Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
GoodTaste wrote:Zapeo S4 na 4.3 i nikako mi ne nudi update, samo izbaci da ima vec najnovije aktualizacije ... kako rijesiti ?
Step by step uputstvo neko ?
Hajd ovako, otidji u settings, pa na aplikacije, pa sve aplikacije i pronadji Google service framework, udjes tu i uradis clear data. Posle toga otidji na check for updates. Ako ne uspije od prve, pokusaj par puta.
GoodTaste wrote:Zapeo S4 na 4.3 i nikako mi ne nudi update, samo izbaci da ima vec najnovije aktualizacije ... kako rijesiti ?
Skines kitkat za S4 sa sammobile i skopcas na PC ili lapto, otvoris Odin i kliknes start
Officialni update. Ako te zanima obkasnit cu ti detaljnije.
shiljak wrote:Radi li vam skajp u pozadini? Meni ne radi, isto kao da je ugašen.
Skype ne radi najbolje na androidu, cijedi bateriju a ako nemaš root nećeš moći riješiti problem rada u pozadini...
Rjesenje: uninstaliraj skype, koristi Hangout - ionako ćeš mnogo više ljudi naći Online na Hangout nego na skype.
Ovo nije istina. Vjerovatno si davno napravio uninstall skype-a, kada je zaista ostajao otvoren proces nakon zatvaranja app. To odavno više nije tako, skype radi perfektno.
agent_zero wrote:Zna li mi neko reći jeli jedino samsung i lg imaju onu opciju "smart stay", tj. da se ekran ne gasi dok čitaš nešto na mobu?
Ima li još neki proizvođač tu strašno korisnu opciju? Mene već počinje nervirati što moram svako malo paliti ekran kad čitam neke stvari. A lafo smarthphone.
Da li si pitao prvo google ili možda otišao na market ?
Under the hood, there really aren’t that many changes – the same Snapdragon 400 processor clocked at 1.2GHz, 1GB of RAM, 8GB and 16GB of storage (expandable, just like on the LTE version of the original Moto G), and 2,070 mAh battery.
The 8GB model of the new Moto G costs $179 unlocked, while the 16GB model will go for $199. ĐABA!
The new Moto G will run “pure” Android 4.4.4, with no modifications from Motorola, and just a handful of added apps. Motorola is again promising a “guaranteed update”, meaning that Moto G users will be among the first to enjoy Android L later this fall.
OVO JE TRENUTNO BEST BUY TELEFON!!!
I Moto X:
New Motorola Moto X Specs
CPU/GPU Snapdragon 801, Quad-core 2.5 GHz, Adreno 330
Display 5.2-inch, 1920 x 1080
RAM 2GB
Memory 16/32GB
Battery 2300 mAh
Camera 13MP/2MP, LED flash
OS Android 4.4.4 KitKat
Dimensions 140.8 x 72.4 x 9.9mm (max of curve), 144g
Last edited by Maharadza on 05/09/2014 16:10, edited 1 time in total.
Hajd ovako, otidji u settings, pa na aplikacije, pa sve aplikacije i pronadji Google service framework, udjes tu i uradis clear data. Posle toga otidji na check for updates. Ako ne uspije od prve, pokusaj par puta.
Sent from my OnePlus One
Pokusao vec 4-5 puta i nece. Ulazio i u airplane mode i to radio, pa i restartovao tel. i opet nista
Skines kitkat za S4 sa sammobile i skopcas na PC ili lapto, otvoris Odin i kliknes start
Officialni update. Ako te zanima obkasnit cu ti detaljnije.
Ako nije frka da objasnis, step by step sta i kako se radi, odakle se sta skines i sve ostalo
TheWatcher wrote:4.4.2 nije vrijedan toga kit kat je sranje ja ocekujem uskoro Android 4.4.4 koji je vec krenuo a vjerujem da ce sg4 ici i na android L
Kako kome, na ovom mom koji sada žena koristi je sve mnogo bolje. Od baterije, fluidnosti, stabilnosti... Znači duplo bolje nego na JB.
TheWatcher wrote:4.4.2 nije vrijedan toga kit kat je sranje ja ocekujem uskoro Android 4.4.4 koji je vec krenuo a vjerujem da ce sg4 ici i na android L
Kako kome, na ovom mom koji sada žena koristi je sve mnogo bolje. Od baterije, fluidnosti, stabilnosti... Znači duplo bolje nego na JB.
Logično, pa i 4.4.4 ti je KK kao i 4.4.2, samo frtalj razlike!
agent_zero wrote:Zna li mi neko reći jeli jedino samsung i lg imaju onu opciju "smart stay", tj. da se ekran ne gasi dok čitaš nešto na mobu?
Ima li još neki proizvođač tu strašno korisnu opciju? Mene već počinje nervirati što moram svako malo paliti ekran kad čitam neke stvari. A lafo smarthphone.
Da li si pitao prvo google ili možda otišao na market ?
imam problem sa Android Tabletom - Vivax TPC-7125, odjednom se desilo to da, sve što imam jest kad ga upalim samo "Android" logo, i to je to .. Nit mogu reset niti bilo šta, zna li neko riješenje ..
Konačno 3 invite-a mi stigla da podijelim raji. Jedan sam rezerviso za jarana mi, dva su na raspolaganju. 6 dana imamo vremena. Shalla druže, jesu još zainteresovan.
imam problem sa Android Tabletom - Vivax TPC-7125, odjednom se desilo to da, sve što imam jest kad ga upalim samo "Android" logo, i to je to .. Nit mogu reset niti bilo šta, zna li neko riješenje ..
Under the hood, there really aren’t that many changes – the same Snapdragon 400 processor clocked at 1.2GHz, 1GB of RAM, 8GB and 16GB of storage (expandable, just like on the LTE version of the original Moto G), and 2,070 mAh battery.
The 8GB model of the new Moto G costs $179 unlocked, while the 16GB model will go for $199. ĐABA!
The new Moto G will run “pure” Android 4.4.4, with no modifications from Motorola, and just a handful of added apps. Motorola is again promising a “guaranteed update”, meaning that Moto G users will be among the first to enjoy Android L later this fall.
OVO JE TRENUTNO BEST BUY TELEFON!!!
I Moto X:
New Motorola Moto X Specs
CPU/GPU Snapdragon 801, Quad-core 2.5 GHz, Adreno 330
Display 5.2-inch, 1920 x 1080
RAM 2GB
Memory 16/32GB
Battery 2300 mAh
Camera 13MP/2MP, LED flash
OS Android 4.4.4 KitKat
Dimensions 140.8 x 72.4 x 9.9mm (max of curve), 144g
Oba su fantastična! Nemaju premca po eleganciji i brzini software-a. Još kad se na njima pojavi Android L sa Materijal Dizajnom, bice stvarno PRELIJEPI!
Volio bih da je Motorola dodala optičku stabilizaciju u kameru najviše zbog videa!! Ovako, ipak mislim da ću uzeti novi Nexus 5, tamo oko nove godine, kad bude u široj prodaji.
Volio bih da se međuvremenu još neko od proizvođača odluči za vanila Android i redovan update, uz pokoju korisnu preinstaliranu aplikaciju (poput Motorole), u tom slučaju nebi bio "osuđen" isključivo na Nexus i Moto seriju...
Konačno 3 invite-a mi stigla da podijelim raji. Jedan sam rezerviso za jarana mi, dva su na raspolaganju. 6 dana imamo vremena. Shalla druže, jesu još zainteresovan.
Sent from my OnePlus One
A jesam burazeru al kako da izvedem to?
Jel ono moram kliknuti na invite iz zemlje u koju bih narucio mobitel pa onda sve dalje tako zavrsavao?
Postoji li IKAKVA mogucnost da to odradim ja, da ne peglam nikoga,jer ja dok bih to objasnio rodjaku u Belgiji li drugarici u Austriji proslo bi svih 6 dana Neko je ovdje pominjao neke zajebancije sa proxyjem, kako bi to islo?
Jebo ih nacin kupovine da ih jebo...