Zbog Sirije, prodajni centri u Kuvajtu bojkotuju iranske proizvode.

1. LINK 1
2. LINK 2
U ratu tih zemalja (napadu jedne na drugu) nijedna nebi mogla "okupirati" drugu.Kopnene vojne snage kad se uzme sve u razmatranje su im priblizne.Turska ima bolju projekciju moci (bolju mornaricu i avijaciju) tako da kada bi zeljela da se petlja u Siriju mogli bi - ali mnogo bi to kostalo u svakom aspektu tako da im nije isplativo.snaga_znanja wrote:A ko je jaci? Turska ili Iran?
Turci,cak su jaci i od Izraela po menisnaga_znanja wrote:A ko je jaci? Turska ili Iran?
Prvo - Izrael apsolutno ne objavljuje podatke (niti se zna sta i koliko cega imaju) o vojsci.Herr Flick wrote:Turci,cak su jaci i od Izraela po menisnaga_znanja wrote:A ko je jaci? Turska ili Iran?
Edit:Evo ovde mozes naci sta Turska sve posjeduje http://www.islamska-zajednica.hr/vijest ... vojske.pdf

Opetja033 wrote: A pod "vas" mislis na? Vehabije? Ja vehabija?![]()
![]()
Znas, kod nas pripadnika ehlu sunneta taqiyya (slavljanin - pogledaj wikipediju) nije jedan od postulata vjere niti je prosirena, pa samim tim ako kazem da nemam veze sa vehabijskim pokretom - onda zaista nemam veze. Ali naravno, kod vas sitskih fanatika svako ko vam se suprostavi - bilo verbalno bilo fizicki - biva etiketiran kao vehabija. Za vas su je citav ehlu sunnet=cetnici. To je poenta. Jer ako sam ja vehabija (a veze sa njima nemam) onda su i vecina drughi sunita takodje vehabije. Ako nista barem mi je drago da si prestao sa taqiyyom, bilo je postalo presmijesno i preofirno. Valjda si i sam skontao.
Jok eto, ja sam vehabija. Veze ti nemas sta je tekija, tu floskulu si upravo od vehabija pokupio. Inace, sto se sija tice - nisam sija, ali ih volim, kao bracu, iz sveg srca. Jedini su nam nesebicno, i onako kako treba, pomogli kada nam je bilo najpotrebnije, kada smo bili ostavljeni od svih, i to im nikada necu zaboraviti! Sto bi rahmetli Alija rekao: "na prvom mjestu Iran, pa deset mjesta praznih...". Odlicno se sjecam od koga je oruzje dolazilo, a od koga hurme uz obavezne pamflete, u kojima se prvo ucila mrznja prema sijama (ti vjerovatno nisi ni bio tu, a mozda nisi ni danas, ili si bio suvise mali, da bi upratio ovo o cemu pisem).Opetja033 wrote: A pod "vas" mislis na? Vehabije? Ja vehabija?![]()
![]()
Znas, kod nas pripadnika ehlu sunneta taqiyya (slavljanin - pogledaj wikipediju) nije jedan od postulata vjere niti je prosirena, pa samim tim ako kazem da nemam veze sa vehabijskim pokretom - onda zaista nemam veze. Ali naravno, kod vas sitskih fanatika svako ko vam se suprostavi - bilo verbalno bilo fizicki - biva etiketiran kao vehabija. Za vas su je citav ehlu sunnet=cetnici. To je poenta. Jer ako sam ja vehabija (a veze sa njima nemam) onda su i vecina drughi sunita takodje vehabije. Ako nista barem mi je drago da si prestao sa taqiyyom, bilo je postalo presmijesno i preofirno. Valjda si i sam skontao.
A da ne pricamo kako je "Big brother" kupovao oruzije (d.o.o. Central ingeligence agency) od zemalja proisteklih raspadom istocnog bloka i dopremao u Hrvatsku gdje je dio isao Hrvatskoj vojsci a dio AR BIH.Co0l wrote:Protivoklop nam je dolazio i iz Pakistana isto kao iz Irana.Mada,ako cemo bas biti iskreni,nista od tog nam ne bi doslo da big brother nije dao zeleno svjetlo.
Big brother je i uveo embargo, da bi to zeleno svjetlo za dostavljanje oruzja mogao sto masnije od Irana naplacivati. Ne budimo naivni.Co0l wrote:Protivoklop nam je dolazio i iz Pakistana isto kao iz Irana.Mada,ako cemo bas biti iskreni,nista od tog nam ne bi doslo da big brother nije dao zeleno svjetlo.
Kada bi znanje bilo kod zvijezde Danice dohvatili bi ga PerzijanciRMH79 wrote:
Poslanik s.a.v.a. nije bez razloga isticao sljedece:"Lev kanel imanu indes-surejja le tenavelhu ridžalun min ebnai faris.", ili "Kada bi vjerovanje bilo kod zvijezde Danice dohvatili bi ga Perzijanci.", a Hadis biljezi Muslim. Ja kada bih ovo porekao, porekao bi i ono sto je govorio Najodabraniji (s.a.v.a.) medju Odabranim (a.s.). Tebi to nije problem, meni jeste, tako da - tebi tvoja vjera/uvjerenje, meni moja vjera/uvjerenje.
Jao njima trebale Iranske pareRMH79 wrote:Big brother je i uveo embargo, da bi to zeleno svjetlo za dostavljanje oruzja mogao sto masnije od Irana naplacivati. Ne budimo naivni.Co0l wrote:Protivoklop nam je dolazio i iz Pakistana isto kao iz Irana.Mada,ako cemo bas biti iskreni,nista od tog nam ne bi doslo da big brother nije dao zeleno svjetlo.
Ne, kupovao je Iran i naoruzavao na nacin kako si naveo (to vise ni hrvatski politicari ne kriju - otvoreno, u politickim emisijama, govore ko im je naoruzao vojsku).славянин wrote:A da ne pricamo kako je "Big brother" kupovao oruzije (d.o.o. Central ingeligence agency) od zemalja proisteklih raspadom istocnog bloka i dopremao u Hrvatsku gdje je dio isao Hrvatskoj vojsci a dio AR BIH.Co0l wrote:Protivoklop nam je dolazio i iz Pakistana isto kao iz Irana.Mada,ako cemo bas biti iskreni,nista od tog nam ne bi doslo da big brother nije dao zeleno svjetlo.
The massacre, carried out by Free Syrian Army militants reportedly targeted men, women and children in the Christian village of al-Duwayr/Douar close to the city of Homs and the border with Lebanon. The incident received little media attention, having occurred at the same time as thousands of Syrian troops converged on the insurgent-occupied town of al-Qusayr.
According to sources, around 350 heavily armed militants entered the village, broke into homes and assembled residents in the main square of the village where they were executed. The final death toll is not known but photos show severe damage to property in the village.
Syrian army sources said that they reached the village after the massacre, resulting in clashes with militants. Sources also reported that Turkish and Chechen extremists were among the perpetrators. Chechen militants are known to have kidnapped two Christian bishops in Aleppo earlier this year. The following images show al-Duwayr/Douar village after the massacre:

Vehabija bi prije pokidao sve svoje prste na rukama nego otipkao/rekao "vehabija". To znas i sam vrlo dobro, ali vazno ti je etiketirati. I naravno nastavlja se sa etiketiranjem (nisi bio ovdje, nisi mozda ovdje, bio si mali, itd) a nemas veze ni ko sam ni gdje sam. Da mozda ne poznajes gajb (slavljanin, opet istoRMH79 wrote:Jok eto, ja sam vehabija. Veze ti nemas sta je tekija, tu floskulu si upravo od vehabija pokupio. Inace, sto se sija tice - nisam sija, ali ih volim, kao bracu, iz sveg srca. Jedini su nam nesebicno, i onako kako treba, pomogli kada nam je bilo najpotrebnije, kada smo bili ostavljeni od svih, i to im nikada necu zaboraviti! Sto bi rahmetli Alija rekao: "na prvom mjestu Iran, pa deset mjesta praznih...". Odlicno se sjecam od koga je oruzje dolazilo, a od koga hurme uz obavezne pamflete, u kojima se prvo ucila mrznja prema sijama (ti vjerovatno nisi ni bio tu, a mozda nisi ni danas, ili si bio suvise mali, da bi upratio ovo o cemu pisem).Opetja033 wrote: A pod "vas" mislis na? Vehabije? Ja vehabija?![]()
![]()
Poslanik s.a.v.a. nije bez razloga isticao sljedece:"Lev kanel imanu indes-surejja le tenavelhu ridžalun min ebnai faris.", ili "Kada bi vjerovanje bilo kod zvijezde Danice dohvatili bi ga Perzijanci.", a Hadis biljezi Muslim. Ja kada bih ovo porekao, porekao bi i ono sto je govorio Najodabraniji (s.a.v.a.) medju Odabranim (a.s.). Tebi to nije problem, meni jeste, tako da - tebi tvoja vjera/uvjerenje, meni moja vjera/uvjerenje.
Masnije naplacivala zemlja ciji je budzet u to vrijeme iznosio : 6,242,000,000,000 $ - Mora da ti Iranci imaju 400 skrivenih rudnika zlataRMH79 wrote:Big brother je i uveo embargo, da bi to zeleno svjetlo za dostavljanje oruzja mogao sto masnije od Irana naplacivati. Ne budimo naivni.Co0l wrote:Protivoklop nam je dolazio i iz Pakistana isto kao iz Irana.Mada,ako cemo bas biti iskreni,nista od tog nam ne bi doslo da big brother nije dao zeleno svjetlo.
Ne, njima nisu trebale ni iranske pare, ni iranska nafta. Nego, ko je predlozio? Ciji su to saveznici? Ko od njih danas glasa naustrb big brothera?!славянин wrote:Jao njima trebale Iranske pareRMH79 wrote:Big brother je i uveo embargo, da bi to zeleno svjetlo za dostavljanje oruzja mogao sto masnije od Irana naplacivati. Ne budimo naivni.Co0l wrote:Protivoklop nam je dolazio i iz Pakistana isto kao iz Irana.Mada,ako cemo bas biti iskreni,nista od tog nam ne bi doslo da big brother nije dao zeleno svjetlo.. Pogledaj ko je predlozio a ko je glasao za uvodjenje sankcija.I koliko puta su bezuspjesno pokusali ukloniti iste.
Nemere covjek bez ADVANCETA ni u halu.Challenger__ wrote:[url=http://www.advance.hr/vijesti/prodajni- ... sirije/url]
Britanci i Francuzi su bili najveci zagovornici embarga.RMH79 wrote:Big brother je i uveo embargo, da bi to zeleno svjetlo za dostavljanje oruzja mogao sto masnije od Irana naplacivati. Ne budimo naivni.Co0l wrote:Protivoklop nam je dolazio i iz Pakistana isto kao iz Irana.Mada,ako cemo bas biti iskreni,nista od tog nam ne bi doslo da big brother nije dao zeleno svjetlo.
Pakistan, Malezija, Turska.Co0l wrote:Britanci i Francuzi su bili najveci zagovornici embarga.RMH79 wrote:Big brother je i uveo embargo, da bi to zeleno svjetlo za dostavljanje oruzja mogao sto masnije od Irana naplacivati. Ne budimo naivni.Co0l wrote:Protivoklop nam je dolazio i iz Pakistana isto kao iz Irana.Mada,ako cemo bas biti iskreni,nista od tog nam ne bi doslo da big brother nije dao zeleno svjetlo.
Ne radi se tu o nekim velikim kolicinama oruzja da bi zarada bila neki faktor.Nije Sirija i Rusija u pitanju pa da su kod nas milijarde bile u pitanju kao tamo.A u svakom slucaju je i Pakistan slao tako da sve sto govoris za Iran vazi i za Pakistan.Ako cak i izuzmemo doprinos SAD-a,mada bi to bila ludost al et,da ti udovoljim
Perfect.Herr Flick wrote:
![]()