Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sumirprimus

#14426 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

meni su belgijanci ko i holandjani isti amerikanci :D
moonca

#14427 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

sumirprimus wrote:meni su belgijanci ko i holandjani isti amerikanci :D
..ni blizu... :run:
sumirprimus

#14428 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

ne oni debeli ameri nego ovi sto paze do linije :D
cassius

#14429 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by cassius »

samo nek se ne puca i nek niko ne dira Sarajvo.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/pogleda ... /190514065
HAVANA

#14430 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

512MB wrote:
HAVANA wrote:Ja ukucam bosanac...[/img]
Haj utipkaj belgijanac :mrgreen:
Prvi covjek koji je ispao,mimo one krave :lol: Ovaj sto se borio u bih.Sta li je njega prenijelo boga pitaj...Po drzave pobjeglo,on doso... :brusli:

Image
512MB

#14431 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Men kad utipkam belgijanac ispaNe ovo :mrgreen:

Image
sumirprimus

#14432 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

:lol: zajebavate sad
HAVANA

#14433 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

512MB wrote:Men kad utipkam belgijanac ispaNe ovo :mrgreen:

Image
Vako sam ja sjedio na livadama flandrije i gledao ka BiH. :lol:
HAVANA

#14434 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Kuku sta uradise od sarajlija,vidi ti na sta je to izaslo.

Image
HAVANA

#14435 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Napumpo usne nanu jebo.
mali jomu

#14436 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mali jomu »

Ja bih svima ko moze preporucio da malo prohoda van BiH, da vidite neke stvari kako ferceraju...... kod mene sto sam dozivio van BiH sve odlicno iskustvo, osim sto mi je jednom neko obio ormar sa alatom i sve pokupio..... ostavio mi lik samo dva gumena dihtunga :lol:

ovo ostalo..... sve regulare :thumbup:

radio sam i sa pravim njemackim nacistima, ovi se zijanili kad smo se "nesto pokoskali...." ( muke se snjima pokoskat :mrgreen: ) oni meni kao ne vole nikakve strance, a ja njima ne volim ni ja vas..... smijali mi se kao ja sam izmedju njih a napadam ih, rekoh im da svi koliko ih ima niste meni ni blizu koliko sam ja ludji od vas......

pukli mi od smijeha...... skontali me da sam ljudji, da se samo foliram da sam OK :lol:

onda su bili dobri sa mnom a i ja snjima, svi me pitali kako ba da mogu snjima, a ja odgovarao da kad mogu svama mogu i snjima.....

Radio sam i sa crncima, sve regulare, toliko smo bili dobri da su mi govorili da sam ja crnac, a ne ne govorio im, ja sam samo iz Bosne i Hercegovime, malo navratio da nesto zaradim i nazad kuci :lol:

i sad kad odem vani upoznajem razlicite ljude...... tako to kod mene :mrgreen: :bih:
Seyfo

#14437 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Mi se ovdje zajebajemo a voda do pasa. Kontamo"dobro je,nek nije do grla". Kad je bila do koljena,kontali smo "dobro je nek nije do pasa". A sta cemo kad bude do grla? Pa to cemo vidjeti tad kad bude do grla. Talo otprilike sistem funkcionise,i inace a pogotovo vezano za odbranu od poplava. Ako se voda sad povuce i katastrofa bude manja nego 2014.g., to ce biti najbolji signal da se opet nista ne uradi na odbrani od poplava. Jedino sto ce se uraditi je nuzno saniranje steta.
nKrkan

#14438 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by nKrkan »

al' dok frajer priča prvih nekoliko minuta pronalazim sebe :lol: , fala Bogu nisam došao do tog stadija da moram ići u rvacku maljugat na nekoj farmi
mali jomu

#14439 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mali jomu »

Seyfo wrote: Mi se ovdje zajebajemo a voda do pasa. Kontamo"dobro je,nek nije do grla". Kad je bila do koljena,kontali smo "dobro je nek nije do pasa". A sta cemo kad bude do grla? Pa to cemo vidjeti tad kad bude do grla. Talo otprilike sistem funkcionise,i inace a pogotovo vezano za odbranu od poplava. Ako se voda sad povuce i katastrofa bude manja nego 2014.g., to ce biti najbolji signal da se opet nista ne uradi na odbrani od poplava. Jedino sto ce se uraditi je nuzno saniranje steta.

Reci cu ti jednu stvar, ja isao i prije gdje je trebalo...... i sad cekam haber da vidim hocu li trebat priskocit tamo gdje treba.
mali jomu

#14440 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mali jomu »

nKrkan wrote:

al' dok frajer priča prvih nekoliko minuta pronalazim sebe :lol: , fala Bogu nisam došao do tog stadija da moram ići u rvacku maljugat na nekoj farmi

Uh sta sam ja sve radio jos kao tinejdjer, i sad radim...... svi bi vi popadali, najvaznije mi je da je posteno, oznojim se pravo ali odem kuci sa smijeskom na spavanje, kad dobijem platu kolika god da je, covjece koji je to osjecaj...... i laganini dalje :mrgreen:

kod mene je tako, i odlicno mi, regulare rahat..... :mrgreen:
espn

#14441 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Ratno stanje u sarajevskom neboderu

Nakon što je utvrđeno da je upotreba jedinog postojećeg lifta opasna po živote, on je stavljen van funkcije do daljnjeg

Trg heroja 16: Neboder sa 21 spratom i 168 stanova u kojem ne radi lift

Niko ne zna kada će lift proraditi
Već peti dan stanari nebodera na Trgu heroja 16, koji ima 21 sprat i 168 stanova, proživljavaju pravu agoniju jer ne radi lift.

Skinuta peta sajla

Desetine bolesnih, starih, iznemoglih, male djece, među kojima su i sestra i brat Iman (5) i Imran (4), za koje smo jučer objavili apel za pomoć u liječenju, taoci su u svojim domovima, jer nisu u stanju pješačiti s visokih spratova. U nemogućnosti su otići ljekaru. Očajni ljudi situaciju upoređuju s ratnim stanjem!

Ovo je vjerovatno i jedina visokospratnica u glavnom gradu koja nema barem dva lifta. Stoga je postojeći preopterećen s obzirom na broj stanara, često se kvari, a ovih dana sve je kulminiralo nakon što je ustanovljeno da je njegova upotreba opasna po živote!

Etažni vlasnici formirali su peteročlani kućni savjet na zboru stanara. Došlo se do niza skandaloznih saznanja o dugogodišnjem lošem upravljanju ovom zgradom. U ime stanara resornom ministru prostornog uređenja Damiru Filipoviću obratila se članica kućnog savjeta Maja Gasal–Vražalica.

- Ustanovili smo da je peta sajla skinuta, ne znamo ni kada ni zašto, da se preostale četiri troše i da njihovo istezanje nije ravnomjerno, da je užetnjača u lošem stanju i tek nakon naše pobune, „Tehnoinspekt“ je izašao na teren i dao negativno mišljenje te zatvorio lift. Naši napori da nađemo kompromisno rješenje s firmom DVG, koja je zadužena za održavanje našeg lifta, propali su – navela je Gasal–Vražalica.

Do daljnjeg stoji

U slučaj je uključen i „Sarajevostan“ kao upravitelj, odakle je jučer saopćeno da lift do daljnjeg neće biti u funkciji zbog totalno lošeg stanja i dijelova koji se moraju naručiti.

- Za to vrijeme mi smo taoci u 21. stoljeću. Naš komšija koji je nedavno imao udar primoran je da se penje na 19. sprat sat. Naše starije komšije i komšinice danima ne izlaze iz stanova. Osobe s invaliditetom su zarobljene. U vrijeme ramazana kada mnogi poste, primorani su trpjet nasilje nad zdravim razumom – potcrtava Gasal-Vražalica.

Od ministra traže da ih stavi na listu prioriteta

Gasal-Vražalica predala je ministru Filipoviću molbu da se neboder na Trgu heroja 16 stavi u prioritet za sufinansiranje drugog lifta.

- Upoznati smo s programom Ministarstva za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša KS da imaju odobrena sredstva za sufinanciranje liftova. Ako neboder na Trgu heroja sa 21 spratom i 168 stanova nije prioritet, ne znamo ko onda jeste. Nadamo se da će ministar prepoznati hitnost rješavanja našeg slučaja, provjeriti finansijske i izvještaje knjige naloga te utvrditi ko je sve kriv u ovom lancu i nepoštivanju zakonom propisanih normi – ističe Gasal-Vražalica.

Ministar Damir Filipović upoznat je i sa šokantnim podatkom da lift na Trgu heroja 16 za koji je Ministarstvo izdvojilo 131.000 KM punih 12 godina radi bez tehničke upotrebne dozvole!

Je li trebalo dozvoliti da neko strada i gdje je novac

- Kako je moguće da je „Tehnoinspekt“ tek na intervenciju stanara izašao na teren te ustanovio da je lift izvan svake propisane dozvole za rad? Dakle, trebalo se desiti da neko strada u liftu, pa da se nadležni uključe. Čemu onda upraviteljstvo i zakoni ako sami moramo ispitivati ispravnost lifta i pratiti tokove novca? Naša zgrada bilježi blizu 80 posto redovnih plaćanja za održavanje. Gdje je sve vrijeme išao naš novac, zašto se sve ovo desilo i čija je odgovornost što mi danas nemamo niti jedan lift – pita Gasal-Vražalica.

https://avaz.ba/kantoni/sarajevo/485163 ... deru?amp=1
Last edited by espn on 14/05/2019 16:35, edited 1 time in total.
pustopoljina

#14442 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

Mozda bi bilo jeftinije sagraditi dodatni vanjski lift, negdje se to moze uraditi, a negdje je jedini prostor uz pozarne stepenice.
Radio Sarajevo

#14443 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

espn wrote:Ratno stanje u sarajevskom neboderu

Nakon što je utvrđeno da je upotreba jedinog postojećeg lifta opasna po živote, on je stavljen van funkcije do daljnjeg

Trg heroja 16: Neboder sa 21 spratom i 168 stanova u kojem ne radi lift

Niko ne zna kada će lift proraditi
Već peti dan stanari nebodera na Trgu heroja 16, koji ima 21 sprat i 168 stanova, proživljavaju pravu agoniju jer ne radi lift.

Skinuta peta sajla

Desetine bolesnih, starih, iznemoglih, male djece, među kojima su i sestra i brat Iman (5) i Imran (4), za koje smo jučer objavili apel za pomoć u liječenju, taoci su u svojim domovima, jer nisu u stanju pješačiti s visokih spratova. U nemogućnosti su otići ljekaru. Očajni ljudi situaciju upoređuju s ratnim stanjem!

Ovo je vjerovatno i jedina visokospratnica u glavnom gradu koja nema barem dva lifta. Stoga je postojeći preopterećen s obzirom na broj stanara, često se kvari, a ovih dana sve je kulminiralo nakon što je ustanovljeno da je njegova upotreba opasna po živote!

Etažni vlasnici formirali su peteročlani kućni savjet na zboru stanara. Došlo se do niza skandaloznih saznanja o dugogodišnjem lošem upravljanju ovom zgradom. U ime stanara resornom ministru prostornog uređenja Damiru Filipoviću obratila se članica kućnog savjeta Maja Gasal–Vražalica.

- Ustanovili smo da je peta sajla skinuta, ne znamo ni kada ni zašto, da se preostale četiri troše i da njihovo istezanje nije ravnomjerno, da je užetnjača u lošem stanju i tek nakon naše pobune, „Tehnoinspekt“ je izašao na teren i dao negativno mišljenje te zatvorio lift. Naši napori da nađemo kompromisno rješenje s firmom DVG, koja je zadužena za održavanje našeg lifta, propali su – navela je Gasal–Vražalica.

Do daljnjeg stoji

U slučaj je uključen i „Sarajevostan“ kao upravitelj, odakle je jučer saopćeno da lift do daljnjeg neće biti u funkciji zbog totalno lošeg stanja i dijelova koji se moraju naručiti.

- Za to vrijeme mi smo taoci u 21. stoljeću. Naš komšija koji je nedavno imao udar primoran je da se penje na 19. sprat sat. Naše starije komšije i komšinice danima ne izlaze iz stanova. Osobe s invaliditetom su zarobljene. U vrijeme ramazana kada mnogi poste, primorani su trpjet nasilje nad zdravim razumom – potcrtava Gasal-Vražalica.

Od ministra traže da ih stavi na listu prioriteta

Gasal-Vražalica predala je ministru Filipoviću molbu da se neboder na Trgu heroja 16 stavi u prioritet za sufinansiranje drugog lifta.

- Upoznati smo s programom Ministarstva za prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša KS da imaju odobrena sredstva za sufinanciranje liftova. Ako neboder na Trgu heroja sa 21 spratom i 168 stanova nije prioritet, ne znamo ko onda jeste. Nadamo se da će ministar prepoznati hitnost rješavanja našeg slučaja, provjeriti finansijske i izvještaje knjige naloga te utvrditi ko je sve kriv u ovom lancu i nepoštivanju zakonom propisanih normi – ističe Gasal-Vražalica.

Ministar Damir Filipović upoznat je i sa šokantnim podatkom da lift na Trgu heroja 16 za koji je Ministarstvo izdvojilo 131.000 KM punih 12 godina radi bez tehničke upotrebne dozvole!

- Kako je moguće da je „Tehnoinspekt“ tek na intervenciju stanara izašao na teren te ustanovio da je lift izvan svake propisane dozvole za rad? Dakle, trebalo se desiti da neko strada u liftu, pa da se nadležni uključe. Čemu onda upraviteljstvo i zakoni ako sami moramo ispitivati ispravnost lifta i pratiti tokove novca? Naša zgrada bilježi blizu 80 posto redovnih plaćanja za održavanje. Gdje je sve vrijeme išao naš novac, zašto se sve ovo desilo i čija je odgovornost što mi danas nemamo niti jedan lift – pita Gasal-Vražalica.

Je li i za ovo država kriva ili možda stanari koji ne plaćaju održavanje?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14444 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by japin_mutapi »

država :lol: :lol: :lol: :lol: hahahahaha .... koja država
bezVolana

#14445 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by bezVolana »

Radio Sarajevo wrote:
espn wrote:

evo mozes procitati samo boldovano ako ti je mrsko da citas citav tekst, znam puno je slova
Seyfo

#14446 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Kriv je Alija...ma nije on,fin je on...kriva je vlast ! A jebiga i vlast...ne mogu oni tu nista. Opet niko nije kriv KRIVO JE MOOREEEE :bih:
Hajvan

#14447 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hajvan »

svi posluju sa ukljucenim uljebistan mode-om…

nije firma upravitelj tu da ti popravlja lift, ne do droogi Alloooh..
oni su tu, da nam (sve) po zakonu, uzmu pare…

tu se njiov poso zavrsaje.
pustopoljina

#14448 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

Snijeg pao u drvaru :shock:
moonca

#14449 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

bezVolana wrote:
Radio Sarajevo wrote:
espn wrote:

evo mozes procitati samo boldovano ako ti je mrsko da citas citav tekst, znam puno je slova
Da li je uopste moguce lift ugraditi ??
Ne znaci ako placate, da vam se i svaka vasa marka vrati kao odradjeni rad od strane firme koja odrzava.

I ako moze- lift je poseban projekat i nije izvodljiv od novca za odzavanje .
insomnia78

#14450 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

sumirprimus wrote:samo malehan ti je ovo pistoljcic za amere :lol:
I jos samo jedan :lol:
Post Reply