Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Yug wrote:Odakle ovoliko interesovanje SAD za Ukrajinu i podrska profasistickoj desnici u toj zemlji
Pogrijesio si. USA ne podrzava fasitisku desnicu u Ukraini. To radi svima poznati "novi Hitler - Junior" poznatiji kao "putinko".
Kao bastion demokratije i ljudskih sloboda, USA daju punu podrsku legalnoj vlasti suverene Ukraine...
Hebem mu misa pa citas li ti vijesti? Upalis ikada TV?
daxon wrote:Argumenti su ti nenadjebivi, ustvari svi tvoji argumenti i sva tvoja priča se svodi na postavljanje slika tih par "folklornih" četnika, no i dalje ostaju pobijeni civili od strane neonacista.
Znas li ti koje paralele povlacis?
Pa valjda gdje su cetnici, znas koliko je sati i sta se moze od takve skupina ocekivati. Tu gamad treba tamaniti svim raspolozivim sredstvima.
,a sta je papaka na jednom mjestu tito dragi
Sto to tebi dragi oni bradati ljudi sto sebe nazivaju cetnici
Da li ih simpatises il ti se mozda svidja njihova ideologija ?
daxon wrote:Argumenti su ti nenadjebivi, ustvari svi tvoji argumenti i sva tvoja priča se svodi na postavljanje slika tih par "folklornih" četnika, no i dalje ostaju pobijeni civili od strane neonacista.
Znas li ti koje paralele povlacis?
Pa valjda gdje su cetnici, znas koliko je sati i sta se moze od takve skupina ocekivati. Tu gamad treba tamaniti svim raspolozivim sredstvima.
,a sta je papaka na jednom mjestu tito dragi
jesi se prepoznao u postu gore.
znaci, ko god nije sa bradatim spodobama i proruskim teroristima je papak.
Yug wrote:Odakle ovoliko interesovanje SAD za Ukrajinu i podrska profasistickoj desnici u toj zemlji
Pogrijesio si. USA ne podrzava fasitisku desnicu u Ukraini. To radi svima poznati "novi Hitler - Junior" poznatiji kao "putinko".
Kao bastion demokratije i ljudskih sloboda, USA daju punu podrsku legalnoj vlasti suverene Ukraine...
Hebem mu misa pa citas li ti vijesti? Upalis ikada TV?
Pa evo sad upali,ubijaju djecu palestince opet.Yebem li im jevrejasko-americkog misa Ja...ha jel dobra ova....
Dobri su ovi sto govore "nema sanse," "nema toerije," i slicno.
Samo bi vas uputio na jedan drugi dogadjaj koji ej ukljucivao Ruse.
1983 godina, KLA 007.
Rusi obore Boeing Korean Airlinesa jer je greskom usao u prostor SSSR-a. Svaka normalna drzava ili dobro utrenirana vojska, digne lovce da IDENTIFIKUJU avion, ali su Rusi namah oborili avion jer su bili "sigurni" da je Americki spijunski avion.
10 godina Rusi su tvrdili da nisu oborili taj avion, i da crne kutije nikad nisu nadjene, da bi nakon tih 10 godina Vlada Rusije predala crne kutije koje su nasli nakon 3 dana od obaranja aviona.
Dotle su isli da su u moru postavljali lazne pingove, kako bi zbunili korejske i americke brodove koji su trazili crne kutije.
Challenger__ wrote:Fakat, nevjerovatna galerija likova na američkoj političkoj sceni: organizuju puč da bi ukrali Krim. Popuše. Onda naprave haos. Popuše. Pa obore putnički avion. Popuše. Sada očekuju od Rusa da oni riješe problem koji su sami stvorili, ili:
Putin has the power to end the conflict
Zaustavite ovu ludncu od planete, hoću da siđem!!!
Prije nego sto udjem u daljnu "konverzaciju" sa tobom a s obzirom da svo vrijeme tvrdis da si objektivan i nevjerovatno mnogo informisan, molio bih te da se ocitujes po sljedecim pitanjima.
Ko je odgovoran za masakr u ulici prkosa 27.05.92 kada je 26 ljudi ubijeno a 108 ranjeno
Ko je odgovoran za masakar na Markalama 05.02.94 kada je 68 ljudi ubijeno, a 144 ranjeno
Ko je odgovoran za masakar na Markalama 28.08.95 godine, a ubijeno je 37 ljudi, dok je ranjeno 90
Zaboravio si pitati ko je odgovoran za smrt 130 000 ljudi (i jos duplo toliko od posljedica radijacije) u Hirosimi od eksplozije atomske bombe!?
Niđe veze sa temom...
jefferson wrote:Dobri su ovi sto govore "nema sanse," "nema toerije," i slicno.
1983 godina, KLA 007.
Rusi obore Boeing Korean Airlinesa jer je greskom usao u prostor SSSR-a. Svaka normalna drzava ili dobro utrenirana vojska, digne lovce da IDENTIFIKUJU avion, ali su Rusi namah oborili avion jer su bili "sigurni" da je Americki spijunski avion.
10 godina Rusi su tvrdili da nisu oborili taj avion, i da crne kutije nikad nisu nadjene, da bi nakon tih 10 godina Vlada Rusije predala crne kutije koje su nasli nakon 3 dana od obaranja aviona.
Dotle su isli da su u moru postavljali lazne pingove, kako bi zbunili korejske i americke brodove koji su trazili crne kutije.
Mislim da su piloti javili da je u pitanju putnicki avion ali je komanda sa zemlje naredila da ga obore jer im je pre neku dan promakao neki drugi avion pa su letele glave.
1983 godina, KLA 007.
Mislim da su piloti javili da je u pitanju putnicki avion ali je komanda sa zemlje naredila da ga obore jer im je pre neku dan promakao neki drugi avion pa su letele glave.
Gadno kako god okrenes.
Da li su zonali ili ne, ima raznih verzija, ali 10 godina su pokusavali da se operu.
Tako ce i ovo biti. Za neke ce biti zavjera, koja ce ukljucivati jedno 30 vlada, oko 100,000 sluzbenika, i svi ce praviti zavjeru protiv Putina
jefferson wrote:
Da li su zonali ili ne, ima raznih verzija, ali 10 godina su pokusavali da se operu.
Tako ce i ovo biti. Za neke ce biti zavjera, koja ce ukljucivati jedno 30 vlada, oko 100,000 sluzbenika, i svi ce praviti zavjeru protiv Putina
Ma ovo je 99% jasno da je pro-Ruska ekipa oborila greskom avion. Isti dan su oborili onog antonova sto sam postavio na snimku i verujem da je operator poslao jos jednu raketu na sledecu tocku.
Uvek je tako kada je "kolateralna steta" u pitanju. Jebiga i dan danas je oficijalno stajaliste da je za Iranski boing 80-ih oboren od strane Americkog broda kriv Iran. T.j. Iranska vojska.
jefferson wrote:
Ma ovo je 99% jasno da je pro-Ruska ekipa oborila greskom avion. Isti dan su oborili onog antonova sto sam postavio na snimku i verujem da je operator poslao jos jednu raketu na sledecu tocku.
Uvek je tako kada je "kolateralna steta" u pitanju. Jebiga i dan danas je oficijalno stajaliste da je za Iranski bping 80-ih oboren od strane Americkog broda kriv Iran. T.j. Iranska vojska.
SAD su to priznale odmah.
Borba se vodila na sudu oko protokola posto je razarac upozoravao avion da skrene, posto su u to vrijeme americki razarac i iranski razmjenjivali vatru. http://news.bbc.co.uk/onthisday/hi/date ... 678707.stm
jefferson wrote:
Uvek je tako kada je "kolateralna steta" u pitanju. Jebiga i dan danas je oficijalno stajaliste da je za Iranski bping 80-ih oboren od strane Americkog broda kriv Iran. T.j. Iranska vojska.
SAD su to priznale odmah.
Borba se vodila na sudu oko protokola posto je razarac upozoravao avion da skrene, posto su u to vrijeme americki razarac i iranski razmjenjivali vatru. http://news.bbc.co.uk/onthisday/hi/date ... 678707.stm
Ako se secam na letu je bilo 6-7 Jugoslovenskih gradjana.
Kako i da je, nadam se da co ova tragedija barem naterati kontrolu letenja da izbegavaju vojna podrucja.
sanjin_1 wrote:Toliko nevinih civila pobise teroristicka gamad. Strasno.
Ruski fasiti i pravoslavni teroristi = najgora smrdljiva stoka koju treba samljeti sa zemljom. Potrebno je da sav civilizovani svijet urinira po ovakvim govnima.
FUJ mamu im jebem zlikovacko-rusko-cetnicku
Sta tebe briga za ukrajince i ruse.Ovi drugi imaju atomske bombe,mogu raditi sta hoce.Sta si se ti bosanceros zabrinuo za taj dio svijeta
Pa vidi razloga ima nekoliko ali cu nabrojati samo neke:
1) Ovi isti sto sada ubijaju nevine civile u Ukraini "netakodavno" ubijali su nevine civile po Bosni i Hercegovini (moj narod). Nadam se da ne treba povlaciti paralelu
Igor Girkin je, prema pisanju više izvora, sudjelovao i u ratu koji se vodio u BiH, boreći se kao volonter na strani Republike Srpske. U memoarima koje je pisao u to vrijeme za različite vojne magazine, opisivao je gnusne ratne detalje o tome kako su "muslimani dehumanizirali Srbe", ističući kako je došao da se bori protiv "muslimanskih divljaka", jer je osjećao dužnost da bude na strani "svojih pravoslavaca". Ironično, esej je objavljen u ruskom magazinu naziva "Soldier of fortune" (vojnik sreće, prim. prev.), piše istraživač Christo Grozev na svom blogu.
2) Mrzim cetnike
3) Mrzim fasite
Dakle da sumiram, mrzim cetnicke fasiste koji su ubijali moj narod a danas isto tako ubijaju Ukrainski narod i nevine civile
japin_mutapi wrote:meni je sve jasno kad vidim na čijoj su strani monstrumi i psihopate četnici
Četnici su uvijek na strani rusije jer im je to jedina nada u neku prividnu superiornost tipa mi i nasa braca rusi 300 miliona.
To apsolutno ne govori da rusi nisu u pravi.
Tj. prorusi.
U stvari samo pronadji ko je do sada pobio vise civila, prorusi ili kijevska hunta.
Kako god okrenete,po ko zna koji put nevini ljudi stradaju u obracunu velikih sila i njihovih interesa.Ova Ukrajina nije svjesna da se zaglibila u blato za narednih godina i godina.Mi ex-Yu se jos nismo poceli oporavljati a sta ce biti sa njima neka im je dragi bog na pomoci.I kad bi hipoteticki pokusali ameri sa ovim svojim priljepcima da izazovu haos u Evropi Rusija ce najmanje ispastati tu.Na kraju krajeva radi se u nuklearnoj sili koja moze yebati mamu svima na zemlji u krajnjem ishodu.
video wrote:
Prije nego sto udjem u daljnu "konverzaciju" sa tobom a s obzirom da svo vrijeme tvrdis da si objektivan i nevjerovatno mnogo informisan, molio bih te da se ocitujes po sljedecim pitanjima.
Ko je odgovoran za masakr u ulici prkosa 27.05.92 kada je 26 ljudi ubijeno a 108 ranjeno
Ko je odgovoran za masakar na Markalama 05.02.94 kada je 68 ljudi ubijeno, a 144 ranjeno
Ko je odgovoran za masakar na Markalama 28.08.95 godine, a ubijeno je 37 ljudi, dok je ranjeno 90
Zaboravio si pitati ko je odgovoran za smrt 130 000 ljudi (i jos duplo toliko od posljedica radijacije) u Hirosimi od eksplozije atomske bombe!?
Niđe veze sa temom...
Ima veze sa temom itekako.
Gore nabrojane nevine zrtve masakrirane su od strane istih spodoba koje su juce ubile preko 290 ljudi.
Yug wrote:Kako god okrenete,po ko zna koji put nevini ljudi stradaju u obracunu velikih sila i njihovih interesa.Ova Ukrajina nije svjesna da se zaglibila u blato za narednih godina i godina.Mi ex-Yu se jos nismo poceli oporavljati a sta ce biti sa njima neka im je dragi bog na pomoci.I kad bi hipoteticki pokusali ameri sa ovim svojim priljepcima da izazovu haos u Evropi Rusija ce najmanje ispastati tu.Na kraju krajeva radi se u nuklearnoj sili koja moze yebati mamu svima na zemlji u krajnjem ishodu.
Mi u ex-yu nismo...
Zna se ko je odgovoran za sranje u ex-yu, kao i u Ukrajini.
sanjin_1 wrote:Dakle da sumiram, mrzim cetnicke fasiste koji su ubijali moj narod a danas isto tako ubijaju Ukrainski narod i nevine civile
Da, samo što su nevini civili i ukrajinski narod koji se ubija u Ukrajini, pobijeni isključivo od strane ukrajinske vojske pod komandom Kijeva, ovi koje ti mrziš u Ukrajini nisu ubili niti jednog civila, niti su i jednu granatu ispalili na civilne ciljeve.
Yug wrote:Kako god okrenete,po ko zna koji put nevini ljudi stradaju u obracunu velikih sila i njihovih interesa.Ova Ukrajina nije svjesna da se zaglibila u blato za narednih godina i godina.Mi ex-Yu se jos nismo poceli oporavljati a sta ce biti sa njima neka im je dragi bog na pomoci.I kad bi hipoteticki pokusali ameri sa ovim svojim priljepcima da izazovu haos u Evropi Rusija ce najmanje ispastati tu.Na kraju krajeva radi se u nuklearnoj sili koja moze yebati mamu svima na zemlji u krajnjem ishodu.
Mi u ex-yu nismo...
Zna se ko je odgovoran za sranje u ex-yu, kao i u Ukrajini.
Naravno,neonacisti i nasljednici fasistickih ideologija iz drugog svjetskog rata.Sve isto,u Zagrebu slike Pavelica,u Beogradu Mihajlovca,a ovamo ukrajinskih fasista iz WW2.
sanjin_1 wrote:Dakle da sumiram, mrzim cetnicke fasiste koji su ubijali moj narod a danas isto tako ubijaju Ukrainski narod i nevine civile
Da, samo što su nevini civili i ukrajinski narod koji se ubija u Ukrajini, pobijeni isključivo od strane ukrajinske vojske pod komandom Kijeva, ovi koje ti mrziš u Ukrajini nisu ubili niti jednog civila, niti su i jednu granatu ispalili na civilne ciljeve.
1983 godina, KLA 007.
Gadno kako god okrenes.
Desilo se i drugim..znam da je van konteksta,ali.. što se tiče obaranja putničkih aviona i onda kada je bio evidentan krivac ili ne vazda su SVI "prali ruke" negirajući ili ono niti potvrđujem niti negiram..a dešavalo se i da se obori putnički avion upadajući u teritoriju druge zemlje pa otud po avionu.. uprkos evidenciji ni izvinjenje ne uputiše.. Danas je vrijeme onako kakvo jeste ali.. prvo trčati pred rudu.. i.. na temelju pretpostavki praviti "vlastitu" istinu koja je po pravilu " modni" odraz vremena je neodraslo i veoma tendenciozno.. Želim reću da tokom prošlih vremena ne postoji zemlja ili sistem koji se u ovim slučajevima odgovorno odnosio..
Opet krivo..naime Ukraina se nije sama zaglavila "u blato" Tamo ih je zaglavila fasisticka politka Rusije koja bi zeljelja teritorijalnu ekspanziju na racun susjeda. U dlaku isto sto je radio poznati "balkanski kasapin" u svijetu poznat kao Milosevic pod parolom "svi Srbi u jednoj drzavi". Ekvivalent te kovanice je "Svi Rusi u jednoj drzavi"...
Ali iskobeljat ce se Ukrainci. Ponosan je to narod a pravda uvjek pobjedi. Ubjedjen sam da ce tako biti i ovaj put