Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Marko Zarko

#14476 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

Kakav Reuf, neko njega očito koristi samo da spinuje ne znam ti šta u javnosti...ovo radi neka opasnija ekipa
Mister Yes

#14477 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

dustaban wrote:Sta ce Komsic kojikuratz u Vatikanu, ni prekrstit se ne zna!
Image
daddy-kool

#14478 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

Marko Zarko wrote:Kakav Reuf, neko njega očito koristi samo da spinuje ne znam ti šta u javnosti...ovo radi neka opasnija ekipa
Amerikanci. (sa subcontractorima)
Marko Zarko

#14479 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

A onda DF ili odosmo svi pod ISIL kalifat :-D
daddy-kool

#14480 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

Ne mogu da procijenim koje su nam opcije, ali ta ekstremna svakako nije.

edit:
Po meni, priča stranaca je u osnovi tačna. Socioekonomski problemi bi trebali biti u fokusu kampanje i nakon nje, reforme je potrebno provesti što prije nakon izbora (korupcija, ekonomska, administrativna, pravosudna - zbog nas samih), kao i druge korake na putu približavanja EU.

Možda su iz njihove perspektive neupitna, ali za nas su posebno osjetljiva ratna pitanja i prijetnje podjelom BiH. Dominantna politika u RS je direktno suportstavljena postojanju države, u FBiH se izražava želja za dovršetkom etnoteritorijalizacije, a BiH nema podršku MZ u političkom smislu. Možda bi se rješavanje nekih pitanja moglo ostaviti i za druga vremena da ne postoji strah, koji je pojačan u kampanji ali je prisutan svo vrijeme, da se ratni ciljevi neće prevarom ostvarivati. (ovaj strah je pristuan kod sva tri naroda)

Ključno je ova pitanja riješti ili na neki drugi način skloniti sa stola, kako bi se fokus opet prebacio na svakodnevni život. Pošto MZ nije preko svojih instrumenata uklonila ovakvu politiku i retoriku, preostaje nama u BiH da isforsiramo suočavanje, ili da čekamo računajući da su procesi na našoj strani. Moja opcija je uvijek bila suočavanje.
Last edited by daddy-kool on 08/10/2014 16:11, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14481 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

yejla mis svijeta u DFu

definitivno zaribala svjetska manekenska karijera
Marko Zarko

#14482 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

Black swan wrote:yejla mis svijeta u DFu

Udala se i prešla tridesetu, a što i manekenka ne bi bila u politici, ako nam ne bude bolje bit će nam ljepše :-D
weredsf

#14483 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Marko Zarko wrote:

Udala se i prešla tridesetu, a što i manekenka ne bi bila u politici, ako nam ne bude bolje bit će nam ljepše :-D
Ma ja, bas me zanima kako ce parlamentarac da razvija modnu industriju :D
Truba

#14484 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

svaka njoj čast
ali da joj ide karijera ne bi prismrdila parlamentu kao i svaki normalni čovjek
Maystor

#14486 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Black swan wrote:svaka njoj čast
ali da joj ide karijera ne bi prismrdila parlamentu kao i svaki normalni čovjek
Meni se čini da joj karijera super ide, a ulazak u parlament joj sasvim sigurno nije prioritet u životu, budući da se tek neki dan pojavila u kampanji. Bila je negdje sve ovo vrijeme.
Truba

#14487 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

onda ne znam :D nisam mjerodavan
Maystor

#14488 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Šta ima u ISILu? Je li pao Kobani? Je li Vučić počeo hapsiti teroriste po sandžaku?
krusko1975

#14489 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by krusko1975 »

Mislim da je greska zavrsni skup zakazati 45 min prije tekme reprenzetacije protiv Velsa, osim ako nisu planirali pracenje iste na velikom ekranu.
Marko Zarko

#14490 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

krusko1975 wrote:Mislim da je greska zavrsni skup zakazati 45 min prije tekme reprenzetacije protiv Velsa, osim ako nisu planirali pracenje iste na velikom ekranu.
o čemu sad pa ti?
weredsf

#14491 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Marko Zarko wrote:
krusko1975 wrote:Mislim da je greska zavrsni skup zakazati 45 min prije tekme reprenzetacije protiv Velsa, osim ako nisu planirali pracenje iste na velikom ekranu.
o čemu sad pa ti?

Nemas pojma kada je centralni skup DF-a ili kao i obicno imas problema sa razmisljanjem???
Last edited by weredsf on 08/10/2014 16:37, edited 1 time in total.
Maystor

#14492 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

slažem se
Marko Zarko

#14493 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

weredsf wrote:
Marko Zarko wrote:
o čemu sad pa ti?

Nemas pojma kada je centralni skup DF-a ili kao i obicno imas problema sa razmisljanjem???

Zašto bih imao pojma kad je njihov centralni skup...to bolje znate vi koji ste ovdje profesionalci :izet:
lerdi

#14494 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Utakmica počinje u 15 do 9, a skup je u 7. Taman ima vremena da čujemo koju pametnu, a onda se okrenemo pračenju utakmice. ;)
weredsf

#14495 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Zašto bih imao pojma kad je njihov centralni skup...to bolje znate vi koji ste ovdje profesionalci :izet:
Cek malo pa na DF-ovim bilbordima to pise, po cijelom gradu :roll: :roll:
krusko1975

#14496 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by krusko1975 »

lerdi wrote:
Utakmica počinje u 15 do 9, a skup je u 7. Taman ima vremena da čujemo koju pametnu, a onda se okrenemo pračenju utakmice. ;)
Na njihovij stranici pise u 20:00. Ako je u 19:00 onda ok.
starisalko

#14497 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

weredsf wrote:
Marko Zarko wrote:

Ma ja, bas me zanima kako ce parlamentarac da razvija modnu industriju :D
Isto ko tvoj Bakir
Salah ad-Din

#14498 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Salah ad-Din »

Maystor wrote:
Šta ima u ISILu? Je li pao Kobani? Je li Vučić počeo hapsiti teroriste po sandžaku?

???
2 puta do sada ostvario svoje biračko pravo, i glasao za Komšića na opštim izbrima, ove izbore Komšić će dobiti moj glas za Parlament BIH, za Suljagića neću glasati jer želim da podržim gospodina Raguža, bio na predizbornom skupu DF-a i dobio bedž, prsten i dvije olovke. Tako odmah da znate nisam protivnik DF-a, ovaj video sam postavio jer ne shvatam o cemu on ovdje prica, pa da cujem vase misljenje, koliko znam on je ispred svoje koalicije tražio da ljudi mjenjaju mjesto prebivališta i da se izjašnjavaju kao Bošnjaci. Je li ovo bilo kada je bio onaj problem oko vjeronauke? Sta je ovim mislio?
GoldenSpoon

#14499 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

Safet Zec: Imponuje mi mladi Emir Suljagić s njegovim stavovima, s onim što je već pokušao na terenu i na području Republike Srpske i pokušava i dalje da nešto uradi. Mislim da je jedan od rijetkih.

Opći izbori u Bosni i Hercegovini održat će se u nedjelju 12. oktobra. Birači će moći birati između 7.877 kandidata i kandidatkinja koji se bore za 518 mjesta na tri nivoa vlasti.

"Izbori ni ove godine neće donijeti velike promjene", mišljenja je poznati bh. slikar Safet Zec. Iako među brojnim kandidatima tek rijetke vidi kao ljude koji bi mogli donijeti promjene, Zec se pribojava da bi djelovanje pojedinaca u ovako "zabetoniranom" sistemu koji vlada već dvadeset godina bilo zanemarljivo.

Kao najlošiju opciju Safet Zec smatra ostanak nacionalnih partija na vlasti.

Razgovarala: Elma Behram, Radiosarajevo.ba

Radio.sarajevo.ba: Mogu li opći izbori 2014. promijeniti stanje u zemlji?

Zec: Nažalost, s obzirom na čitavo kretanje od rata na ovamo ne daje nam mnogo nade da bi moglo doći do radikalnih promjena koje su neophodne da bi se nešto promijenilo u ovoj zemlji. Mi prisustvujemo tihim i sporim promjenama koje nažalost usložnjavaju ionako složenu situaciju. Naravno bio bih sretan da ova zemlja promijeni ljude koji su tu već dvadeset godina. Volio bih da se to desi bez radikalnih mjera. Svi mi gledamo godinama istu strukturu 20-30 ljudi. To je kao vječno zabetoniran i nepromjenljiv sistem koji ovu tužnu zemlju čine još nesretnijom.

Radio.sarajevo.ba: Postoje li neki favoriti na političkoj sceni BiH?

Zec: Mislim da postoje. Imponuje mi mladi Emir Suljagić s njegovim stavovima, s onim što je već pokušao na terenu i na području Republike Srpske i pokušava i dalje da nešto uradi. Mislim da je jedan od rijetkih. Postoje tu snage koje mogu nešto učiniti, međutim sistem i shema u kojoj živimo ne znam hoće li mu dozvoliti promjene. Sigurno da ima ljudi, ali oni nisu ovoj grupaciji kojoj narod stalno daje povjerenje. Dakle imamo čitav sistem odnosno grupaciju neobrazovanih ljudi vrlo niskog intelektualnog i stručnog znanja. Nevjerovatno je zapravo da oni pretenduju na predsjednička mjesta.

Radio.sarajevo.ba: Za koju političku opciju mislite da ne bi smjela pobijediti na ovim izborima?

Zec: Nije to jedna strana. Nesretni rat je donio tu podijeljenost u kojoj uživaju samo manje grupacije stranačkih ljudi. Bosni i Hercegovini treba vlada spasa, ljudi koja će razbiti stranačku nacionalnu podijeljenost ove nesretne Bosne. Jedino bi tako mogla krenuti naprijed.

Jednostavno ništa ne može funkcionirati u ovako podijeljenoj zemlji. Dugi niz godina gledamo tu agoniju, samo da je posao i zadovoljenje potreba onih koji su okupljeni oko tri najmnogoljudnije nacionalne partije. Stalno i uvijek brinući se o svojim ljudima i nalazeći samo u njoj ljude koji mogu voditi ovu zemlju, ne misleći da ima stručnijih i boljih ljudi, koji zaista zaslužuju po kvalitetima da im se ukaže povjerenje.

kada te ova gromada javno podrzi :bih:
Maystor

#14500 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Salah ad-Din wrote:
Maystor wrote:

???
2 puta do sada ostvario svoje biračko pravo, i glasao za Komšića na opštim izbrima, ove izbore Komšić će dobiti moj glas za Parlament BIH, za Suljagića neću glasati jer želim da podržim gospodina Raguža, bio na predizbornom skupu DF-a i dobio bedž, prsten i dvije olovke. Tako odmah da znate nisam protivnik DF-a, ovaj video sam postavio jer ne shvatam o cemu on ovdje prica, pa da cujem vase misljenje, koliko znam on je ispred svoje koalicije tražio da ljudi mjenjaju mjesto prebivališta i da se izjašnjavaju kao Bošnjaci. Je li ovo bilo kada je bio onaj problem oko vjeronauke? Sta je ovim mislio?
Video koji si stavio je djelo grupe vehabija iz Sandžaka. Očito je da je izjava izvučena iz konteksta.
Post Reply