Sa postovanjem tebi ali.......Objektivni navijac wrote:Gdje ste vi ratovali![]()
U kindergartenu
![]()
Kakav Iran,kakav Pakistan
![]()
Da smo cekali da se odbranimo sa onih par raketica sto su nam oni poslali a Ameri propustili u pomorskoj blokadi Jadrana.danas bi Srbija bila do Sljemena. Ameri su nam poslali prislusne centre i sisteme vese,kao i davali nam obavjestajne podatke ali i to nije bitno. Washingtonski dogovor i puno pokretanje BiH vojne industrije je presudilo. Nase oruje je doslo i Bratstva Travnik,Slavko Rodic Bugojno,Igman Konjic, Vaso Miskin Crni Sarajevo,Pobjeda Gorade,itd. Igman Konjic je stancao 2 miliona metaka dnevno. U ljeto 1995 godine smo imali vece kolicine MTS-a od VRS. Vec od ljeta 95-e smo komotno mogli exportovati naoruanje. BiH je bila jedan od najvecih proivodjaca orusja u svijetu.
Sirija
- славянин
#14451 Re: Sirija
- Challenger__
#14452 Re: Sirija
E moj dragi gospodine Mufide... Pogledaj samo ove neznalice po forumima. Kada smo pisali da su majmuni kao što su Morsi i Erdogan trojanski konji cionizma, ignoranti su posegli za etiketama i diskvalifikacijama.
Da, to je to.
Propast ovih ljudi nije izvan njih, uzrok propasti je u njima samima.
Da, to je to.
-
Avetinho
#14453 Re: Sirija
LOL. Sta kazes, majmuni, cionisti i ignoranti posegli za etiketama HAHAHAHAChallenger__ wrote: Kada smo pisali da su majmuni kao što su Morsi i Erdogan trojanski konji cionizma, ignoranti su posegli za etiketama i diskvalifikacijama.
- Opetja033
#14454 Re: Sirija
Kakav autogol, sto je najgore ni on to sam ne vidi.Challenger__ wrote:E moj dragi gospodine Mufide... Pogledaj samo ove neznalice po forumima. Kada smo pisali da su majmuni kao što su Morsi i Erdogan trojanski konji cionizma, ignoranti su posegli za etiketama i diskvalifikacijama.
Da, to je to.
-
sarajevoxxxx
#14455 Re: Sirija
Objektivni navijac wrote:Gdje ste vi ratovali![]()
U kindergartenu
![]()
![]()
Da smo cekali da se odbranimo sa onih par raketica sto su nam oni poslali a Ameri propustili u pomorskoj blokadi Jadrana.danas bi Srbija bila do Sljemena. Ameri su nam poslali prislusne centre i sisteme vese,kao i davali nam obavjestajne podatke ali i to nije bitno. Washingtonski dogovor i puno pokretanje BiH vojne industrije je presudilo. Nase oruje je doslo i Bratstva Travnik,Slavko Rodic Bugojno,Igman Konjic, Vaso Miskin Crni Sarajevo,Pobjeda Gorade,itd. Igman Konjic je stancao 2 miliona metaka dnevno. U ljeto 1995 godine smo imali vece kolicine MTS-a od VRS. Vec od ljeta 95-e smo komotno mogli exportovati naoruanje. BiH je bila jedan od najvecih proivodjaca orusja u svijetu.
- Opetja033
#14456 Re: Sirija
Nakon herojske borbe branilaca al Qusayra, sve se polahko mijenja:
REUTERS i AL JAZEERAAs the Obama administration considers whether to arm Syrian rebels, former President Bill Clinton has increased pressure for a stronger US role in Syria's
civil war, short of sending in US troops, according to a report.
"Nobody is asking for American soldiers in Syria," Clinton said, according to the report from the newspaper Politico published late on Wednesday.
"The only question is: now that the Russians, the Iranians and the Hezbollah are in there head over heels ... should we try to do something to try to slow their gains and rebalance the
power so that these rebel groups have a decent chance, if they're supported by a majority of the people, to prevail?"
Clinton made the remarks at a closed-press event this week with Republican Senator John McCain of Arizona, one of the fiercest critics of President Barack Obama's unwillingness
so far to provide direct military support to the rebels opposing Syrian President Bashar al-Assad
REUTERS i AL JAZEERASyrian rebels will use a planned meeting with Western officials to drive home a warning that continued reluctance to arm them will hand an irreversible military advantage to President Bashar al-Assad's Iranian-backed forces.
Deeply frustrated by the foot-dragging over military aid, several rebel commanders contrasted what they said was Western preference for talks over action with the unqualified support Assad enjoyed from his allies in Tehran and Moscow.
Assad's forces, helped by guerrilla fighters from the pro-Iranian Hezbollah, recaptured the strategic town of Qusayr last week and may be preparing an offensive to wrest back Syria's biggest city Aleppo, in the north.
A Western diplomat said the meeting in Turkey had been planned for Saturday and had been brought forward by one day to Friday. But a senior Syrian rebel officer based in Damascus said it was part of a series of talks since the battle of Qusayr, which he described as a "wake-up call" to the West.
French, US, British and Turkish officials who are due to meet rebel leaders to discuss new aid and the military build-up around Aleppo.
"All we need is weapons. Why does it have to take so long to send proper anti-aircraft weapons or arms to help us finish the battle?" said a senior commander who is due to attend the talks.
- Opetja033
#14457 Re: Sirija
AL JAZEERA, REUTERS i AP.Leading Sunni Muslim clerics have issued a call to jihad in Syria at a meeting in Cairo which condemned the conflict as a "war on Islam" and said believers should use all means to ensure victory.
In one of the most powerful statements yet for holy war against Syrian President Bashar al-Assad and his Shia allies from Iran and Lebanon, Islamic scholars from across the Arab
world agreed a statement read by a prominent Egyptian preacher: "Jihad is necessary for the victory of our brothers in Syria - jihad with mind, money, weapons; all forms of jihad," Mohamed Hassan said.
Hassan said that more than 70 organisations represented had called for "support, whatever will save the Syrian people".
"What is happening to our brothers on Syrian soil, in terms of violence stemming from the Iranian regime, Hezbollah and its sectarian allies, counts as a declaration of war on Islam and
the Muslim community in general," Hassan said.
Among those present were Youssef al-Qaradawi, a high-profile Egyptian preacher based in Qatar, and a senior scholar from Egypt's leading religious academy Al-Azhar, Hassan al-Shafai.
The group did not explicitly repeat a call made by Qaradawi two weeks ago for able-bodied Muslims to go to fight in Syria.
Egypt's presidency has said that its citizens are free to fight in Syria after Sunni clerics called for a jihad against President Bashar al-Assad and his Shia allies from Iran and Lebanon.
-
sarajevoxxxx
#14458 Re: Sirija
Mirnes Kovac, Muhamed Jusic, Ahmed Alibasic, sva trojica i bar jos desetak likova u BiH koji prate i pisu o desavanjima na Bliskom istoku u potpunosti drugacije stavove imaju od M.M. koji je i sam nakon pada Gadafija podrzavao tzv arapsko proljece.Opetja033 wrote:Kakav autogol, sto je najgore ni on to sam ne vidi.Challenger__ wrote:E moj dragi gospodine Mufide... Pogledaj samo ove neznalice po forumima. Kada smo pisali da su majmuni kao što su Morsi i Erdogan trojanski konji cionizma, ignoranti su posegli za etiketama i diskvalifikacijama.
Da, to je to.
Propast ovih ljudi nije izvan njih, uzrok propasti je u njima samima.![]()
- Herr Flick
#14459 Re: Sirija
Cisto sumnjam da je iko od ovih pristalica tzv.pobunjenika na forumu pogledao dokumentarac..Bice da im sejh nije odobrioChallenger__ wrote:E moj dragi gospodine Mufide... Pogledaj samo ove neznalice po forumima. Kada smo pisali da su majmuni kao što su Morsi i Erdogan trojanski konji cionizma, ignoranti su posegli za etiketama i diskvalifikacijama.
Da, to je to.
- славянин
#14460 Re: Sirija
Inace kad se Arapi dignu na dzihad ne moze ih ni Izrael,ovaj Iran hmmm... Amerika ... cek .... Francuska... ups ... Britanija... aaa NIKO zaustavitiOpetja033 wrote:AL JAZEERA, REUTERS i AP.Leading Sunni Muslim clerics have issued a call to jihad in Syria at a meeting in Cairo which condemned the conflict as a "war on Islam" and said believers should use all means to ensure victory.
In one of the most powerful statements yet for holy war against Syrian President Bashar al-Assad and his Shia allies from Iran and Lebanon, Islamic scholars from across the Arab
world agreed a statement read by a prominent Egyptian preacher: "Jihad is necessary for the victory of our brothers in Syria - jihad with mind, money, weapons; all forms of jihad," Mohamed Hassan said.
Hassan said that more than 70 organisations represented had called for "support, whatever will save the Syrian people".
"What is happening to our brothers on Syrian soil, in terms of violence stemming from the Iranian regime, Hezbollah and its sectarian allies, counts as a declaration of war on Islam and
Among those present were Youssef al-Qaradawi, a high-profile Egyptian preacher based in Qatar, and a senior scholar from Egypt's leading religious academy Al-Azhar, Hassan al-Shafai.
The group did not explicitly repeat a call made by Qaradawi two weeks ago for able-bodied Muslims to go to fight in Syria.
Egypt's presidency has said that its citizens are free to fight in Syria after Sunni clerics called for a jihad against President Bashar al-Assad and his Shia allies from Iran and Lebanon.
- PerverzMusharaf
#14461 Re: Sirija
genijalno. komentar stoljeća.Objektivni navijac wrote:Gdje ste vi ratovali![]()
U kindergartenu
![]()
![]()
- Challenger__
#14462 Re: Sirija
Nebitno. I da jesu i da nisu oni će i dalje okretati glavu od istine. Kao što istina od njih okreće glavu. Kosmička ravnoteža.Herr Flick wrote: Cisto sumnjam da je iko od ovih pristalica tzv.pobunjenika na forumu pogledao dokumentarac..Bice da im sejh nije odobrio![]()
- PerverzMusharaf
#14463 Re: Sirija
Opetja033 wrote:AL JAZEERA, REUTERS i AP.Leading Sunni Muslim clerics have issued a call to jihad in Syria at a meeting in Cairo which condemned the conflict as a "war on Islam" and said believers should use all means to ensure victory.
a ovo dosad je bio trening?
-
sarajevoxxxx
#14464 Re: Sirija
Za mene je najveci proizvodjac bila ma sta to znacilo. Sa cetnicima je bilo guravo, a na spomen svih tih fabrika covjeku se srce stegne, s obzirom na njihov znacaj, radilo se u nemogucim uslovima, namirili su svaku jedinicu bombama, metcima i granatama, i svaka cast i radnicima i ljudima bh. patriotima koji su sve to organizovali.PerverzMusharaf wrote:genijalno. komentar stoljeća.Objektivni navijac wrote: BiH je bila jedan od najvecih proivodjaca orusja u svijetu.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Opetja033
#14465 Re: Sirija
Razlika ogromna. Poziv je dosao od strane ljudi i institucija koji su do sada radili na gradjenju mostova izmedju sita i sunita (al Azhar i sejh Qaradawi). A to se prvi put desava: Qaradawi neki dan a danas Qaradawi sa ulemom al Azhara. Do sada je uglavnom vehabijska "ulema" dolazila sa ovakvim pozivima. Danas je po prvi put jasno pozvala na dzihad i "mainstreem" sunitska ulema. Efekat se odmah vidio jer je Musri rekao da Egipat nece sprijecavati dobrovoljce koji zele da idu u Siriju. To nije rekao ranije nego tek nakon danasnjeg proglasa.PerverzMusharaf wrote: a ovo dosad je bio trening?
I to je u skladu sa onim sto sam govorio i prije par sedmica: alevitsko-sitski teroristi i fanatici su ucinili da ehlu sunnet nikada nije bio ujedinjeniji. Slavnu Oslobodilacku vojsku Sirije podrzavaju svi sunitski pravci: od "mainstreema", preko vehabija pa do sufija. Ujedinjeni front protiv sitskog terorizma.
- Klavikula
#14466 Re: Sirija
sejh Qaradawi gradio mostove izmedju sunita i siita 
Kime ljepoto baci te atomske da svi odemo u picku materinu.
- Cyrax
#14467 Re: Sirija
Fascinantno koliko je ovaj mali kockar fasista opstao na forumu. Zaista fascinantno. 
-
sarajevoxxxx
#14468 Re: Sirija
Naravno da je gradio. Decenijama se svadjao i prepucavao sa saudijskom ulemom braneci Irance, sije, proguglaj malo nije tesko.Klavikula wrote:sejh Qaradawi gradio mostove izmedju sunita i siita
Energicno je branio sije tvrdeci da su muslimani i da je suludo tvrditi drugacije, zalagao se za dijalog izmedju sunija i sija i primao udarce od ''vehabija'' za takve stavove.
- Opetja033
#14469 Re: Sirija
Klavikula wrote:sejh Qaradawi gradio mostove izmedju sunita i siita
@sarajevoxxx ti je sve lijepo objasnio. Progooglaj njegove stavove, progooglaj njegove svadje sa vehabijskom ulemom upravo po tom pitanju, progooglaj malo kako je branio Hizbollat. Naglasavao je da su siti muslimani, da su suniti i siti braca, progooglaj njegove fetve po tom pitanju. Redovno se nalazio sa sitskom ulemom. Jedan od potpisnika Amanske deklaracije (progooglaj ako ne znas sta je). Iskreno mrsko mi ovdje sada traziti i postavljati linkove oko toga. To je opcepoznata cinjenica koju svako, iole pismen, moze naci na netu.
-
sarajevoxxxx
#14470 Re: Sirija
Slagali su da je trebalo poceti sa arapskim proljecem u Saudiji, Kataru, Kuvajtu, a ne u Tunisu ili Libiji.KAMI666 wrote: sta su slagali? Prosvjetli me
Izjednacava jedne brutalne rezime sa zaljevskim drzavama koje da su najgore na svijetu imao si sigurnost kakvu takvu. Imas li je ili jesi li je imao u Siriji ? Jesi malo sutra. Mrak te pojede i nikom nista. Babo ti ode u zatvor nikom nista. Pobije ti cijelu familiju Gadafi ili Asad i opet nikom nista. Zucnes nesto protiv vlasti kod Mubaraka ili u Tunisu ode glava.
U Kuvajtu hebu mater svaki dan vlastima i nikom nista. Zahebavaju se sa vladajucom porodicom i u Kataru i Kuvajtu skoro svaki dan. Za tu zahebanciju u Siriji, Gadafijevoj Libiji, ili Mubarekovom Egiptu visio bi sutradan na banderi.
- RMH79
#14471 Re: Sirija
Sto se etiketiranja tice - procitaj svoj post, na koji sam ja replicirao, pa mi onda spocitavaj "etiketiranje". Moj odgovor je bio reciprocan tvom komentaru.Opetja033 wrote: Vehabija bi prije pokidao sve svoje prste na rukama nego otipkao/rekao "vehabija". To znas i sam vrlo dobro, ali vazno ti je etiketirati.
Kakve gajb ima veze s tim gdje si ti bio?!Opetja033 wrote: I naravno nastavlja se sa etiketiranjem (nisi bio ovdje, nisi mozda ovdje, bio si mali, itd) a nemas veze ni ko sam ni gdje sam. Da mozda ne poznajes gajb (slavljanin, opet isto)?
Da ponovim: Rahmetli Alija je u jednom interviewu (cini mi se u Danima), netom nakon rata, izjavio doslovno (sto se pomoci BiH u ratu tice):"Na prvom mjestu Iran, pa deset mjesta praznih, pa onda su tu...". Spomenuo je i SAD.Opetja033 wrote:Bio ovdje, vjerovatno stariji i od tebe, jos uvijek - ovdje. Samo ne dam da mi neko prodaje muda za bubrege. Iran jeste pomogao, ne kazem da nije. Hoces li mozda iste hvalospjeve sada pisati i o SAD?
Kako god bolno to zvucalo, ali covjek je bio u pravu. Sta se postiglo ratom?! Svaka cast sehidu Dudajevu r.a., koji je casno branio svoj narod, ali nije smjelo doci do tog rata. Biti u sastavu Ruske Republike i proglasavati samostalnost prilikom raspada Sovjetskog saveza i nije bio najpametniji potez. Pa uzmi samo da je cecena bilo milion, slabo naoruzanih, protiv sile od preko 100 miliona ljudi i armijom proisteklom od bivseg CCCP-a. U najmanju ruku - samoubistvo. Imala je (ima i danas) autonomiju, ali i tada je bilo stalnih previranja medju samim cecenima. Vjeruj da bi daleko vise, s daleko manje zrtava, postigli pregovorima .Opetja033 wrote:Vidis, dovoljno sam star da se sjecam jedne prilike jednog sireg drustva koje se okupilo u Sarajevu za vrijeme agresije na BiH. Medju njima i jedan visokorangirani iranski diplomata, 20-tak godina bio ambasador Irana po raznim zemljama zapadne Europe. I covjek onako pun hvalospjeva o "bosanskom dzihadu", o tome kako moramo da izdrzimo, kako je Allah dz.s. na nasoj strani, kako trebamo istrajati do pobjede i kako nasa pobjeda nije upitna. Sve super, bas bratski. U to vrijeme je izbio i prvi cecenski rat, pa ga jedan od prisutnih upita i za njegovo misljenje o tome. Mi sada ocekujemo isti odgovor, ali...... Pocela je prica o tome da se mora postovati teritorijalni integritet Rusije, da se stvar mora rijesiti dogovorom, da se ne moze podrzati nijedno jednostrano rijesenje, itd, itd. Govorimo o prvom cecenskom ratu, ne drugom kada su vehabije vec preotele pravednu i oslobodilacku borbu Cecena, dakle nije se radilo o tome. To bih i shvatio. Borba je vodjena od strane sufija i sekularista.
Poredjenje ti je nidje veze. Nego, ako nisi znao, Bosna im je ostavljena u amanet (Imam k.s.) i zato su se onoliko zauzeli i nisu stedili ni ljude ni resurse da nam pomognu.Opetja033 wrote:Poenta je: vi Bosnjaci krvarite, ginite a mi vas u potpunosti podrzavamo u tome, nemojte odustati do konacne pobjede ma koliko vas izginulo. Al' ko dirne nase saveznike Ruse - jebali smo mu majku. I jebo Cecene, necemo radi te sacice muslimana kvariti svoje odnose sa nasim velikim i vjernim saveznikom. Gdje je tu principijelnost i pomoc ugnjetavanim muslimanima? Ma daj.
I, sta ti to govori?! Ako prihvacas da Poslanik s.a.v.a. nista nije govorio po svome nahodjenju, onda bi trebao prihvatiti i to da je mogao tacno definirati ko je to, ili reci:"ulema ehli sunneta", ili reci:"ti i ti...", ne On (s.a.v.a.) je eksplicitno rekao:"...Perzijanci...". Dakle opcenito. Zasto to nije rekao niti za jedan drugi narod, ili ulemu tog naroda?! Btw. Selman Farisi r.a. je bio sljedbenik i pristalica hazreti Alije, te samim time i sija.Opetja033 wrote:Sto se tice hadisa o Perzijancima - ja ga ne poricem. Pa pola uleme ehlu sunneta su bili Perzijanci, da ne govorimo o ashabu Salmanu Farisiju (r.a.).
Ko to mi, opet?! Ti ne zelis da te etiketiram kao sljedbenika ucenja Muhammeda ibn Abdulvehaba, a ti mene svrstavas tamo gdje ne pripadam tj medju sije (sto naravno ne znaci da ih odbacujem, ili da mislim da sam ja ispravniji od njih)?! Da li je tu tebi ista sporno?! A, za ovaj Bec - procitaj malo historijske cinjenice, a ne vehabijske pamflete na koje padas. Veze nema Safavidska dinastija, i njihovi sukobi s Osmanlijama, i opsjedanje Beca (kako prvo, tako ni drugo).Opetja033 wrote:Znaci tu pricu o tome da sam ja vehabija mozes macku o rep. I oni i vi ste bili vjerne sluge Zapada i njihovo oruzje protiv hilafeta. Nikada ih niste razocarali, kada god je trebao napad sa ledja na hilafet - siti i vehabije su im priskakale u pomoc. Od opsade Beca pa do prve i druge saudijske drzave.
Last edited by RMH79 on 13/06/2013 21:25, edited 1 time in total.
- славянин
#14472 Re: Sirija
Opetja sto se tice Cecenije i njihove borbe za "slobodu" .... pogledaj na sta lici Grozny danas i odakle su pare dosle da se moze to sto ces viditi ostvariti 
Ubise ih "ugnjetavanjem"
Ubise ih "ugnjetavanjem"
- Challenger__
#14473 Re: Sirija
- Nigdje to nije rečeno! Naprotiv, rečeno je da tamo nije planirano američko-britansko-francusko-izraelsko "arapsko proljeće".sarajevoxxxx wrote:
Slagali su da je trebalo poceti sa arapskim proljecem u Saudiji, Kataru, Kuvajtu, a ne u Tunisu ili Libiji.
- Rečeno je nešto sasvim drugo: da je JEDINI, AUTENTIČNI NARODNI BUNT izbio u tvojoj S. Arabiji, na njenom istoku i u Bahreinu i da je taj bunt ugušen u krvi od sponzora lažnog arapskog proljeća. Hronično sve falsificiraš.
Fuj... (smajli koji riga...)
- RMH79
#14474 Re: Sirija
Opetja033 wrote:Razlika ogromna. Poziv je dosao od strane ljudi i institucija koji su do sada radili na gradjenju mostova izmedju sita i sunita (al Azhar i sejh Qaradawi). A to se prvi put desava: Qaradawi neki dan a danas Qaradawi sa ulemom al Azhara. Do sada je uglavnom vehabijska "ulema" dolazila sa ovakvim pozivima. Danas je po prvi put jasno pozvala na dzihad i "mainstreem" sunitska ulema. Efekat se odmah vidio jer je Musri rekao da Egipat nece sprijecavati dobrovoljce koji zele da idu u Siriju. To nije rekao ranije nego tek nakon danasnjeg proglasa.PerverzMusharaf wrote: a ovo dosad je bio trening?
I to je u skladu sa onim sto sam govorio i prije par sedmica: alevitsko-sitski teroristi i fanatici su ucinili da ehlu sunnet nikada nije bio ujedinjeniji. Slavnu Oslobodilacku vojsku Sirije podrzavaju svi sunitski pravci: od "mainstreema", preko vehabija pa do sufija. Ujedinjeni front protiv sitskog terorizma.
Laz. Dodji sutra poslije dzume u tekiju (sufijski centar "Ibn Arabi") u Luzanima, pa izjavi to sto si izjavio. Nadam se da ce biti i sejh Salih ef Ibrisevic, pa da i sa njim koju promuhabetis na tu temu. Nikada sufije nece biti jedno s vehabijama. Zapamti to!
- hocu ja da dijelim
#14475 Re: Sirija
Nije ti ovo Sirija pa da mi Mesarovi pokucaju na vrata i da me mrak proguta a znam da ti je upravo taj metod najdražiCyrax wrote:Fascinantno koliko je ovaj mali kockar fasista opstao na forumu. Zaista fascinantno.
Evo još malo šiitske propagandi za tržište Balkana, iz već nam poznate kuhinje, Iranskog Kulturnog Centra:
http://www.ibn-sina.net/