Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
skafiskafsnjak

#14451 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by skafiskafsnjak »

SanskiBiser wrote:
Prvih par minuta nove sezone ne znam kako sam "prezivio" pogotovo sto imam drugare u UK koji su gledali prije mene a vole seriju pa su stavljali statuse tipa "Peaky Blinders - Bloody Hell!" :lol: ...

Suti , nista ne pricaj :D

Svaakako je treca sezona zavrsila... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
zomri

#14452 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

@SanskiBiser @milann

Da, ima ih u Ocu i u filmovima Lordana Zafranovića. To su do sad rijetka spominjanja tih bijelih Rusa u "našoj" kulturi. Ovo je prvi put da su dobili malo veći prostor.
omar little

#14453 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

slistila sam i one druge dvije senki. koliko ih ima u totalu, ja sam samo cetiri nasla na torentima?

sta je to ubice mog oca? isto neka policija?
zomri

#14454 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

omar little wrote:sta je to ubice mog oca? isto neka policija?
Srpski pokušaj skandi-noira. Nije loše, pisalo se prije cca 12 mjeseci o njoj na temi. E tu ti glumi Glogovac ali je opet najbolji Tihomir Stanić u ulozi prljavog detektiva starog kova. I Predrag Bjelac je poderao tu.
SanskiBiser

#14455 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

Meso - vidim ima na torentima (TPB) tri epizode 720p i ima seedera za sad dosta pa kome se gleda neka skida sad kasnije nece biti seedera :lol:
Rockefeller

#14456 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Rockefeller »

Marcella, britanska serija od 10 epizoda u prvoj sezoni.
peepeep

#14457 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by peepeep »

Počela 4. sezona Peaky Blindersa. :-D
relativno84

#14458 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by relativno84 »

Shelby :izet: :D
1Dante1

#14459 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by 1Dante1 »

Dobar pocetak Blindersa. :D
SanskiBiser

#14460 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

Netflix Punisher, cijela sezona je na torentima vec... :thumbup:
medvjed23

#14461 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by medvjed23 »

karanana wrote:
Tito_i_Partija wrote:Nije ti karanana plaho izbirljiv po tom pitanju, samo je bitno da nema pederluka. :-D
moze zenski pederluk. da rascistim da ne bi bilo zabune.

dobar je spartacus. sto se svega tice. najjaci lik mi je batiatus.
postaje sve bolji i bolji.. sjebah se sinoć kad je spartak moro ubiti onog svog žutog, čičkavog druga.. nisam oka sklopio :lol:
omar little

#14462 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

zomri wrote:
omar little wrote:sta je to ubice mog oca? isto neka policija?
Srpski pokušaj skandi-noira. Nije loše, pisalo se prije cca 12 mjeseci o njoj na temi. E tu ti glumi Glogovac ali je opet najbolji Tihomir Stanić u ulozi prljavog detektiva starog kova. I Predrag Bjelac je poderao tu.
oke, tenksic. odlgledala sam prvu, danas cu jos, u kuci sam silom prilika. strse meni ove zanrovske policijske u balkanskim uvjetima, ali, sta sad.
omar little

#14463 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

joj, jes los ovaj vuk kostic, brate dragi. drven i neprirodan, parmak.
zomri

#14464 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Onaj mali sidekick ga je PO-JE-O za doručak, a tek počeo glumiti.
ferratilis

#14465 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ferratilis »

Nisam mjesec dana pogledao nista, onda vi spomenuste ove domace serije i sad nemam mira :) Dobre su sve osim ove "Ubice mog oca", svaku vrijedi pogledati :thumbup: Najvise mi je legla "Pocivali u miru". Prica teska kao crna zemlja, ali dobra.
Maharadza

#14466 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Maharadza »

SanskiBiser wrote:Netflix Punisher, cijela sezona je na torentima vec... :thumbup:
Najbolje kada na nešto zaboraviš totalno i onda se sjetiš da je vjerovatno već izašlo...

Image

DAT FEELING! :sretan:
ferratilis

#14467 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ferratilis »

Nakon 5 pogledanih epizoda, Punisher je prilicno dosadan. Vise djeluje kao neka melodrama nego serija o Marvelovom antiheroju. Nije problem sto nema puno akcije, ali nesto fali. Da se ne zove Punisher, mislio bi da je serija o zavjeri CIA-e i americke vojske protiv jednog covjeka

EDIT: Zavrsio prvu sezonu. Definitvno se popravio dojam do zadnje epizode, ali ova sezona nikako nije trebala imati 13 epizoda. 8-10 bi bilo optimum. previse se fokusiraju na sporedne likove. Nije to lose, ali premalo je Frank Castle u fokusu. Svo vrijeme se ponavljaju jedni te isti monolozi o njegovoj porodici i ratu u Afganistanu. Nema pozadine kao u Daredevilu gdje se islo do njegovog djetinjstva. Kao da nisu znali kako da razrade likove, svi djeluju jednodimenzionalno. Doduse, tesko je napraviti seriju o liku koji uopce nije heroj, koji na svijet gleda kroz tvrdoglavo definisanu prizmu dobra i zla. U stripu je ubijao dilere droge, prodavao tu drogu da kupi jos oruzja i onda ubijao vece dilere itd. mozda je i najporemeceniji Marvelov lik. Nadam se da ce 2. sezona biti bolja.
SanskiBiser

#14468 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

ferratilis wrote:Nakon 5 pogledanih epizoda, Punisher je prilicno dosadan. Vise djeluje kao neka melodrama nego serija o Marvelovom antiheroju. Nije problem sto nema puno akcije, ali nesto fali. Da se ne zove Punisher, mislio bi da je serija o zavjeri CIA-e i americke vojske protiv jednog covjeka

EDIT: Zavrsio prvu sezonu. Definitvno se popravio dojam do zadnje epizode, ali ova sezona nikako nije trebala imati 13 epizoda. 8-10 bi bilo optimum. previse se fokusiraju na sporedne likove. Nije to lose, ali premalo je Frank Castle u fokusu. Svo vrijeme se ponavljaju jedni te isti monolozi o njegovoj porodici i ratu u Afganistanu. Nema pozadine kao u Daredevilu gdje se islo do njegovog djetinjstva. Kao da nisu znali kako da razrade likove, svi djeluju jednodimenzionalno. Doduse, tesko je napraviti seriju o liku koji uopce nije heroj, koji na svijet gleda kroz tvrdoglavo definisanu prizmu dobra i zla. U stripu je ubijao dilere droge, prodavao tu drogu da kupi jos oruzja i onda ubijao vece dilere itd. mozda je i najporemeceniji Marvelov lik. Nadam se da ce 2. sezona biti bolja.

Bitno je da nije PG13 ja sam se bojao pravice neke kompromise ... :lol: Ova sezona je sva u fazonu "building the lore", vecina nas je ocekivala puno vise akcije u John Wick fazonu pa da navijamo u duhu one pjesme "Udri Brus Li, ritaj Brus Li, polomi gi svi, Ne daj niko da preživi od ovi ološi." :lol: I pretjerali su definitivno sa melodramom 6-7-8 epizoda suza suzu goni :-)
karanana

#14469 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

kad vidim marvel ili onaj drugi slican hoce mi nesto bit.

pogledu prvu epizodu the sinner. uz dobre ocjene ovo je zanimljivo dovoljno da nastavim.
kakavdanakneiskustvu

#14470 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

mindhunter,gledati?
p206

#14471 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by p206 »

kakavdanakneiskustvu wrote:mindhunter,gledati?
Pregledao 10 epizoda i šta ja znam... solidno, ima glavu i rep, kraj desete epizode je sjajno odrađen
ali nekako mi je pun klišeja o ubicama... mislim da serijski ubica može biti i neko ko je imao dobro djetinjstvo a ne samo oni sa sjebanim...
ženski likovi nebitni skroz..čak i malo iritantni
omar little

#14472 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

probala sam ubice mog oca, pet sam izgurala. iznenadila sam se koliko je gluma losa, par iznimki, ali jako slabo s glumackog aspekta. nemaju ni kontrolu nad narativom bas. odustanem od toga, ajde reko da ne budem uvijek cangrizalo, vazda nesta zakeram, dacu crno-bijelom svijetu sansu. isusova matero, kakav je tek to odron od glume. zlo i naopako. posebno sto me huja uhvatila od pustanja bebe selimovic i nekog bosanskog melosa kao podloge za pricu o seljackim narodnjacima, kao fuj, bljak, idu se tuci oni zbog te uvrede njihovim usima. jer osvijesteni hrvat nece dozvoliti da mu saban saulic tresti sa nacionalne televizije u udarnom terminu. mrs. krs najobicniji od pisanja, u putu se srelo nije sa teleplejom. dva razvikana mediokriteta, prava slika i prilika stanja. bjelogrlicu, izvini za ono neki dan.

pustila sam sebi par kesicevih epizoda da saperem amaterski ukus. :D
karanana

#14473 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

ovaj krojac isti artur shelby.
Image
Image
omar little

#14474 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

nenad jezdic. to je pravi tip uloge za njega, sjela mu je ko kec na jedanes.

kojim danom idu senke?

edit:

nasla.
Last edited by omar little on 20/11/2017 01:11, edited 1 time in total.
karanana

#14475 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

nedeljom.
bila peta.
Post Reply