Potpis. I meni se čini da je angažman Songa opravdan. Slažem se da bi trebalo prestati sa eksperimentima sa igračima na njihovim neprirodnim pozicijama tj. sa improvizacijama. Moram priznati s obzirom na veliki broj šansi Reala da je krajnji rezultat podnošljiv iako je i Barca imala svoje.Drugo poluvrijeme, što je kontradiktorno puno bolje što se tiče Barce i pored igračkog deficita. Nadam se da će se i Villa vratiti, nekako mislim da je još upotrebljiv. Naravno mislim u početnih 11.skenderija04 wrote:Opet odbrana. Treba jedan normalan stoper ovi prefabrikovani su opasni po zivot. Kad sve pocne naopako zavrsi lose. Prvo Alves na zagrijavanju istegne misic, Tito pravi neprirodnu izmjenu (kostala crveni karton) a onda spektakl stopera. E sad, sa deset barca je bila barca i niti u jednom trenutku nije bila inferiorna. Montoya ce vremenom biti odlican bocni. Song ok. Ja nisam nezadovoljan ovo je izgubljeno u Barceloni. I na kraju pokazali su da su pravi sportisti, izgubili su, ostali na terenu i cestitali protivniku.
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- erik2
#14451 Re: FC Barcelona
- skenderija04
#14452 Re: FC Barcelona
I ja sam za Bartru. Barca na svakoj utakmici primi. Znaci ako ne zabiju dva gola sanse da se ne pobjedi su velike.LSD wrote:Dobar onaj Montoya, doduše decko se prepao one šanse pa direkt u Ikera ko sivonja![]()
ali igrao je bez straha što je najvažnije za mladog igraca, presjekao par jako opasnih napada po krilu....možda nasljednik Alvesa, vidjecemo.
Fali stoper, ali Barca više voli praviti konverzije od DM-ova, nego iskeširati i dovesti pravog stopera...ja ne pamtim kad su doveli pravog klasnog stopera...ili možda hoce da izguraju mladog Bartru, ali on veceras presjedio na klupi
- Quark_m
#14453 Re: FC Barcelona
Evo odgedah prvo poluvrijeme
razvalili su nas. Odoh sad pristavit drugo, valjda budemo sta bolji. Jbt tri gola smo primili zbog greski 
- xXBl0odXx
#14454 Re: FC Barcelona
Ovo je samo dokaz koliko znace Puyol i Alves. Ubili su nas dugim loptama prvo poluvrijeme i onda jos dvije greske i eto belaja. Mislim da jos ovih pedesetak sati moramo dovesti klasnog stopera inace ovo ne ide na dobro.
Ja sam vec od prvog odsustva Abidala po dojmom da MORAMO nabaviti stopera bas radi situacija kao sto je ona sinoc kad se dva najvaznija covjeka u odbrani povrijede.
U napadu je to opet sve dijelovalo dobro s tim sto me Alexis sve vise i vise nervira. Ne sjecam se kad je zadnji put sutao na gol. Cekam Villu
Ja sam vec od prvog odsustva Abidala po dojmom da MORAMO nabaviti stopera bas radi situacija kao sto je ona sinoc kad se dva najvaznija covjeka u odbrani povrijede.
U napadu je to opet sve dijelovalo dobro s tim sto me Alexis sve vise i vise nervira. Ne sjecam se kad je zadnji put sutao na gol. Cekam Villu
Last edited by xXBl0odXx on 30/08/2012 09:11, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#14455 Re: FC Barcelona
kad izleti alves,skripa je...jos i nekako kad izleti pujol pa vrate mascerana...
najbolje da sad pocnu razmisaljt o recimoooo vermalenu,mislim ono cojk je kapiten arsenala
najbolje da sad pocnu razmisaljt o recimoooo vermalenu,mislim ono cojk je kapiten arsenala
-
palermo
#14456 Re: FC Barcelona
Pitanje . Šta je sa Cescom, za njega mora biti frustrirajuće da prednost dobivaju i Song i Tello......imam utisak da je on potencijalna bomba u svlačionici, posebno u slučaju nekog niza loših rezultata.skenderija04 wrote:Opet odbrana. Treba jedan normalan stoper ovi prefabrikovani su opasni po zivot. Kad sve pocne naopako zavrsi lose. Prvo Alves na zagrijavanju istegne misic, Tito pravi neprirodnu izmjenu (kostala crveni karton) a onda spektakl stopera. E sad, sa deset barca je bila barca i niti u jednom trenutku nije bila inferiorna. Montoya ce vremenom biti odlican bocni. Song ok. Ja nisam nezadovoljan ovo je izgubljeno u Barceloni. I na kraju pokazali su da su pravi sportisti, izgubili su, ostali na terenu i cestitali protivniku.
A moram iskreno priznati ni ja baš ne mogu shvatiti zašto je on baš tako daleko od prvog tima.
- erik2
#14457 Re: FC Barcelona
Ne znam, sjećajući se sapunice oko njegovog dolaska, iskreno pratio sam je jer sam priželjkivao taj transfer, odvajanje 30 miliona za nekog ko će sjediti na klupi i biti alternativa zlu ne trebalo mi nema logike. Ma ja bih ga forsirao umjesto Alexisa, siguran sam da je Fabregas i na toj poziciji upotrebljiv.palermo wrote:Pitanje . Šta je sa Cescom, za njega mora biti frustrirajuće da prednost dobivaju i Song i Tello......imam utisak da je on potencijalna bomba u svlačionici, posebno u slučaju nekog niza loših rezultata.skenderija04 wrote:Opet odbrana. Treba jedan normalan stoper ovi prefabrikovani su opasni po zivot. Kad sve pocne naopako zavrsi lose. Prvo Alves na zagrijavanju istegne misic, Tito pravi neprirodnu izmjenu (kostala crveni karton) a onda spektakl stopera. E sad, sa deset barca je bila barca i niti u jednom trenutku nije bila inferiorna. Montoya ce vremenom biti odlican bocni. Song ok. Ja nisam nezadovoljan ovo je izgubljeno u Barceloni. I na kraju pokazali su da su pravi sportisti, izgubili su, ostali na terenu i cestitali protivniku.
A moram iskreno priznati ni ja baš ne mogu shvatiti zašto je on baš tako daleko od prvog tima.
- darius_maximus
#14458 Re: FC Barcelona
Meni se nekako cini da Villanova jos uvijek sklapa svoju ekipu...
Kao da mora na neki nacin dovoljno promijeniti Guardiolinu ekipu da ljudi ne govore da je samo naslijedio od Pepa i napravio kozmeticke promjene...
Zato mi nekako citava ekipa na trenutke izgleda nekako sklepano i nabacano.
Treba reci, medjutim, da su dovedena pojacanja odlicna, Song mi se sinoc super uklopio, mislim da ce on biti bitan igrac za Barcu. Fabregas nije daleko od prvog tima, samo mislim da ne zna gdje da ga stavi da ga iskoristi... Ako se Fabregas ne osjeca dobro kao veznjak, vec hoce da bude ofanzivni veznjak, to ce biti malo komplikovano. Sancheza bih ja licno skroz izbacio iz kombinacija jer mi nikako ne lezi ove sezone, iako ni prije nisam bio odusevljen njime... Villa mora dobijati vise vremena, jer po onome sto sam vidio dobro se oporavio i gladan je utakmica, sto je uvijek dobro... Tello ce ove sezone biti hit, cini mi se. Messi isto tako nekako ne igra svoju poziciju, previse se povlaci nazad i previse razigrava druge igrace, umjesto da nekad i sam bude u prilici da ga razigraju... Mislim, razigravao je on i prije, ali jednu je on u sesnaestercu, jednu dodaje nekome, sad mi se cini da previse mora razigravati... Pedro je u dobroj formi i Barca mi nekako bolje igra s njim u igri, brze i ofanzivnije, njega ne vaditi ako nije neophodno...
Ne znam, cini mi se da je ova ekipa sada bolja i jaca nego prosle sezone, vidjet cemo kako to ide u ligi, jer su superkup bezveze zijanili, a mogla je biti dobra motivacija... Mislim da ce ovo Realu dati vjetar u ledja, a to nije dobro nikad...
Kao da mora na neki nacin dovoljno promijeniti Guardiolinu ekipu da ljudi ne govore da je samo naslijedio od Pepa i napravio kozmeticke promjene...
Zato mi nekako citava ekipa na trenutke izgleda nekako sklepano i nabacano.
Treba reci, medjutim, da su dovedena pojacanja odlicna, Song mi se sinoc super uklopio, mislim da ce on biti bitan igrac za Barcu. Fabregas nije daleko od prvog tima, samo mislim da ne zna gdje da ga stavi da ga iskoristi... Ako se Fabregas ne osjeca dobro kao veznjak, vec hoce da bude ofanzivni veznjak, to ce biti malo komplikovano. Sancheza bih ja licno skroz izbacio iz kombinacija jer mi nikako ne lezi ove sezone, iako ni prije nisam bio odusevljen njime... Villa mora dobijati vise vremena, jer po onome sto sam vidio dobro se oporavio i gladan je utakmica, sto je uvijek dobro... Tello ce ove sezone biti hit, cini mi se. Messi isto tako nekako ne igra svoju poziciju, previse se povlaci nazad i previse razigrava druge igrace, umjesto da nekad i sam bude u prilici da ga razigraju... Mislim, razigravao je on i prije, ali jednu je on u sesnaestercu, jednu dodaje nekome, sad mi se cini da previse mora razigravati... Pedro je u dobroj formi i Barca mi nekako bolje igra s njim u igri, brze i ofanzivnije, njega ne vaditi ako nije neophodno...
Ne znam, cini mi se da je ova ekipa sada bolja i jaca nego prosle sezone, vidjet cemo kako to ide u ligi, jer su superkup bezveze zijanili, a mogla je biti dobra motivacija... Mislim da ce ovo Realu dati vjetar u ledja, a to nije dobro nikad...
- Distortion
#14459 Re: FC Barcelona
Barcelona nije odigrala dovoljno cvrsto u prvom poluvremenu, nekako nisu ocekivali da ce Real onako odigrati bez obzira sto je rezultat od 3:2 bio dobar po Real iz prve utakmice. Veliki hendikep je bio odsustvo Alvesa i to se pokazalo mozda kao kobnim sinoc jer Adriano je ispao flop ne samo zbog crvenog. Mascherano je napravio veliku gresku koja je rezultirala golom, Pique je napravio gresku, obojica su dobili zute kartone olako a mislim da ih sudija nije morao dati ako bi se drzao kriterija koji je sinoc odredio jer je sudija propustio dati nekoliko kartona. Moze se reci da je Mourinho zadovoljan jer je nakon utakmice sa Sociedadom Mourinho rekao da bi zelio da mu svaku utakmicu sudi ovaj sudija i ljudi iz sudijske organizacije su mu udovoljili...
Higuain izlazi sam pred golmana nakon cistog ofsajda i pogadja stativu...vidjelo se na usporenom snimku da je ofsajd...
Barcelona nije imala dovoljno snage sa 10 igraca ali je i takva bila na nivou u drugom poluvremenu. Ne postoji tim na svijetu koji bi igrao na nacin na koji su oni igrali u drugom poluvremenu. Pokusavali su probiti bunker i uspijevali su nekoliko puta ali nije bilo zavrsnice...a ne moze se prigovoriti Montoyi za onaj sut, nije golgeter.
Sve u svemu Barcelona je poklonila ovaj superkup najvecem rivalu.
Higuain izlazi sam pred golmana nakon cistog ofsajda i pogadja stativu...vidjelo se na usporenom snimku da je ofsajd...
Barcelona nije imala dovoljno snage sa 10 igraca ali je i takva bila na nivou u drugom poluvremenu. Ne postoji tim na svijetu koji bi igrao na nacin na koji su oni igrali u drugom poluvremenu. Pokusavali su probiti bunker i uspijevali su nekoliko puta ali nije bilo zavrsnice...a ne moze se prigovoriti Montoyi za onaj sut, nije golgeter.
- ultima_palabra
#14460 Re: FC Barcelona
Baš si objektivanDistortion wrote:Barcelona nije odigrala dovoljno cvrsto u prvom poluvremenu, nekako nisu ocekivali da ce Real onako odigrati bez obzira sto je rezultat od 3:2 bio dobar po Real iz prve utakmice. Veliki hendikep je bio odsustvo Alvesa i to se pokazalo mozda kao kobnim sinoc jer Adriano je ispao flop ne samo zbog crvenog. Mascherano je napravio veliku gresku koja je rezultirala golom, Pique je napravio gresku, obojica su dobili zute kartone olako a mislim da ih sudija nije morao dati ako bi se drzao kriterija koji je sinoc odredio jer je sudija propustio dati nekoliko kartona. Moze se reci da je Mourinho zadovoljan jer je nakon utakmice sa Sociedadom Mourinho rekao da bi zelio da mu svaku utakmicu sudi ovaj sudija i ljudi iz sudijske organizacije su mu udovoljili...
A ako je ko šta poklanjao sinoć, to je bio Higuain... prvo poluvrijeme je Madrid izdominirao u stilu onih 4:1 kad su Rijkaardovi momci pravili pasillo
-
sumirprimus
#14461 Re: FC Barcelona
ma izgubljeno onom vratolomijom valdeza,ovo sve ostalo nakalemilo se,plus real dok igra presing,barsa tone i tako...
da ovo ne bude na kraju sezone,pepe vraČaj seeee....

da ovo ne bude na kraju sezone,pepe vraČaj seeee....
- skenderija04
#14462 Re: FC Barcelona
Afellay u Shalke 04. U toku popodneva ce se objaviti detalji operacije.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#14463 Re: FC Barcelona
Posudba... Nije loše. Tamo će igrati stalno, a u Barceloni bi propadao na klupi (ili tribinama).skenderija04 wrote:Afellay u Shalke 04. U toku popodneva ce se objaviti detalji operacije.
- skenderija04
#14464 Re: FC Barcelona
Definitivno posudba? Vidim da spominju 8 miliona, da nije opet nesto kao Bojan.Entropio wrote:Posudba... Nije loše. Tamo će igrati stalno, a u Barceloni bi propadao na klupi (ili tribinama).skenderija04 wrote:Afellay u Shalke 04. U toku popodneva ce se objaviti detalji operacije.
- Entropio
#14465 Re: FC Barcelona
Pročitah da je posudba s mogućnošću otkupa na kraju sezone za ispod 10m...skenderija04 wrote:Definitivno posudba? Vidim da spominju 8 miliona, da nije opet nesto kao Bojan.Entropio wrote:Posudba... Nije loše. Tamo će igrati stalno, a u Barceloni bi propadao na klupi (ili tribinama).skenderija04 wrote:Afellay u Shalke 04. U toku popodneva ce se objaviti detalji operacije.
- p206
#14466 Re: FC Barcelona
Meni nije jasno što stavlja Alexisa desno a Pedra lijevo, kad je očigledno da obojici (barem protiv Reala) odgovara da bude obrnuto, jer tako lakše izbjegnu offside.
bilo je i boljih snimaka i primjera ali mi se nije dalo tražiti.
Mada bi ja protiv Reala prije stavio Fabregasa nego Alexisa, ako je već Villa nedovoljno spreman
bilo je i boljih snimaka i primjera ali mi se nije dalo tražiti.
Mada bi ja protiv Reala prije stavio Fabregasa nego Alexisa, ako je već Villa nedovoljno spreman
- Entropio
#14467 Re: FC Barcelona
Čini se da je Vilanova oduvijek bio pristalica klasične 4-3-3, gdje ima 2 krilna igrača. To je i Guardiola forsirao u početku, a kad je došao Fabregas onda je njega forsirao. Očiti primjer je izmjena Pedro-Tello, a Fabregas ostaje na klupi.
- skenderija04
#14468 Re: FC Barcelona
Lakse je napadati stranu koju brani Marcelo. Zasto Alexis? Barcelona od kada igra Messi tu laznu devetku zrtvuje desnu stranu. U principu citava je za Alvesa ali sinoc nije bio slucaj. Jucerasnju utakmicu nije moguce analizirati zato sto je od prve minute povredom Alvesa,promjenjena koncepcija. Logicnije je bilo da pocne Montoya i da Adriano ostane na lijevoj ali Tito nije htio da rizikikuje. Kasnije iskljucenje i tu je kraj....bolje receno pocetak. Tito postavlja 4-4-1 i onda dolazi do izrazaja ta desna strana koju dijele Pedro i Montoya. U pravu si za desnu stranu protiv Madrida, jer i Marcelo i Coentrao napadaju a Arbeloa nije toliko ofanzivan. Znaci ima vise prostora
- Entropio
-
LSD
#14470 Re: FC Barcelona
Nije loš bio Song, dobrih poteza je imao za ono vremena....samo nešto ne vjerujem da ce se naigrati u Barci
vidjecemo uostalom.
Za Afellay je ovo najbolje riješenje....i drago mi je što je otišao u Šalke
nek ide momak da igra fudbala, bezveze propada a dobar je igrac....loša mu karma, jer mu je konkurencija u Barci bila abnomalna, plus problemi sa ozljedama.
Za Afellay je ovo najbolje riješenje....i drago mi je što je otišao u Šalke
- Zmijuga loma
#14471 Re: FC Barcelona
Kako je Montoya dominantno ordinirao desnom stranom u drugom poluvremenu.
Moguće da smo sinoć gledali Adriana zadnji put na desnom beku. 
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#14472 Re: FC Barcelona
Fabregas bi mogao brzo nazad u arsenal ako se ovo nastavi.. villanova ga ignoriše popriličnoEntropio wrote:Čini se da je Vilanova oduvijek bio pristalica klasične 4-3-3, gdje ima 2 krilna igrača. To je i Guardiola forsirao u početku, a kad je došao Fabregas onda je njega forsirao. Očiti primjer je izmjena Pedro-Tello, a Fabregas ostaje na klupi.
-
LSD
#14473 Re: FC Barcelona
Adriano i nije desni bek, vec zamjena za Albu na lijevom beku....ne znam samo što sinoc zapoce tekmu uopšteZmijuga loma wrote:Kako je Montoya dominantno ordinirao desnom stranom u drugom poluvremenu.Moguće da smo sinoć gledali Adriana zadnji put na desnom beku.
- Entropio
#14474 Re: FC Barcelona
Ali... Treba reći i to da je Madrid intenzivno napadao i vršio presing u prvom poluvremenu (kad je igrao Adriano), a u drugom poluvremenu su se povukli. To je sigurno olakšalo posao Montoyi.LSD wrote:Adriano i nije desni bek, vec zamjena za Albu na lijevom beku....ne znam samo što sinoc zapoce tekmu uopšteZmijuga loma wrote:Kako je Montoya dominantno ordinirao desnom stranom u drugom poluvremenu.Moguće da smo sinoć gledali Adriana zadnji put na desnom beku.
....znam da je došlo do promjene pocetnog sastava, jer se Alves neposredno prije tekme povrijedio....vjerovatno je Tito više vjerovao nekom iskustvu (Adriano) nego Montoyi kojem je ovo prvi EL Clasico, a i ukupno 7-8 nastup za A tim...decko pokaza mnogo toga dobrog sinoc (pogotovu u defanzivi) i nije se izgubio na terenu u onakvoj atmosferi i omjeru snaga na terenu.
-
LSD
#14475 Re: FC Barcelona
E to je druga prica...to treba pitati samozvanog Specijalca, zašto se povukao na svom stadionu u situaciji kad ima igraca više sat vremena....i zašto je dozvolio da se onako grogirana Barca dozove malo po pomalo i još da stvori par prilika preko Pedra i MontoyeEntropio wrote:Ali... Treba reći i to da je Madrid intenzivno napadao i vršio presing u prvom poluvremenu (kad je igrao Adriano), a u drugom poluvremenu su se povukli. To je sigurno olakšalo posao Montoyi.LSD wrote:Adriano i nije desni bek, vec zamjena za Albu na lijevom beku....ne znam samo što sinoc zapoce tekmu uopšteZmijuga loma wrote:Kako je Montoya dominantno ordinirao desnom stranom u drugom poluvremenu.Moguće da smo sinoć gledali Adriana zadnji put na desnom beku.
....znam da je došlo do promjene pocetnog sastava, jer se Alves neposredno prije tekme povrijedio....vjerovatno je Tito više vjerovao nekom iskustvu (Adriano) nego Montoyi kojem je ovo prvi EL Clasico, a i ukupno 7-8 nastup za A tim...decko pokaza mnogo toga dobrog sinoc (pogotovu u defanzivi) i nije se izgubio na terenu u onakvoj atmosferi i omjeru snaga na terenu.