Android OS
Moderator: Benq
- mufa1
#14451 Re: Android OS
Ma ja mislim da ne moras bukvalno iz tih ponudjenih zemalja kliknut, bitno je samo da stranica otvorena u ovom formatu oneplus.net/at za austriju npr. I naravno da navedeš adresu u toj zemlji. Haj probamo, jebat ga. A uostalom ja mislim da mozes vratit invite ako ne iskoristiš, tako sam negdje pročitao.
Sent from my OnePlus One
Sent from my OnePlus One
-
febo_acm
#14452 Re: Android OS
posalji pare Wester Unionom Mufi i neka ti on odna posalje busom paket u BiH. Vozaču daš 10-15 €mufa1 wrote:Ma ja mislim da ne moras bukvalno iz tih ponudjenih zemalja kliknut, bitno je samo da stranica otvorena u ovom formatu oneplus.net/at za austriju npr. I naravno da navedeš adresu u toj zemlji. Haj probamo, jebat ga. A uostalom ja mislim da mozes vratit invite ako ne iskoristiš, tako sam negdje pročitao.
Sent from my OnePlus One
- Urbana
#14453 Re: Android OS
Shalla ja sam iz BiH narucila za US tako da nije problem.
- shalla
#14454 Re: Android OS
Razmisljao sam ja i o tome al me hastra koliko se mogu pouzdati u te vozace?febo_acm wrote:posalji pare Wester Unionom Mufi i neka ti on odna posalje busom paket u BiH. Vozaču daš 10-15 €mufa1 wrote:Ma ja mislim da ne moras bukvalno iz tih ponudjenih zemalja kliknut, bitno je samo da stranica otvorena u ovom formatu oneplus.net/at za austriju npr. I naravno da navedeš adresu u toj zemlji. Haj probamo, jebat ga. A uostalom ja mislim da mozes vratit invite ako ne iskoristiš, tako sam negdje pročitao.
Sent from my OnePlus OneŠta sam ja tehnike prebacio na ovaj način
![]()
Mufa haj ti sibni invite snaci cu se nekako
Sent from my HTC One
-
febo_acm
#14455 Re: Android OS
Meni su slali laptope, mobitele... Nikada nije bilo problema. Snađi se 
-
Vidal89
#14456 Re: Android OS
Planiram uzeti Sony Xperia M2
Je li ima neko, kakvi su utisci??
Je li ima neko, kakvi su utisci??
-
Jose_Mourinho
#14457 Re: Odg: Android OS
Kad se roota telefon, postoji kakva opcija da se to poništi, jer je pod garancijom, pa nedaj Bože nesto bude da mogu ga unrootat i nosit na popravku, ili je to uradi jednom nema nazad?
- Kal El
#14458 Re: Android OS
Pomaže i fabričko formatiranjeJose_Mourinho wrote:Kad se roota telefon, postoji kakva opcija da se to poništi, jer je pod garancijom, pa nedaj Bože nesto bude da mogu ga unrootat i nosit na popravku, ili je to uradi jednom nema nazad?
A slabo gledaju je li rootan
- Maharadza
#14459 Re: Android OS
https://play.google.com/store/apps/deta ... re.supersuJose_Mourinho wrote:Kad se roota telefon, postoji kakva opcija da se to poništi, jer je pod garancijom, pa nedaj Bože nesto bude da mogu ga unrootat i nosit na popravku, ili je to uradi jednom nema nazad?
Settings - > 'enable superuser' da ukloniš/vratiš root. Kod mene na G2 radi provjereno, uradio root preko towelroot aplikacije, sada ukinem ovo gore samo kada hoću da gledam D3GO, nakon što odgledam vratim root i sve uredno, bez reboota ili sl.
Ako hoćeš da budeš siguran da nemaš root, skini Root checker app i provjeri kakvo je stanje nakon što skineš kvaku sa 'enable superuser'.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- shalla
#14460 Re: Android OS
Ja ocigledno ne znam kako da to uradim jbg, registrovao sam acc i stavio adresu i podatke ove drugarice u austriji medjutim kad kliknem onaj link od invitea izadje mi ova poruka?Urbana wrote:Shalla ja sam iz BiH narucila za US tako da nije problem.

Ili da mozda kliknem ovaj invite na ovo claim anyway pa ce me onda negdje redirect na te podatke o narudzbi?
Sent from my HTC One
- mufa1
#14461 Re: Android OS
Klikni claim anyway, probaj, jebat ga...
Sent from my OnePlus One
Sent from my OnePlus One
- shalla
#14462 Re: Android OS
Evo cekam da mi se Urbana javi pa da spucam claimmufa1 wrote:Klikni claim anyway, probaj, jebat ga...
Sent from my OnePlus One
Sent from my HTC One
-
Jose_Mourinho
#14463 Re: Odg: Android OS
Kal El wrote:Pomaže i fabričko formatiranjeJose_Mourinho wrote:Kad se roota telefon, postoji kakva opcija da se to poništi, jer je pod garancijom, pa nedaj Bože nesto bude da mogu ga unrootat i nosit na popravku, ili je to uradi jednom nema nazad?
A slabo gledaju je li rootan
Hvala obojci na vrzim odgovorima, ma iz telecoma he mobitel a čuo sam da znaju oni oko roota pravit problem, ko ne priznaju garanciju pa rad toga prvo provjeravam može li se vratit na normalno npr. kad bi im nosio na popravku, znači možeMaharadza wrote:https://play.google.com/store/apps/deta ... re.supersuJose_Mourinho wrote:Kad se roota telefon, postoji kakva opcija da se to poništi, jer je pod garancijom, pa nedaj Bože nesto bude da mogu ga unrootat i nosit na popravku, ili je to uradi jednom nema nazad?
Settings - > 'enable superuser' da ukloniš/vratiš root. Kod mene na G2 radi provjereno, uradio root preko towelroot aplikacije, sada ukinem ovo gore samo kada hoću da gledam D3GO, nakon što odgledam vratim root i sve uredno, bez reboota ili sl.
Ako hoćeš da budeš siguran da nemaš root, skini Root checker app i provjeri kakvo je stanje nakon što skineš kvaku sa 'enable superuser'.![]()
E sad drugo pitanje kako mi je najlakše odradit root na alcatel one touch idol, trenutno imam 4.1, a htjeo bi na 4.4 da se prebacim
- Maharadza
#14464 Re: Odg: Android OS
https://towelroot.com/Jose_Mourinho wrote:Kal El wrote:Pomaže i fabričko formatiranjeJose_Mourinho wrote:Kad se roota telefon, postoji kakva opcija da se to poništi, jer je pod garancijom, pa nedaj Bože nesto bude da mogu ga unrootat i nosit na popravku, ili je to uradi jednom nema nazad?
A slabo gledaju je li rootanHvala obojci na vrzim odgovorima, ma iz telecoma he mobitel a čuo sam da znaju oni oko roota pravit problem, ko ne priznaju garanciju pa rad toga prvo provjeravam može li se vratit na normalno npr. kad bi im nosio na popravku, znači možeMaharadza wrote:https://play.google.com/store/apps/deta ... re.supersuJose_Mourinho wrote:Kad se roota telefon, postoji kakva opcija da se to poništi, jer je pod garancijom, pa nedaj Bože nesto bude da mogu ga unrootat i nosit na popravku, ili je to uradi jednom nema nazad?
Ako hoćeš da budeš siguran da nemaš root, skini Root checker app i provjeri kakvo je stanje nakon što skineš kvaku sa 'enable superuser'.![]()
E sad drugo pitanje kako mi je najlakše odradit root na alcatel one touch idol, trenutno imam 4.1, a htjeo bi na 4.4 da se prebacim
Najjednostavniji način, mada ne znam da li je taj one touch idol podržan?!
Google is your friend:
https://www.google.ba/search?q=alcatel+ ... +idol+root
-
Jose_Mourinho
#14465 Re: Odg: Android OS
A evo i tražim i čitam po googlu pa cu danas to probat i uradit
hvala 
- shalla
#14466 Re: Android OS
Gotovoooooo, uspioooooooooo!!!
Imenjace, hvala ti do neba, duznik sam ti

Sent from my HTC One
Imenjace, hvala ti do neba, duznik sam ti

Sent from my HTC One
- mufa1
#14468 Re: Android OS
Imam ja jos jedan, al javio mi se forumas HardCore jos danas, pa ako on ne bude mogao narucit, saljem ga tebi, ako si vani, ili imas nekog vani na ciju adresu bi mogao telefon bit dostavljen. Cekamo HardCore da se javi...
Sent from my OnePlus One
Sent from my OnePlus One
- Urbana
#14469 Re: Android OS
Ja tek sad vidim shalla, drago mi je sto si kupio.
Je li problem bio u zastavici?
Je li problem bio u zastavici?
- Fuzzy Dunlop
#14470 Re: Android OS
Imam problem, opcija mobile data se stalno "sama" pali
Ja ugasim, nakon nekog vremena vidim upaljeno
4.4.2 je. Mozda neka app pali? Obrisao samneke koje su mi bile
, ali nista...
- Maharadza
#14471 Re: Android OS
Da nemaš instaliran Battery saver app?!Fuzzy Dunlop wrote:Imam problem, opcija mobile data se stalno "sama" paliJa ugasim, nakon nekog vremena vidim upaljeno
, ali nista...
- Fuzzy Dunlop
#14472 Re: Android OS
Imao sam i obrisem (negdje procitao da je zbog nje).Maharadza wrote:Da nemaš instaliran Battery saver app?!Fuzzy Dunlop wrote:Imam problem, opcija mobile data se stalno "sama" paliJa ugasim, nakon nekog vremena vidim upaljeno
, ali nista...
- Maharadza
#14473 Re: Android OS
Ma od tih aplikacija koje imaju "saver" u imenu treba bježati ko od šejtana!Fuzzy Dunlop wrote:Imao sam i obrisem (negdje procitao da je zbog nje).Maharadza wrote:Da nemaš instaliran Battery saver app?!Fuzzy Dunlop wrote:Imam problem, opcija mobile data se stalno "sama" paliJa ugasim, nakon nekog vremena vidim upaljeno
, ali nista...
-
jahh
#14474 Re: Android OS
Imam, to nije problemmufa1 wrote:Imam ja jos jedan, al javio mi se forumas HardCore jos danas, pa ako on ne bude mogao narucit, saljem ga tebi, ako si vani, ili imas nekog vani na ciju adresu bi mogao telefon bit dostavljen. Cekamo HardCore da se javi...
Sent from my OnePlus One
-
Merisao _
#14475 Re: Android OS
Imam problem sa Alcatel One Touch, samo zablokirao i ugasio se.. Neće da se upali, pojavilo se nešto kao da mu je sistem pao, ili šta već, na kraju je i to zablokiralo i neće ni da se ugasi ni da se upali.. Ostalo pisati samo Now send the package you want to apply to the device with ''adb sideload <filename>''... I neće apsolutno ništa, niti da se spoji na laptop.. Do sad je sve normalno i super radio.. Ako se nekom nešto slično desilo, molim da mi pomogne