Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JoeyTribbiani

#14476 Re: Sarajevski derbi

Post by JoeyTribbiani »

mosa rajvosa wrote:Da Bog da Vam sva djeca bila ovako talentovana kao oni na terenu...doduse jesu samo dvojica bila al nema veze,to su ta meljina djeca :lol: :lol: :lol:
Ovaj mali Danac je imao jedan sut i 12 pokusaja da stigne Cimirota dok se od Bajica upratio fantasticni aplauz upucen nekoj grupi na juznoj tribini,kruze glasine da su to Manijaci al neke krpe,zastave il neceg slicnog nije bilo tako da ne mozemo ni znati.
Grande Cimi

Komsinice Zeljana opet si :izet:
Ovo da je komsinica jebana... Da vas pitam, je li vas bilo stid podici I drzati? Niste gledali istu tekmu ocigledno. O mitomaniji ne bih. "Dancu" isto tako. Pojedinci su smijesni. Tema zrela za kljuca kakva se sranja pisu.
BHF_Manijak

#14477 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

mosa rajvosa wrote:Da Bog da Vam sva djeca bila ovako talentovana kao oni na terenu...doduse jesu samo dvojica bila al nema veze,to su ta meljina djeca :lol: :lol: :lol:
Ovaj mali Danac je imao jedan sut i 12 pokusaja da stigne Cimirota dok se od Bajica upratio fantasticni aplauz upucen nekoj grupi na juznoj tribini,kruze glasine da su to Manijaci al neke krpe,zastave il neceg slicnog nije bilo tako da ne mozemo ni znati.
Grande Cimi

Komsinice Zeljana opet si :izet:
Nijedno jedino dijete FKS u prvih 11 i to u derbiju! Ssshhhhh! :wink: :wink: :thumbup:

Taj "Danac" je od 11. godine u pravom klubu. Svoj ti pos'o.

A sto se Manijaka tice, pa bar se nisu izmedju sebe klali na derbiju, kako su to nekad pojedine navijacke grupe znale radit. Nije mnogo od tog proslo, 6-7 godina. :wink: :kiss: :izet: A da imas imalo obraza, nakon svega sto se desilo TM-u u posljednjih mjesec dana, ne bi nista ni pisao, ali eto, valjda je srce k'o Trebevic ako se kakav hejt na forumu baci i neki satro suk.
nema me tamo

#14478 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Štampano je 25 hiljada ulaznica?
Ocigledno je pun 'urac ljudi uslo bez ulaznice..

Po slobodnoj procjeni bez uvelicavanja bilo je sigurno preko 26 hiljada ljudi..

Provjerih sad ovi iz copa90 su nakon sedmicu objavili ovaj prvi video s grbavice tako da ne nadajte se jos bar par dana.

Ti BHF možeš slobodno dodat da se ova nova generacija nikad nije krvila između sebe!
Ne pokušavaj prodat tu glupu šuplju ljudima koji nisu upuceni.
Butmiran

#14479 Re: Sarajevski derbi

Post by Butmiran »

I dalje se vidim uveliko sere, pojedinci jedu govna opasno.
LSD

#14480 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

nema me tamo wrote:Štampano je 25 hiljada ulaznica?
Ocigledno je pun 'urac ljudi uslo bez ulaznice..

Po slobodnoj procjeni bez uvelicavanja bilo je sigurno preko 26 hiljada ljudi..

Provjerih sad ovi iz copa90 su nakon sedmicu objavili ovaj prvi video s grbavice tako da ne nadajte se jos bar par dana.

Ti BHF možeš slobodno dodat da se ova nova generacija nikad nije krvila između sebe!
Ne pokušavaj prodat tu glupu šuplju ljudima koji nisu upuceni.
:-) :lol:

hajd kad neko kaže preko 20 ili 25 milja, ono neka odokativna procjena pa se zaokruži na 5 ili 10

ali preko 26 hiljada :-) :mrgreen: e jbg kume
nema me tamo

#14481 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Ne sad hejbet preko 26..
Što koliko je prema tebi bilo svega ti?

Brate ova slika s sve 4 tribine na njoj po tome sam se ravnao..
Ovo na istoku sjeveru sto je po cosku bilo mrvicu prazno to je rezultat naguravanja u sredinu i po 2 covjeka na jednoj stolici...
celava_dlaka

#14482 Re: Sarajevski derbi

Post by celava_dlaka »

Preko 25.000 je bilo 100%
bjelave

#14483 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

redhat wrote:
Benko u novembru puni 32. godinu. Čista budućnost. Delač ima 22 godine ali pored tri golamana sa kojima imamo ugovor, mi dižemo formu Chelsijevom golmanu. Ako smo već doveli golmana na posudbu, zašto smo potpisali Oštrakovića? Ti fakat misliš da ćemo mi vidjet kinte od Delača. Toliko o jeftinom spinu.

Tebi ako je ono jučer bilo naprijed, onda si se u dobrom blatu valjao.

"Ledeni čaj" je odlično primjetio: "Mislim da iz toga nema povratka i da oni u ovom sastavu ne mogu vise igrati dobar fudbal." To ti je odgovor o ubrzanim koracima naprijed. A način na koji je Stojčev izašao iz igre, pokazuje koliko smo ozbiljan klub. Nemam namjeru dalje se upuštati u diskusije, imam svoje mišljenje, i to je to. Lp
Ma ne pisem ovo zbog tebe vec zbog ostalih. Kako ozbiljnu diskutirati sa nekim ko predlaze da se rijesimo 2 najkorisnije karike u timu? Ti ili imas potrebu da iritiras ili imas ozbiljne probleme neke druge vrste.

Benko je s bez obzira na godine najbolji strijelac ove lige , s obzirom na minutazu provedenu na terenu, ali ubjedljivo. Moze nam valjati jos sezonu-dvije a ove godine doprinos mu je ogroman.On je golgeterska klasa od koje treba da uce mladi igraci u timu. Sta reci dalje?
Delac sjajano brani i zestoko ce nam trebati u Evropi. Golman sa 22 godine je ogroman potencijal. Ne moras na svakom igracu zaraditi, a na Delacu definitivno ne gubimo jer ga nismo ni kupili.Dovoljno , da doprinosi klubu u nekom rezultatskom smislu a njegov doprinos je ogroman. Sta ti tvrdis da svi klubovi u Evropi koji pristaju na ovaj aranzman, igraca na posudbu, ne znaju sta rade? Uostalom, jedna od opcija je i otkup ugovora.
Vjerovatno ne znas da nam je na derbiju falilo par kljucnih igraca i da nam nerjeseno vise odgovara.

Ti se jos predstavlja kao navijac tog kluba a pri tome u hrakanju na isti koristis klimavije argumente od najcrnjih dusmana. I jest imas pravo na svoje misljenje pa cak i lazno predstavljanje.Forum trpi razne vrste trolova.
Last edited by bjelave on 18/05/2015 04:50, edited 1 time in total.
bjelave

#14484 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

LSD wrote:e onda je koševski lavor najposjeceniji stadion u ligi, ove godine

jbg, jucerašnji derbi sa najvecom posjetom sezone je to pogurao da izbije na prvo mjesto...inace je oko 2 milje prosjek tamo :izet:
Zelja, 26 000 ili vise.I protiv Zrinskog smo imali 12. 000. Dakle na zadnje dvije domace utakmice blizu 40 000 milja. Protiv Slobode ce opet doci 15-20 000 milja. Dakle, bice na 3 utakmice 55. 000-60 000.
zeljA ni blizu toliko nije imao cijelu sezona kad se sve sabere kumulativno.
Last edited by bjelave on 18/05/2015 06:06, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#14485 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

redhat wrote:Ja sam razočaran našom igrom. Razočaran sam ovom polu - sezonom uopšte, više nam je uzela nego donijela. Sve nekako na silu.

Nakon derbija je izvjesno da nam treba remont, minimalno 6 ili 7 igrača, jebo to, nesistemski rad i loša politika, ista ona kojom je Amar komšije zavio u crno. Osvojene titule, užasno skupe, koje nisu donijele nikakav kvalitet Željezničaru. Čak su ih i vratili unazad. Tako su titule osvajali Brotnjo i Modriča. mi smo na odličnom putu da se učlanimo u to društvo.

Helem, za 90 minuta šut Benke makazicama po sredini gola i gol šansa, onaj šut u 47 minuti. Sve nakon prekida. Igra 0 bodova, iz posjeda nismo uspjeli stvoriti priliku da imaš otvoren šut. Da su na mjestu Kokota i Đelmića, pa i Bajića kod onog voleja bili Bešlija, Muharemović ili Guvo, danas bi plakali. Željo sa vidnim manjkom kvaliteta na 3 ili 4 pozicije, nam je stvorio 5 ili 6 izglednih situacija. Sreća pa i oni imaju svoje polovnjake na ključnim pozicijama, Đelmića i Kokota.

Komšije ne kriju da imaju nikad goru ekipu, mi se furamo, da imamo neku ekipu, a u biti smo preloši i jedni i drugi. Mi smo po kvalitetu ekipe možda 3. ekipa PLBiH, komšije 5. ili 6. Zašto smo na prve dvije pozicije, dragi bog zna samo. Valjda zato što Borac i Zrinjski nemaju taj pritisak navijača. Dvije ekipe koje po mom mišljenju igraju fudbal, jer ono jučer nije bilo igranje lopte.

Ok ako titulu osvojimo, lijepo, začepićemo usta komišijama, jer su oni svoje zadnje osvajali na silu, nikakvim kvalitetom u igri, iako sam ja manje optimističan nego pred derbi, valjda me iskustvo naučilo da teško igramo male utakmice, sjetiti se Prijedora ili nedavno Lukavice.
Međutim, odmah po okončanju sezonu, staviti prst na čelo i prvo odgovoriti s kojom svrhom plaćamo iznemogle zvijezde tipa Bilbija, Stojčev, Kalasi, Barić, Bekić, Okić ili Rustemović. Siguran sam da u našem mlađem pogonu ima takvih. Delaču i Benki hvala na svemu, ali nisu oni naša budućnost. Ako ću svake sezone gledati isto što i ove polusezone, sa ovom infrastrukturom, onda se neko dobro zajebava sa nama. Kažu da je najbolje učiti na greškama, tuđim. Mi izgleda nismo naučili puno od komšija. Danas imaju nikakvu ekipu, i nikakvu perspektivu. Ako u idućoj ezoni ne počnemo graditi tim na duge staze, nećemo proći ništa bolje od njih.
Nije ovo tema za ovakvu raspravu, medjutim dosta stvari nisi u pravu i pises napamet, mada razumijem generalni kontekst.
Cini se da si pogresno shvatio "ulaganja" u tim, pa si ocekivao ne znam ni ja sta. Tacno je da je sve navrat-nanos ali sve se podvrglo prvoj tituli pod novim vlasnistvom i greske se ispravljaju u hodu. No ova ideja da je titula uzasno skupa ne racuna na cinjenicu da je izvor financiranja drukciji od onog kakvog su imali neki klubovi koje spominjes, a svodile su se na zaduzivanje. Nama se ukupni dug priblizava nuli, a ne obrnuto, u tome je kljucna razlika. I to sve pored ogromnih povecanja troskova na plate. Zamisli sta ce biti onda kada se dug otplati! Isto vazi za ulaganje u Akademiju. Znaci opipljivo i trajno ulaganje.
Dalje, spominje, cini se napamet neke igrace i trpas ih u isti kos, pod epitetom "iznemogle zvijezde". Zar je Rustemovic zvijezda? Ili Kalasi, Baric? Ja nikad za njih nisam cuo prije ove sezone. Kalasi i Rustemovic, kao i Bekic, a eto i Bilbija su jos uvijek mladi igraci. Ti u njima ne vidis buducnost? Benko je takav kakav jeste. Potpisao na 2 godine, koliko vec, taman toliko koliko bi nam mogao biti od koristi. I kao takav je po broju golova po odigranim mecevima najbolji u ligi. Iza njega Bajic, Wagner, Nikolic, itd.
Ovo kako smo po kvalitetu ekipe mozda 3 ekipa u PLBiH je vise nego presmjesno, ni na cemu zasnovano. Jedina ekipa koja je nas nadigrala je Zrinjski neki dan, medjutim i mi smo kod njih mogli uzeti jesenas. Po imenima smo prvi. Na tabeli smo prvi. Imamo pozitivan skor sa svim glavnim konkurentima. I po tebi smo tek treca ekipa? Ko je to prvi, a ko drugi?
Staviti prst na celo? Pa stavi ti pa se malo zapitaj sta pises uopste.

Igracki kadar kojeg imamo bi mogao pruzati mnogo vise, uz potpuni remont odbrane.
Charuga
Globalni moderator

#14486 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Butmiran wrote:I dalje se vidim uveliko sere, pojedinci jedu govna opasno.
Nakon toliko stranica bez vrijeđanja tebe nešto natjeralo na to. Fakat mislim da vam to ne treba, posebno kad niko nije banovan nakon derbija. Sada samo upozorenje ...
alchak.ba

#14487 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

U zapisniku mali plavis 268 godina.
U zapisniku Sarajevo 270 godina.

A dZe su dZeca?
James Bourne

#14488 Re: Sarajevski derbi

Post by James Bourne »

Image

Ulicama glavnog grada bordo bijela boja vlada.
Sarajevski-Seljak

#14489 Re: Sarajevski derbi

Post by Sarajevski-Seljak »

alchak.ba wrote:U zapisniku mali plavis 268 godina.

A dZe su dZeca?

dZeca u skoli bila, imali nadoknadu izgubljenih casova :P
alchak.ba

#14490 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

a ja konto dZeca igraju hlopte.
Sarajevski-Seljak

#14491 Re: Sarajevski derbi

Post by Sarajevski-Seljak »

alchak.ba wrote:a ja konto dZeca igraju hlopte.

Samo Zeljanina djeca igraju, ali jebi ga nisu mogli taj dan... Skola je preca neg' hlopta :lol:
alchak.ba

#14492 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

kad sam biJo mali, pardon dZete, ja sma igro hlopte i nisam gonjo školu plaho.
ultima_palabra

#14493 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Ne vjerujem da je bilo više od 22-23 hiljade gledalaca, zapad nije bio ni polovično pun.

HZ su poslije divova, betmena i sličnih sad postali i kauboji naki :mrgreen: I nešto su opsjednuti falusima, i na ovom forumu danima samo o nekakvom pušenju pričaju...

Na terenu solidna utakmica kakav je bio ulog i nervoza... na kraju 12 plaćenika (11+Valjić) hrabro izvojevali i proslavili bod na svom stadionu protiv nikad slabijeg Želje :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#14494 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Ne vjerujem da je bilo više od 22-23 hiljade gledalaca, zapad nije bio ni polovično pun.

HZ su poslije divova, betmena i sličnih sad postali i kauboji naki :mrgreen: I nešto su opsjednuti falusima, i na ovom forumu danima samo o nekakvom pušenju pričaju...

Na terenu solidna utakmica kakav je bio ulog i nervoza... na kraju 12 plaćenika (11+Valjić) hrabro izvojevali i proslavili bod na svom stadionu protiv nikad slabijeg Želje :thumbup:
E, jebi ga sad.....
kakotakonikako

#14495 Re: Sarajevski derbi

Post by kakotakonikako »

opet pokusaji smjestana komsinicama. na obe strane. a realno je tanko. bordo nisu uspjeli da pobijede i vrate mali dug za 98. plavi nisu uspjeli da pobjedom odlucuju sami o sebi. ali obje strane se tjese. i nalaze razlozi kao da se slavi. a najvise ce profitirati vitez, sloboda i celik. nijaz u tisini sprema ekipu za finale kupa. racuna sta je bolje i gdje ce vise para zaraditi, pobjedom ili porazom.
alchak.ba

#14496 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

direktni wrote:
alchak.ba wrote:U zapisniku mali plavis 268 godina.

A dZe su dZeca?
Pokaži zapisnik! :lol: Opet mit i laž :lol: :lol: :lol:
opovrgni me sa zapisnikom i godinama dZece :evil:
Salah ad-Din

#14497 Re: Sarajevski derbi

Post by Salah ad-Din »

ultima_palabra wrote:Ne vjerujem da je bilo više od 22-23 hiljade gledalaca, zapad nije bio ni polovično pun.

Brate u potpunosti te razumijem, kada pogledaš kakvo je suđenje bilo dok je Osim bio trener Želje, sada sve izgleda kao namještaljka, ali polahko vremenom ćete se navići na nešto što se zove pravedno suđenje i da može proći utakmica Želje a da se ne dosudi penal za iste.

Željo po običaju nikad slabiji, što je i normalno, sve ste lošiji, ali ipak momci su zapeli jer im to jedinstvena prilika da igraju pred "22.000" ljudi, to na Grbavici neće nikad dočekati :D
alchak.ba

#14498 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

Ovaj je trebao dati bar jedan crveni vašoj dŽeci.

A bod?
Kad ne mozes racunati na 3 prvotimca + 2 igraca iz rostera, a dovoljan ti bod za titulu..... pametnom dosta.
ultima_palabra

#14499 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Salah ad-Din wrote:

Brate u potpunosti te razumijem, kada pogledaš kakvo je suđenje bilo dok je Osim bio trener Želje, sada sve izgleda kao namještaljka, ali polahko vremenom ćete se navići na nešto što se zove pravedno suđenje i da može proći utakmica Želje a da se ne dosudi penal za iste.

Željo po običaju nikad slabiji, što je i normalno, sve ste lošiji, ali ipak momci su zapeli jer im to jedinstvena prilika da igraju pred "22.000" ljudi, to na Grbavici neće nikad dočekati :D
Imal đe oraha pojeftino? :D
nosara

#14500 Re: Sarajevski derbi

Post by nosara »

Salah ad-Din wrote:

Kosevo napuni samo najtrofejniji, inace je lavor prazno i sablasno mjesto... :cry:
Post Reply