Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bleee_sa

#14451 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

A za doručak lovačka pašteta i jogurt od Pucana u čaši 8-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#14452 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

i 2 kifle,samo nije to dorucak,vec za cijeli dan :D
Laplace

#14453 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

_BataZiv_0809 wrote:Kad se ispred UNITIC-a poredaju u onu traku a znak zabrane zaustavljanja velik ko kuca :-) Nedo bog da dijete proseta malo. :run:

Sunčice pričamo o periodu prije 20tak godina, a tad je bilo poraće, teško da je tad bilo sigurnije nego sad....jos je malo koji roditelj imao auto. I evo nas svi zivi i zdravi, a isli pjeske u skolu. Kako :roll:
A u krugu od stotinjak metara ima toliko parkinga da ne znam ni nabrojati. Mislim, baciš li kamen u zrak, garant će pasti na parking.
bleee_sa

#14454 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

To je dok ne otplate kamatu, kad ostane samo glavnica onda se počaste ponekad i hrenovkama :lol:
Laplace

#14455 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Matijevic_Vlado wrote:Prije je bilo manje auta pa je bila manja mogucnost da nas auto udari na putu do skole? Jel tako? :mrgreen:
Od kuce do skole, od skole do kuce uvijek se ponesto sapuce sapuce :mrgreen:
Prije su djeca znala da boli kad te udari auto, pa su se čuvali.
bleee_sa

#14456 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

Nisu djeca kriva što ih roditelji prave debilima nesposobnim za život.
bitanga_sa_otesa

#14457 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

bleee_sa wrote:Nisu djeca kriva što ih roditelji prave debilima nesposobnim za život.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Sunculish

#14458 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sunculish »

Prije dvadesetak godina, mada sam ja za primjer uzela neki prosjek godina forumasa otprilike, je bilo daleko sigurnije nego sada. Prije par godina u Ze, u liftu zgrade u kojoj stanuje, je pedofil silovao curicu dok se vracala iz granapa. Non stop hvataju deduke dok onanisu pred skolskom ogradom. Pored deduka dileri koji nude djeci nesto super da probaju. Copori cuka hodaju i napadaju koga stignu. A babini sinovi, jaci i od zakona, redovno gaze sve sto im ometa putanju i nesmetano voze i dalje. Jesam li ih ja radjala da ih na tim situacijama celicim? Naravno da ne. A vi koji djecu koju ne poznajete kao i njihov odgoj slobodno i dalje zovite debilima. Kultura dijaloga kao i sve druge kulture su ovdje davno rekle "zbogom". Nadam se samo da vi svoju djecu necete tek tako celiciti i da cete brinuti cak i bolje od nas koji ih vozarimo i ometamo saobracaj :D
bleee_sa

#14459 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

Naravno, zato ćete se kad napune 18 i trebaju samostalno krenuti u život pitati šta smo ovo mi odgojili i gdje smo pogriješili, al' tada će već biti kasno. :D

sad je moda držati djecu u staklenom zvonu, takav vakat doš'o jebaj'ga :|
AmirBaa

#14460 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by AmirBaa »

bleee_sa wrote:Naravno, zato ćete se kad napune 18 i trebaju samostalno krenuti u život pitati šta smo ovo mi odgojili i gdje smo pogriješili, al' tada će već biti kasno. :D

sad je moda držati djecu u staklenom zvonu, takav vakat doš'o jebaj'ga :|
znaci dijete ce biti sigurno debil do 18. ako ga roditelji povuku do skole ? Hmmm super razmisljanje. Ja sam u srednju isao vecinom sam tramvajem (od hrasna do ilidze). Kad sam bio treci srednje usla su 2 narkomana u prazan tramvaj (oko 7 navecer), stavili mi noz uz ledja i opljackali. Od tada je stari dolazio po mene kad sam se tako kasno vracao kuci. Ko zna koliko je srednjoskolaca istu stvar proslo i koliko ih i danas prolazi svakodnevno jer to nigdje necete u novinama procitati. Nemam ni u planu djecu, ali kad ih budem imao nece se sigurno tako kasno voziti tramvajem sami jer ne zelim da moje dijete dozivi ono sto sam i ja. A vasa razmisljanja "i ja sam sam isao pa me vidi danas" prosipajte negdje drugo, pokusajte to objasniti majci ubijenog Denisa :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Edit: a takodjer, za koga je to onda rezervisana cesta i ko smije voziti auta? To ima neki poseban kriterij ili vi onako odredjujete? Ko god ima legalno auto i posjeduje vozacku dozvolu, moze 0-24 voziti od carsije od ilidze, ko ste vi da kazete da je visak na cesti?
:run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14461 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _BataZiv_0809 »

Pa jel ti bilo sta?

I mene je par puta opljackao poznati zenicki gancijaš, ukro mi sveukupno par maraka :-) Treba se čeličit, bacat djecu u vatru pustit ih da se snalaze.

Radio sam nekoliko godina posao koji je ukljucivao saradnju sa roditeljima (turisticki vodic maturantskih ekskurzija).

Uvijek, ali uvijek su se najvecim penalima na ekskurzijama pokazivali likovi kojima su mame i tate nosale torbe, spremile hranu u folije i salavete i caj u termos bocu, meni ozbiljnim tonom napominjali hiljadu puta da "ih pripazim", hiljadu puta ulazili u autobus da pitaju jel ponio ovo ili ono, hoce li da mu trknu po sendvic, utrpaj se, pokrij se, javi se cim stignes.... :run:
supercali

#14462 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Sunculish wrote:Prije dvadesetak godina, mada sam ja za primjer uzela neki prosjek godina forumasa otprilike, je bilo daleko sigurnije nego sada. Prije par godina u Ze, u liftu zgrade u kojoj stanuje, je pedofil silovao curicu dok se vracala iz granapa. Non stop hvataju deduke dok onanisu pred skolskom ogradom. Pored deduka dileri koji nude djeci nesto super da probaju. Copori cuka hodaju i napadaju koga stignu. A babini sinovi, jaci i od zakona, redovno gaze sve sto im ometa putanju i nesmetano voze i dalje. Jesam li ih ja radjala da ih na tim situacijama celicim? Naravno da ne. A vi koji djecu koju ne poznajete kao i njihov odgoj slobodno i dalje zovite debilima. Kultura dijaloga kao i sve druge kulture su ovdje davno rekle "zbogom". Nadam se samo da vi svoju djecu necete tek tako celiciti i da cete brinuti cak i bolje od nas koji ih vozarimo i ometamo saobracaj :D
Je li to znaci da ces dijete svaki puta kad izlazi iz zgrade pratiti u liftu?
Vidis da malo fulas temu o kojoj pricamo
Ti pricas o sigurnosti a desi se u jebenom liftu koji nema veze sa voznjom do skole
Znaci da se to moze desiti i kad ne ide u skolu kao sto si i sama rekla u granap otisla
Sodom1

#14463 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Ovdje se ide iz krajnosti u krajnost, po obicaju . Ono sto sam ja primjetio vecinom besposleni roditelji vozaju djecu ili ti ga vode u skolu , jednostavno ubiju vrijeme i dosadu
zdruzdjo

#14464 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

znaci veceras 21:00
Bukvalno od radiceve do bitumenke nisi mogao preci preko 50km/h nema sanse.
u svim ali bukvalno u svim trakama su bili strateski rasporedjeni debili koji su "kruzali"
kako koje auto sam uspio proci kad se rupa stvori, tako je u autu faca osjvjetljena mobitelom. fejsbuchi se, instagrama, vibera....
jednoj "lipicanerki" u Q5 sam namjerno skocio po kocinici na naznak trepcuceg zelenog, onako seljacki. ma kontam hajde udari jebi se. to je panika opca bila. valjda je trebalo neki lajk da opali bas tada. samo vidim na retrovizoru zatreperi joj faca, kocenje....onda nestade glava (ispo joj kvadratni ljubimac)

pa jebemu majku vise, pa neka pocnu kaznjavati ali bez klauzula o pola kazne i sl.
zdruzdjo

#14465 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Sodom1 wrote:Ovdje se ide iz krajnosti u krajnost, po obicaju . Ono sto sam ja primjetio vecinom besposleni roditelji vozaju djecu ili ti ga vode u skolu , jednostavno ubiju vrijeme i dosadu

imas li ti djece???
bitanga_sa_otesa

#14466 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

zdruzdjo wrote: u svim ali bukvalno u svim trakama su bili strateski rasporedjeni debili koji su "kruzali"
kako koje auto sam uspio proci kad se rupa stvori, tako je u autu faca osjvjetljena mobitelom. fejsbuchi se, instagrama, vibera....
weljkam tu d klab....godinama pricam o tome,a samo me par ljudi razumije,ostali su u ovoj prvoj grupi :lol: :lol:
Sodom1

#14467 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

zdruzdjo wrote:
Sodom1 wrote:Ovdje se ide iz krajnosti u krajnost, po obicaju . Ono sto sam ja primjetio vecinom besposleni roditelji vozaju djecu ili ti ga vode u skolu , jednostavno ubiju vrijeme i dosadu

imas li ti djece???
Imam sto?
Ako ti nesto znaci moje se misljenje i razmisljanje nije promjenilo ni prije ni sad.
Ja kad sam bio mladji meni s govorili , polako , vidjeces kad budes imao svoje , evo doslo to vrijeme , nista se nije promjenilo.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#14468 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

bitanga_sa_otesa wrote:
zdruzdjo wrote: u svim ali bukvalno u svim trakama su bili strateski rasporedjeni debili koji su "kruzali"
weljkam tu d klab....godinama pricam o tome,a samo me par ljudi razumije,ostali su u ovoj prvoj grupi :lol: :lol:
Obilazim neku noć A4, zaglavi me u desnoj prije radara na Stupu, i spusti na 40. Obiđem ga odmah nakon radara kako me usporio, pogledam, lola priča na jedan telefon a drugom rukom drka po navigaciji čemu već, ne jebe cestu ni 2%. Malo proradi bošnjo u meni, otvorim prozor i počnem svirat, osujem mu milu majku i nastavim svojim putem :D
zdruzdjo

#14469 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Sodom1 wrote: Imam sto?
Ako ti nesto znaci moje se misljenje i razmisljanje nije promjenilo ni prije ni sad.
Ja kad sam bio mladji meni s govorili , polako , vidjeces kad budes imao svoje , evo doslo to vrijeme , nista se nije promjenilo.
vidi
kcerka ide u skolu. treci razred.
skola udaljena je ravno 900 metara. u tih 900 merara ima dva semafora. oba ta semafora idu na varijantu: pjesaci prelaze na zeleno a vozaci treba da ih puste. AHAaaaaa da da. Meni je 40 u guzici i na oba ta semafora doooobro moram da pazim kako da predjem na zeleno.
nisam pravio djete da bi postalo onaj +1 na nekom crnom procentu. vozim je kad god mogu. nekad suppruga odvede nekad ja odvezem i tako.
Svi koji furate ove filozofije tipa "hodaoo sam i ja....", "sta ce mu/joj biti", "nek se celici"......Ljudi ba probudite se i izadjite malo i okrenite se oko sebe. Nije to vise ono "nase" vrijeme koje smo imali. I ja bih volio da jeste ali nije i tu ne mozemo nista. Ne kazem da trebamo pod stakleno zvono ih staviti ali neke kompromise malo. Nazalost svi se mi uhavizamo kad nas nesto osamari pa onda ono "a jooooooj......" Samara ce uvijek biti ali ako si spreman onda ga lakse podnesemo. pa i ne boli toliko.
Ljudi vozaju djecu i zbog dosade. stoji. ali veoma mali procenat je takvih. vecinom su to bas potrebe. vidio sam to sve kroz sinovo skolovanje.
liaar

#14470 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Sad mi samo reci, je l' vodiš curicu za ruku ili sa njom do škole, ili je odvučeš tih 900 m ?
AmirBaa

#14471 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by AmirBaa »

_BataZiv_0809 wrote:Pa jel ti bilo sta?

I mene je par puta opljackao poznati zenicki gancijaš, ukro mi sveukupno par maraka :-) Treba se čeličit, bacat djecu u vatru pustit ih da se snalaze.

Radio sam nekoliko godina posao koji je ukljucivao saradnju sa roditeljima (turisticki vodic maturantskih ekskurzija).

Uvijek, ali uvijek su se najvecim penalima na ekskurzijama pokazivali likovi kojima su mame i tate nosale torbe, spremile hranu u folije i salavete i caj u termos bocu, meni ozbiljnim tonom napominjali hiljadu puta da "ih pripazim", hiljadu puta ulazili u autobus da pitaju jel ponio ovo ili ono, hoce li da mu trknu po sendvic, utrpaj se, pokrij se, javi se cim stignes.... :run:
ponavljam, je li se i Denis celicio u tramvaju? Kakve sve gluposti neces ovdje procitati... to sto ti nisi najebao ili sto ti to nije ostavilo posljedice ne mora znaciti da ce se svakome desiti. U mnogo stvari me nerviraju danasnji roditelji, ali ne vidim nista lose u tome da kad roditelj ima auto, odvuce dijete do skole. Sto onda iko koristi auto? Hajmo svi hodati ili tramvajem?
liaar

#14472 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

AmirBaa wrote:

ponavljam, je li se i Denis celicio u tramvaju? Kakve sve gluposti neces ovdje procitati... to sto ti nisi najebao ili sto ti to nije ostavilo posljedice ne mora znaciti da ce se svakome desiti. U mnogo stvari me nerviraju danasnji roditelji, ali ne vidim nista lose u tome da kad roditelj ima auto, odvuce dijete do skole. Sto onda iko koristi auto? Hajmo svi hodati ili tramvajem?
Ako Denisova mama pročita ovo, neka mi ne uzme za zlo.
Pazi ovo, Ako se desilo Denisu, je l' to pravilo da će se svim tinejdžerima desiti, djeci kako god ? To što je Denis najebao ne znači da će se desiti svakome (pazi i ovo, tvoja rečenica samo dodano Denisovo ime koje si ti predložio).
AmirBaa

#14473 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by AmirBaa »

liaar wrote:
AmirBaa wrote:

Ako Denisova mama pročita ovo, neka mi ne uzme za zlo.
Pazi ovo, Ako se desilo Denisu, je l' to pravilo da će se svim tinejdžerima desiti, djeci kako god ? To što je Denis najebao ne znači da će se desiti svakome (pazi i ovo, tvoja rečenica samo dodano Denisovo ime koje si ti predložio).
ne, ne kazem da ce puno djece biti zbodeno na smrt, nego ti govorim da se svakodnevno desavaju pljacke uz prijetnje nozem. Na mene to nije ostavilo trag ili na gore forumasa, ali kako da budemo sigurni da na nekima nece ostaviti dublji trag ? Zenu u amku kod mene su neki dan opljackali pod prijetnjom nozem, u hitnoj je zavrsila i sad je taj amko uvijek zakljucan poslije 6 sati. Ako takav sok moze dozivjeti zena od 50 godina, kako ce dozivjeti dijete od 14-15 ?
supercali

#14474 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Ako cemo u krajnost onda dijete moze doziviti sok i u autu
Sta ako imas sudar?
Sta neko na semaforu ti otme auto?

Ako kazes nece se to meni desiti dat cu ti samo primjere
Sudara na svakom koraku a otimanja auta na semaforu u kulovicevoj audi cini mi se prije nekih 10-ak godina i prije par godina evoque
I sta mislis kakve bi sokove dijete tu dozivjelo?
Sodom1

#14475 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Kao sto vec napisah ide se iz krjanosti u krajnost. Najgori moguci scenariji se predvidjaju
Post Reply