Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
jeza u ledja

#14451 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

asker wrote:
jeza u ledja wrote: Bruka jevreja je dosla u prvim godinama nakon WWII, logicno, kao sto je i logicno da je onda doslo do guzvanja na teritoriju, u kojem su Arapi ispali donji. UN-ova podjela je trebala to kao da razgranici, ali desilo se to sto se desilo.
Treba napomenuti da se radi o teritoriju kojeg su drzali Britanci, sa mahom kolonijalno iscrtanim granicama (kao i svugdje na BI maltene). Sada se te granice uzimaju kao sveto slovo na papiru, kao da se radi o nekim tisucljetnim granicama, a ne sto je neki kartograf u Engleskoj "nogom" nacrtao pravu liniju u pustinji.
Bila je granica iz 1947e, koju su Palestinci mogli zadrzati da su igrali prave karte, a ne hop, pa napali jevreje. Prema tome, nije se Izrael cijelo vrijeme sam po sebi sirio, al ljepse je nacrtati kartu, jel. :oops:
Sve si u pravu i svi to znamo.
Problem je sto je Ahmed, njegov babo, djed, pradjed pa sve u rikverc stoljecima zivio tu na istom mjestu. Dado iz Sarajeva, Shlomo iz Ukrajine ili David iz Madjarske nije.
Eh sad su oni tu, i kazu Ahmedu fataj se noge levatu, ovo je nasa zemlja. Obecao nam Bog!
Da, tako nekako. I onda kad se to pocelo desavati, Arapi se digli na noge. Drz, ne daj, i svaki put gubili sve vise.
I da se razumijemo, sa istom religioznom ostrascenoscu nastupaju i Arapi/Iranci jer se radi o "Svetoj zemlji". Da je negdje drugo na BI, niko se ne bi ni pocesao, realno. Necemo odavde, bog nam dao. I onda 70 godina lupaj po istom, bez ikakvog rezultata i sa hiljade mrtvih.
asker

#14452 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by asker »

jeza u ledja wrote:
asker wrote: Sve si u pravu i svi to znamo.
Problem je sto je Ahmed, njegov babo, djed, pradjed pa sve u rikverc stoljecima zivio tu na istom mjestu. Dado iz Sarajeva, Shlomo iz Ukrajine ili David iz Madjarske nije.
Eh sad su oni tu, i kazu Ahmedu fataj se noge levatu, ovo je nasa zemlja. Obecao nam Bog!
Da, tako nekako. I onda kad se to pocelo desavati, Arapi se digli na noge. Drz, ne daj, i svaki put gubili sve vise.
I da se razumijemo, sa istom religioznom ostrascenoscu nastupaju i Arapi/Iranci jer se radi o "Svetoj zemlji". Da je negdje drugo na BI, niko se ne bi ni pocesao, realno. Necemo odavde, bog nam dao. I onda 70 godina lupaj po istom, bez ikakvog rezultata i sa hiljade mrtvih.
Opet, sve tacno.
Samo ne treba pasti u zamku da se samo Arapi/Iranci/Bosnjaci/muslimani opcenito protive Izraelskom zlocinu, ubijanju i etnickom ciscenju.

Pogledati rezolucije, kurce palce, ko je i kako glasao i zasto, koje su to zemlje, koga osudjuju itd.
llull

#14453 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

Sad me zanima da li je po tebi bilo etnicko ciscenje kada su jevreji protjerani od strane asiraca za teritorija Samarije i Judeje u starom vijeku?
jeza u ledja

#14454 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Pa ne opiru se samo muslimani, samo je pitanje koliko se ko, i na koji nacin, guzelja s ovim.
I opet, poprilicno je nesrazmjerna kolicina trkeljanja u vezi Izraela/Palestine u odnosu na stotine i stotine drugih nepravdi, ratova, genocida koji su se desili sirom svijeta, cak i ukljucujuci i zlocine nad muslimanima.
seln

#14455 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

jeza u ledja wrote:
asker wrote:
Ne znam koji je ovo post po redu koji na arapskoj strani trazi opravdanje za izraelske zlocine...
ko je kriv za pobijene Palestince? Iran!
Ko je kriv za otetu zemlju? Egipat i Sirija!

Ko je kriv za genocid u Bosni? Amerikanci, oni su nas zavadili.
seln

#14456 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

llull wrote:Sad me zanima da li je po tebi bilo etnicko ciscenje kada su jevreji protjerani od strane asiraca za teritorija Samarije i Judeje u starom vijeku?
I doslo je vreme da se poslije 500 godina osvetimo Turcima...
seln

#14457 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

llull wrote:Zbog vjere vecina forumasa je na strani palestinaca i arapa, sto je logicno, ali vjerujem da bi svi mi ovdje odmah pristali da imamo zemlju kao Izrael.
Sto sa uredjenjem, sto sa ustrojom vojske i odnosom prema susjedima.
Da nas zaboli sta ce komsije reci, i da smo gospodari svoje sudbine.

Vjerujem da mnogi nece to priznati, ali bi svi to zeljeli.
Ovo je ipak srpski sentiment: napraviti jaku armiju i handriti ostale kako im se digne.
swanfilter

#14458 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

jeza u ledja wrote:
swanfilter wrote:Sta je meni impresivno, je da pojedini skoro pa da na sva usta pohvale Rezu Pahlavija. .
Nauci citati s razumijevanjem.
Mozda, ipak, da ti to uradis.
llull

#14459 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

Hahahahah, dobro ne mislim da maltretiramo ostale ali znaci tebi valja da nam BIH bude ovakva kakva jeste, da nas jebu i Srbija i Hrvatska ?

Samo tvrdim da je zanemareno da su i jevreji zivjeli tamo... u starom vijeku i prije.
Ispada kao da njih nikada nije bilo tu.
@sein Ti ne bi volio da imamo zemlju i vojsku kao Izrael, da se ne plasimo nikoga i budemo sami gospodari svoje sudbine ?
sarajevoxxxx

#14460 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sarajevoxxxx »

Admir Mulaosmanović trenutno na Al Jezirinom "Kontekstu"
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
asker

#14461 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by asker »

llull wrote:Sad me zanima da li je po tebi bilo etnicko ciscenje kada su jevreji protjerani od strane asiraca za teritorija Samarije i Judeje u starom vijeku?
Jao drug, dotle spala argumentacija za sadanja desavanja?
jeza u ledja

#14462 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

seln wrote:
jeza u ledja wrote:
asker wrote:
Ne znam koji je ovo post po redu koji na arapskoj strani trazi opravdanje za izraelske zlocine...
ko je kriv za pobijene Palestince? Iran!
Ko je kriv za otetu zemlju? Egipat i Sirija!

Ko je kriv za genocid u Bosni? Amerikanci, oni su nas zavadili.
Za mnoge pobijene Palestince uprave jeste kriv Iran (zbog svoje podrske Hamasu koji je nebrojeno puta besmislenim rakeritanjem Izraela izazvao reakciju istih, te zbog svoje podrske Hezbollahu, koji je bio direktni protivnik PLO u ratu u Libanu, godinama), kao i sto su za izgubljenu zemlju krivi Egipat i Sirija jer su napale Izrael.
Naravno da nisu krivi za divljacko ponasanje Izraela, za etnicko ciscenje i tretiranje Palestinaca kao stokom.
llull

#14463 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

@asker
Pa potencira se povjest pa zato i spominjem, jbeem li ga...
Generalno tamo su zadrti i jedni i drugi. I jevreji i arapi zele da ovi drugi nestanu...
jeza u ledja

#14464 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

swanfilter wrote:
jeza u ledja wrote:
swanfilter wrote:Sta je meni impresivno, je da pojedini skoro pa da na sva usta pohvale Rezu Pahlavija. .
Nauci citati s razumijevanjem.
Mozda, ipak, da ti to uradis.
Napisi gdje si vidio da je neko "skoro na sva usta hvalio Rezu Pahlavija".
jeza u ledja

#14465 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

llull wrote:@asker
Generalno tamo su zadrti i jedni i drugi. I jevreji i arapi zele da ovi drugi nestanu...
Dobro al ne mozes ici do ameba s tom pricom "ko se prvi sjetio". Siguran sam da je i neko nas potjerao nekog levata s nasih krajeva i reko mu mrs, "ja sam se prvi sjetio". Ti ljudi o kojim pricas u milenijima van te zemlje.

Medjutim, nije da jevreja nije nikako bilo u Palestini, svo ovo vrijeme.
Kejn

#14466 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kejn »

Nadzornik wrote:
Kejn wrote:Ako je istina da će EU naftu od Irana kupovati u Eurima to će ozbiljno poljujati SAD. Vidjet će da bezuslovna podrška Izraelu ima svoju cijenu.
Mogli bi Ameri uskoro da uvode "demokratiju" i u Everopi.
Pošto imaju kršćanske cionističke luđake u kabinetu poput John Boltona ne bi me čudilo da luđak predloži nuklearni napad na Berlin ili Pariz.
asker

#14467 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by asker »

jeza u ledja wrote:
Dobro al ne mozes ici do ameba s tom pricom "ko se prvi sjetio". Siguran sam da je i neko nas potjerao nekog levata s nasih krajeva i reko mu mrs, "ja sam se prvi sjetio". Ti ljudi o kojim pricas u milenijima van te zemlje.

Bas je ovo i vise bolno. Pisem po sjecanju jer sam prije 15ak godina o ovome citao. Da, bilo je jevreja sa muslimanima i hriscanima tamo uvijek. Da, prve vece grupe doseljenika jevreja su muslimani docekali srdacno, pruzili im pomoc i utociste. Kraj 19 i pocetak 20 vijeka. To su vjerovatno oni kao onaj jucer na AJ sto kaze ja sam jevrej Palestinac i jebe cionistima sve po spisku.
Kikibombona

#14468 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

jeza u ledja wrote:
asker wrote:
jeza u ledja wrote: Bruka jevreja je dosla u prvim godinama nakon WWII, logicno, kao sto je i logicno da je onda doslo do guzvanja na teritoriju, u kojem su Arapi ispali donji. UN-ova podjela je trebala to kao da razgranici, ali desilo se to sto se desilo.
Treba napomenuti da se radi o teritoriju kojeg su drzali Britanci, sa mahom kolonijalno iscrtanim granicama (kao i svugdje na BI maltene). Sada se te granice uzimaju kao sveto slovo na papiru, kao da se radi o nekim tisucljetnim granicama, a ne sto je neki kartograf u Engleskoj "nogom" nacrtao pravu liniju u pustinji.
Bila je granica iz 1947e, koju su Palestinci mogli zadrzati da su igrali prave karte, a ne hop, pa napali jevreje. Prema tome, nije se Izrael cijelo vrijeme sam po sebi sirio, al ljepse je nacrtati kartu, jel. :oops:
Upravo tako.

Pogledaj samo fasisticku Tursku ili fasisticki Iran, dvije drzave sto puta gore od Izraela.

Erdogan hladno etnicki ocisti kurdski teritorij u Siriji, protjera 140 000 ljudi prema zvanicnim podacima UN-a i drugih relevatnih organizacija, bez da snosi ikakve posljedice. Na prostoru gdje 90% stanovnika cine Kurdi, Turska u roku od 2-3 mjeseca izvrsi etnicko ciscenje i promijeni demografsku sliku bez velike medijske pompe. I to etnicko ciscenje je potpuno otvoreno, sa jasnom namjerom i izjavama. Erdogan otvoreno poruci 'vratit cemo zemlju u ruke Arapa i Turkmena'.

Isto tako, za grad u kojem zive 95% Kurdi, Erdogan kaze da je arapski. Za Kirkuk kaze da je turkmenski iako u njemu zivi 15% Turkmena.

http://www.kurdistan24.net/en/news/7652 ... 2a32efa18b

Izraelci piju krv na slamku, dok turski fasisti za par mjeseci urade zla koliko Izraelci za 50 godina. To forumski islamisti i palestinske apologete ne zele vidjeti a vamo glume moral i pravdu. Nema tu principijelnog covjeka s glave, svi navijaju za svoje uzdanice po vjerskoj liniji.

Palestinci imaju upravu na dijelu zemlje, Turska i Iran ogroman prostor drze pod rigidnom okupacijom. I ne samo oni, isto rade Rusi, Kinezi i dr. Jedino je Izrael problem. Ma hajte...
aratet

#14469 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

law2 wrote:
A zašto palestinci ne bi imali nauku? Zašto se njima ne dozvoljava razvoj i napredovanje?
To pitaj njih, zasto Palestinci nebi imali nauku.
llull

#14470 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

asker wrote:
jeza u ledja wrote:

Bas je ovo i vise bolno. Pisem po sjecanju jer sam prije 15ak godina o ovome citao. Da, bilo je jevreja sa muslimanima i hriscanima tamo uvijek. Da, prve vece grupe doseljenika jevreja su muslimani docekali srdacno, pruzili im pomoc i utociste. Kraj 19 i pocetak 20 vijeka. To su vjerovatno oni kao onaj jucer na AJ sto kaze ja sam jevrej Palestinac i jebe cionistima sve po spisku.
Citao sam bas dosta o ovoj tematici, sad nekada sam na jednoj temi napisao da je vecina izvora koje sam citao jevrejski ali opet ima stvarno dosta i arapskih.
Kad si vec kod Cionizma, 1975 donesena je dekleracija kojom se Cionizam smatra pokretom koji je povezan sa rasizmom i koji UN osudjuju.
swanfilter

#14471 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

jeza u ledja wrote:Napisi gdje si vidio da je neko "skoro na sva usta hvalio Rezu Pahlavija".
Niko nije na sva usta hvalio, to sam i naglasio. Nego, pljuvanjem i ismijavanjem njihovih mula, pokrivanja, uređenja drustva i drzave, ... Drzave koju su Iranci izabrali kakva da bude, pojedinim ocito nedostaje Reza. Nisu mule nametnule, uzele ili pozivale na oruzije da bi Iranci danas imali sta vec imaju. Zna se ko ih je pozvao, doveo, vodio i dan danas sa njima je. Ovdje se, de facto, potura prica Talibana u Afganistanu ...
seln

#14472 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

aratet wrote:
law2 wrote:
A zašto palestinci ne bi imali nauku? Zašto se njima ne dozvoljava razvoj i napredovanje?
Ne pucajte tako visoko...
zasto ne bi imali struju i vodu? To ipak trebamo pitati Izrael.
aratet

#14473 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

seln wrote:
aratet wrote:
law2 wrote:
Za vodu bi prije svega trebali vidjeti s onim gore zato sto nije podario tom podrucju tu vrstu bogatstva.
seln

#14474 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

aratet wrote:
seln wrote:
aratet wrote:
Za vodu bi prije svega trebali vidjeti s onim gore zato sto nije podario tom podrucju tu vrstu bogatstva.
Tako gledano bi i Jevreji za holokaust trebali optuziti onog gore....
jeste li vi izraelski apologete po prirodi tako ostroumni ili samo kad vam nestane argumenata?
llull

#14475 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

@sein

A gdje to palestinci nemaju struju i vodu ?
Liban, Jordan ???
Locked