Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Mentha_Piperita

#14451 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mentha_Piperita »

Molim Vas, kada u pracenju na stranici bh poste stoji - Otprema posiljke iz Izmjenicne poste, je li posiljka ide na carinu ili negdje drugo? Ne pise mi isto kao jednom od forumasa "Otprema posiljke iz Izmjenicne poste na Carinu"? Hvala. :thumbup:
Mentha_Piperita

#14452 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

...dupli... :-)
seoBIH

#14453 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by seoBIH »

Ako pise otprema posiljke u uvozu prema... a ne pominje se carina, iste nece biti, ustvari neces nista platiti :D
Mentha_Piperita

#14454 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

seoBIH wrote:Ako pise otprema posiljke u uvozu prema... a ne pominje se carina, iste nece biti, ustvari neces nista platiti :D

Hvala ti, nadam se da ce tako biti, malo prelazi 50 KM (koja markica), a posljednje sto pise je (tacno ovako pise): Otprema pošiljke iz Izmjenične pošte - UVOZ.

Hvala puno jos jednom. :thumbup:
seoBIH

#14455 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by seoBIH »

Mislim da su malo korigovali tu poruku, te da tebi dolazi sutra na adresu, bez bilo kakve naplate.
Mentha_Piperita

#14456 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

I trenutno ovo isto pise (prethodno napisah), drugi dan ovako. Vidjet cemo, nadam se da ce proci bez carine. Javim se ako se nesto promijeni ili dodje. Prvi put pratim posiljku ovako, i hvala velika na pomoci, dok udjem u fazon. :-D :thumbup:
amar1994

#14457 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by amar1994 »

O'zone wrote:
amar1994 wrote:
O'zone wrote:Meni opet počelo zapinjati...

Jedna pošiljka nije došla uopšte dobio refund, druga evo opet kasni 15 dana obavjestio prodavca...Treća opet došla u rekordnom roku od 7 dana. Relativno skuplja stvar, bila 20-ak maraka.
i meni isto , dvije stvari dosle iz Kine za 14dana , sada jednu cekam mjesec i po vec , a drugu 4tu sedmicu :shock: :run:

da sam barem preko ebay-a , nego preko allia , pa direktno skine sa kartice :lol: :D
Evo danas stiglo od 29 Marta i 19 Aprila. Ovo ostalo između nigdje ni na mapi.
:thumbup: :-)
Scarface_

#14458 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Scarface_ »

victom wrote:
edossbest wrote:Image

Gledajte od jednog prodavca kupujem godinama jer su cijene uvijek povoljnije nego kod drugih i uvijek mi je davao free tracking number ako kupim nesto preko 15$, prije 2-3 dana sam ponovo dosao da kupim nesto i pise da ne salje vise za BIH... Kontaktirao sam ga privatnim porukama rekao je da 50% paketica poslatih za nasu zemlju mora refundat a ti paketici nikada ne dodju nazad na njegovu adresu i da nema sanse da vise ikada salje za BIH...

Prvo da zahvalim svim kriminalcima koji rade na carini i u posti koji se medjusobno tale za sve ukradene stvari a i zelim da se zahvalim svim korisnicima koji dobiju pakete a onda traze refund jer kao nisu dobili... Hvala ti Drzavo draga sto si izrodila ovakve bisere od ljudi....
razumijem.
ja licno nisam nikome ostao duzan. ali dovoljno je 0,1% otrova da zagadi ostalih 99,9% vode.
A sa druge strane, taj prodavac neka šalje sa trackingom i nema problema. sam sebi skače u stomak.
Nazalost od ovog mjeseca je Banngood ukinuo slanje mobilnih telefona za BiH i to samo za BiH iz njima znanog razloga,sve manje mogucnosti internet kupovine za gradjane BiH,pola prodavaca sa Ebay ne salje za BiH a danas sam se neprijatno iznenadio sa ovom odlukom Banngooda.
Kiki_Musampa

#14459 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Kiki_Musampa »

:bih: :bih: :bih: No comment
diablobih

#14460 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by diablobih »

Nevjerovatna steta, sve zbog ovih nasih idiota sto kradu.
edossbest

#14461 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by edossbest »

Ja narucio 3maske za mobitel 5$ ukupna cijena, glupi prodavac na ebay stavio na paket 18$, otvorili na carini skalperom paket i isjekli jednu masku i ja sad moram platit i otvaranje pored toga sto su mi napravili stetu... Svaka im cast
spree

#14462 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by spree »

ja sjeban cijeli dan zbog banggooda :( . u kakvoj mi vukojebini zivimo da je to strasno.
nadžak

#14463 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Treba proklinjat dan kad nam je stigla "sloboda i demokratija", ljudska prava i kad smo postali "gospoda" i "gospođe". Da se razumijemo, ovo nema veze
sa mojim političkim uvjerenjima niti se odnosi na prošli sistem. Jednostavno jedni smo od najgorih kojima je mogla biti data "sloboda" i "ljudska prava".
Ovako kako ih mi shvatismo i primjenismo je tragično! U srcu smo Evrope i civilizacije a po svojim statistici smo na dnu.
Koliko samo lopovluka i prevara smo izmislili i iznjedrili to je da poštenom čovjeku pamet stane! :shock:

Žalsona činjenica je da uvijek strada i nedužni u masi ovih iskvarenih. (mada i ovo nedužni je za diskusiju)!

Izvinjavam se na off-u i što vas smaram ovom patetikom ali jednostavno sam tužan i razočaran svim ovim stanjem nas samih.
Od najniže do najviše karike ovog društva postoji želja za lopovlukom i nekim "drugim načinima" osim poštenog.

Od kupca prevaranta koji je sebi kez nabacio jer je prevario nekog Kineza za par dolara, pa preko poštara, nekog službenika u pošti i carini koji krade tuđe, sve do predsjednika. Gdje je kraj ljudi moji? :(

Neću se sekunde začudit kad u skorije vrijeme "viša sila" opet pošalje na nas neku kataklizmu.

Hvala nam svima.
amar1994

#14464 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by amar1994 »

Ljudi bez morala ;-) :run:

Sto se tice slobode i demokratije , to je iluzija jedna velika i paravan kriminalcima i lopovima koji pazi imaju " prava " , al necemo dalje u off :thumbup:
zincx

#14465 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zincx »

Kada se isti dan može preuzeti paket, mislim, danas mi je poštar ostavio obavijest, kada mogu po njega. Je li iza 4 ili?
ITNet

#14466 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ITNet »

Ima i nase normalne raje bezobrazne. Narucivao sam nesto preko jednog sajta, jedan drug hoce i on nesto i lola u 2 mjeseca napravi dvije narudzbe obadvije mu dodju ok ali on prijavi da nisu i trazi/dobije refund :-) Hajde da je neki klosar ili nesto ali radi, plata preko milje sve normala, ja mu kazem halo ba zbog tebe i slicnih necemo moci nista naruciti vise u BiH njemu sega ono neki ko ih jebe stav :-)
clicks

#14467 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by clicks »

amar1994 wrote:
O'zone wrote:Meni opet počelo zapinjati...

Jedna pošiljka nije došla uopšte dobio refund, druga evo opet kasni 15 dana obavjestio prodavca...Treća opet došla u rekordnom roku od 7 dana. Relativno skuplja stvar, bila 20-ak maraka.
i meni isto , dvije stvari dosle iz Kine za 14dana , sada jednu cekam mjesec i po vec , a drugu 4tu sedmicu :shock: :run:

da sam barem preko ebay-a , nego preko allia , pa direktno skine sa kartice :lol: :D

slicna stvar kod mene. narudbe koje sam narucivao mozda prije 50-ak dana su mi dosle rekordno, 10.15 dana, ali sad odjednom par ih nikako ne dolazi pa jedna i kasni vise od 40 dana. nesto ne stima.
Scarface_ wrote:
victom wrote:
edossbest wrote:Image

Gledajte od jednog prodavca kupujem godinama jer su cijene uvijek povoljnije nego kod drugih i uvijek mi je davao free tracking number ako kupim nesto preko 15$, prije 2-3 dana sam ponovo dosao da kupim nesto i pise da ne salje vise za BIH... Kontaktirao sam ga privatnim porukama rekao je da 50% paketica poslatih za nasu zemlju mora refundat a ti paketici nikada ne dodju nazad na njegovu adresu i da nema sanse da vise ikada salje za BIH...

Prvo da zahvalim svim kriminalcima koji rade na carini i u posti koji se medjusobno tale za sve ukradene stvari a i zelim da se zahvalim svim korisnicima koji dobiju pakete a onda traze refund jer kao nisu dobili... Hvala ti Drzavo draga sto si izrodila ovakve bisere od ljudi....
razumijem.
ja licno nisam nikome ostao duzan. ali dovoljno je 0,1% otrova da zagadi ostalih 99,9% vode.
A sa druge strane, taj prodavac neka šalje sa trackingom i nema problema. sam sebi skače u stomak.
Nazalost od ovog mjeseca je Banngood ukinuo slanje mobilnih telefona za BiH i to samo za BiH iz njima znanog razloga,sve manje mogucnosti internet kupovine za gradjane BiH,pola prodavaca sa Ebay ne salje za BiH a danas sam se neprijatno iznenadio sa ovom odlukom Banngooda.
ista stvar sa mojim prodavcem od kojeg sam narucio nesto, a te poslijke nema vec vise od 40 dana. danas vidim da je odjednom prekrizio bosnu kao zemlju za dostavljanje.
amar1994

#14468 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by amar1994 »

ITNet wrote:Ima i nase normalne raje bezobrazne. Narucivao sam nesto preko jednog sajta, jedan drug hoce i on nesto i lola u 2 mjeseca napravi dvije narudzbe obadvije mu dodju ok ali on prijavi da nisu i trazi/dobije refund :-) Hajde da je neki klosar ili nesto ali radi, plata preko milje sve normala, ja mu kazem halo ba zbog tebe i slicnih necemo moci nista naruciti vise u BiH njemu sega ono neki ko ih jebe stav :-)
fukare :thumbup:
ITNet

#14469 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ITNet »

amar1994 wrote:
ITNet wrote:Ima i nase normalne raje bezobrazne. Narucivao sam nesto preko jednog sajta, jedan drug hoce i on nesto i lola u 2 mjeseca napravi dvije narudzbe obadvije mu dodju ok ali on prijavi da nisu i trazi/dobije refund :-) Hajde da je neki klosar ili nesto ali radi, plata preko milje sve normala, ja mu kazem halo ba zbog tebe i slicnih necemo moci nista naruciti vise u BiH njemu sega ono neki ko ih jebe stav :-)
Ali bas ono, jos ga prcam oko toga kad god ga vidim :D
bronhibombona

#14470 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by bronhibombona »

ljudi može mala pomoć?

Naručila sam komšinici nekakav ruksak, hoće da nosa mačku okolo u njemu :roll: i cijena je bila oko 80 KM sve, i artikal i shipping... sad me pita hoće li trebati šta dodatno da plati a ja joj ne znam reći. Zna li iko otprilike koliko bi mi mogli zaračunati dodatno? :?
amar1994

#14471 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by amar1994 »

ITNet wrote:
amar1994 wrote:
Ali bas ono, jos ga prcam oko toga kad god ga vidim :D
neka i treba :D :thumbup:
diablobih

#14472 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by diablobih »

bronhibombona wrote:ljudi može mala pomoć?

Naručila sam komšinici nekakav ruksak, hoće da nosa mačku okolo u njemu :roll: i cijena je bila oko 80 KM sve, i artikal i shipping... sad me pita hoće li trebati šta dodatno da plati a ja joj ne znam reći. Zna li iko otprilike koliko bi mi mogli zaračunati dodatno? :?
Sve iznad 50 maraka se moze cariniti, samo eto moze i proci ponekad bez icega, osim da plati postarinu 3.5 KM.

Znaci racunas 80+17%+ne znam tacno carinu za to, ali recimo da je 10 % i jos 4 marke za 4 uplatnice.
bronhibombona

#14473 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by bronhibombona »

@diablobih hvala ti :)
zincx

#14474 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zincx »

bronhibombona wrote:ljudi može mala pomoć?

Ako bude, biće između 40 i 45 maraka...
bronhibombona

#14475 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by bronhibombona »

A evo nešto sam kao računala, vidjela na prethodnim postovima proceduru pa dođoh do cifre od 36 KM. 116 KM za ruksak sa prozorom :cry:

imam još jedno pitanje, ako ne komplikujem puno - na osnovu koje cijene oni ovo računaju? One koja piše na artiklu?

Pitam jer, kad god sam nešto naručivala, meni na artiklu bude, u pravilu, napisana niža cijena od one koju sam platila. :mrgreen:
Post Reply