Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
James Bourne
#14426 Re: Sarajevski derbi
Odovic ogorcen na gadjanje zastave FKS od strane navijaca zeljeznicara,izjavio je i to da je on gadjao sigurno bi pogodio.

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#14427 Re: Sarajevski derbi
Onaj ko misli da se igraci, ekipa, pravi sa 12 igraca iz juniorskog pogona, taj je izgubio realnost za fudbal kao igru.
Samo pametno tempirana minutaza juniora u ekipi, uz izrazito kvalitetne starije pojedince-iznad prosjeka, zvijezde, samo je to zdrav i pravilan put stvaranja kvalitetnih mladih igraca
Cimirot je uz Jajala za ono kratko sto je igrao u duetu s njim, napredovao za dodatnih 30%.
Recimo, Duljevic bi ubrzano napredovao da ima izrazito kvalitetnog, iznad prosjeka lige, desnog beka koji bi mu bio podrska po toj strani.
Mihojevic, koji je izraziti potencijal na poziciji stopera, da igra u paru sa recimo Vuletom iz najboljih igrackih godina.
Itd.itd.
I nije u pitanju samo Sarajevo. Tako je u svim ekipama. Ako zelis bas kvalitetno da stvaras igrace, da je to rekativno brzo...da ne trpi ni rezultat, onda je jedini pravilan put, praviti takve, kombinacije u ekipi.
Za to treba novca, strpljenja i strucan rad. Bez kompromisa ulagati u velike zvijezde, koje bi svojim kvalitetom iznjeli, i unaprijedili, po 4-5, kvalitetnih mladih igraca.
Samo pametno tempirana minutaza juniora u ekipi, uz izrazito kvalitetne starije pojedince-iznad prosjeka, zvijezde, samo je to zdrav i pravilan put stvaranja kvalitetnih mladih igraca
Cimirot je uz Jajala za ono kratko sto je igrao u duetu s njim, napredovao za dodatnih 30%.
Recimo, Duljevic bi ubrzano napredovao da ima izrazito kvalitetnog, iznad prosjeka lige, desnog beka koji bi mu bio podrska po toj strani.
Mihojevic, koji je izraziti potencijal na poziciji stopera, da igra u paru sa recimo Vuletom iz najboljih igrackih godina.
Itd.itd.
I nije u pitanju samo Sarajevo. Tako je u svim ekipama. Ako zelis bas kvalitetno da stvaras igrace, da je to rekativno brzo...da ne trpi ni rezultat, onda je jedini pravilan put, praviti takve, kombinacije u ekipi.
Za to treba novca, strpljenja i strucan rad. Bez kompromisa ulagati u velike zvijezde, koje bi svojim kvalitetom iznjeli, i unaprijedili, po 4-5, kvalitetnih mladih igraca.
- emigrazione
#14428 Re: Sarajevski derbi
Nestavljam nas ja u koš sa komšijama, uprava to radi, identičnu politiku vodimo kao oni.
I nemojte mi nikakve ljubavi, navijaci su tu da navijaju iz ljubavi, a ne igraci. Ako je kvalitetan haj vamo, ako nije neka voli mater svoju, ima kod nas klubova koji osim satrologije i nekakve ljubavi nista drugo ne mogu da daju pa neka idu tamo. Dakle samo kvalitet i profesionalizam, nista drugo
- ZonFon
#14429 Re: Sarajevski derbi
James Bourne wrote:Odovic ogorcen na gadjanje zastave FKS od strane navijaca zeljeznicara,izjavio je i to da je on gadjao sigurno bi pogodio.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Artest
#14430 Re: Sarajevski derbi
Ovo je klasicno pokrstavanje, subhanalah. Eto sta simbolizira.
Sto se tice utakmice, Zeljo konkretniji, ali dzaba kad fali zavrsnica. Onu Djelmicevu priliku bi i Ibisevic zabio.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#14431 Re: Sarajevski derbi
Da ti nacrtam, jesam rekao da ulazimo u formu tek sad, ali nigdje nisam rekao da je to ok sto se desava, nego da je cinjenica to i to je tako...redhat wrote:
Je ti to mene zajebavaš? Nerealna očekivanja.![]()
http://www.kurir.rs/sport/fudbal/direkt ... ak-1679272
Pa bolan Đeni će utakmica protiv Slobode biti zadnja, poslije toga mu je noga. Čitaš li ti sebe, kažeš da u 28. kolu tek ulazimo u formu, a odligrali 13 identičnih utakmica u polusezoni, kao i derbi. Šta stručni štab tempiro formu za pretežak raspored sredinom juna? Nemojmo se lagati, jer ako kojim slučajem kiksamo u Vitezu, pitati ću te. Umjesto da završimo priču na vrijeme, mi ionako izmorenoj i izmučenoj ekipi dajemo šansu da kiksa, protiv nikad igrački lošijeg protivnika. Nastavit te li pisati o tome kako smo na AFH išli na bod, i kako je to super, uvjerit ćete me da je uspjeh što nismo izgubili.
Nestavljam nas ja u koš sa komšijama, uprava to radi, identičnu politiku vodimo kao oni.
Ja govorim o trenutnom stanju u kojem se nalazimo...
Da te pitam daj mi bilo koju ekipu na svijetu da igra bez 4 standardna igraca i da pri tome ima jos povrijedjena 3 igraca koje bi trebale biti zamjene, koja ne bi bila zadovoljna razvojem situacije, kao sto se nama jucer desilo...
Guras neku pricu da klub radi lose, poredis nas sa erom Osima... Znas sta je Osim radio sa Zeljeznicarom dovodio igrace koje nije mogao placati, kada im je bio podosta duzan tjerao ih iz kluba, zaduzio klub na ime ugovora s igracima, da i dan danas Zeljeznicar potpisuje reprogame s pojedinim da bi dobili licencu, premirali igrace drugih klubova da osvoje titulu a svojim ostajali duzni, mastali o nekim sponzorstvima i nekim bajkovitim transferima igraca bez ikakve realne osnove, i kontali da ce se plasirati u LP ša da ce namiriti lovu... kurko jarane...
I ti nas poredis s njima...
Ili je totalno neznanje ili totalna namjera da se diskredituje uprava.
Smatram da je Ibrakovic kiks i da je jedini on, pored Mehe Kodre, odgovoran sto ne bjezimo 5 bodova sad svima.
Da se vratim na temu derbija... da su nam igrali Duljevic i Radovac, 100% oporavljeni a ne prije vremena gurnuti Baric, Dzemo, onda bi vjerovatno ovaj rezultat bio neuspjeh za nas...
-
James Bourne
#14432 Re: Sarajevski derbi
Jesu ono jucer pjevali Grbavica baza bez poraza 
- ledeni_caj
#14433 Re: Sarajevski derbi
Ko je ocekivao da ih dobijemo 3:0 grama realnosti nema. Sezona je duga i sa proslom polusezonom i Evropom mi smo pokazali najvise. Ali ekipa je u jednom trenutku pukla po svim savovima, raja poludila, htjeli ih sve lincovat. Igraci i pojedinci iz kluba nisu smjeli nos na ulicu promoliti jedno vrijeme, policija ih na treningu cuvala.
Mislim da iz toga nema povratka i da oni u ovom sastavu ne mogu vise igrati dobar fudbal. Dzeno ih je nekako okupio i guramo dalje bez igre oslanjajuci se na kvalitet pojedinaca i za sada guramo dobro. Nije idealno ali ispali smo iz utrke za titulu a sad nas evo prvi. Red je i da ti pojedinci opravdaju tolike plate.
-
Samprotivsviju
#14434 Re: Sarajevski derbi
Ja jos ne shvatam odakle tolika ocekivanja vi u tog igraca ulazetePryda wrote:Kokot ispod mojih ocekivanja, nekako sam najvise nade imao da ce ga on zabiti a i on vjerovatno, bio je u nekoliko akcija nevjerovatno sebican.
Sad ce kraj druge polusezone, on je dao svega 3 gola u citavoj (2 Olimpiku)
Toliko ste ga nafurali ovu utakmicu da dadne gol, da nije htio ni dodavat..vec sam sve da zabije
-
lakilaka
#14435 Re: Sarajevski derbi
odakle ti ovo.mislis na fuada backovica. pokusaj nekog shukanja ili nesto drugo. cini mi se da si vjernik ( kao i ja ) i znas da je to grijeh, pisati o nekome da je to sto nije. ali Allah sve vidi.todd_smith wrote:uredu je fuadelakilaka wrote:
procitaj postove na prethodnoj stranici. nije tesko.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#14436 Re: Sarajevski derbi
Kone nas pogurale sa cca. 100.000 KM jucer
. Jebo slavine i vodokotliće red se zahvaliti.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#14437 Re: Sarajevski derbi
Tih 100.000 ide celikuPitar sa Kariba wrote:Kone nas pogurale sa cca. 100.000 KM jucer. Jebo slavine i vodokotliće red se zahvaliti.
-
todd_smith
#14438 Re: Sarajevski derbi
Ode Dzeko u Chelsea, Vitez i Celik ce dobro da zarade do kraja sezone.bordo gandalf wrote:Tih 100.000 ide celikuPitar sa Kariba wrote:Kone nas pogurale sa cca. 100.000 KM jucer. Jebo slavine i vodokotliće red se zahvaliti.
- nosara
#14439 Re: Sarajevski derbi
Slavi li se sta oko vjecne ovih dana...? Titula i to... 
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#14440 Re: Sarajevski derbi
Pametno uzimaju "levate" lopatomtodd_smith wrote:Ode Dzeko u Chelsea, Vitez i Celik ce dobro da zarade do kraja sezone.bordo gandalf wrote:Tih 100.000 ide celikuPitar sa Kariba wrote:Kone nas pogurale sa cca. 100.000 KM jucer. Jebo slavine i vodokotliće red se zahvaliti.
-
Labirint
#14441 Re: Sarajevski derbi
Jesu, ko biva melodično je pa udri. Kosovski boj alijinih alkatrazaJames Bourne wrote:Jesu ono jucer pjevali Grbavica baza bez poraza
- nosara
#14442 Re: Sarajevski derbi

Jel' ovo zbog pape...?
- Šibicar
#14443 Re: Sarajevski derbi
Na jug je ušlo bruku raje bez karte,nikoga nisu vratili,al' bukvalno nikoga.....jug pun k'o šibica a sjever standardno krezav.Pitar sa Kariba wrote:Kone nas pogurale sa cca. 100.000 KM jucer. Jebo slavine i vodokotliće red se zahvaliti.
-
redhat
#14444 Re: Sarajevski derbi
Benko u novembru puni 32. godinu. Čista budućnost. Delač ima 22 godine ali pored tri golamana sa kojima imamo ugovor, mi dižemo formu Chelsijevom golmanu. Ako smo već doveli golmana na posudbu, zašto smo potpisali Oštrakovića? Ti fakat misliš da ćemo mi vidjet kinte od Delača. Toliko o jeftinom spinu.bjelave wrote:Pa taj gore predlaze da se zahvalimo Beniki i Delacu, kojem su 22 i najbolji je golman ligeF&N wrote:Vrlo tendenciozan i nadasve nerealan post. Neko je ocigledno imao prevelika ocekivanja i od ekipe i od derbija. Mi jesmo odigrali loau polusezonu ali ne tako losu kao sto se ovdje predstavlja. Pun mi je k... postova manijaka koji srozavaju ligu kad ne osvajaju trofeje... Jebes ovu ligu ove igrace i derbi kad je 0:0... A da su kojim slucajem prvi, ne bi spomenuli to.
Ovaj prica lose o igracima koji su nas ljetos bacili u trans, koji su izbacili jedan Artromitos, uzeli Derbi i... Slazem se da je sportski direktor napravio greske, napravio je i Meho... Potrosio i demoralisao igrace... Dzeno sad na dobrom je putu da izhubljene situacije napravi nesto i neko dodje sad sa ovakvim postom... Ma zdra'o. Ne dam da se stavljamo o isti koš sa komsijama, prvo jer su losiji od nas kvalitetom, drugo jer su u formi a mi tek ulazimo u formi, trece bilo su kompletni a mi desetkovani, cetvrto njima je trebala pobjeda nama nije. To sto se pokusava relativizirati i spocitati nama neki neuspjeh, to ne moze proci, aBd nakon 2 kola ce se vidjeti ato ne moze...tako da je van pameti s tim diskutirati.
Sve je to jeftin spin i prljava propaganda. Na tragu kosovskog boja i pravljenja pobjednika od onih koji gube.redhat wrote:J. Delaču i Benki hvala na svemu, ali nisu oni naša budućnost.
I pljuvanje po onima koji idu naprijed.
Vidjeli smo takve pokusaje i ranije. Imamo cistu situaciju u klubu, ulaze se u buducnost, ne zavaljujemo, tu su sponzori, budjet za naredne 3 godine. Gresaka ima ali ko ih nije pravio. Otkanjacemo ih.
Bilo je turbulencija ali smo na putu da sve to dobro rjesimo.
Sabur i ne nasjedati na dusmanska podmetanja.
Tebi ako je ono jučer bilo naprijed, onda si se u dobrom blatu valjao.
"Ledeni čaj" je odlično primjetio: "Mislim da iz toga nema povratka i da oni u ovom sastavu ne mogu vise igrati dobar fudbal." To ti je odgovor o ubrzanim koracima naprijed. A način na koji je Stojčev izašao iz igre, pokazuje koliko smo ozbiljan klub. Nemam namjeru dalje se upuštati u diskusije, imam svoje mišljenje, i to je to. Lp
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#14445 Re: Sarajevski derbi
Ma dobro nije sramota nemat' na ovom vaktu. Drago mi je da su vam omogucili da podrzite svoj klub............ besplatno.Šibicar wrote:Na jug je ušlo bruku raje bez karte,nikoga nisu vratili,al' bukvalno nikoga.....jug pun k'o šibica a sjever standardno krezav.Pitar sa Kariba wrote:Kone nas pogurale sa cca. 100.000 KM jucer. Jebo slavine i vodokotliće red se zahvaliti.
-
salle_eh1986
#14446 Re: Sarajevski derbi
pa čekPitar sa Kariba wrote:Kone nas pogurale sa cca. 100.000 KM jucer. Jebo slavine i vodokotliće red se zahvaliti.
ako jug prima 4.500 to je 45.000 KM
znači od zapada 55.000 ili u navijačima 3.600
8.100 naših i 17.000 vaših
ne uklapa se ovo u one procente što jedan vaš napisa negdje jutros, 75:25
-
salle_eh1986
#14447 Re: Sarajevski derbi
pa zar 3/4 vaših upravo ne misli tako, da kod nas u prvih 11 mora biti bar 10 juniora-LIBERO- wrote:Onaj ko misli da se igraci, ekipa, pravi sa 12 igraca iz juniorskog pogona, taj je izgubio realnost za fudbal kao igru.
- insaneinthebrain
#14448 Re: Sarajevski derbi
reakcije amidze na ovo pokrstavanjenosara wrote:
Jel' ovo zbog pape...?

-
salle_eh1986
#14449 Re: Sarajevski derbi
izgleda da se mijenja parola u "bolje prvi uz pomoć ***** nego treći uz Allaha"

- shbc
#14450 Re: Sarajevski derbi
Pomoz' Bog komsije. Je li vam to neki trn upao u oko?