Ne želim se probijati kroz hordu bliskoistočnih nehljebara da bi kupio hljeb.
Ilegalni migranti u BiH
-
Heller
#14451 Re: Migranti u BiH
- CPT
#14452 Re: Migranti u BiH
ja ba... previse ljudskih prava
- CPT
#14453 Re: Migranti u BiH
u ovoj temi imas oficielne podatke, objavljene bar 3x.... i ne, nije 10%
- mirsek
#14454 Re: Migranti u BiH
Ja sam ugrozen i sikaniran ako neki nelegalni dosljak ima veca prava od mene.CPT wrote: ↑02/07/2020 10:41ja ba... previse ljudskih prava
Prvo prava nama domacim pa onda drugima po zasluzi.
- CPT
#14455 Re: Migranti u BiH
posteno ali nemoj onda traziti racionalizaciju za svoju ksenofobiju u njima....Heller wrote: ↑02/07/2020 10:39Ne želim se probijati kroz hordu bliskoistočnih nehljebara da bi kupio hljeb.
- CPT
#14456 Re: Migranti u BiH
veca prava? pada mu nesto sa neba? prodaja maramica? setanja po livadama BiH? Kakva tacno "veca prava" ima ova sirotinja?! i kakve oni imaju veze sa tvojim pravima?!
-
Heller
#14457 Re: Migranti u BiH
Ne budi debil. Eto ja ksenofob jer mi smetaju prosjaci u enormnim količinama koji dolaze iz društava gdje se čakijom i nožem komunicira.
Samo zatvoriti u kampove dok se ne dozna identitet. Ko nema dokumente, kamp i gotovo. A nadam se da ćeš ostati bez tog NGO posla pa zasukati rukave pošteno hljeb zaraditi.
- CPT
#14458 Re: Migranti u BiH
Ja ba... Smetaju ti prosjaci kojih prije njih nije bilo u BiH. Na govorimo o ljudim koji su ubijali, silovali, pljackali... Svi oni hodaju "oko tebe" pa ti nekako ne smetaju toliko da pljujes po njima javno. Sto li? Cakija, kao ultimativan argument ugrozenosti.... U BiH.Heller wrote: ↑02/07/2020 10:48Ne budi debil. Eto ja ksenofob jer mi smetaju prosjaci u enormnim količinama koji dolaze iz društava gdje se čakijom i nožem komunicira.
Samo zatvoriti u kampove dok se ne dozna identitet. Ko nema dokumente, kamp i gotovo. A nadam se da ćeš ostati bez tog NGO posla pa zasukati rukave pošteno hljeb zaraditi.
-
vrbas1979
#14459 Re: Migranti u BiH
Zakoni već postoje, pa kome je do otvaranja logora neka samo pokuša.
Glup i čoban ti je onaj ko te naučio da se tako obraćaš drugima.
Na spomenutoj relacijo sam jako često i nikad mi niko nije za vrat skočio niti bilo kome drugom. Tvoj problem što se plašiš drugih ljudi bespotrebno.
- mirsek
#14460 Re: Migranti u BiH
Neka ih primi Njemacka i zastiti od "ugrozavanja" njihovih ljudskih prava u BIH.
Al hoce, sve trci...
Al hoce, sve trci...
- dječak sa šibicama
#14461 Re: Migranti u BiH
Cuj ljudska prava, dok su nas policijom tjerali u kuce, ovi su hodali kako se kome svidi, niko ih ni gledao nije.
Ljudska prava.
Ne svidja ti se u kampu, hoces da hodas okolo? evo ti karta do Pakistana. Nisi iz Pakistana? odakle si? neces da kazes? muuurs u avion (noga u guzicu)
Ljudska prava.
Ne svidja ti se u kampu, hoces da hodas okolo? evo ti karta do Pakistana. Nisi iz Pakistana? odakle si? neces da kazes? muuurs u avion (noga u guzicu)
- Hemel
#14462 Re: Migranti u BiH
Smetaju mi ovi migranti, smetaju mi sto ulaze kako hoce u moju zemlju jer ne mozemo da kontrolisemo granicu, smetaju mi sto bauljaju cestama i ulicama jer ih drzava ne moze da smjesti gdje im je mjesto, smeta mi sva ta neizvjesnost na sta ce sve ovo izaci, smeta mi stotinu stvari oko ove problematike ALI najvise mi smeta odnos pojedinaca prema ovoj grupaciji
Mozete zamisliti te pojedince da je ovo ratno stanje pa ima oruzje i moze da odlucuje o necijem zivotu. Po ovome sto pisu sve bi radili sto su karadzicevi cetnici radili(prisilno zatvarali, cuvali sa drugim cijevima u bodljikavom zicom ogradjen prostor a neki idu taleko daleko da bi i Lukice prevazisli
Bas mi je zadovoljstvo da sa takvima ne dijelim zivotni prostor
Mozete zamisliti te pojedince da je ovo ratno stanje pa ima oruzje i moze da odlucuje o necijem zivotu. Po ovome sto pisu sve bi radili sto su karadzicevi cetnici radili(prisilno zatvarali, cuvali sa drugim cijevima u bodljikavom zicom ogradjen prostor a neki idu taleko daleko da bi i Lukice prevazisli
- MorningStar
#14463 Re: Migranti u BiH
Clan 8. (Iskljucenje primjene sankcija za nezakonit ulazak u BiH) Prema strancu koji dolazi direktno s teritorije na kojoj su mu zivot ili sloboda bili ugrozeni ne primjenjuju se sankcije zbog nezakonitog ulaska ili boravka u BiH, pod uslovom da se bez odgadjanja prijavi nadleznim organima i izlozi valjane razloge za nezakonit ulazak ili boravak u BiH.
Clan 10. (Sloboda kretanja) (1) Stranci koji su iskazali namjeru za podnosenje zahtjeva za azil, trazitelji azila, izbjeglice, lica pod supsidijarnom ili privremenom zastitom uzivaju pravo na slobodu kretanja unutar BiH i slobodan izbor mjesta boravka. (2) Prava iz stava (1) ovog clana mogu biti djelimicno ili potpuno ogranicena pod uslovima propisanim ovim ili drugim zakonom.
Clan 10. (Sloboda kretanja) (1) Stranci koji su iskazali namjeru za podnosenje zahtjeva za azil, trazitelji azila, izbjeglice, lica pod supsidijarnom ili privremenom zastitom uzivaju pravo na slobodu kretanja unutar BiH i slobodan izbor mjesta boravka. (2) Prava iz stava (1) ovog clana mogu biti djelimicno ili potpuno ogranicena pod uslovima propisanim ovim ili drugim zakonom.
-
howdy
#14464 Re: Migranti u BiH
Probaj u neku uređenu zemlju uć na način na koji oni ulaze, sigurno će te dočekat sa buketom ruža. Eto nijemci se rastopili od miline što im dolaze indziliri i dokturi. Samo je bošnjo najgori.Hemel wrote: ↑02/07/2020 15:07 Smetaju mi ovi migranti, smetaju mi sto ulaze kako hoce u moju zemlju jer ne mozemo da kontrolisemo granicu, smetaju mi sto bauljaju cestama i ulicama jer ih drzava ne moze da smjesti gdje im je mjesto, smeta mi sva ta neizvjesnost na sta ce sve ovo izaci, smeta mi stotinu stvari oko ove problematike ALI najvise mi smeta odnos pojedinaca prema ovoj grupaciji
-
howdy
#14465 Re: Migranti u BiH
eno jedan je fasovo sačmu u šumi, podlego
-
vrbas1979
#14466 Re: Migranti u BiH
Pa nego kako ulaze?howdy wrote: ↑02/07/2020 16:10Probaj u neku uređenu zemlju uć na način na koji oni ulaze, sigurno će te dočekat sa buketom ruža. Eto nijemci se rastopili od miline što im dolaze indziliri i dokturi. Samo je bošnjo najgori.Hemel wrote: ↑02/07/2020 15:07 Smetaju mi ovi migranti, smetaju mi sto ulaze kako hoce u moju zemlju jer ne mozemo da kontrolisemo granicu, smetaju mi sto bauljaju cestama i ulicama jer ih drzava ne moze da smjesti gdje im je mjesto, smeta mi sva ta neizvjesnost na sta ce sve ovo izaci, smeta mi stotinu stvari oko ove problematike ALI najvise mi smeta odnos pojedinaca prema ovoj grupaciji
Na identičan način ulaze drugdje kao i u BiH.
Preko milion ih je ušlo upravo u Njemačku. Ili si neinformisan ili zlonamjerno širiš dezinformacije.
Na isti način decenijama dolaze u Italiju, Španiju, Grčku, Njemačku, Francusku... samo što su se ljudi prvi put u BiH susreli sa migracijom stanovništva.
I to nikad migranata u BiH nije bilo više od nekog ovećeg sela. Ranije ih je u Evropu dolazilo više u jednom danu nego u BiH kroz sve tri godine od kada prolaze ovuda.
Ali bi naši pojedinci odmah ljude u žicu, duge cijevi, oružje, psi, struja, pendrek, deportacija, prijetnja, sila, nasilje...
Jako bolesno. I što je najgore od strane osoba koje bi itekako trebale znati šta je jebena žica i šta logor ili uskraćivanje kretanja i sloboda.
Bolesno.
-
howdy
#14467 Re: Migranti u BiH
ne lupetaj svega tivrbas1979 wrote: ↑02/07/2020 17:21Pa nego kako ulaze?howdy wrote: ↑02/07/2020 16:10Probaj u neku uređenu zemlju uć na način na koji oni ulaze, sigurno će te dočekat sa buketom ruža. Eto nijemci se rastopili od miline što im dolaze indziliri i dokturi. Samo je bošnjo najgori.Hemel wrote: ↑02/07/2020 15:07 Smetaju mi ovi migranti, smetaju mi sto ulaze kako hoce u moju zemlju jer ne mozemo da kontrolisemo granicu, smetaju mi sto bauljaju cestama i ulicama jer ih drzava ne moze da smjesti gdje im je mjesto, smeta mi sva ta neizvjesnost na sta ce sve ovo izaci, smeta mi stotinu stvari oko ove problematike ALI najvise mi smeta odnos pojedinaca prema ovoj grupaciji
Na identičan način ulaze drugdje kao i u BiH.
Preko milion ih je ušlo upravo u Njemačku. Ili si neinformisan ili zlonamjerno širiš dezinformacije.
Na isti način decenijama dolaze u Italiju, Španiju, Grčku, Njemačku, Francusku... samo što su se ljudi prvi put u BiH susreli sa migracijom stanovništva.
I to nikad migranata u BiH nije bilo više od nekog ovećeg sela. Ranije ih je u Evropu dolazilo više u jednom danu nego u BiH kroz sve tri godine od kada prolaze ovuda.
Ali bi naši pojedinci odmah ljude u žicu, duge cijevi, oružje, psi, struja, pendrek, deportacija, prijetnja, sila, nasilje...
Jako bolesno. I što je najgore od strane osoba koje bi itekako trebale znati šta je jebena žica i šta logor ili uskraćivanje kretanja i sloboda.
Bolesno.
- escobar__
- mirsek
#14469 Re: Migranti u BiH
Pitaj Svede koliko je kod njih sigurno i lijepo u getima i koji je postotak azilanata i migranata u svim prijavama i presudama za napastvovanje zena.Hemel wrote: ↑02/07/2020 15:07 Smetaju mi ovi migranti, smetaju mi sto ulaze kako hoce u moju zemlju jer ne mozemo da kontrolisemo granicu, smetaju mi sto bauljaju cestama i ulicama jer ih drzava ne moze da smjesti gdje im je mjesto, smeta mi sva ta neizvjesnost na sta ce sve ovo izaci, smeta mi stotinu stvari oko ove problematike ALI najvise mi smeta odnos pojedinaca prema ovoj grupaciji
Last edited by mirsek on 02/07/2020 17:40, edited 1 time in total.
- escobar__
#14470 Re: Migranti u BiH
Zadovoljstvo je obostrano, a kako već ne dijeliš životni prostor s nama korektno bi bilo da nam ne pametuješ s dupetom na Zapadu o tome kako ovo treba riješiti.Hemel wrote: ↑02/07/2020 15:07 Smetaju mi ovi migranti, smetaju mi sto ulaze kako hoce u moju zemlju jer ne mozemo da kontrolisemo granicu, smetaju mi sto bauljaju cestama i ulicama jer ih drzava ne moze da smjesti gdje im je mjesto, smeta mi sva ta neizvjesnost na sta ce sve ovo izaci, smeta mi stotinu stvari oko ove problematike ALI najvise mi smeta odnos pojedinaca prema ovoj grupaciji
PS: Za to poređenje nas koji ne želimo ništa drugo do RJEŠAVANJA ovog očiglednog problema sa četnicima bih ti rado napisao neke stvari ali ne bih da opet popijem ban zbog vas pravednika pa nek to ostane nepisano.
- Hemel
#14471 Re: Migranti u BiH
Ulaze i u Njemacku pa kada ih uhvate idu u centre za smjestaj takvih na obradu. Jedni dobijaju neki vid boravka a drugi se prebacuju u centre za deportaciju. U Tim centrima borave mjesecima pa i godinama dok se procedure ne ispostuju. Taj vid smjestaja kosta jako mnogo. Tako funkcionise uredjena zemlja a mi svu frustraciju zbog nefunkciomisanja sistema ispoljavamo na migrantimahowdy wrote: ↑02/07/2020 16:10Probaj u neku uređenu zemlju uć na način na koji oni ulaze, sigurno će te dočekat sa buketom ruža. Eto nijemci se rastopili od miline što im dolaze indziliri i dokturi. Samo je bošnjo najgori.Hemel wrote: ↑02/07/2020 15:07 Smetaju mi ovi migranti, smetaju mi sto ulaze kako hoce u moju zemlju jer ne mozemo da kontrolisemo granicu, smetaju mi sto bauljaju cestama i ulicama jer ih drzava ne moze da smjesti gdje im je mjesto, smeta mi sva ta neizvjesnost na sta ce sve ovo izaci, smeta mi stotinu stvari oko ove problematike ALI najvise mi smeta odnos pojedinaca prema ovoj grupaciji
Smetaju i meni Ali nisam na nasilne metode. Pruziti im ono neophodno jer svi znaju da su u prolazu
Koliko ce ih biti to ne ovisi od nas nego od onih koji ih salju i propustaju nama
I u Njemackoj imas onih koji su protiv i to je ekstremno desnica sa kojom se Njemacka policija isto tako obracunava
Niko od nas ovaj problem ne bi osjetio da drzava funkcionise
-
howdy
#14472 Re: Migranti u BiH
Vrijeme njihovog prolaza je prošlost.Hemel wrote: ↑02/07/2020 17:46Ulaze i u Njemacku pa kada ih uhvate idu u centre za smjestaj takvih na obradu. Jedni dobijaju neki vid boravka a drugi se prebacuju u centre za deportaciju. U Tim centrima borave mjesecima pa i godinama dok se procedure ne ispostuju. Taj vid smjestaja kosta jako mnogo. Tako funkcionise uredjena zemlja a mi svu frustraciju zbog nefunkciomisanja sistema ispoljavamo na migrantimahowdy wrote: ↑02/07/2020 16:10Probaj u neku uređenu zemlju uć na način na koji oni ulaze, sigurno će te dočekat sa buketom ruža. Eto nijemci se rastopili od miline što im dolaze indziliri i dokturi. Samo je bošnjo najgori.Hemel wrote: ↑02/07/2020 15:07 Smetaju mi ovi migranti, smetaju mi sto ulaze kako hoce u moju zemlju jer ne mozemo da kontrolisemo granicu, smetaju mi sto bauljaju cestama i ulicama jer ih drzava ne moze da smjesti gdje im je mjesto, smeta mi sva ta neizvjesnost na sta ce sve ovo izaci, smeta mi stotinu stvari oko ove problematike ALI najvise mi smeta odnos pojedinaca prema ovoj grupaciji
Smetaju i meni Ali nisam na nasilne metode. Pruziti im ono neophodno jer svi znaju da su u prolazu
Koliko ce ih biti to ne ovisi od nas nego od onih koji ih salju i propustaju nama
I u Njemackoj imas onih koji su protiv i to je ekstremno desnica sa kojom se Njemacka policija isto tako obracunava
Niko od nas ovaj problem ne bi osjetio da drzava funkcionise
- Hemel
#14473 Re: Migranti u BiH
Kakva proslost kada jos uvijek cirkulisu samo nekada vise nekada manje
- Hemel
#14474 Re: Migranti u BiH
Smanji dozivljaj. Znas gdje je adresa za nefunciomisanje drzave pa ih probuditeescobar__ wrote: ↑02/07/2020 17:37Zadovoljstvo je obostrano, a kako već ne dijeliš životni prostor s nama korektno bi bilo da nam ne pametuješ s dupetom na Zapadu o tome kako ovo treba riješiti.Hemel wrote: ↑02/07/2020 15:07 Smetaju mi ovi migranti, smetaju mi sto ulaze kako hoce u moju zemlju jer ne mozemo da kontrolisemo granicu, smetaju mi sto bauljaju cestama i ulicama jer ih drzava ne moze da smjesti gdje im je mjesto, smeta mi sva ta neizvjesnost na sta ce sve ovo izaci, smeta mi stotinu stvari oko ove problematike ALI najvise mi smeta odnos pojedinaca prema ovoj grupaciji
PS: Za to poređenje nas koji ne želimo ništa drugo do RJEŠAVANJA ovog očiglednog problema sa četnicima bih ti rado napisao neke stvari ali ne bih da opet popijem ban zbog vas pravednika pa nek to ostane nepisano.
-
howdy