Republika Turska

Post Reply
omar little

#14476 Re: Republika Turska

Post by omar little »

imal kakav apdejt, dajte?
zenit dozic

#14477 Re: Republika Turska

Post by zenit dozic »

karanana wrote:
KENJAC wrote:ISIS priznao odgovornost. Berlinska policija zahtijeva da gradjani ostani svojim kucama. Ne odaju identitet vozaca a suvozac je bjelac !
Bijelci? Uh.....nisu valjda......
Da nije neki izbjegli borac opozicije u pitanju :zzzz:
MikroBelaj

#14478 Re: Republika Turska

Post by MikroBelaj »

omar little wrote:imal kakav apdejt, dajte?

Prati uzivo za update :

sunceKOtepsija

#14479 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Image
ovo sa slike nije upitanju atentator policajac-video-Ahmet Cetin iz asocijacije mladih AKP-a Kastamonu...
https://twitter.com/SercanNews/status/8 ... 3444221952
sunceKOtepsija

#14480 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Kikibombona wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Jel' "hiljadu milion posto"? :lol:

Ma jasta je nego Gulenovac, how yes no. Im'o kamaru prilika da ubije Erdogana kada ga je stitio, medjutim ipak je se odlucio za nekog nepoznatog ruskog ambsadora. :-) :pisnuo:
Evo kazu FETA!

Navodno su mu u stanu nasli dres ovog covjeka...

https://img-s1.onedio.com/id-543a611ffa ... db7166.jpg
http://www.sabah.com.tr/gundem/2016/12/ ... yon-fetocu
Image
Image
"milion posto fetovac (clan gulenovske teroristicke organizacije" sSabah prenosi izjavu eksperta i insajdera za pitanje gulenovske teroristicke organizacije-Latifa Erdogana (nije u rodu s predjsjednikom)-koji je nakon sto je raskrstio s pomenutom organizacijom napisao i knjigu "Sejtanovo lice s osmijehom (tr.gulen)-Şeytanın Gülen Yüzü
Romanista 101%

#14481 Re: Republika Turska

Post by Romanista 101% »

25 godina nisam bio u Turskoj i sinoc kada sam stigao dozivio sam pozitivan sok, Istanbul je stvarno svjetska metropola ne osjeca se neka panika, ljudi normalno rade, turisti putuju a grad je prepun ljudi, ipak na aerodromu sam primjetio i policiju i vojsku, cuvaju se glavni objekti a Kapalicarsija je puna obezbjedjenja, ipak u gradu je prilicno sve normalno sad pratim na njihovoj nacionalnoj televiziji zadnje dogadjaje nadam se da ce uspjeti uspostaviti mir u zemlji

Image
Co0l

#14482 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

'ta vi znate, Kurdi dokazali da je ono na slici atentator.
Drvenija87

#14483 Re: Republika Turska

Post by Drvenija87 »

Image
MikroBelaj

#14484 Re: Republika Turska

Post by MikroBelaj »

Co0l wrote:'ta vi znate, Kurdi dokazali da je ono na slici atentator.
:thumbup:

To je ko ono kad cetnici priznaju milion ispaljenih granata samo jednu ne :D
asker

#14485 Re: Republika Turska

Post by asker »

sunceKOtepsija wrote:Image
ovo sa slike nije upitanju atentator policajac-video-Ahmet Cetin iz asocijacije mladih AKP-a Kastamonu...
https://twitter.com/SercanNews/status/8 ... 3444221952
Nemoguce, jer to bi znacilo da Kurdi lazu :shock:
Ludzak

#14486 Re: Republika Turska

Post by Ludzak »

Mediji navode da nije u pitanju musliman, već ateista koji izgovara tekbir . Ti ateisti svugdje probleme stvaraju. :-)
Pandakonda

#14487 Re: Republika Turska

Post by Pandakonda »

:D

Image
Omar500

#14488 Re: Republika Turska

Post by Omar500 »

Pandakonda wrote::D

Image
Vec pocelo s mimovima, nisam ni sumnjao :D
Drvosjeca iz Dejcica

#14489 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Dakle ovaj što je ubio Ruskog ambasadora je otpušten ranije zbog saradnje i podrške Gulenu. Erdogan možda jeste lud ali nije budala, zna on dobro šta radi. :oops:
asker

#14490 Re: Republika Turska

Post by asker »

Erdogan pristao na zajedničku rusko-tursku istragu o ubistvu ambasadora

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je večeras da je sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dogovorio da saradnja dvije zemlje i solidarnost u borbi protiv terorizma treba da bude još jača nakon ubistva ambasadora Rusije u Turskoj Andreya Karlova.
Erdogan pristao na zajedničku rusko-tursku istragu o ubistvu ambasadora
Foto: EPA
Erdogan je ocijenio da je ubistvo provokacija koja ima za cilj da nanese štetu odnosima između Turske i Rusije, koji su sada u procesu normalizacije, prenosi Reuters.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je večeras da Moskva mora da sazna ko stoji iza atentata na ambasadora Rusije u Turskoj Andreya Karlova.

"Ruski istražni komitet je već pokrenuo istragu o atentatu. Naređeno je formiranje radne grupe koja će otići u Ankaru i sa turskim partnerima istraživati ovaj zločin", rekao je Putin na sastanku u Kremlju, prenosi agencija Tass.

Putin je ocijenio da je ubistvo ambasadora provokacija, koja ima za cilj da pokvari odnose Rusije i Turske i poremeti razgovore o budućnosti Sirije, navodi Reuters.

Ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov preminuo je nakon što je večeras teško ranjen u napadu iz vatrenog oružja, na otvaranju ruske izložbe fotografija u Ankari.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/erdog ... /161219129
Drvosjeca iz Dejcica

#14491 Re: Republika Turska

Dakle ono što sam ranije pisao o dvije mogućnosti iza ovog atentata, rat ili dodatno zbližavanje Rusije i Turske, prevagnula je opcija da će u budućnosti Turska i Rusija biti okosnica budućih odnosa i rješenja u Siriji ali i u tom regionu.
sunceKOtepsija

#14492 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

turski mediji-slika atentatora
Image
megaman4

#14493 Re: Republika Turska

Post by megaman4 »

Kako je samo mudar Putin. Kakve daje umjerene izjave. Smiruje maksimalno situaciju. Jako je bitno da Turska i Rusija otkriju nalogodavca, jer destabilizacija Turske znaci belaj za citav svijet. Ako se srusi Turska, eto svjetskog sukoba, sto izgleda nekima i odgovara, kako bi se zaratilo u Evropi, i krenulo k'a Rusiji i Iranu. Erdogan i Putin jedini mogu sprijeciti rat u Evropi, sto SAD izgleda zeli. Turska je brana od prenosa belaja sa Bliskog Istoka u nas teren tj. Evropu.
Drvosjeca iz Dejcica

#14494 Re: Republika Turska

megaman4 wrote:Kako je samo mudar Putin. Kakve daje umjerene izjave. Smiruje maksimalno situaciju. Jako je bitno da Turska i Rusija otkriju nalogodavca, jer destabilizacija Turske znaci belaj za citav svijet. Ako se srusi Turska, eto svjetskog sukoba, sto izgleda nekima i odgovara, kako bi se zaratilo u Evropi, i krenulo k'a Rusiji i Iranu. Erdogan i Putin jedini mogu sprijeciti rat u Evropi, sto SAD izgleda zeli. Turska je brana od prenosa belaja sa Bliskog Istoka u nas teren tj. Evropu.
Dugo nisam vjerovao u ovo ali izgleda nekima jeste u interesu izazvati opšti rat u Evropi a time i u svijetu.
megaman4

#14495 Re: Republika Turska

Post by megaman4 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
megaman4 wrote:Kako je samo mudar Putin. Kakve daje umjerene izjave. Smiruje maksimalno situaciju. Jako je bitno da Turska i Rusija otkriju nalogodavca, jer destabilizacija Turske znaci belaj za citav svijet. Ako se srusi Turska, eto svjetskog sukoba, sto izgleda nekima i odgovara, kako bi se zaratilo u Evropi, i krenulo k'a Rusiji i Iranu. Erdogan i Putin jedini mogu sprijeciti rat u Evropi, sto SAD izgleda zeli. Turska je brana od prenosa belaja sa Bliskog Istoka u nas teren tj. Evropu.
Dugo nisam vjerovao u ovo ali izgleda nekima jeste u interesu izazvati opšti rat u Evropi a time i u svijetu.
Nisam ni ja vjeruj mi. Sve sam mislio da nema sanse za nekim velikim sukobom, ali sve vise sam siguran da bolesni umovi zele da se Evropa zatalasa kao 1914 i 1941. Upravo rusenje Turske je uvod u III svjetski rat jer je to jako turbulentno podrucje i svaki belaj dole se dobrano osjeti i u Evropi. Evropa je postala stara i slaba i nije sposobna sama da se brani, sto govori da ce opet SAD uletiti da je brani kao nekada. Historija se ponavlja.
Zgoljo

#14496 Re: RE: Re: RE: Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

kolegione wrote:
Zgoljo wrote: Nije li te nimalo stid? :oops:
Ovakva umna konstrukcija vjerujem da je imanentna tvom selu gdje se krave prodaju za puske u vidu trampe kao preteca robne razmjene, bez novca :)

Ja takodjer kad shvatim da tvoj glas vrijedi kao i moj shvatim da demokratija (iako je najbolji drustveni sistrm koji je covjek izmislio) ipak ima mane :)

Sad nastsviti prezirati mrski Zapad Kurde Sije Srbe Hrvate Francuze Njemce Izraelce Alevite, ionako nikoga od ovih ljudi nkkada neces vidjeti :)
Slucaj papi,s tatom se tako razgovaraj.To jedno.Ne znam samo ko ti dozvoljava da budes tako bezobrazan.
Drugo,ti nemas pojma s kim raspravljas,ni izbliza nisi pogodio moj profil.Nemam veze s tim o cemu ti bulaznis,hard core sam liberalan,širok,volim sve ljude...
Samo ne mogu četnika na rende,prikrivenih i neprikrivenih.I suprotstavljam se tome da se cetnicka adjenda provlaci po ovom nasem dijelu svemrezja.
Jasno mi je da tebi i takvima to smeta ali necete,ne dok sam ja ziv :mrgreen:

I nemoj vise da mi se obracas jer ces otici .....Jel uredu to?Fin sam i sve to ali mojne mi adjendi.
sunceKOtepsija

#14497 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Image
neki dan su bila mahanja nusrinim i zastavama drugih rebelskih ketiba u blizini rus ambasade a kao podrska Alepu,uz proklinjanje rusije i riana i poruku da ce platiti cijenu
Drvenija87

#14498 Re: Republika Turska

Post by Drvenija87 »

megaman4 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Nisam ni ja vjeruj mi. Sve sam mislio da nema sanse za nekim velikim sukobom, ali sve vise sam siguran da bolesni umovi zele da se Evropa zatalasa kao 1914 i 1941. Upravo rusenje Turske je uvod u III svjetski rat jer je to jako turbulentno podrucje i svaki belaj dole se dobrano osjeti i u Evropi. Evropa je postala stara i slaba i nije sposobna sama da se brani, sto govori da ce opet SAD uletiti da je brani kao nekada. Historija se ponavlja.
A tko tu mlitavu Europu podriva godinama?
Tko podrzava desnicarske stranke sirom Europe i vrsi hibridne ratove i medijsku propagandu ?
Tko podrzava ISIS,a tko huska Kurde na pobune ?
Na koncu ,tim mudracima ce djavo pokucati i u njihovu avliju.
Image
Last edited by Drvenija87 on 19/12/2016 23:42, edited 1 time in total.
kolegione

#14499 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Republika Turska

Post by kolegione »

Zgoljo wrote:
kolegione wrote:
Zgoljo wrote: Nije li te nimalo stid? :oops:
Ovakva umna konstrukcija vjerujem da je imanentna tvom selu gdje se krave prodaju za puske u vidu trampe kao preteca robne razmjene, bez novca :)

Ja takodjer kad shvatim da tvoj glas vrijedi kao i moj shvatim da demokratija (iako je najbolji drustveni sistrm koji je covjek izmislio) ipak ima mane :)

Sad nastsviti prezirati mrski Zapad Kurde Sije Srbe Hrvate Francuze Njemce Izraelce Alevite, ionako nikoga od ovih ljudi nkkada neces vidjeti :)
Slucaj papi,s tatom se tako razgovaraj.To jedno.Ne znam samo ko ti dozvoljava da budes tako bezobrazan.
Drugo,ti nemas pojma s kim raspravljas,ni izbliza nisi pogodio moj profil.Nemam veze s tim o cemu ti bulaznis,hard core sam liberalan,širok,volim sve ljude...
Samo ne mogu četnika na rende,prikrivenih i neprikrivenih.I suprotstavljam se tome da se cetnicka adjenda provlaci po ovom nasem dijelu svemrezja.
Jasno mi je da tebi i takvima to smeta ali necete,ne dok sam ja ziv :mrgreen:

I nemoj vise da mi se obracas jer ces otici .....Jel uredu to?Fin sam i sve to ali mojne mi adjendi.
Ja nisam spominjao roditelje tvoje a referirao sam se na upise tvoje, ti si covjek koji je pozivao na prodaju krava za puske jel tako?
hahahhahahahahhahahha

Erdogan vapi za takvima :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14500 Re: Republika Turska

Post by Truba »

sunceKOtepsija wrote:Image
neki dan su bila mahanja nusrinim i zastavama drugih rebelskih ketiba u blizini rus ambasade a kao podrska Alepu,uz proklinjanje rusije i riana i poruku da ce platiti cijenu
vako ja plesem. na svadbama kad se napijem
Post Reply