PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Dr. Kuca
#14476 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Profunkcionisa pravna drzava, sta je problem? Za ovo ste se borili?
- Dr.No
#14477 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Klasična šuplja. Svaki taj profesor a i vrhunski hirurg zaradjuje i mimo svog "regularnog" posla.dječak sa šibicama wrote:S.... prosjecni kancelarijski cato u gradskoj upravi ima platu vecu od univerzitetskog profesora ili vrhunskog hirurga...
-
Treebeard
#14478 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Lasta92 wrote:Jesam, bolestan sam, 100% RVI, bivsi pripadnik odreda Laste, od 1993 u invalidskim kolicima, ali sta ja imam tebi objasnjavati pseto zelenasko, es de haovsko, narodski receno đukelo uličarska![]()
@Treebeard, izvor fb.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#14479 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Prošle sedmice nisam bila radi obiteljskih stvari na plenumu, inače jesam. I nemam dupljake na sebi kad gledate preko linkakingofsnake wrote:Tu ti iskreno skidam kapu, znaš vrtit priču satima.KatarinaKosaca wrote:Šta mogu kad sam rječita
Šteta što nisi na plenumu(možda i jesi ali onda tamo nisi rječita), možda bi od tog cirkusa i bilo nešto da vas je tamo više takvih. Možda bi vam se i mi zaposleni pridružili i pomogli. Pa nas bude puno, svih profila. Pa možda nešto i uradimo korisno. Krenemo od sitnih stvari. Pa danas pritisnemo da se smanje cijene u GRAS-u, pa sutra da se smanji broj uposlenih u GRAS-u, pa preksutra bolji tramvaji, pa da se smjeni management... Ali ne, daj ukidaj kantone i ustav, daj nek vlada SK i TK ukinu HNK i ZHK, i ako kažeš nešto protiv ovakvog plana - budžetlija, u zatvor ćeš, sram te bilo, jebemo ti mater...
I slažem se sa svim što si napisao. Glavna pratnja na ulici su mi bili jedan dedica penzioner i jedan državni službenik. Utoliko i vidim snagu u nezadovoljstvu, da nije jedini i isljučivi pokretač puka glad. Iako, sigurno, jeste najjači.
- OldMayor
#14480 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ocito je da su ovi protesti bili namjesteni od strane SDA i SDP, da ometaju normalne gradjane, da traze nebulozne zahtjeve. Kad su u stabovima vidjeli da imaju dovoljno podrske da ih rastjeraju to su i uradili. Jer ovi protesti nisu blokirali nikoga osim obicnih gradjana. Cuj zaustave saobracaj, tramvaj...
Zato nisu hapsili 7.2. Jer ono je bio spontani protest. Sve ovo poslije nije.
Samo ovaj forum je pun njihovih agenata, koji po citav dan truju mozgove ljude. I na kraju su uspjeli. Nisu ugasili gorenje zgrade kantona i predsjednistva, ali jesu ugasili protest. To je njima vaznije.
Zato nisu hapsili 7.2. Jer ono je bio spontani protest. Sve ovo poslije nije.
Samo ovaj forum je pun njihovih agenata, koji po citav dan truju mozgove ljude. I na kraju su uspjeli. Nisu ugasili gorenje zgrade kantona i predsjednistva, ali jesu ugasili protest. To je njima vaznije.
-
dječak sa šibicama
#14481 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Neka zaradjuje, iskreno, da vas hoce derat 20.000 za operaciju, u koverti naravno, ako nemas crkni, zaiskali ste evo vam ga.Dr.No wrote:Klasična šuplja. Svaki taj profesor a i vrhunski hirurg zaradjuje i mimo svog "regularnog" posla.dječak sa šibicama wrote:S.... prosjecni kancelarijski cato u gradskoj upravi ima platu vecu od univerzitetskog profesora ili vrhunskog hirurga...
O tome i govorim cijelo vrijeme, kod nas svaki jebeni uhljeb ima vecu platu od hirurga na klinici, sto bi onda hirurg bio posten.
Ovo je drzava koja ti direktno kaze "kradi, ako hoces da zivis". Bez uvijanja.
- KatarinaKosaca
#14482 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
I zaista se nadam da će doći @chmoljo. Nisam prijavila kad su meni spominjali mrtvog oca, dijete i kuću. NIsam prijavila niti jednu diskusiju, ovaj jad od posta jesam, jer je zabranjeno kloniranje, kao i to da je nečasno, sramno stavljati smajli koji se krevelji uz riječ invalid pa još uz odred laste. Taman i da je laž da je tako,a ti ne znaš da li je ili nije. Gadi mi se sa kim dijelim zrak, cyberprostor i rasu i rod.Treebeard wrote:Lasta92 wrote:Jesam, bolestan sam, 100% RVI, bivsi pripadnik odreda Laste, od 1993 u invalidskim kolicima, ali sta ja imam tebi objasnjavati pseto zelenasko, es de haovsko, narodski receno đukelo uličarska![]()
@Treebeard, izvor fb.To da si invalid, ne sumnjam, al' u glavu, drugacije se i ne moze zakljuciti iz tvojih postova, a to o odredu Laste, veze ti nemas, procitao balavac na netu pa se sad nesto furas. Nemoj se samo puno sekirati, brzo ce se Chmoljo vratiti
-
Treebeard
#14483 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
I sta kaze Kico, momcic za primjerAvaz wrote:14:55 Jedan od demonstratora, mladić Kristijan Matulović kaže kako je svaki dan na protestima i smatra da je opravdano to što građani traže svoja prava.
- Danas nam policija nije dozvolila da blokiramo saobraćaj i da izađemo na mirne i opravdane demonstracije i to zbog divljih taksista. Oni su jučer 'zakuhali' sa policijom i danas su mjere rigorozne zbog njih, taksisti žele preko nas dobiti licence i riješiti svoje probleme. A danas niko od njih ne smije doći.

- johntra
#14484 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
uhapsiše ga...stari revolucionar....
- Adenium
#14486 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Bome, ovdje sve ide ka reprizi 7.2 , ništa se nisu opametili, niti kerovi niti smećari političarski !!!
- kingofsnake
#14487 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Eto vidiš da mogu nešto smisleno napisat, iako sam(a nisam) budžetlija. Gladan fala Bogu nisam, al nezadovoljan sam da moja mama kao prosvjetni radnik, sa 39 godina iskustva, ima platu 800KM(sad će u penziju od jedno 400). Nezadovoljan sam jer imam posao do septembra, šta će poslje biti Bog zna. Nezadovoljan sam jer par mojih dobrih prijatelja ne može naći posao. Nezadovoljan sam što mi sestra ne može naći posao, pa volontira da ne poludi. Nezadovoljan sam što nekad vidim komšiju s trećeg da rovi po kontejneru, u odjelu koje je nekad nosio na posao. Nezadovoljan sam što ljudi koji su ginuli za mene, za ovu zemlju nemaju šta jesti. Nezadovoljan sam što za bilo kakav koncert moram preko granice... Pravo sam nezadovoljan. Ali opet ne podržavam paljenje, blokiranje hitne, vatrogasaca, bolesnih...KatarinaKosaca wrote:
Prošle sedmice nisam bila radi obiteljskih stvari na plenumu, inače jesam. I nemam dupljake na sebi kad gledate preko linka![]()
I slažem se sa svim što si napisao. Glavna pratnja na ulici su mi bili jedan dedica penzioner i jedan državni službenik. Utoliko i vidim snagu u nezadovoljstvu, da nije jedini i isljučivi pokretač puka glad. Iako, sigurno, jeste najjači.
Last edited by kingofsnake on 07/03/2014 15:36, edited 2 times in total.
- Alfons Kauders
#14488 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
dobro drug neroNero Histrion wrote:Alfons Kauders wrote:
Slusaj, znam malo bolje kako stoje stvari u Americi. Bio, zivio ... zivim ... dodjem, odem tamo kad hocu i td itd ... Svi, svi imaju pravo na jednaku socijalnu pomoc, ako nemaju posao. U BiH, sa ovakvom vlascu, to nikada nece biti, ili ce biti kad na vrbi rodi grozdje.
Ne znaci da je Amerika idealna drzava, no to je drugi par rukava i o tome se moze diskutirati.
hajd onda samo malo pojasni... koliko bi socijalne pomoci trebali dobiti svi nezaposleni i socijalno ugrozeni... potrosacka korpa za cetveroclanu porodicu je preko milju i po...
a koliko je nezaposlenih i socijalno ugrozenih u fbih i koliko bi onda svima trebali dati para?
vise od trecine federalnog budzeta ide na socijalna davanja... skoro 800 miliona... pa se pitam - posto je ugrozenih oko milion... koliko bi im trebalo dati da dobiju dovoljno socijale da plate hranu, rezije itd? da svakome damo po 200 mjesecno, to bi bilo 2.4 milijarde godisnje
nije ovo stvar etike ili morala, vec matematike
- Havatar
#14489 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Bosko Buha danasnjiceTreebeard wrote:I sta kaze Kico, momcic za primjerAvaz wrote:14:55 Jedan od demonstratora, mladić Kristijan Matulović kaže kako je svaki dan na protestima i smatra da je opravdano to što građani traže svoja prava.
- Danas nam policija nije dozvolila da blokiramo saobraćaj i da izađemo na mirne i opravdane demonstracije i to zbog divljih taksista. Oni su jučer 'zakuhali' sa policijom i danas su mjere rigorozne zbog njih, taksisti žele preko nas dobiti licence i riješiti svoje probleme. A danas niko od njih ne smije doći.![]()
- Dr.No
#14490 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
dječak sa šibicama wrote:Neka zaradjuje, iskreno, da vas hoce derat 20.000 za operaciju, u koverti naravno, ako nemas crkni, zaiskali ste evo vam ga.Dr.No wrote:Klasična šuplja. Svaki taj profesor a i vrhunski hirurg zaradjuje i mimo svog "regularnog" posla.dječak sa šibicama wrote:S.... prosjecni kancelarijski cato u gradskoj upravi ima platu vecu od univerzitetskog profesora ili vrhunskog hirurga...
O tome i govorim cijelo vrijeme, kod nas svaki jebeni uhljeb ima vecu platu od hirurga na klinici, sto bi onda hirurg bio posten.
Ovo je drzava koja ti direktno kaze "kradi, ako hoces da zivis". Bez uvijanja.
Opet zamjena teza. Nije sve tako crno/bijelo. Ako hoće da mu dam 20.000KM nek fino da otkaz u klinici/bolnici u kojoj radi pa nek radi samo privatno. Ovako bi da mi odbija od plate, da radi privatno i još koverta.
-
Belzebub
#14491 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Svaka čast za ovaj post.kingofsnake wrote:Eto vidiš da, mogu nešto smisleno napisat, iako sam(a nisam) budžetlija. Gladan fala bogu nisam, al nezadovoljan sam da moja mama kao prosvjetni radnik, sa 39 godina iskustva, ima platu 800KM(sad će u penziju od jedno 400). Nezadovoljan sam jer imam posao do septembra, šta će poslje biti Bog zna. Nezadovoljan sam jer par mojih dobrih prijatelja ne može naći posao. Nezadovoljan sam što mi sestra ne može naći posao, pa volontira da ne poludi. Nezadovoljan sam što nekad vidim komšiju s trećeg da rovi po kontejneru, u odjelu koje je nekad nosio na posao. Nezadovoljan sam što ljudi koji su ginuli za mene, za ovu zemlju nemaju šta jesti. Nezadovoljan sam što za bilo kakav koncert moram preko granice... Pravo sam nezadovoljan. Ali opet ne podržavam paljenje, blokiranje hitne, vatrogasaca, bolesnih...KatarinaKosaca wrote:
Prošle sedmice nisam bila radi obiteljskih stvari na plenumu, inače jesam. I nemam dupljake na sebi kad gledate preko linka![]()
Ozbiljno.
- KatarinaKosaca
#14492 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Jedini ko je pokazao i dokazao da poštuje silu, ima od nje strah i digne glavu i počne slušati je politički establišment. I ako je to bila cijena da dignu glavu i nešto čuju.. blagosloveno bilo. Ali, nije, dok ih je držao strah cmizrili su i drhtali, bježali i javljali se sa tajnih lokacija, kad je još u strahu nagon za opstankom prevladao, krenula je akcija spina. Koja jeste uspjela, i što je najgore, tako paradoksalno dokazala i pokazala da vlast nije nesposobna kad radi za sebe, nego nezainteresirana raditi za opće dobrokingofsnake wrote:Eto vidiš da, mogu nešto smisleno napisat, iako sam(a nisam) budžetlija. Gladan fala bogu nisam, al nezadovoljan sam da moja mama kao prosvjetni radnik, sa 39 godina iskustva, ima platu 800KM(sad će u penziju od jedno 400). Nezadovoljan sam jer imam posao do septembra, šta će poslje biti Bog zna. Nezadovoljan sam jer par mojih dobrih prijatelja ne može naći posao. Nezadovoljan sam što mi sestra ne može naći posao, pa volontira da ne poludi. Nezadovoljan sam što nekad vidim komšiju s trećeg da rovi po kontejneru, u odjelu koje je nekad nosio na posao. Nezadovoljan sam što ljudi koji su ginuli za mene, za ovu zemlju nemaju šta jesti. Nezadovoljan sam što za bilo kakav koncert moram preko granice... Pravo sam nezadovoljan. Ali opet ne podržavam paljenje, blokiranje hitne, vatrogasaca, bolesnih...
Nije stvar hoće li se sutra kreirati 100000 radnih mjesta, to jeste nemoguće preko noći, ali jeste i te kako moguće imati istu šansu za isti posao kao građanin BIH. I sama ta spoznaja, sirugna sam, će ne utoliti, ali ublažiti glad i nezadovoljstvo. Nisam ni ja gladana, dapače, trudim se da manje jedem, ali jesam dokazano kao i mnogi koje poznajem potpuno neravnopravna u svojoj zemlji.
-
Treebeard
#14493 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kato, ocigledno da se trol registrovao da provocira, pogledaj mu ostale postove. To sto meni imputiras, u svome jadnom postu, spominjanje tvog mrtvog oca, djeteta, kuce je cista nebulozaKatarinaKosaca wrote:I zaista se nadam da će doći @chmoljo. Nisam prijavila kad su meni spominjali mrtvog oca, dijete i kuću. NIsam prijavila niti jednu diskusiju, ovaj jad od posta jesam, jer je zabranjeno kloniranje, kao i to da je nečasno, sramno stavljati smajli koji se krevelji uz riječ invalid pa još uz odred laste. Taman i da je laž da je tako,a ti ne znaš da li je ili nije. Gadi mi se sa kim dijelim zrak, cyberprostor i rasu i rod.Treebeard wrote:Lasta92 wrote:Jesam, bolestan sam, 100% RVI, bivsi pripadnik odreda Laste, od 1993 u invalidskim kolicima, ali sta ja imam tebi objasnjavati pseto zelenasko, es de haovsko, narodski receno đukelo uličarska![]()
@Treebeard, izvor fb.To da si invalid, ne sumnjam, al' u glavu, drugacije se i ne moze zakljuciti iz tvojih postova, a to o odredu Laste, veze ti nemas, procitao balavac na netu pa se sad nesto furas. Nemoj se samo puno sekirati, brzo ce se Chmoljo vratiti
- KatarinaKosaca
#14494 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Svatko od do sada uhapšenih je poslije izlaska zašutio. Što mislim da pored tradicionalnog odvaljivanja bubrega dobiju i ucjene najbližim.johntra wrote:
uhapsiše ga...stari revolucionar....
Vlast koja primjenjuje silu, ucjenu i represiju ne može nikako dugoročno računati na vlast. Neka samo pogledaju u susjednu Srbiju , ne moraju dalje.
- KatarinaKosaca
#14495 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ne imputiram ja tebi, nego naglašavam koliko je post za prijaviti, kad nisam sve do sada u diskusiji,a ovo jesam. Nije se smijati sa invaliditetom, ne znaš da nije invalid, u zemlji u kojoj j eprije 20 godina bio strašni rat, a granate svakodnevno raznosile udove.Treebeard wrote:Kato, ocigledno da se trol registrovao da provocira, pogledaj mu ostale postove. To sto meni imputiras, u svome jadnom postu, spominjanje tvog mrtvog oca, djeteta, kuce je cista nebuloza. Ako ti se ne svidjaju diskutanti na forumu, a ti promijeni forum, bar toga ima koliko hoces
- johntra
#14496 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Šta, kao tebi je ovaj malo papčić smisleni predstavnik obespravljenog naroda?
- KatarinaKosaca
#14497 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ne bih ga definirala kao papka. Prije neki drugi termin. Ali i kako takav on je građanin. Ova vlast konačno mra shvatiti da vlada i papcima i narkomanima i uičarima i huliganimajohntra wrote:Šta, kao tebi je ovaj malo papčić smisleni predstavnik obespravljenog naroda?
Dakle, umjesto što rabe termin "narkoman" kao sinonim za uvredu umjesto rođaka-savjetnika neka otvaraju centre za liječenje. Onda ću hallaliti svki fening poreza. Ovako im haramim svaki.
- kingofsnake
#14498 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
I ja se ovde slažem s tobom, uz sitne izmjene. Paljenjem i blokiranjem, onog što smo palili i blokirali, uglavnom smo preplašili obične ljude i "budžetlije" sa platama do 1500(to je ono što se ovde naziva šalteruše, obične ćate), koji nisu ni u JP, ni u odborima, ni na drugim izvorima love, vlasti i moći. Preplašili smo ljude, kojih je dobar broj, ali ne svi, dobio posao preko veza i sumnjivim radnjama, ali koji isto tako pološe žive i nezadovoljni su(jebo ti posao s kojim ti čitavu godinu živiš da bi otišao u Hrvatsku 7 dana). Nismo se usmjerili na prava mjesta, tj. oni koji su palili se nisu dobro usmjerili(i zato sam ubjeđen da paljenje nije bilo dio spontanog bunta, početne demonstracije jesu ali paljenja mislim da su orkestrirana). Tu se otvorio prostor za spin, jer su demonstranti za 24h od heroja postali zločinci. a šta smo zapalili? Zgradu Opštine Centar koja najviše koristi građanima i zbog čega će najviše ispaštati građani, a politički establishment će se okoristiti(jer treba zgradu sad popraviti, jelte, pa biće tendera, nabavki...).KatarinaKosaca wrote:Jedini ko je pokazao i dokazao da poštuje silu, ima od nje strah i digne glavu i počne slušati je politički establišment. I ako je to bila cijena da dignu glavu i nešto čuju.. blagosloveno bilo. Ali, nije, dok ih je držao strah cmizrili su i drhtali, bježali i javljali se sa tajnih lokacija, kad je još u strahu nagon za opstankom prevladao, krenula je akcija spina. Koja jeste uspjela, i što je najgore, tako paradoksalno dokazala i pokazala da vlast nije nesposobna kad radi za sebe, nego nezainteresirana raditi za opće dobrokingofsnake wrote:Eto vidiš da, mogu nešto smisleno napisat, iako sam(a nisam) budžetlija. Gladan fala bogu nisam, al nezadovoljan sam da moja mama kao prosvjetni radnik, sa 39 godina iskustva, ima platu 800KM(sad će u penziju od jedno 400). Nezadovoljan sam jer imam posao do septembra, šta će poslje biti Bog zna. Nezadovoljan sam jer par mojih dobrih prijatelja ne može naći posao. Nezadovoljan sam što mi sestra ne može naći posao, pa volontira da ne poludi. Nezadovoljan sam što nekad vidim komšiju s trećeg da rovi po kontejneru, u odjelu koje je nekad nosio na posao. Nezadovoljan sam što ljudi koji su ginuli za mene, za ovu zemlju nemaju šta jesti. Nezadovoljan sam što za bilo kakav koncert moram preko granice... Pravo sam nezadovoljan. Ali opet ne podržavam paljenje, blokiranje hitne, vatrogasaca, bolesnih...
Nije stvar hoće li se sutra kreirati 100000 radnih mjesta, to jeste nemoguće preko noći, ali jeste i te kako moguće imati istu šansu za isti posao kao građanin BIH. I sama ta spoznaja, sirugna sam, će ne utoliti, ali ublažiti glad i nezadovoljstvo. Nisam ni ja gladana, dapače, trudim se da manje jedem, ali jesam dokazano kao i mnogi koje poznajem potpuno neravnopravna u svojoj zemlji.
EDIT: Pa zar nije zanimljivo da nikom, ali nikom nije palo na pamet da ode do SDP-a, koje je 50 metara odatle, može mu se priči i od BBI-a, znači mogu ga tri čovjeka krehnut za minut. Ni SDA nije daleko koliko se sjećam. Ove ostale ne znam gdje su, ali pretpostavljam da su u centru negdje.
Last edited by kingofsnake on 07/03/2014 15:54, edited 2 times in total.
- johntra
#14499 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Eto, ja sam dao blaži termin...nije narkoman, mada je i to upitno...nego i dalje pitam, zar nema neko smisleniji i pametniji, koji je mogao pred javnost izaći i predstaviti plenum? ili ovakvi trebaju da nam budu alternativa onima koji hapaju godinama?KatarinaKosaca wrote:
Ne bih ga definirala kao papka. Prije neki drugi termin. Ali i kako takav on je građanin. Ova vlast konačno mra shvatiti da vlada i papcima i narkomanima i uičarima i huliganimaDa su to sve njeni građani. Oni bi kao vlast, ali da vladaju samo svojom familijom i grupom poslušnika i ovaca. E, pa neće ići tako, nije nikome, neće ni njima
Dakle, umjesto što rabe termin "narkoman" kao sinonim za uvredu umjesto rođaka-savjetnika neka otvaraju centre za liječenje. Onda ću hallaliti svki fening poreza. Ovako im haramim svaki.
-
Akibh
#14500 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ok, onda neki koncert, ispijanje kafe ispred skupstine, vlade?kingofsnake wrote:
I ja se ovde slažem s tobom, uz sitne izmjene. Paljenjem i blokiranjem, onog što smo palili i blokirali, uglavnom smo preplašili obične ljude i "budžetlije" sa platama do 1500(to je ono što se ovde naziva šalteruše, obične ćate), koji nisu ni u JP, ni u odborima, ni na drugim izvorima love, vlasti i moći. Preplašili smo ljude, kojih je dobar broj, ali ne svi, dobio posao preko veza i sumnjivim radnjama, ali koji isto tako pološe žive i nezadovoljni su(jebo ti posao s kojim ti čitavu godinu živiš da bi otišao u Hrvatsku 7 dana). Nismo se usmjerili na prava mjesta, tj. oni koji su palili se nisu dobro usmjerili(i zato sam ubjeđen da paljenje nije bilo dio spontanog bunta, početne demonstracije jesu ali paljenja mislim da su orkestrirana). Tu se otvorio prostor za spin, jer su demonstranti za 24h od heroja postali zločinci. a šta smo zapalili? Zgradu Opštine Centar koja najviše koristi građanima i zbog čega će najviše ispaštati građani, a politički establishment će se okoristiti(jer treba zgradu sad popraviti, jelte, pa biće tendera, nabavki...).