima lift...
Jer ono...bihac je njujork za kulen vakuf...
Ko da su dosle izbjeglice s druge planete, a ne ljudi koji su u istoj opcini ganjali papire kao i moji.
- Edin H.
#14492 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja u ratu usao u lift na televiziji, nakon dugo vremena dosla struja, kad me fras nije spuco kad sam skonto na faci koliko sam smrsaomuha_sa wrote:a pokretnim stepenicamaanimals wrote:Ja sam se prvi put vozio u liftu sa neki 6 god kad sam
operisao krajnike u Crkvicama u Zenici![]()
- animals
#14493 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jer te pokretne stepenice su bile i u Travniku u robnoj kuci. kada su tacno ih ubacili, ne znam..pustopoljina wrote:A brojis koliko ono ljeta? Hocu reci, vozio se sedamdeset i neke...kad seyfo ni u planu nije bio.animals wrote:Ja sam se prvi put vozio u liftu sa neki 6 god kad sam
Bezveze, sad neke izbjeglice u devedesetim nisu nikad bile negdje, gdje ima lift...
Jer ono...bihac je njujork za kulen vakuf...
Ko da su dosle izbjeglice s druge planete, a ne ljudi koji su u istoj opcini ganjali papire kao i moji.
-
Seyfo
#14494 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Izbjeglice su u Sarajevu bile u velikom broju iz Zepe,Ustikoline i drugih mjesta koja nemaju zgrade s liftovima, najcesce su cak bile iz sela okolo toh mjesta. Sasvim je realno da nisu vidjeli lift prije(bez trunke omalovazavanja ovo tvrdim). Ne treba stvari gledati samo iz svoje licne perspektive. Nit koga prozivam niti tjeram da mi vjeruje.
- pustopoljina
#14495 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne znam koji je smisao, osim omalovazavanja ljudi na osnovu mjesta rodjenja, a to ne podnosim.Seyfo wrote:Izbjeglice su u Sarajevu bile u velikom broju iz Zepe,Ustikoline i drugih mjesta koja nemaju zgrade s liftovima, najcesce su cak bile iz sela okolo toh mjesta. Sasvim je realno da nisu vidjeli lift prije(bez trunke omalovazavanja ovo tvrdim). Ne treba stvari gledati samo iz svoje licne perspektive. Nit koga prozivam niti tjeram da mi vjeruje.
Mene su ucili jezevoj kucici.
- Connaisseur Karlin
#14496 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
da li je lift bio sa jednim vratima ili sa duplim vratima koje sa otvore kao ormarmuha_sa wrote:kurblanjepustopoljina wrote:Znate li izvuci nekog iz lifta?
Ja znam![]()
Mi smo u ratu liftom (kurblanjem) uzvlacili drva![]()
ttreca opcja su oni stari liftovi gdje moras gurnuti zeljeznu ogradu, eh takvi su mi njaljepsi
a kako ste pustopoljina to radili sa kurblom , to mmi zvuci kao avantura
- Connaisseur Karlin
#14497 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
a zasto je to uopce vazno , realno receno, ne razumijemm smisao ovogaSeyfo wrote:Izbjeglice su u Sarajevu bile u velikom broju iz Zepe,Ustikoline i drugih mjesta koja nemaju zgrade s liftovima, najcesce su cak bile iz sela okolo toh mjesta. Sasvim je realno da nisu vidjeli lift prije(bez trunke omalovazavanja ovo tvrdim). Ne treba stvari gledati samo iz svoje licne perspektive. Nit koga prozivam niti tjeram da mi vjeruje.
-
moonca
#14498 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
oh ..i imali ste sivi tan.. ..Edin H. wrote: Ja u ratu usao u lift na televiziji, nakon dugo vremena dosla struja, kad me fras nije spuco kad sam skonto na faci koliko sam smrsao
-
dječak sa šibicama
- Edin H.
#14500 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne znam od kuda ti to, ali vjerovatno si u pravu, nesto slicno za ten mi rece poslije jedna treba iz Osijekamoonca wrote:oh ..i imali ste sivi tan.. ..Edin H. wrote: Ja u ratu usao u lift na televiziji, nakon dugo vremena dosla struja, kad me fras nije spuco kad sam skonto na faci koliko sam smrsao