SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Logovan

#14476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

drugi profil wrote:Navijači su inače fin kulturan svijet. U svaku kuću dobro došli. A što ih je više u grupi, sve su finiji.
Navijači imaju svoje krivice, ali bude dosta slučajeva gdje policiji ne treba dizati palčeve. Mislim hoću reći ne pričam gluposti, znam šta govorim, uvjerio sam se sam kako funkcionišu specijalci kada je riječ o dešavanjima prije, u toku i poslije utakmice.

Čim se pojavi ovakva slika, automatski idu komentari "neka su ih povaljali", a kada bi se malo raspitali (da ne govorim o odlasku na utakmice), vidjeli bi da nije sve onako kako vam se čini. Vidjeli bi da griješite.

Svaki put se ponavljam nakon ovakvih dešavanja.
Last edited by Logovan on 31/07/2017 15:48, edited 1 time in total.
insomnia78

#14477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Vidis.
zateznistub

#14478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

studiorum_tuzlaensis wrote:Klasična navlakuša MUPa ZDK. Uostalom i drugi to rade kad su željni ispuhivanja na drugim i prekoračenja korištenja ovlasti. Ono da se malo treniramo na navijačima.

Desilo se to da su namjerno pustili navijače bez pratnje u grad u privatnim autima i kombijima (isto rade i kad Manijaci dolaze u Zenicu)- i to u manjim grupicama, onda naravno doleti par kamenica sa prozora i izađe par zeničkih gubara da se "pošaketa". Kad se to desi, onda ulijeće specijala da trenira strogoću i kandžija pendrecima. Dešavali su se slučajevi da su gostujuće navijače slali direktno na JUG matičnu tribinu navijača Čelika, samo u cilju izazivanja nereda, hapšenja i pisanja kazni. Itd. Itd... valjda neki kompleksi ili je do smoga. :)

U normalnim državama Komesar bi bio pitan za način obezbjeđenja skupa i zašto je dozvolio narušavanje javnog reda i mira te zašto se nije kolona odgovarajuće osigurala, a odgovorni policajci koji su prekoračili ovlasti (vjerovatno po nalogu nadređenog) bili bi kažnjeni.

I da, navijači sve je to stoka i narkomanija, treba to tuć... :zzzz: :zzzz: :roll:
Sve dok ogromna većina ne ide da bodri svoje klubove kao normalan svijet bolje im i ne treba. Rijetki idu da gledaju tekmu i njih niko ne dira, ovi ostalo samo traže belaj jer je to danas IN pripadati kojekakvim grupama sa što pogrdnim imenima. Jedino gdje su lupila loptu nogom je bilo na ps-u
vješalica

#14479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

triconja wrote:
archi_a wrote:Oooooo, moralna veličino..... Ooooo, inteligencijo forumska. :lol:
:lol:
Moral i intligencija dvije razlicite stvari
A nikome nije zanimljiva zgadija koja se osafunja na ovakve ulicarke
zateznistub

#14480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Baltazar_khan wrote:
zateznistub wrote: Al su ih povaljali... :thumbup:
mater ti ovako povaljali :thumbup:
Prijavljeno, no sikiriki
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#14481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

Ima još
Image
Image
Image
studiorum_tuzlaensis

#14482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by studiorum_tuzlaensis »

zateznistub wrote: Sve dok ogromna većina ne ide da bodri svoje klubove kao normalan svijet bolje im i ne treba. Rijetki idu da gledaju tekmu i njih niko ne dira, ovi ostalo samo traže belaj jer je to danas IN pripadati kojekakvim grupama sa što pogrdnim imenima. Jedino gdje su lupila loptu nogom je bilo na ps-u
:hajmooo: :hajmooo:

Mani se crne hronike, drži se BH Telecoma i rutera.
Baltazar_khan

#14483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Baltazar_khan »

zateznistub wrote:
Baltazar_khan wrote:
zateznistub wrote: Al su ih povaljali... :thumbup:
mater ti ovako povaljali :thumbup:
Prijavljeno, no sikiriki
zateznistub

#14484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

studiorum_tuzlaensis wrote:
zateznistub wrote: Sve dok ogromna većina ne ide da bodri svoje klubove kao normalan svijet bolje im i ne treba. Rijetki idu da gledaju tekmu i njih niko ne dira, ovi ostalo samo traže belaj jer je to danas IN pripadati kojekakvim grupama sa što pogrdnim imenima. Jedino gdje su lupila loptu nogom je bilo na ps-u
:hajmooo: :hajmooo:

Mani se crne hronike, drži se BH Telecoma i rutera.
Slagah li sta?
Logovan

#14485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Ako imaš dvije navijačke grupe, odnosno utakmicu gdje je moguć belaj, onda je logično da ne smiješ dozvoliti susret navijača. Je l' tako? Specijalci namjerno navuku belaj samo da mogu podijeliti prijave. Razumiješ?

I nemoj mi toga da mirne niko ne dira. :roll: :zid: Pusti se ovoga. Specijalci znaju udarati i mlade i stare i huligane i djecu i žene. Ma sve. Uvjerio sam se. Isto kao da si sa marsa pao.
insomnia78

#14486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

BadBoy

#14487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Čini mi se da u uvoj priči nema "ispravne" strane. Ne možeš ovako vala postupati sa svima batina nikako nije rješenje i često ima i previše kolateralne štete, a sa druge strane nikako mi nije jasan taj navijački mentalitet tuče i belajisanja?

Eto Logovan, što moraju specijalci paziti da se dvije navijačke skupine ne potuku? Zašto ne mogu obje skupine samo navijati i podražavati svoj klub?
drug_profi

#14488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

A mora se ici na gostujuce utakmice? To je kao neko dizanje vlastitog rejtinga? Pa ima cijena za to.
zateznistub

#14489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Logovan wrote:
Ako imaš dvije navijačke grupe, odnosno utakmicu gdje je moguć belaj, onda je logično da ne smiješ dozvoliti susret navijača. Je l' tako? Specijalci namjerno navuku belaj samo da mogu podijeliti prijave. Razumiješ?

I nemoj mi toga da mirne niko ne dira. :roll: :zid: Pusti se ovoga. Specijalci znaju udarati i mlade i stare i huligane i djecu i žene. Ma sve. Uvjerio sam se. Isto kao da si sa marsa pao.
Ja eto nikad na tekmu nisam otišao...
A đe mi iskreno reci, da se radi o grupi navijača drugog kluba da li bi bio ovako požrtvovan? I ti i ovaj drugi? Ili se samo brane "svoji'?
Ja lično sam prije rata mnogo češće išao na tekme nego danas, razlog je očit. Ne branim muriji, ali mi ni na kraj pameti nije da branim huligane...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#14490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

Da niste izlazili iz auta nego produžili do tribine ne bi vam se ništa desilo, ali pojedini su odlučili biti pametni i izašli su napolje obračunavat se sa domaćinima i onda vas je policija sklepala.

Murija u Zenici tuče itekako, nije se sa njima zayebavat baš.
zateznistub

#14491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

BadBoy wrote:Čini mi se da u uvoj priči nema "ispravne" strane. Ne možeš ovako vala postupati sa svima batina nikako nije rješenje i često ima i previše kolateralne štete, a sa druge strane nikako mi nije jasan taj navijački mentalitet tuče i belajisanja?

Eto Logovan, što moraju specijalci paziti da se dvije navijačke skupine ne potuku? Zašto ne mogu obje skupine samo navijati i podražavati svoj klub
?
:thumbup:
studiorum_tuzlaensis

#14492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by studiorum_tuzlaensis »

MUP ZDK je leglo klasičnog lopovluka. Ljude kradu i na mobilnim radarima (tronošcima), ne šalju uopće kazne i dovede te pred registraciju na svršen čin da platiš kaznu, a da ne govorim o ovim foluškama kako se napiše 5.000,00 KM kazni kad gostuje neka veća grupa, uglavnom iz incidenata koji su sami prouzrokovali.

Valjda će i to jednog dana na čistac izać,a dotad istom mjerom uzvratit smogovcima i pogazat ih svaki put kad kroče u Sarajevo. To su moje najtoplije želje upućene MUPu KS da odriješi pendreke a i navijačima Želje i Sarajeva želim puno sreće da ih pomaze kad god mogu. :)
archi_a

#14493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

vješalica wrote:
triconja wrote:
archi_a wrote:Oooooo, moralna veličino..... Ooooo, inteligencijo forumska. :lol:
Moral i intligencija dvije razlicite stvari
A nikome nije zanimljiva zgadija koja se osafunja na ovakve ulicarke
Tražim bilo kakav lonac, pošto već znam gdje ću naći poklopac. Ovaj poklopac može na svaki lonac jer je univerzalan. I takav utisak ostavlja na okolinu. Baš ono, pravi metalni poklopac.... Sa svim svojim ograničenjima.
Pošto ne biraš riječi a vidim niko ne reaguje reći ću ti jednom, otkači od mene dosado.Tvoj je problem što si toliko neinteligentna da ne vidiš kada je u pitanju sarkazam i kada se radi o pisanju da malo prodrma prepisku na određenu temu. Baš mi je drago da se ne poznajemo i da te očima ne moram gledati. :oops:
Baltazar_khan

#14494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Baltazar_khan »

Jimmy McNulty wrote:
tuče, a bogami i ubija. tako su ubili anera kasapovića, navijača fk željezničar. i nikad niko nije odgovarao. naravno, navijači su dobri i valjaju kad treba da se ruši vlast :skoljka:
Logovan

#14495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

BadBoy wrote: Eto Logovan, što moraju specijalci paziti da se dvije navijačke skupine ne potuku? Zašto ne mogu obje skupine samo navijati i podražavati svoj klub?
Čuj što moraju. Pa to im je posao, majka mu stara. Isto kao da tebe pitam, zašto policajci moraju stajati ispred vlade tokom protesta ili neko slično glupo pitanje.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#14496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

Baltazar_khan wrote:
tuče, a bogami i ubija. tako su ubili anera kasapovića, navijača fk željezničar. i nikad niko nije odgovarao. naravno, navijači su dobri i valjaju kad treba da se ruši vlast :skoljka:
Je li misliš na onog momka što je bio srčani bolesnik i što je umro od srčanog udara, a čija porodica je izjavila da za njegovu smrt ne krivi policiju?
insomnia78

#14497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Baltazar_khan wrote:
Jimmy McNulty wrote:
Dje si ti do sad rusio
BadBoy

#14498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Logovan wrote:
BadBoy wrote: Eto Logovan, što moraju specijalci paziti da se dvije navijačke skupine ne potuku? Zašto ne mogu obje skupine samo navijati i podražavati svoj klub?
Čuj što moraju. Pa to im je posao, majka mu stara. Isto kao da tebe pitam, zašto policajci moraju stajati ispred vlade tokom protesta ili neko slično glupo pitanje.
Nije akcenat bio na poslu policije nego na "moranju" navijačkih skupina da se tuku. Drugim riječima, zar je potrebno da policija osigurava da se dvije skupine navijača ne potuku, zar ne mogu sami navijači da se... ne tuku?!
Logovan

#14499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

zateznistub wrote: Ja eto nikad na tekmu nisam otišao...
A đe mi iskreno reci, da se radi o grupi navijača drugog kluba da li bi bio ovako požrtvovan? I ti i ovaj drugi? Ili se samo brane "svoji'?
Ja lično sam prije rata mnogo češće išao na tekme nego danas, razlog je očit. Ne branim muriji, ali mi ni na kraj pameti nije da branim huligane...
Pričam onako kako jeste, a to što su specijalci krivi i što se tebi ne sviđa, nije do mene.
Baltazar_khan

#14500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Baltazar_khan »

Jimmy McNulty wrote:
Baltazar_khan wrote:
Je li misliš na onog momka što je bio srčani bolesnik i što je umro od srčanog udara, a čija porodica je izjavila da za njegovu smrt ne krivi policiju?
ma daj :-)
Nakon utakmice između Čelika i Željezničara došlo je do manjih nereda, a najdeblji kraj je izvukao Aner. Iako je rekao policajcima da je srčani bolesnik, to ih nije spriječilo da ga obore na zemlju i pretuku pendrecima, što je uzrokovalo infarkt tokom povratka kući, kojeg Aner nažalost nije preživio.
Post Reply