Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
todd_smith wrote:Cuj Benteke je ok za manjeg kluba
Lik hladno moze da predvodi napad Arsenalu, Unitedu, Chelseau. City jedino Aguera ima u napada sto je veca klasa od njega.
Pa Benteke je SAM rastavio Liverpool na faktore i razvalio ih sa 2 gola i genijalnom asistencijom za treci, isti Liverpool koji je imao Gerrarda i Sterlinga i Suareza
Jao argumenta i govana, pa tom logikom svaki veci klub treba odmah dovesti igraca manjeg kluba koji im uvali dva gola
Koji to jos veliki klub igra sa sidrasem u napadu?
Pa svako kolo analiziraju igru Liverpoola i fino se vidi da nije do Bentekea nego do Liverpoolovih igraca tj karinasa
Kada jedan Alan Shearer i Ian Wright kazu da je neko pravi napadac i da mu treba samo loptu dati, onda valjda znaju nesto, vise nego ti i ja
Protiv Uniteda lik sam morao zabiti golcinu, jer je ostatak utakmice sam na ledjima drzao 3 igraca sa 20m praznog prostora izmedju sebe i veznog reda Liverpoola. I svaku utakmicu ide tako, lik otvara prostor, samo mu trebas loptu gurnuti, ovi vrate nazad ili na krilo. Jucer Couthino ide na 3 stopera umjesto da doda loptu u prazan prostor. Kako je Benteke tu karina?
Lik je zvijer od napadaca, Arsenal npr napravi statisticki najveci broj sansi i ima trenutno najveci broj promasaja u sezoni, da imaju Bentekea umjesto Walcota ili Girouda, bili bi lideri sad.
Pa to je odgovornost trenera, ostatak tima nije navikao na takvog igraca u napadu jer su dosad igrali sa Suarezom, Sturridgeom i Sterlingom.
Znaci navikli su da sanse dolaze iz timske igre, a ne staromodni pristup '10tka treba dati loptu napadacu, koji treba dati gol'. Pa Holandjani su prije 40 godina raskrstili s tim razmisljanjem, moj Todde
ako cemo tom logikom, liverpool je navikao da ih jedan igrac nosi na ledjima da sam uzme loptu i sam zabije sve, timska igra koju je suarez nosio na ledjima prije 2 sezone, timska igra prosle sezone koju je nosio sterling pa onda coutinho
lik protiv uniteda pobjeze smallingu, pokazuje rukom ispred loptu da mu pruzi gdje bi izasao 1 na 1, ovaj je vraca nazad i benteke panj ispade znaci? e jbga sad
jucer sturridge uze loptu ima 5 minuta da skonta da ce sa njom, benteke sam pred otvorenim golom, ovaj suta tacno u golmana sa vrha 16, a nigdje nikoga da ga ometa da doda pored bentekeu...
Lik hladno moze da predvodi napad Arsenalu, Unitedu, Chelseau. City jedino Aguera ima u napada sto je veca klasa od njega.
Pa Benteke je SAM rastavio Liverpool na faktore i razvalio ih sa 2 gola i genijalnom asistencijom za treci, isti Liverpool koji je imao Gerrarda i Sterlinga i Suareza
Jao argumenta i govana, pa tom logikom svaki veci klub treba odmah dovesti igraca manjeg kluba koji im uvali dva gola
Pa svako kolo analiziraju igru Liverpoola i fino se vidi da nije do Bentekea nego do Liverpoolovih igraca tj karinasa
Kada jedan Alan Shearer i Ian Wright kazu da je neko pravi napadac i da mu treba samo loptu dati, onda valjda znaju nesto, vise nego ti i ja
Protiv Uniteda lik sam morao zabiti golcinu, jer je ostatak utakmice sam na ledjima drzao 3 igraca sa 20m praznog prostora izmedju sebe i veznog reda Liverpoola. I svaku utakmicu ide tako, lik otvara prostor, samo mu trebas loptu gurnuti, ovi vrate nazad ili na krilo. Jucer Couthino ide na 3 stopera umjesto da doda loptu u prazan prostor. Kako je Benteke tu karina?
Lik je zvijer od napadaca, Arsenal npr napravi statisticki najveci broj sansi i ima trenutno najveci broj promasaja u sezoni, da imaju Bentekea umjesto Walcota ili Girouda, bili bi lideri sad.
Znas sta... taj Shearer da poznaje igru tako dobro bio bi na ovom forumu, a nebi prosipao svoje price po nekim vukojebinama.
Pa valjda svako zna da su najveci strucnjaci ovdje... ponosan sam sto sam clan ovog foruma.
Sad ozbiljno... Nisam bio za dovodjenje Benteke-a... ali po onom sto je uradio do sada u Liverpoolu i u Aston Villi covjek je zvjer.
A ovu "foru" oko Firmina ne kontam vjerovatno sto jos nisam ni blizu nivoa na kojem su "strucnjaci" ovdje... ali jednog dana ako bog da... jednog dana...
Sta neces kontati, frajer odigr'o 5 utakmica, nema ni gola ni asistencije. Ne igra zadnjeg veznog ili stopera...
Druga tema skroz, sjeca li se neko na kojem od derbija protiv Uniteda je izbila velika frka na sredini terena, bilo je to u posljednje 3-4 sezone, kada je sudija samo stao hladno na centar i cekao da se "horozi" smire i da mu pridju akteri koj trebaju dobiti zuri karton?! Mislim da je Dean bio sudija.
Ako je to uopste bilo na utakmici izmedju Liverpoola i Uniteda na kraju krajeva.
BHF_Manijak wrote:Sta neces kontati, frajer odigr'o 5 utakmica, nema ni gola ni asistencije. Ne igra zadnjeg veznog ili stopera...
Interesantni dupli standardi, kad spomenuh to isto za Lazara onda je bilo nije mogao zbog pozicije koju je igrao, a nije igrao ni stopera ni zadnjeg veznog.
Da i razlika je sto Firmino nikad nije beka igr'o u ovih 5 utakmica. Lazar jeste. Mada ne mijenja to cinjenicu da je ubleha. Ali reci da treba biti produktivan, a igrati beka, hmmm...
BHF_Manijak wrote:Sta neces kontati, frajer odigr'o 5 utakmica, nema ni gola ni asistencije. Ne igra zadnjeg veznog ili stopera...
Druga tema skroz, sjeca li se neko na kojem od derbija protiv Uniteda je izbila velika frka na sredini terena, bilo je to u posljednje 3-4 sezone, kada je sudija samo stao hladno na centar i cekao da se "horozi" smire i da mu pridju akteri koj trebaju dobiti zuri karton?! Mislim da je Dean bio sudija.
Ako je to uopste bilo na utakmici izmedju Liverpoola i Uniteda na kraju krajeva.
Ja mislim, nisam siguran sto posto ali mislim da je to bio meč sa Evertonom, nezapamćena bitka na terenu, Kuyt i Heitinga kuhali čitav meč da bi se na kraju vatra raspalila
Cuj ne kontaju za Firmina....lik placen (i doveden) poput neke zvijezde, a od njega jos nista.
Mada, uglavnom kad pogledam, sjedi na klupi
Kad smo govorili da je Liverpool ispao smijesan sa ovim transferom, nije se dalo reci.
Sad smo strucnjaci ne trebas biti strucnjak za neke Liverpoolove poteze.
Tuljan se nije pojavio na pressici, Gary bio umjesto njega. Ili izbjegava neugodna pitanja novinara ili omaložava protvnika. Bilo kako bilo ja mu jebem onu plavku što hoda sa njim...
AmiĐa_Idriz wrote:Tuljan se nije pojavio na pressici, Gary bio umjesto njega. Ili izbjegava neugodna pitanja novinara ili omaložava protvnika. Bilo kako bilo ja mu jebem onu plavku što hoda sa njim...
Bojim se da cemo morati cekati kraj sezone da bi mu vidjeli ledja. A do tada on moze jos nastetiti klubu.
AmiĐa_Idriz wrote:Tuljan se nije pojavio na pressici, Gary bio umjesto njega. Ili izbjegava neugodna pitanja novinara ili omaložava protvnika. Bilo kako bilo ja mu jebem onu plavku što hoda sa njim...
Navijaci se dogovaraju da se pojave svi s maskama Jürgen Klopa.
Mozda je ljut
Haj_Halve wrote:Prica se po britanskim medijima da su stupili u kontakt sa Ancelottijem ali klub to naravno negira.
Samo da nas ne zapadne Klinsmann.
Ancelotti bi bio odlicno resenje. Zna znanje, ima iza sebe osvojene trofeje i rodjeni je pobednik. Ono sto je izvesno jeste da su Rodgersu odbrojani dani.
Tomahawk11 wrote:Cuj ne kontaju za Firmina....lik placen (i doveden) poput neke zvijezde, a od njega jos nista.
Mada, uglavnom kad pogledam, sjedi na klupi
Kad smo govorili da je Liverpool ispao smijesan sa ovim transferom, nije se dalo reci.
Sad smo strucnjaci ne trebas biti strucnjak za neke Liverpoolove poteze.
A da sacekamo malo... bar godinu dana pa da onda vidimo jeli se isplatio ili ne. Liverpool je u problemima, trener se pogubio i ono malo vremena sto je dao Firminu dao mu je na poziciji koja nije njegova. Ako nastave ovako dobit ce otkaz, doci ce neko novi i ako mu se pruzi prilika onda mozemo pricati dali je flop ili ne... ali jok, vi strucnjaci sve znate unaprijed.
Pa i Suarez je u prvoj sezoni imao mozda i najgori conversion rate na svijetu kada je masio sve sto se moze promasiti. Stvari se promjenile, nije vise igrao za Carrolla pa sada eto busi Real kad pozeli. Gdje ste vi tada bili da nam kazete kako ce Suarez izrasti u zvjer??