Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
jeza u ledja

#14426 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Haman2 wrote:OVAKO JE BILO A OVAKO JE DANAS

Image

Svakom pametnom jasna je politika Izraela koju podrzavaju svjetske sile, sile koje seba svrstavaju u red antifasista.
Kako je doslo do toga da se to zeleno pretvara u bijelo?

Ta donja haman pa polovina na mapi je Negev pustinja koja je bila naseljena mahom samo Beduinima i historijski uopste ne pripada necemu sto se zvalo Palestina. Palestina je od granice sa Libanom i Sirijom do granice sa Egiptom na moru i do juznog kraja Mrtvog mora. Eventualno prelazi Jordan na istoku. Taj donji trokut je bio slabo naseljen i tamo su oni koji su najludji isli pravit svoje kibutze i slicno. U sustini ne toliko bitna regija za Palestince, ali korisno prikazat ovoliko bijelog na karti, jelde. :oops:
Nadzornik

#14427 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nadzornik »

Kejn wrote:Ako je istina da će EU naftu od Irana kupovati u Eurima to će ozbiljno poljujati SAD. Vidjet će da bezuslovna podrška Izraelu ima svoju cijenu.
Mogli bi Ameri uskoro da uvode "demokratiju" i u Everopi.
Fudo387

#14428 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Fudo387 »

vatrogasac wrote:
Video: Izraelski ekstremisti upali u Al-Aksu i provocirali Palestince

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/vi ... palestince
Koji frikovi, zemljo indijo...
I treba poceti treci svjetski zarad tih hajvana i njihovih kikica i kapica?
O mater jebali budalastu.
Nadzornik

#14429 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nadzornik »

Izraelci pucaju po novinarima... :shock:

llull

#14430 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

jeza u ledja wrote:
Haman2 wrote:OVAKO JE BILO A OVAKO JE DANAS

Image

Svakom pametnom jasna je politika Izraela koju podrzavaju svjetske sile, sile koje seba svrstavaju u red antifasista.
Kako je doslo do toga da se to zeleno pretvara u bijelo?

Ta donja haman pa polovina na mapi je Negev pustinja koja je bila naseljena mahom samo Beduinima i historijski uopste ne pripada necemu sto se zvalo Palestina. Palestina je od granice sa Libanom i Sirijom do granice sa Egiptom na moru i do juznog kraja Mrtvog mora. Eventualno prelazi Jordan na istoku. Taj donji trokut je bio slabo naseljen i tamo su oni koji su najludji isli pravit svoje kibutze i slicno. U sustini ne toliko bitna regija za Palestince, ali korisno prikazat ovoliko bijelog na karti, jelde. :oops:

Pa 1946 je stanje u Palestini bilo ovako

jevreji 543,000 a palestinci i ostali 1,267,037

Nekako mi puno povrsine zauzima palestinska zemlja u odnosu na broj stanovnika.
Nadzornik

#14431 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nadzornik »

jeza u ledja wrote: Kako je doslo do toga da se to zeleno pretvara u bijelo?
Izmedju ostalog i ovako...

Image
Image
Image
Image
jeza u ledja

#14432 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Djeca osvajala palestinsku teritoriju puskama? Vau. Prvi put cujem.

Ja mislio da je zbog tri rata koja su Arapi zapoceli i ispusili, zajedno s teritorijom. :oops:
insomnia78

#14433 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Image
Image
asker

#14434 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by asker »

llull wrote: Pa 1946 je stanje u Palestini bilo ovako

A koliko jevreja je bilo prije 1939?

Kakve sve jezicke akrobacije necete koristiti da opravdate brutalno parazitsko otimanje tudje zemlje :-)
Nadzornik

#14435 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nadzornik »

jeza u ledja wrote:Djeca osvajala palestinsku teritoriju puskama? Vau. Prvi put cujem.

Ja mislio da je zbog tri rata koja su Arapi zapoceli i ispusili, zajedno s teritorijom. :oops:
Ova djeca sto ih sada vidis na slikama ce za 10 godina biti glavni akteri nekog novog zbivanja u Gazi.
Izrael nista ne prepusta slucaju.
jeza u ledja

#14436 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Nadzornik wrote:
jeza u ledja wrote:Djeca osvajala palestinsku teritoriju puskama? Vau. Prvi put cujem.

Ova djeca sto ih sada vidis na slikama ce za 10 godina biti glavni akteri nekog novog zbivanja u Gazi.
Izrael nista ne prepusta slucaju.
Jah, i?
Ja sam pitao kako se zeleno pretvorilo u bijelo.
insomnia78

#14437 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Fudo387 wrote:
vatrogasac wrote:
Video: Izraelski ekstremisti upali u Al-Aksu i provocirali Palestince

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/vi ... palestince
Koji frikovi, zemljo indijo...
I treba poceti treci svjetski zarad tih hajvana i njihovih kikica i kapica?
O mater jebali budalastu.
Budale. Umjesto da idu bacati kamenje na sejtana ili da se rezu nozevima na Kerbeli
llull

#14438 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

Od 4 velika izraelsko arapska rata, 2 su zapoceli arapi, jedan je bio napad Izraela za V.Britanijom i Francuskom a drugi Sestodnevni Rat koji je bio napad Izraela da se preduhitri Egipatski napad koji je bukvalno trebao da se desi par dana nakon sto su izraelci napali.

30 000 Palestinaca je ubijeno od strane IDF za 70 godina, pa jbt vise su bosnjaci stradali za samo prvih par mjeseci rata 1992 godine.
asker wrote:

Kakve sve jezicke akrobacije necete koristiti da opravdate brutalno parazitsko otimanje tudje zemlje :-)
Ne opravdavam nista, samo kazem kakvo je cinjenicno stanje bilo, i da tada nije moglo biti 4 miliona palestinaca u prognanstvu.
Isto kao sto se prenapuhavaju zrtve
Last edited by llull on 16/05/2018 20:55, edited 1 time in total.
Nadzornik

#14439 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nadzornik »

jeza u ledja wrote:
Jah, i?
Cuj kako,pa silom... 8)
insomnia78

#14440 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

llull wrote:Od 4 velika izraelsko arapska rata, 2 su zapoceli arapi, jedan je bio napad Izraela za V.Britanijom i Francuskom a drugi Sestodnevni Rat koji je bio napad Izraela da se preduhitri Egipatski napad koji je bukvalno trebao da se desi par dana nakon sto su izraelci napali.

30 000 Palestinaca je ubijeno od strane IDF za 70 godina, pa jbt vise su bosnjaci stradali za samo prvih par mjeseci rata 1992 godine.
A tek kolko ih je hazreti Assad ukoko u Siriji. Isti onaj koga ova ekipa bezrezevno podrzava
Fudo387

#14441 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote: Budale. Umjesto da idu bacati kamenje na sejtana ili da se rezu nozevima na Kerbeli
Ma jok, eto normalni su.
Spleti kikice ispod usiju, nabij miljercic na glavu i idi se krevelji i provociraj nekog da te umlati.
Naravno, sakrij se iza murije.
Ja bi ih pustio da se pobiju na sake.
Hos se kreveljit? Pa evo de, de pokazi kako si zajeban.
jeza u ledja

#14442 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

asker wrote:

Bruka jevreja je dosla u prvim godinama nakon WWII, logicno, kao sto je i logicno da je onda doslo do guzvanja na teritoriju, u kojem su Arapi ispali donji. UN-ova podjela je trebala to kao da razgranici, ali desilo se to sto se desilo.
Treba napomenuti da se radi o teritoriju kojeg su drzali Britanci, sa mahom kolonijalno iscrtanim granicama (kao i svugdje na BI maltene). Sada se te granice uzimaju kao sveto slovo na papiru, kao da se radi o nekim tisucljetnim granicama, a ne sto je neki kartograf u Engleskoj "nogom" nacrtao pravu liniju u pustinji.
Bila je granica iz 1947e, koju su Palestinci mogli zadrzati da su igrali prave karte, a ne hop, pa napali jevreje. Prema tome, nije se Izrael cijelo vrijeme sam po sebi sirio, al ljepse je nacrtati kartu, jel. :oops:
insomnia78

#14443 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Fudo387 wrote:
insomnia78 wrote: Budale. Umjesto da idu bacati kamenje na sejtana ili da se rezu nozevima na Kerbeli
Ma jok, eto normalni su.
Spleti kikice ispod usiju, nabij miljercic na glavu i idi se krevelji i provociraj nekog da te umlati.
Naravno, sakrij se iza murije.
Ja bi ih pustio da se pobiju na sake.
Hos se kreveljit? Pa evo de, de pokazi kako si zajeban.
S druge strane ovo je savrseno normalno
Image
llull

#14444 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

Zbog vjere vecina forumasa je na strani palestinaca i arapa, sto je logicno, ali vjerujem da bi svi mi ovdje odmah pristali da imamo zemlju kao Izrael.
Sto sa uredjenjem, sto sa ustrojom vojske i odnosom prema susjedima.
Da nas zaboli sta ce komsije reci, i da smo gospodari svoje sudbine.

Vjerujem da mnogi nece to priznati, ali bi svi to zeljeli.
jeza u ledja

#14445 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Nadzornik wrote:
jeza u ledja wrote:
Jah, i?
Cuj kako,pa silom... 8)
Da, ratovima, koje su zapoceli Arapi. :wink:
Fudo387

#14446 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Fudo387 »

Pa ne izgleda bas normalno, jos da objasnis o cemu se radi.
asker

#14447 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by asker »

jeza u ledja wrote: Bruka jevreja je dosla u prvim godinama nakon WWII, logicno, kao sto je i logicno da je onda doslo do guzvanja na teritoriju, u kojem su Arapi ispali donji. UN-ova podjela je trebala to kao da razgranici, ali desilo se to sto se desilo.
Treba napomenuti da se radi o teritoriju kojeg su drzali Britanci, sa mahom kolonijalno iscrtanim granicama (kao i svugdje na BI maltene). Sada se te granice uzimaju kao sveto slovo na papiru, kao da se radi o nekim tisucljetnim granicama, a ne sto je neki kartograf u Engleskoj "nogom" nacrtao pravu liniju u pustinji.
Bila je granica iz 1947e, koju su Palestinci mogli zadrzati da su igrali prave karte, a ne hop, pa napali jevreje. Prema tome, nije se Izrael cijelo vrijeme sam po sebi sirio, al ljepse je nacrtati kartu, jel. :oops:
Sve si u pravu i svi to znamo.
Problem je sto je Ahmed, njegov babo, djed, pradjed pa sve u rikverc stoljecima zivio tu na istom mjestu. Dado iz Sarajeva, Shlomo iz Ukrajine ili David iz Madjarske nije.
Eh sad su oni tu, i kazu Ahmedu fataj se noge levatu, ovo je nasa zemlja. Obecao nam Bog!
llull

#14448 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

asker wrote:
jeza u ledja wrote: Bruka jevreja je dosla u prvim godinama nakon WWII, logicno, kao sto je i logicno da je onda doslo do guzvanja na teritoriju, u kojem su Arapi ispali donji. UN-ova podjela je trebala to kao da razgranici, ali desilo se to sto se desilo.
Sve si u pravu i svi to znamo.
Problem je sto je Ahmed, njegov babo, djed, pradjed pa sve u rikverc stoljecima zivio tu na istom mjestu. Dado iz Sarajeva, Shlomo iz Ukrajine ili David iz Madjarske nije.
Eh sad su oni tu, i kazu Ahmedu fataj se noge levatu, ovo je nasa zemlja. Obecao nam Bog!
Zivjeli su im praprapraadjedovi u Hananu, 20 vjekova PNE, samo su njih isto tako prognali...
Valjda poznajes istoriju ? Kako je ko jaci nailazio tjerao je ove slabije...
asker

#14449 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by asker »

llull wrote: Ne opravdavam nista, samo kazem kakvo je cinjenicno stanje bilo, i da tada nije moglo biti 4 miliona palestinaca u prognanstvu.
Isto kao sto se prenapuhavaju zrtve
Ali si stopericu ukljucio bas od '46, svi znamo zasto, a ja te upitah da pomjeris samo mrvicu vremena ranije i postavis brojke. Mislim, nemoras, znamo svi sta se desilo.

Jevreji su zbog holokausta zasluzili najbolji, najplodniji, najprosperitetniji dio Njemacke! Ne Palestine!
llull

#14450 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

Postavio sam zato sto nakon 1947 se moze spominjati genocid nad Palestincima, ili zlocini drzave Izrael. A prije toga je to bilo pitanje Ujedinjenog Kraljevstva.
Ja veoma dobro znam istorijat Palestine i znam koga je vise bilo u dvadesetom stoljecu.
Locked