You know nothing Robert Catesby...
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
omar little
#14426 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
deni sherlock2 hours ago

- Lakat Jebić
#14427 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A ima li ikakvih naznaka, traceva, kad ce sljedeca knjiga
-
solidsnake
#14428 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Last edited by solidsnake on 28/08/2017 16:36, edited 1 time in total.
-
drogon2
#14429 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma samo jedan u nizu Tyrionovih sranja ove sezone.Cuj ona mu obecala tamo u sobici da ce poslat vojsku nakon sto je prije 15 min rekla da nece i on joj odmah povjerovao 
-
omar little
#14430 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
cersei nikad nije ni imala namjeru slati svoju vojsku igdje. trudnjaca fintom navukla tyriona da misli da ju je uspio nagovoriti i da se predomislila.
edit:
umjesto posta sada stoji gif. okej.
edit:
umjesto posta sada stoji gif. okej.
-
Kodi96
#14431 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Vrhunac epizode mi je kad Cersei kaze Jaime-ju da je znala da je on oduvijek najgluplji Lannister

-
drogon2
#14432 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dal je frajera poglupilo pisanje Weissa i Benioffa il je stvarno glup vidjecemo u narednim Martinovim knjigama
Jbte on bi pogotovo trebao znat da ne smije vjerovat Cersei i on to bas radi.Nekako mu se to bas previse desava ove sezone,da je nesto slab prema familiji.Mozda covjek i izda Daenerys ko ce znat.
- SanskiBiser
#14433 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Cersei nije nikada ni planirala nista slati na sjever, ona je sa Euronom skovala plan za koji Jamie nije ni znao s ciljem da obmane sve prisutne, dio tog plana je bilo i navesti Jon Snow da da ono obecanje da se nece mijesati u dalje sukobe znaci da oslabi poziciju Dany. Kad je to propalo povukla se jer nista nije ni dobila ni izgubila i sa Tyrion je dobila drugu sansu da sprovede svoj naum, otisli su od nje svi sa uvjerenjem da ce ona poslati vojsku na sjever. Jamie je mislio da je to takodje dogovoreno i dao je svoju rijec da ce povesti vojsku i vec je pripremio plan i gdje da rasporedi jedinice naravno to je Cersei zaustavila. Jamie po onom "fuck loyalty" sto mu je Brienne predlozila i u duhu Jonove price o obecanjima i zasto nije lagao Cersei, odlazi na sjever, veliki strateski gubitak za Cersei i isti dobitak za ekipu na Sjeveru jer je on ipak iskusan vojskovodja uz to dolazi sa obavjestajnim podacimasolidsnake wrote:1. tyrion shvaca da je cersei trudna
2. cersei govori ostalima da ce slati vojsku na sjever
3. cersei ce ipak poslat kitu na sjever
kako li je diskusija tekla dalje izmedju njih pa je dosla na ovu ideju
- SanskiBiser
#14434 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
drogon2 wrote:Ma samo jedan u nizu Tyrionovih sranja ove sezone.Cuj ona mu obecala tamo u sobici da ce poslat vojsku nakon sto je prije 15 min rekla da nece i on joj odmah povjerovao
Sve je to dio istog debakla koji je poceo sa idejom da se ode preko zida po Wight, bukvalno samo su ucinili uslugu Cersei.
-
Kodi96
#14435 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Je li iko pomisio da ovaj kraj nije stavran, da je to ustvari Branova vizija onog sto ce se dogoditi?
-
omar little
#14436 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
iduce sezone onda telenovela twistom otrkivamo kako je tyrion zapravo cucao oko onih vrata da bi dany rekao kako zna za fintu, sve je znao cijelo vrijeme. a, jaime ce odjednom putovati u real time da bi na sjever stigao tek u 4. epizodi i potvrdio ekipi da ih cersei namjerava sjebati. d&d copyright 
- Radar71
#14437 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dany i Jon će sklopoiti savez sa Night Kingom i udariti na Cersei i Golden company 
- Njanjavi
#14438 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja mislim da nema ljucih forumasa danas od picija i karanane.
Toliko se ocekivo sex izmedju plavke i jona a ono chorak, ni sise s glave.
Najlosije karanje cjele serije ocami, ko da se popeo na rodjenu tetku
-
omar little
#14439 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
kupljeno to sa savezom.
ajmo dalje.
ajmo dalje.
- Njanjavi
#14440 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Smetal jos kome ova plodnost ovih rospija u serijama i filmovima.
Jal je barne chunom odma zatrudni
Jal je barne chunom odma zatrudni
- Radar71
#14441 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kome?Riddle wrote: Jutros sam se jednog detalja prisjetio, Cersei navodno kupuje Golden Company, a znas kome su se oni zakleli na odanost i s kim su posli na Westeros.
-
omar little
#14442 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
the group was founded by Targaryen bastard Aegor Rivers, and - comprised of exiles from across the land - has one rather important member: Aegon Targaryen, the son of Rhaegar and Elia Martell who supposedly perished at the hand of Gregor Clegane (otherwise known as The Mountain) before the book series' events even began (ringing any bells?). In the books, he was rescued by Jon Connington, a character whose storyline has (kind of) been handed to Jorah's in the series.
Rather hugely, the season seven finale revealed the true heritage of Jon Snow, as well as his real name: Aegon Targaryen - the sixth of his name.
How this will all be woven into the series at such a late stage (there are just seven episodes left) remains unknown, but the reveal of Snow's true name bears huge magnitude. but considering the majority of Aegon's storyline has been handed to Jorah suggests he could have somehow intercepted Qyburn's meet with The Golden Company, potentially luring them away from Lannisters towards Targaryen rule in the process.
-
zenit dozic
#14443 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa kad je unistena magija na zidu zasto onda nije i amidza benjen mogao proci nego zaglavi ko zadnji levat 
- darius_maximus
#14444 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Malo je glupo razgovarati o spojlerima s ljudima koji ne znaju sta je spojler, a ta ista rijec stoji u naslovu teme.mali_balon wrote:Pa sto si onda "ulazio" na temu koji k.....darius_maximus wrote:
Epizoda je izasla prije koji sat.
Niti su svi u Ameriki, niti su svi prije posla sjeli i pogledali najduzu epizodu do sada.
Epizoda na nasem trzistu izlazi veceras.
Sto se spoilera tice, ne mozes spoilati nesto ako nisi pogledao, to je valjda logicno.
Ovo sto se do sada pricalo za sedmu epizodu su bila nagadjanja, teorije, itd.
Sada kada si pogledao mozes spoilati.
Kao kad pregledas film koji je tek izasao pa dodjes nekome i ispricas kraj, ono bas super.
Radite sta hocete, ali barem naucite sta je spoiler.
Ja sam dosao da vidim komentare kao sto su "super finale, jedva cekam sljedecu sezonu", "najbolja epizoda ove sezone", bla, bla.
Da znam sta me ceka u smislu ocekivanja. Da sam htio znati da ce zid pasti na kraju epizode, citao bih scenarije koji su leakali davnih dana.
Na netu trenutno postoji jedno hiljadu recenzija ove epizode u kojima nema spojlera.
Isto je i s filmovima.
Neces nekome ko te pita za film koji si sinoc pogledao u kinu ispricati sve detalje jer je film izasao u kinu.
Ili ces i njemu ispricati sve i reci "Sta si me pitao koji kurac"?
Ljudi citaju o serijama i filmovima kako bi znali sta mogu ocekivati i jer su radoznali da cuju tudja opca misljenja, a ne da pola sata nakon emitiranja epizode u Americi saznaju da je Littlefinger mrtav, da je zid pao, itd.
@seln
Ne bi zamrla tema, vec bi se diskusija vodila sutra, a ne uzivo dok se emituje epizoda.
Fakat nemam pojma koji ce kurac napomena "zabranjeni spoileri" u naslovu teme, niti zasto se otvarala posebna tema za sestu epizodu, kad je i ona bila dostupna na torrentima i svako je mogao pregledati.
Nejse, sve super, samo nastavite i uzivajte.
-
omar little
#14445 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
because there is no timezenit dozic wrote:Pa kad je unistena magija na zidu zasto onda nije i amidza benjen mogao proci nego zaglavi ko zadnji levat
-
omar little
#14446 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
spojler u naslovu se odnosi na knjige. jedno trista puta je to objasnjeno na temi ovdje. posebna tema za epizodu se otvorila jer se zeljelo raspravljati o epizodi a bilo je ljudi koji nisu zeljeli/mogli/htjeli gledati likanu. obicna epizoda se uvijek komentirala odmah nakon emitiranja u americi (kakve ovo uopce veze ima vise s icim kada se sve moze streamati real time?) finala pogotovo.
- SanskiBiser
#14447 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
zenit dozic wrote:Pa kad je unistena magija na zidu zasto onda nije i amidza benjen mogao proci nego zaglavi ko zadnji levat
jedna plata manje, ostaje vise budzeta za CGI zmajeve, snijeg koji pada po Dubrovniku itd..
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#14448 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Njanjavi wrote:Ja mislim da nema ljucih forumasa danas od picija i karanane.
da su emiliji tutnuli milion dolara za tu epizodu mjest pola miliona bio bi to epic gangbang na brodu, ovako ona dvojca pedera stisli se za novce i prikazase neko dahtanje...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- darius_maximus
#14450 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne znam uopste zasto se trudim...omar little wrote:spojler u naslovu se odnosi na knjige. jedno trista puta je to objasnjeno na temi ovdje. posebna tema za epizodu se otvorila jer se zeljelo raspravljati o epizodi a bilo je ljudi koji nisu zeljeli/mogli/htjeli gledati likanu. obicna epizoda se uvijek komentirala odmah nakon emitiranja u americi (kakve ovo uopce veze ima vise s icim kada se sve moze streamati real time?) finala pogotovo.
Knjige za sedmu sezonu? Koje knjige?
Ja kazem da je neki opci bonton na netu ne pisati svaki detalj, osim ako nije izricito naglaseno da je tema sa spojlerima.
Na ovoj izricito pise "zabranjeni spoileri" te ja budala otvorih jutros i u tri jebena posta sam vidio sve sta ce se desiti.
Aferim, rekoh, sve ok.
Za ubuduce molim nekoga samo da promijeni naslov teme.
Hvala.