da, ipak se lik borio protiv svih epidemija u zadnjih 30 godina iz prve ruke. zna o čemu priča, za razliku od mnogih.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- zomri
#14451 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- bunk
#14452 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#14453 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Umjetnik satiričar ponovo među forum-rajom.
Ako, ako...
Ako, ako...
- Challenger_
- dzeno123
#14455 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jednog dana kad sve ovo bude bilo jucer, pošteno bi bilo da Kina snosi sankcije kao Njemacka poslje 2 svj.rata. Upozoreni bili za pijace, ignorisali, pa neka izvole...
Last edited by dzeno123 on 28/03/2020 15:30, edited 1 time in total.
- He1972
#14456 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
prijavi ga budi shoopak ko i fadil i guzni mu priljepak solak, budi brabonjak samo naprijedmanuchao91 wrote: ↑28/03/2020 15:20 sad sam prosao kraj jednog kafica u Tesnju u vidio sam da u njemu u mraku sjedi par ljudi
skupilo se...
nisam pametan da ih prijavim sad ili ne
Dobar sam s gazdom počasti me pivom cesto
- manuchao91
#14457 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
necu ga prijavit
necu nikog prijavit
necu nikog prijavit
-
biglebovski
#14458 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To možda ovaj tvoj kolektiv. Na tvoju žalost, i moju satisfakciju, nisam jedini koji ovako misli, i koji, za razliku od vas, ne lijepi etikete ljudima. A ti uživaj koliko hoćeš i u ćemu hoćeš.
-
L u c i f e r
#14459 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
"Od jutros imamo jedan novi klaster sa sastanka koji je vođen u Sarajevu sredinom marta i to je ukupno šest klastera i ponovo apelujem da se takvi događaji ne održavaju i da se sve odgodi iako je ta mjera davno stupia na snagu, ali se nije poštovala", naglasila je Pilav."
+
"Privredna komora FBiH i Udruženje poslodavaca FBiH održali vanredni sastanak
14.03.2020. 11:49 / Izvor: Akta.ba
Privredna/Gospodarska komora FBiH i Udruženje poslodavaca FBiH povodom aktuelne situacije, pandemije Corona virusa (COVID-19) i u vezi s tim, posljedičnim uticajem na domaću privredu, održali su vanredni sastanak, dana 13.03.2020. u prostorijama Privredne/Gospodarske komore FBiH, a u cilju iznošenja prijedloga i donošenja adekvatnih mjera za ublažavanje posljedica pandemije Corona virusa.
Na vanrednom sastanku formiran je Krizni štab privrednika koji čini: Mirsad Jašarspahić, Adnan Smailbegović, Kasim Kotorić, Rijad Hasić, Safudin Čengić, Alija Budnjo, Suhad Ećo, Sanela Karić i Salem Ekmeščić."

=
+
Privredna/Gospodarska komora FBiH i Udruženje poslodavaca FBiH povodom aktuelne situacije, pandemije Corona virusa (COVID-19) i u vezi s tim, posljedičnim uticajem na domaću privredu, održali su vanredni sastanak, dana 13.03.2020. u prostorijama Privredne/Gospodarske komore FBiH, a u cilju iznošenja prijedloga i donošenja adekvatnih mjera za ublažavanje posljedica pandemije Corona virusa.
Na vanrednom sastanku formiran je Krizni štab privrednika koji čini: Mirsad Jašarspahić, Adnan Smailbegović, Kasim Kotorić, Rijad Hasić, Safudin Čengić, Alija Budnjo, Suhad Ećo, Sanela Karić i Salem Ekmeščić."

=
- Challenger_
#14460 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
laik1981 wrote: ↑28/03/2020 10:42 Ne treba ismijavati nicija misljenja. Zasto je prihvatljivije vjerovati u teoriju da je pandemija nastala jer je neki Kinez pojeo sismisa (i ako su te sismise desetljecima jeli milioni Kineza) od bilo koje druge teorije? Mainstream teorije su se toliko puta pokazale netacnim, ali opet je vecina zelila i nastavila vjerovati u takve teorije i udarati glavom u zid ignorisuci dokaze koji ih opovrgavaju. U BiH je u januaru umrlo 7 osoba od H1N1. Jesmo li prestali voditi statistike o brojevima zarazenih i umrlih od tog virusa? Koliko je ljudi u svijetu umrlo od obicne gripe za vrijeme pandemije convid 19? Postoje li negdje te statistike ili su se ti slucajevi prestali brojati? Ne razumijemo mi nista, ni "mainstream" zagovornici, ni zagovornici "teorija zavjera". Meni je najteze shvatiti zbog cega se toliko razlicito razvila situacija u Italiji i Spaniji u odnosu na jednu Njemacku, skandinavske zemlje i, manje vise, sve ostale drzave svijeta. Ono sto jedino sa sigurnoscu dokazalo za vrijeme ove pandemije je da je u citavom svijetu tako lako uvesti najteze mjere restrikcija, odnosno klasicne policijske drzave i mene je najiskrenije sokirala cinjenica da je 99,9% ljudi na planeti tako lako prihvatilo te teske restrikcije. Ne znam sta da kazem o koroni i kako ce sve razvijati i zavrsiti, nije mi ni bitno cija je teorija istinita, ali siguran sam da ce spoznaja svjetskih vlastodrzaca da na ovaj nacin mogu kontrolisati ljude i zaustavljati zivot biti zloupotrebljavana u bududcnosti.
Jako lijep upis.
Dodao bih samo sljedeće: da se olako za netipično mišljenje ne daje ta tupava sintagma "teorija zavjere", jer... Ovo što se dešava je vanredna stvar oko koje se gomilaju kontroverze i otvaraju brojna pitanja medicinske, društvene i religijske prirode. Ljudi postavljaju pitanja i traže odgovore, što je sasvim razumljivo, jer su razumna bića a ne ovce.
- skafiskafsnjak
#14461 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svijet bi bio puno bolji bez ovih....L u c i f e r wrote: ↑28/03/2020 15:33 "Od jutros imamo jedan novi klaster sa sastanka koji je vođen u Sarajevu sredinom marta i to je ukupno šest klastera i ponovo apelujem da se takvi događaji ne održavaju i da se sve odgodi iako je ta mjera davno stupia na snagu, ali se nije poštovala", naglasila je Pilav."
+
=![]()
- odmor
#14462 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Znas da hoce, kao sto se dokazalo da su one americke solitere srusuli Afganistanci, pa onda svi se okomili na neduzni Afganistan. Ovaj put za Koronu ocekujen da sastave nesuzni Senegal ili Iran, mozda i Malezija.
Uglavnom muslimani ce platit glavom ponovo.
- Diwan
#14463 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zarazen ... /200328086
Ludilo, upalio rotacije kao da su ljudi kugom zaraženi od koje svako živ umire ko dođe u kontakt s njom. Šta se radi od ljudi.
Ludilo, upalio rotacije kao da su ljudi kugom zaraženi od koje svako živ umire ko dođe u kontakt s njom. Šta se radi od ljudi.
-
Milenkov buraz
#14464 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To ti je ono kada se laici i diletantni uhvate nečega a 99% njih je profitiralo na tuđoj nesreći u ratu i/ili poslije rata sumnjivom privatizacijom i otimačinom.skafiskafsnjak wrote: ↑28/03/2020 15:35Svijet bi bio puno bolji bez ovih....L u c i f e r wrote: ↑28/03/2020 15:33 "Od jutros imamo jedan novi klaster sa sastanka koji je vođen u Sarajevu sredinom marta i to je ukupno šest klastera i ponovo apelujem da se takvi događaji ne održavaju i da se sve odgodi iako je ta mjera davno stupia na snagu, ali se nije poštovala", naglasila je Pilav."
+
=![]()
- Diwan
#14465 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo je ta budućnost - mislim da ljudi što prije shvate da neće imati život kao prije, tim bolje po njih. Korona najmanji problem . po stoti put, ali se naravno treba paziti. Ovo se može razvući koliko oni, vladari iz sjene, hoće. Mogu nas lagano dinstati, ili okrenuti na neki hard core scenario uvođenjem u nešto drugo, treće...Challenger_ wrote: ↑28/03/2020 15:33laik1981 wrote: ↑28/03/2020 10:42 Ne treba ismijavati nicija misljenja. Zasto je prihvatljivije vjerovati u teoriju da je pandemija nastala jer je neki Kinez pojeo sismisa (i ako su te sismise desetljecima jeli milioni Kineza) od bilo koje druge teorije? Mainstream teorije su se toliko puta pokazale netacnim, ali opet je vecina zelila i nastavila vjerovati u takve teorije i udarati glavom u zid ignorisuci dokaze koji ih opovrgavaju. U BiH je u januaru umrlo 7 osoba od H1N1. Jesmo li prestali voditi statistike o brojevima zarazenih i umrlih od tog virusa? Koliko je ljudi u svijetu umrlo od obicne gripe za vrijeme pandemije convid 19? Postoje li negdje te statistike ili su se ti slucajevi prestali brojati? Ne razumijemo mi nista, ni "mainstream" zagovornici, ni zagovornici "teorija zavjera". Meni je najteze shvatiti zbog cega se toliko razlicito razvila situacija u Italiji i Spaniji u odnosu na jednu Njemacku, skandinavske zemlje i, manje vise, sve ostale drzave svijeta. Ono sto jedino sa sigurnoscu dokazalo za vrijeme ove pandemije je da je u citavom svijetu tako lako uvesti najteze mjere restrikcija, odnosno klasicne policijske drzave i mene je najiskrenije sokirala cinjenica da je 99,9% ljudi na planeti tako lako prihvatilo te teske restrikcije. Ne znam sta da kazem o koroni i kako ce sve razvijati i zavrsiti, nije mi ni bitno cija je teorija istinita, ali siguran sam da ce spoznaja svjetskih vlastodrzaca da na ovaj nacin mogu kontrolisati ljude i zaustavljati zivot biti zloupotrebljavana u bududcnosti.
Jako lijep upis.
Dodao bih samo sljedeće: da se olako za netipično mišljenje ne daje ta tupava sintagma "teorija zavjere", jer... Ovo što se dešava je vanredna stvar oko koje se gomilaju kontroverze i otvaraju brojna pitanja medicinske, društvene i religijske prirode. Ljudi postavljaju pitanja i traže odgovore, što je sasvim razumljivo, jer su razumna bića a ne ovce.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#14466 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hebo hollywood, kako se ovi naši ponašaju....Boze sacuvaj... 
-
Cortado
#14467 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Tipicna balkanska glupost. I gas do daske, kao da su sekunde u pitanju.Diwan wrote: ↑28/03/2020 15:36 https://www.klix.ba/vijesti/bih/zarazen ... /200328086
-
Mogy87
#14468 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kljucno je da ih je dosta sa ove slike bilo na onom cuvenom derneku u Konjicu koji je najveci cluster u drzavi.sherbett wrote: ↑28/03/2020 15:45Fotigrafija me sokirala momackiMilenkov buraz wrote: ↑28/03/2020 15:39To ti je ono kada se laici i diletantni uhvate nečega a 99% njih je profitiralo na tuđoj nesreći u ratu i/ili poslije rata sumnjivom privatizacijom i otimačinom.
U doba oandemije kad su masa upozorenja od odstojanja oni se stisli ko srdele.
Najmanje 2 stolice moraju bit prazne izmedju sudionika, veci stol, sta je ovo??
Mod nas je zupan najezio jer su mu u dvoristu bili vise od 5 ljudi a vidi ove
Last edited by Mogy87 on 28/03/2020 15:50, edited 1 time in total.
- zubi
- Diwan
#14470 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
WHO's Dr Mike Ryan: Coronavirus vaccine 'at least a year' away
Što ti je ta nauka i naučnici u koju se mnogi zaklinju. Ne mogu ni vakcine da naprave. Ovo je onako na prvu.
A na drugu, moramo se još dinstati.
Na treću, moramo preklinjati za vakcinu i spas, pa da nam uvale kolektivno pelcovanje.
Što ti je ta nauka i naučnici u koju se mnogi zaklinju. Ne mogu ni vakcine da naprave. Ovo je onako na prvu.
Na treću, moramo preklinjati za vakcinu i spas, pa da nam uvale kolektivno pelcovanje.
-
155_mm
#14471 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
samo se ti nadaj.
kad ovo bude jucer kinezi jadni nece znati sta ih je snaslo.
sve ono sto je zapad zaradio na jeftinim kineskim radnicima u zadnjih 50 ce sad potrositi na spasavanje svoje ekonomije.
pouceni iskustvom iz ove pandemije vec sad se najavljuju neka povlacenja proizvodnje iz kine zbog strateskih razloga uz pomoc drzave. sto je do sad bilo nezamislivo.
prakticno ce kompletni ekonomski odnosi kine i zapada biti resetovani.
-
Milenkov buraz
#14472 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Šta misliš da onda probamo sa hodžinim zapisima, stravama i babinim gatkama, možda k'o rukom makne virus?Diwan wrote: ↑28/03/2020 15:51 WHO's Dr Mike Ryan: Coronavirus vaccine 'at least a year' away
-
demagog
#14473 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
biglebovski wrote: ↑28/03/2020 15:31 .....Na tvoju žalost, i moju satisfakciju, nisam jedini koji ovako misli......
Nisi jedini, i ja mislim slicno kao ti samo nemam ni vremena ni strpljenja da polemisem sa 100 ljudi. Napisem ponesto tu i tamo, tek da ne budem optuzen za naknadnu pamet kad ljudi shvate da katastrofu nije napravio virus nego mjere protiv njega.
- Diwan
#14474 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ko što reće jedan ljekar, čuvajte se ljudi koji ni u šta ne vjeruju. Sad će još malo pelcovanje za takve.Milenkov buraz wrote: ↑28/03/2020 15:55Šta misliš da onda probamo sa hodžinim zapisima, stravama i babinim gatkama, možda k'o rukom makne virus?Diwan wrote: ↑28/03/2020 15:51 WHO's Dr Mike Ryan: Coronavirus vaccine 'at least a year' away
-
daddy-kool