Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Challenger__

#14426 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

p.s nisam znala da se budžet puni "vizijama"...
:lol: :lol: :lol:

:thumbup:
Damir_5

#14427 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Damir_5 »

Pedja Kojovic wrote:damir_5

p.k.
S tim razmisljanjem, ne znam, vi u NS znate svoje, samo ja da sam na vasem mjestu, prvo sto bi trazio od SDA bi bio neki resor za koji ce te vi kadrovi NS biti odgovorni, a nakon toga bi sve ucinio da sto manje filozofiram, a da sto vise promijenim stanje stvari u pozitivnom smjeru u tom resoru i da to narod na konkretnim projektima ne samo vidi, nego i osjeti.

U suprotnom ako se tu bude filozofiralo i pricalo o principima politicara i bavilo samim sobom, neko ce 2014 godine platiti i za svoje i za SDA grijehe, uz naravno SDP kao sigurne opozicionare 2014 godine. Oni ce placati za sopstvene grijehe.

Naravno nisam zadovoljan odgovorom, medjutim hvala. Trebalo je napisati toliki tekst, a ne reci konkretno maltene nista.
drug_profi

#14428 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

Pedja, kakve su ovo ideje sa povecanjem racuna za vodu?
Zajednička potrošnja

- Zbog toga smo napravili nekoliko cjenovnih razreda. Za potrošenih do pet kubika nećemo naplaćivati ništa dodatno. Račun za potrošenih od pet do 10 kubika bit će veći za 2,34 KM, iznad 10 kubika za 5,27, iznad 15 za 9,18. Potrošnja iznad 25 i 30 kubika bit će na računu uvećana za 17, odnosno 20 KM - pojasnio je Petrović.

Međutim, ostaje pitanje na osnovu čega će biti izračunato koliko je koji stanar potrošio u zgradi gdje se obračunava zajednička potrošnja.
Kakve su ovo ludacke ideje? Zna se da svaka zgrada ima desetine neprijavljenih stanara.
Dalje sta znaci ako ja imam vodomjer i ako je nas 5 u stanu a trosimo 25-30 kubika mjesecno? To znaci da ce mi odlamiti 70% vecu cijenu iako je po glavi potrosnja 5-6 m3 i u odnosu na zajednicku potrosnju, ne bi trebalo ni biti povecanja?!!!

Ovo ovako nece ici, jer ovdje ima materijala i za sudske parnice. Bolje da se to definise posteno na vrijeme.
veljaca

#14429 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

drugi profil wrote:Pedja, kakve su ovo ideje sa povecanjem racuna za vodu?
Zajednička potrošnja

- Zbog toga smo napravili nekoliko cjenovnih razreda. Za potrošenih do pet kubika nećemo naplaćivati ništa dodatno. Račun za potrošenih od pet do 10 kubika bit će veći za 2,34 KM, iznad 10 kubika za 5,27, iznad 15 za 9,18. Potrošnja iznad 25 i 30 kubika bit će na računu uvećana za 17, odnosno 20 KM - pojasnio je Petrović.

Međutim, ostaje pitanje na osnovu čega će biti izračunato koliko je koji stanar potrošio u zgradi gdje se obračunava zajednička potrošnja.
Kakve su ovo ludacke ideje? Zna se da svaka zgrada ima desetine neprijavljenih stanara.
Dalje sta znaci ako ja imam vodomjer i ako je nas 5 u stanu a trosimo 25-30 kubika mjesecno? To znaci da ce mi odlamiti 70% vecu cijenu iako je po glavi potrosnja 5-6 m3 i u odnosu na zajednicku potrosnju, ne bi trebalo ni biti povecanja?!!!

Ovo ovako nece ici, jer ovdje ima materijala i za sudske parnice. Bolje da se to definise posteno na vrijeme.
Stvarno glupost ovo sa ovakvim cijenama :(
Kada pomislis da ne moze nize - oni te iznenade i pokazu da moze jos nize ...

Volio bih i ja cuti komentar od cijenjenog Pedje.

Veljaca,
s.r.
Prpa.ba

#14430 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Prpa.ba »

drugi profil wrote:Ne mislis li da ce taj blok biti percepiran kao blok za SDA?
Ne nuzno. Mozda se nadaju prikaciti na Komsicevu sisu. :mrgreen:
Pedja Kojovic

#14431 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

drugi profil&veljaca

Koliko sam shvatio ministra Petrovica u jednom razgovoru u pauzi Skupstine koncept je da se utvrdi "normalna" kolicina upotrebe vode a da se upotreba preko toga naplacuje po drugoj tarifi. Nisam bio u prilici ulaziti u duzi razgovor niti mi je
bilo jasno kako ce zapravo to sprovesti. (I ja sam postavio pitanje mnogobrojnih porodica).
U svakom slucaju, kakav god metod smisle ta odluka ce zahtijevati odluku Skupstine pa cemo imati prilike da ga analiziramo.
Koncept da se "luksuz" naplacuje vise kako bi se socijalno ugrozenim kategorijama komunalne usluge mogle subvencionirati je bila nasa politika jos u vrijeme kada je to proglasavano "heretizmom".
Naravno, kao i uvijek, djavo je u detaljima.
Kad dodjemo do detalja znacemo da li je to uradjeno na nacin koji bi smo mi mogli podrzati.

p.k.
drug_profi

#14432 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

Hvala. Dakle razumijemo se.
brzica

#14433 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by brzica »

Samo da podsjetim.

"Pozdrav Peđa, molim te možeš li prokomentirati izjave
onog što nema vremena za procedure. Kaže čovjek da
će Parlament imenovati v.d. direktore i članove UO i NO.
Ako po zakonu to radi vlada, je li to neka vrsta državnog
udara?"
Pedja Kojovic

#14434 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

brzica

Pretpostavljam da se radi o Zuljevic Aneru, ali nisam vidio/procitao izjavu koju spominjete, pa ne mogu ni komentarisati.

p.k.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#14435 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Nema šanse da Naša stranka odustane od kandidature Jakoba Fincija za gradonačelnika Sarajeva. Bilo koja druga varijacija koja bi podrazumijevala da Naša stranka odustane od kandidature Fincija kako bi dobila jednog vijećnika više u gradskom vijeću ili poziciju zamjenika gradonačelnika ili nešto slično nije prihvatljiva. Takvo što bi bilo politikanstvo i mi to ne želimo. Nikad nismo i nećemo trgovati pozicijama. -izjavio je za Oslobođenje predsjednik Naše stranke, Dennis Gratz.
Eh sada da vidimo rasplet ove koalicije, saradnje, il' sta je to vec, NS, SDA, SDU, SzaBIH... :D
dado100

#14436 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by dado100 »

-LIBERO- wrote:
Nema šanse da Naša stranka odustane od kandidature Jakoba Fincija za gradonačelnika Sarajeva. Bilo koja druga varijacija koja bi podrazumijevala da Naša stranka odustane od kandidature Fincija kako bi dobila jednog vijećnika više u gradskom vijeću ili poziciju zamjenika gradonačelnika ili nešto slično nije prihvatljiva. Takvo što bi bilo politikanstvo i mi to ne želimo. Nikad nismo i nećemo trgovati pozicijama. -izjavio je za Oslobođenje predsjednik Naše stranke, Dennis Gratz.
Eh sada da vidimo rasplet ove koalicije, saradnje, il' sta je to vec, NS, SDA, SDU, SzaBIH... :D
Nevjerovatno kakva kontradiktornost. Koalicija/dogovor ili sta je vec Nase stranke i SDA je upravo bila trgovina pozicijama i nista vise. Zajednickim djelovanjem u opcinskim vijecima omogucili jedni drugima da imaju vise vijecnika u gradskom vijecu. Ako vi nama omogucite i mi cemo vama.
brzica

#14437 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by brzica »

Pedja Kojovic wrote:brzica

Pretpostavljam da se radi o Zuljevic Aneru, ali nisam vidio/procitao izjavu koju spominjete, pa ne mogu ni komentarisati.

p.k.
Ne Aner, nego onaj iz Valjeva, Selimović. Kaže "Vlada će raditi
u tehničkom mandatu iako tehnički mandat ne postoji, a mi
smo donijeli zaključke da će Parlament imenovati vd direktore
i članove UO i NO dok se ne napravi nova vlada."
Koliko znam, zaključci Parlamenta nemaju obvezujući karakter,
te ih Vlada nema obvezu provesti. To znači da, isto kao i Aner
večeras u emisiji, laže a da ne trepne. Dosad sam mislio da
Špirića ne može nitko nadmašiti.
Sad će vjerojatno Nikšić probati poslati prijedloge imenovanja
na Parlament, kao što je i proračun poslao mimo zakona, a to
Parlament ne može uraditi jer nema pravo i ne može objaviti ta
imenovanja u Službenom listu.
Banksy

#14438 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

brzica wrote:
Ne Aner, nego onaj iz Valjeva, Selimović. Kaže "Vlada će raditi
u tehničkom mandatu iako tehnički mandat ne postoji, a mi
smo donijeli zaključke da će Parlament imenovati vd direktore
i članove UO i NO dok se ne napravi nova vlada."
Koliko znam, zaključci Parlamenta nemaju obvezujući karakter,
te ih Vlada nema obvezu provesti.
To znači da, isto kao i Aner večeras u emisiji, laže a da ne trepne.
Ma, nije moguće ...
brzica

#14439 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by brzica »

Ma znam da lažu, ali eto da održim pitanje
Peđi ozbiljnim. :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#14440 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Bravo Pedja. :thumbup:

O nepovjerenju Vladi FBiH i "nuklearnoj opciji"

Autor: Pedja Kojovic

Bez obzira kako formulisano, pitanje koje se postavlja pred ovaj dom danas, u svojoj sustinskoj formulaciji glasi; imaju li gradjanke i gradjani FBiH pravo na vladu koja predstavlja izraz njihove demokratski izrazene volje.

Za mene licno odgovor je ocigledan, izlisan, ali kako pojedini delegati ovog doma taj osnovni demokratski postulat dovode u pitanje osjecam obavezu da odgovorim potvrdno.

Takodje, za mene, nema sumnje kako se prethodne dvije godine mogu okarekterisati.
Umjesto sustinskih i sistemskih reformi novac, energije i vrijeme su potroseni u medjustranackim sukobima za ovladavanje javnim resursima i finansijama.
Ja licno, kao sto vjerujem ni mnogi gradjani, ne ocekuju da se u naredne dvije godine dogodi nesto sto ce pozitivno i bitno uticati na njihov standard i kvalitet zivota.

S obzirom na ideoloski raznolik sastav vladajuce koalicije i promiskuitetno mjenjanje partnera moja ocekivanja u pogledu rjesavanja nasih teskih socijalnih i ekonomskih problema nisu bila velika, ali sam se nadao da cemo nedorecenosti naseg ustavnog i pravnog sistema rjesavati amandmanima i zakonskim izmjenama, a ne pravnim nasiljem koje ne preza cak ni od toga da ustvrdi da je 17 podjeljeno sa 3 jednako 5.

Takodje, ne osjecam skoro nikakvu zadovoljstinu zbog cinjenice da sam svojevremeno bio jedan od rijetkih u ovoj sali koji nije glasao da Predsjednika Budimira - niti sam iznenadjen cinjenicom da general odbija da bude smjenjen po demokratskoj proceduri po kojoj ste ga izabrali na predsjednicku funkciju.

Ali da smo iz ove dvogodisnje politicke krize izasli sa ustavnim i zakonskim rjesenjima koja bi omogucila svakoj buducoj parlamentarnoj vecini omogucila da izglasa i smjeni svoju izvrsnu vlast, da smo, kao zakonodavno tijelo, stvorili pravila koja bi onemogucila da se mehanizam za zastitu vitalnog etnickog interesa ne zloupotrebljava na nacin na koji to danas radi SDA i delegati okupljeni oko njih ne bi ni ovaj mandat ni ova kriza bili potpuno, ali potpuno, potroseni uzalud.

Prema tome, glasacu za nepovjerenje ovoj, a o povjerenju novoj Vladi cu se izjasniti kada budem znao ko ce je ciniti i sta obecava raditi.

To je bilo izlaganje koje sam planirao i ne bih se vjerovatno vise ni javljao za rijec da nisu uslijedile replike.
Na repliku Amira Zukica u kojem je odbacio moju tvrdnju da SDA zloupotrebljava mehanizam za zastitu vitalnog etnickog interesa sam odgovorio, da imam osjecaj da kada bi SDA na raspolaganju imala i nuklearnu opciju, upotrijebila bi je da ostane u vlasti.
Delegat Prolic, osjecajuci se pogodjenim zbog dijela moje izjave "SDA i poslanici koje su okupili oko sebe" me optuzio da sam nacionalista.
Ja po etnickoj pripadnosti jesam Srbin, odgovorio sam mu, a po nacionalnosti sam kao i svi nasi gradjani Bosanac i Hercegovac. Ako me optuzujete da sam bosanskohercegovacki nacionalista ja vam evo sada pred svima priznajem da jesam i da je to etiketa koju cu s ponosom nositi.
mikasa

#14441 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mikasa »

-LIBERO- wrote:Bravo Pedja. :thumbup:

O nepovjerenju Vladi FBiH i "nuklearnoj opciji"

Bez obzira kako formulisano, pitanje koje se postavlja pred ovaj dom danas, u svojoj sustinskoj formulaciji glasi; imaju li gradjanke i gradjani FBiH pravo na vladu koja predstavlja izraz njihove demokratski izrazene volje.

Za mene licno odgovor je ocigledan, izlisan, ali kako pojedini delegati ovog doma taj osnovni demokratski postulat dovode u pitanje osjecam obavezu da odgovorim potvrdno.

Takodje, za mene, nema sumnje kako se prethodne dvije godine mogu okarekterisati.
Umjesto sustinskih i sistemskih reformi novac, energije i vrijeme su potroseni u medjustranackim sukobima za ovladavanje javnim resursima i finansijama.
Ja licno, kao sto vjerujem ni mnogi gradjani, ne ocekuju da se u naredne dvije godine dogodi nesto sto ce pozitivno i bitno uticati na njihov standard i kvalitet zivota.

S obzirom na ideoloski raznolik sastav vladajuce koalicije i promiskuitetno mjenjanje partnera moja ocekivanja u pogledu rjesavanja nasih teskih socijalnih i ekonomskih problema nisu bila velika, ali sam se nadao da cemo nedorecenosti naseg ustavnog i pravnog sistema rjesavati amandmanima i zakonskim izmjenama, a ne pravnim nasiljem koje ne preza cak ni od toga da ustvrdi da je 17 podjeljeno sa 3 jednako 5.

Takodje, ne osjecam skoro nikakvu zadovoljstinu zbog cinjenice da sam svojevremeno bio jedan od rijetkih u ovoj sali koji nije glasao da Predsjednika Budimira - niti sam iznenadjen cinjenicom da general odbija da bude smjenjen po demokratskoj proceduri po kojoj ste ga izabrali na predsjednicku funkciju.

Ali da smo iz ove dvogodisnje politicke krize izasli sa ustavnim i zakonskim rjesenjima koja bi omogucila svakoj buducoj parlamentarnoj vecini omogucila da izglasa i smjeni svoju izvrsnu vlast, da smo, kao zakonodavno tijelo, stvorili pravila koja bi onemogucila da se mehanizam za zastitu vitalnog etnickog interesa ne zloupotrebljava na nacin na koji to danas radi SDA i delegati okupljeni oko njih ne bi ni ovaj mandat ni ova kriza bili potpuno, ali potpuno, potroseni uzalud.

Prema tome, glasacu za nepovjerenje ovoj, a o povjerenju novoj Vladi cu se izjasniti kada budem znao ko ce je ciniti i sta obecava raditi.

To je bilo izlaganje koje sam planirao i ne bih se vjerovatno vise ni javljao za rijec da nisu uslijedile replike.
Na repliku Amira Zukica u kojem je odbacio moju tvrdnju da SDA zloupotrebljava mehanizam za zastitu vitalnog etnickog interesa sam odgovorio, da imam osjecaj da kada bi SDA na raspolaganju imala i nuklearnu opciju, upotrijebila bi je da ostane u vlasti.
Delegat Prolic, osjecajuci se pogodjenim zbog dijela moje izjave "SDA i poslanici koje su okupili oko sebe" me optuzio da sam nacionalista.
Ja po etnickoj pripadnosti jesam Srbin, odgovorio sam mu, a po nacionalnosti sam kao i svi nasi gradjani Bosanac i Hercegovac. Ako me optuzujete da sam bosanskohercegovacki nacionalista ja vam evo sada pred svima priznajem da jesam i da je to etiketa koju cu s ponosom nositi.
pedja, samo naprijed ... :thumbup:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#14442 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Naravno. Pokazuju svu mizernost podređujući isključivo vlastitim primanjima i korišću od funkcija sve ostale procedure i interese. Svi Budimiri ove zemlje to čine. A konkretno ovaj Budimir je u HSP - a prosječni Evropljani "oduševljeni" ideologijom koju on baštini.

Ona kada bi imala "opciju" da bude na vlasti u "čovječe ne ljuti se" ona bi tamo bila na vlasti. "Čovječe ne ljuti se" nema opciju "vlast" u igri ? Ah , oni ne igraju "čovječe ne ljuti se"...tričarija , život bez vlasti je nula jel' tako ;-)?

Sigurna sam da "delegat Prolić" nema pojma šta znači biti nacionalista. Štaviše sigruna sam da "delegat Prolić" ne zna mnogo toga o mnogo čemu ali nije parlament fakultet ? Jel' tako ? Stoga neka Vas ne povrijede izjave raznih "Prolića" . čak bi trebale da Vam laskaju jer kad "Prolići" daju komplimente....odmah je neko n***bo...
Nemojte se u svojoj zemlji i svom gradu bilo kome za bilo šta pravdati. Pa mi smo u demokratiji zar ne ?

Peđa , dobro veče i hvala.
Hvala na tome jer govorite.
Pozdrav. :thumbup:
bob_rock

#14443 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by bob_rock »

Pozdravi Peđa,
dugo čitam tvoj ovu temu ali se nisam javljao pogotovo nisam imao šta da pitam nakon izbora koalicionog partnera na gradskom nivou.

Ponukan današnjim člankom ne mogu a da ne postavim pitanje:Da li ste još pri mišljenju da ste izabrali dobru stranu za partnera u gradskoj vlasti?
Nikako se ne mogu oteti dojmu da ste pali bez ispaljenog metka a bili ste itekako na dobro putu.
veljaca

#14444 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Cijenjeni Pedja, moze li odgovor na jedno pitanje ?

- Prije pitanja jedan mali uvod. Imam komsiju Hamu, sa kojim se znam odavno i sa kojim sam ( zajedno sa prijateljima Srbima, Hrvatima a i ostalima ) bio u Armiji BiH. Ta nasa jedinica je bila multietnicka ( priznajem sa najvise Bosnjaka, ali bilo je i drugih ne mali broj ) i bili smo spremni ( A I SADA SMO ) za Drzavu BiH a i za jedan drugog dati i zivot. Poslije zavrsetka agresije na BiH, cesto se sastajemo i nismo zadovoljni stanjem i kuda sve ovo vodi. :(
Komsija Hamo me neki dan pita: brate V. ko brine u politickom smislu o nama Bosnjacima ? Ja mu pokusah objasniti da sam po etnickoj pripadnosti Bosnjak a po nacionalnosti sam Bosanac i Hercegovac, kao sto si i ti Hamo. Rece on meni - znam ja to, ali ko brine o Bosnjackom narodu i ko ga predstavlja u vlasti na nivou Drzave i Federacije ?
Sada ( u situaciji vladajuce 6-torke ) je stanje da ga predstavlja SDP - koja se izjasnjava kao gradjanska partija i nije joj primaran cilj Bosnjacki narod ( mada se Dodik i Covic "slomise" da je predstave kao Bosnjacku - ali je Lagumdzija protiv toga ), kao i SBB. Znamo da na izborima 2010 a i 2012 SBB je dobio manji broj glasova od SDA i nije legalan predstavnik Bosnjaka. Gledam ja komsiju Hamu i kazem mu: Najbolje bi bilo da nema partija nikako a pogotovo nacionalnih - kao sto je sada stanje. Jer one samo gledaju kako da izvucu korist za svoje clanove, uhljebe ih u NO, UO i na direktorske pozicije.
Rece jos Hamo: Covic cesto u Federaciji istice majorizaciju Hrvata, a sada imamo drasticniju majorizaciju najbrojnijeg naroda - jer ga pokusavaju predstaviti oni koji nemaju legimitet.

Zato Pedja, pitam tebe - KO STITI INTERESE BOSNJAKA na nivou Drzave BIH i Federacije?
Molio bih odgovor, da onda to prenesem komsiji Hami, da ga malo umirim.

Hvala na odgovoru,

Veljaca,
s.r.
Damir_5

#14445 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Damir_5 »

-LIBERO- wrote:Bravo Pedja. :thumbup:
Zasto bravo? Nije se trebao mijesati ili je trebao pozvati da se odrze vanredni izbori i da se rijesi kriza i grubo krsenje ustava.

SDP i SBB nemaju vecinsku bosnjacku podrsku, sto je jasno vidljivo iz odluke kluba Bosnjaka u domu naroda, prema tome tu se nema puno opcija osim ici na vanredne izbore. Ni vijece ministara nema vecinsku bosnjacku podrsku i tamo se ministri Bosnjaci izglasani od strane Srba i Hrvata, a ne vecine Bosnjaka.

Isto tako posto se SDP i SBB boje izaci na vanredne izbore i suociti se sa voljom onih za koje oni govore da ih vecinski predstavljaju, onda krse ustav i prebacuju ingerencije vlade FBIH, na parlament, a sve u zelji da izbjegnu vanredne izbore.

Nema tu nikakvo bravo, klub Bosnjaka u domu naroda nije klub SDA i ako oni odluce vecinski da nesto ne podrzavaju, onda je to tako i sva prica treba da je zavrsena.

Nije bitno kakva je ta vlada i da li zasluzuju da budu smijenjeni, medjutim to ne znaci da je dozvoljeno prekrsiti grubo ustav da bi se smijenili. A SDP i SBB krse ustav zato sto se boje vanrednih izbora, jer znaju da ce biti kaznjeni ako izadju na izbore.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#14446 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Bravo sam napisao jer je Pedja upravo rekao ono sto ja licno mislim. I po pitanju SDP-SBB a i po pitanju SDA.

Ja nemam namjeru sa tobom se raspravljati vezano za to. Jednostavno imamo dijametralno razlicite stavove i poglede na ovu problematiku, tako da bi svaka rasprava i mene i tebe ostavila zabetonirane u nasim trenutnim stavovima...otprilike kao sto sam se, onomad, raspravljao sa uskocima sa "poskoka", kada su u naletima posjecivali ovaj forum i "branili" konstitutivnost hrvatskog naroda i jedinog (im)legitimnog pre'stavnika (citaj- HDZ i HDZ brojke i slova)

Ako bas zelis, preformulis to svoje pitanje, izlaganje (il' sta je to vec), u neki vid pitanja za Pedju...on ce ti vjerovatno odgovoriti :D , ja bas nemam volju proci kroz "cistiliste" polemike i rasprave sa borcima za vitalne nacionalne interese. ;-)

Budi mi pozdravljen.
Last edited by -LIBERO- on 16/02/2013 00:25, edited 1 time in total.
Ricardo Style

#14447 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ricardo Style »

Nuklearna opcija u klubu Bosnjaka, Masala!
Pedja Kojovic

#14448 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

bob rock

Na prethodnim stranicama imate detaljno obrazlozenje.
Prava adresa za to pitanje je zapravo SDP.
(SDP je zelio da im damo jedno vijecnicko mjesto u GV kako bi i bez nas imali vecinu. Plus druge stvari).

p.k.
brzica

#14449 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by brzica »

Dobro jutro Peđa.
Samo da podsjetim, ako je moguće da mi kažeš svoje mišljenje
(vidim da ne želiš komentirati izjave Selimovića) o utemeljenosti
zaključaka ZD Parlamenta o preuzimanju ovlasti izvršne vlasti.
Pedja Kojovic

#14450 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

Odrasli ste ljudi, pratite politiku, mislite svojom glavom, imali ste hrabrosti i pameti uzeti pusku i braniti zemlju kada je trebalo...
Ja vam nudim uvid u stavove i nacin razmisljanja jedne od politickih opcija, ali odluka na pitanje koje ste postavili je vasa i ja se ne bi upustao u sugestije.

p.k.
Locked