ja kontam da bi mogla biti dobra
ne bolja od jessice, ali dobra
on je bas hot.
Moderator: _BataZiv_0809
ferratilis wrote:Pokusavam pronaci online ove serije Cuvar dvorca i Pocivali u miru, ali svi torrenti koje sam nasao nemaju seedera, a nema ni na yt. Ima li neko kakav link?
Umalo ne ispadoh budala, htjedoh pitati, kako se na engleskom zovu te serije.ferratilis wrote:Pokusavam pronaci online ove serije Cuvar dvorca i Pocivali u miru, ali svi torrenti koje sam nasao nemaju seedera, a nema ni na yt. Ima li neko kakav link?
omar little wrote:ee sjetila sam se! cijeli dan me pere kinematografija bivse drzave i sijevnu mi maloprije. ima glogovca kod njega u rodama. glumio je onog "zlog" komunisckog oficira (drukcijih kod srba vise nemazomri wrote:Pretpostavio sam. On uglavnom od starijih bira kolege sa klase - čeka se još samo Kojo![]()
Glogovca ne bi mogao podnijeti jer je pojam za njega a ubio se za ovu njegovu ulogu.) sto je ubio oca onog starog sto pise knjigu. on i pokojni toza bili ratni pajdosi, kao. no, to je bila epizodna uloga, par puta se pojavio i cao. slicno nesto oficiru sto je trifunovic igro u onom filmu iz 90s, neko ubistvo nesto. glogovac igrao junaka srbina iz hrvatske, izbjeglicu, borca za svoj narod, al fin i dobrocudan
, anica dobra ribu iz kruga dvojke a trifunovic tu komuniscku sirovinu u fleshbeku. hvalili ih obojicu za te uloge, slamali se. normalno da ja vidim kontra, ali necu sad nista
![]()
ja i dalje mislim da mu ne da ozbiljniju rolu jer bi ga ovaj samljeo.

SanskiBiser wrote:
Peaky Blinders 4 sezona pocela, prva epizoda vec na torentima.
karanana wrote:recimo ja nisam znao da je kraljevina jugoslavio/srbija prihvatila toliko rusa nakon revolucije, cini mi se spomenuse preko 100 hiljada. od toga hiljade kozaka vojnika. fakticki su prikazani kao drzava u drzavi sa svojom vojskom. sta je bilo sa njima tokom godina? sta je bilo s njima kad je poceo ww2? gdje su otisli ili su se asimilari u srpsko drustvo? sta je onda bilo kad je sfrj dosla? fol kao pripremaju ofanzivu da se vrate u rusiju. sumnjam da se to ikad desilo ta ofanziva ali mozda i jeste ali ne znam.
pa pavelic u to vrijeme...
pa ovaj lik mustafa golubic.....
inace mi je praaaavo nepoznata istorija ovih prostora koja je krcata svim i svacim tamo negdje od 1910 do 1941. a uz to i ovaj dio izmedju dva rata. slabo smo o tom ucili osim 1914-1918 nesto.
Tačno tako. Meni je prvi komšija bio "bijeli Rus" i tako se govorilo bez da sam do ove serije kontao šta i kako. Ja mislio zato što je bio sijed, Rus i svijetle puti da je zato "bijeli Rus"karanana wrote:recimo ja nisam znao da je kraljevina jugoslavio/srbija prihvatila toliko rusa nakon revolucije, cini mi se spomenuse preko 100 hiljada. od toga hiljade kozaka vojnika. fakticki su prikazani kao drzava u drzavi sa svojom vojskom. sta je bilo sa njima tokom godina? sta je bilo s njima kad je poceo ww2? gdje su otisli ili su se asimilari u srpsko drustvo? sta je onda bilo kad je sfrj dosla? fol kao pripremaju ofanzivu da se vrate u rusiju. sumnjam da se to ikad desilo ta ofanziva ali mozda i jeste ali ne znam.
inace mi je praaaavo nepoznata istorija ovih prostora koja je krcata svim i svacim tamo negdje od 1910 do 1941. a uz to i ovaj dio izmedju dva rata. slabo smo o tom ucili osim 1914-1918 nesto.
pogledao dvije. teška tema, pozdravljam to što su pokušali staviti sadašnji trenutak na ekran. banja luka je lijep grad, totalno neiskorišten kao setting filma ili serije. ali taj scenarij je totalno nekohezivan, ne znaš šta se kad događa, sve je urađeno nekako...amaterski. nisam siguran da ću nastaviti.milann1971 wrote:
Gleda li ko Meso, ja ono ne mogu svariti ?

navuko seKyuss wrote:
Kad smo već na ''domaćem'' terenu, šteta bi bilo preskočiti.
za mustuluka sicassius wrote:SanskiBiser wrote:
Peaky foookin Blindersextra epizoda, lud kraj
bio je clanak bas na netu na nekom portalu ono bas tipa serija vs stvarnost, a tih Rusa uglavnom inzinjera, doktora je bilo sirom Kraljevine SHS koji su ostali tu da zive sa svojim porodicama mada je vecina bila u i oko Beograda. Cini mi se da je u filmu Otac na sluzbenom putu Dr. Ljahaov bio bas od tih i takvih...zomri wrote:Tačno tako. Meni je prvi komšija bio "bijeli Rus" i tako se govorilo bez da sam do ove serije kontao šta i kako. Ja mislio zato što je bio sijed, Rus i svijetle puti da je zato "bijeli Rus"karanana wrote:recimo ja nisam znao da je kraljevina jugoslavio/srbija prihvatila toliko rusa nakon revolucije, cini mi se spomenuse preko 100 hiljada. od toga hiljade kozaka vojnika. fakticki su prikazani kao drzava u drzavi sa svojom vojskom. sta je bilo sa njima tokom godina? sta je bilo s njima kad je poceo ww2? gdje su otisli ili su se asimilari u srpsko drustvo? sta je onda bilo kad je sfrj dosla? fol kao pripremaju ofanzivu da se vrate u rusiju. sumnjam da se to ikad desilo ta ofanziva ali mozda i jeste ali ne znam.
inace mi je praaaavo nepoznata istorija ovih prostora koja je krcata svim i svacim tamo negdje od 1910 do 1941. a uz to i ovaj dio izmedju dva rata. slabo smo o tom ucili osim 1914-1918 nesto.Umro je pred rat sa nekih 80-85 godina što znači da je prva generacija tih Rusa.
Prošlo ih je 100 hiljada kroz Kraljevinu SHS, a zadržalo se nekih 50000. I ovo što @milan kaže to su došli obrazovani ljudi, dosta ih je poslije završilo po školama predavajući ruski. Vidimo u seriji da su izvodili balet u Beogradu. S druge strane ovo kako je prikazano da se kozaci ponašaju nema šanse da je istina.
Prvih par minuta nove sezone ne znam kako sam "prezivio" pogotovo sto imam drugare u UK koji su gledali prije mene a vole seriju pa su stavljali statuse tipa "Peaky Blinders - Bloody Hell!"skafiskafsnjak wrote:za mustuluka sicassius wrote:SanskiBiser wrote:
Peaky foookin Blindersextra epizoda, lud kraj
![]()
Kako je zadnja ep trece sezone zavrsila, samo gledam kad ce cetvrta poceti
oooo bravo sto si se sjetio tog dr iz Oca na sluzbenom putu..da, vjerujem da je to taj...meni je deda takodje pobjegao od komunista 1917. iz Rusije ovamo, ozenio babu, nasu zenu i ostao...sve mu pobili komunisti...jbgSanskiBiser wrote:bio je clanak bas na netu na nekom portalu ono bas tipa serija vs stvarnost, a tih Rusa uglavnom inzinjera, doktora je bilo sirom Kraljevine SHS koji su ostali tu da zive sa svojim porodicama mada je vecina bila u i oko Beograda. Cini mi se da je u filmu Otac na sluzbenom putu Dr. Ljahaov bio bas od tih i takvih...zomri wrote:Tačno tako. Meni je prvi komšija bio "bijeli Rus" i tako se govorilo bez da sam do ove serije kontao šta i kako. Ja mislio zato što je bio sijed, Rus i svijetle puti da je zato "bijeli Rus"karanana wrote:recimo ja nisam znao da je kraljevina jugoslavio/srbija prihvatila toliko rusa nakon revolucije, cini mi se spomenuse preko 100 hiljada. od toga hiljade kozaka vojnika. fakticki su prikazani kao drzava u drzavi sa svojom vojskom. sta je bilo sa njima tokom godina? sta je bilo s njima kad je poceo ww2? gdje su otisli ili su se asimilari u srpsko drustvo? sta je onda bilo kad je sfrj dosla? fol kao pripremaju ofanzivu da se vrate u rusiju. sumnjam da se to ikad desilo ta ofanziva ali mozda i jeste ali ne znam.
inace mi je praaaavo nepoznata istorija ovih prostora koja je krcata svim i svacim tamo negdje od 1910 do 1941. a uz to i ovaj dio izmedju dva rata. slabo smo o tom ucili osim 1914-1918 nesto.Umro je pred rat sa nekih 80-85 godina što znači da je prva generacija tih Rusa.
Prošlo ih je 100 hiljada kroz Kraljevinu SHS, a zadržalo se nekih 50000. I ovo što @milan kaže to su došli obrazovani ljudi, dosta ih je poslije završilo po školama predavajući ruski. Vidimo u seriji da su izvodili balet u Beogradu. S druge strane ovo kako je prikazano da se kozaci ponašaju nema šanse da je istina.