Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semirsar

#14401 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:
bloodyczech wrote:
Koliko je love ovaj Logosoft mjesecno recimo full lista,gledo sam cjenovnik prosla me volja,te net te telefon PDV :)
Izvini ali malo mi je tvoje pitanje nejasno kako mislis full lista, jel mislis da imas sve ove kanale?!

Kod njih je najisplativije uzeti integrisani paket jer Super TV kao samostalna usluga sa svim kanalima je oko 72-73 KM. Pdv je uracunat u sve cijene ako drukcije nije naznaceno. Arena Sport kanali su dio Osnovnog paketa te se za njih neplaca opcionalno 4,10 KM.

Mozda najpovoljnije je uzeti Logo Trio (50/3 Mbps) za 41,30 KM + 6,67 KM (Plus paket) + 9.36 KM (HD paket) + 5.85 (Filmbox paket) + 7,00 KM (Cinestar Premiere HD paket)= 70.18 KM
Ako ti treba za drugi TV onda treba doplatiti 4,68 KM.

Ili malo skuplji Logo Trio + (80/6 Mbps) za 66,40 Mbps (u paketu vec ide Osnovni i Plus paket) + 9.36 KM (HD paket) + 5.85 (Filmbox paket) + 7,00 KM (Cinestar Premiere HD paket) = 88,61 KM
Ukljuceno 100 minuta prema svim mobilnim mrezama.

Kod obadva paketa imas 1500 minuta prema svim fiksnim mrezama u BiH uz uspostavu poziva od 3 feninga a za Logo Trio pozivi prema mobilnim se tarifira po cjenovniku.
ako cojku ne treba brz internet nit telefon, onda nek ide na http://www.logosoft.ba/logo-duo-plus uz akcijsku cijenu + svi ovi paketi koje si nabroj'o, PDV je vec uracunat u cijenu, pa bujrum :thumbup:

Naravno, mere uzeti i quadro+ pa da odma dobije sve sto ovi ostali moraju dodatno placat :mrgreen:
MTV

#14402 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:Koji li si ti haha. Slao sam I dzenita mi odgovoeila da upit proslijedin na novikanali onaj mail al ne mogu da posaljem
Forumska Dosada :mrgreen:
Hvala
semirsar wrote: ako cojku ne treba brz internet nit telefon, onda nek ide na http://www.logosoft.ba/logo-duo-plus uz akcijsku cijenu + svi ovi paketi koje si nabroj'o, PDV je vec uracunat u cijenu, pa bujrum :thumbup:

Naravno, mere uzeti i quadro+ pa da odma dobije sve sto ovi ostali moraju dodatno placat :mrgreen:
Nije trazio mobilnu pa nisam ni pisao a taj Duo sam i zaboravio :mrgreen:
afannedim

#14403 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:
afannedim wrote:Koji li si ti haha. Slao sam I dzenita mi odgovoeila da upit proslijedin na novikanali onaj mail al ne mogu da posaljem
Forumska Dosada :mrgreen:
Hvala
semirsar wrote: ako cojku ne treba brz internet nit telefon, onda nek ide na http://www.logosoft.ba/logo-duo-plus uz akcijsku cijenu + svi ovi paketi koje si nabroj'o, PDV je vec uracunat u cijenu, pa bujrum :thumbup:

Nije trazio mobilnu pa nisam ni pisao a taj Duo sam i zaboravio :mrgreen:
Da je bogdo vise ko sto si ti, semir normala likovi
bloodyczech

#14404 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bloodyczech »

MTV wrote:
bloodyczech wrote:
Koliko je love ovaj Logosoft mjesecno recimo full lista,gledo sam cjenovnik prosla me volja,te net te telefon PDV :)
Izvini ali malo mi je tvoje pitanje nejasno kako mislis full lista, jel mislis da imas sve ove kanale?!

Kod njih je najisplativije uzeti integrisani paket jer Super TV kao samostalna usluga sa svim kanalima je oko 72-73 KM. Pdv je uracunat u sve cijene ako drukcije nije naznaceno. Arena Sport kanali su dio Osnovnog paketa te se za njih neplaca opcionalno 4,10 KM.

Mozda najpovoljnije je uzeti Logo Trio (50/3 Mbps) za 41,30 KM + 6,67 KM (Plus paket) + 9.36 KM (HD paket) + 5.85 (Filmbox paket) + 7,00 KM (Cinestar Premiere HD paket)= 70.18 KM

Ili malo skuplji Logo Trio + (80/6 Mbps) za 66,40 Mbps (u paketu vec ide Osnovni i Plus paket) + 9.36 KM (HD paket) + 5.85 (Filmbox paket) + 7,00 KM (Cinestar Premiere HD paket) = 88,61 KM

Kod obadva paketa imas 1500 minuta prema svim fiksnim mrezama u BiH uz uspostavu poziva od 3 feninga a za Logo Trio pozivi prema mobilnim se tarifira po cjenovniku.
Hvala na odgovoru,da to sam mislio koliko su para svi kanali sto nudi logosoft
ja imam telemah placam 4o km net i tv oko 15o kanala pa cuo sam da dosta hvale logosoft pa reko da vidim,dugo sam se dvoumio da uzmem mmozda samo bolji net a da uzmem neku dobru iptv,sta mislis o tom
bloodyczech

#14405 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bloodyczech »

semirsar wrote:
MTV wrote:
bloodyczech wrote:

ako cojku ne treba brz internet nit telefon, onda nek ide na http://www.logosoft.ba/logo-duo-plus uz akcijsku cijenu + svi ovi paketi koje si nabroj'o, PDV je vec uracunat u cijenu, pa bujrum :thumbup:

Hvala na odgovoru,a telefon mi sigurno ne treba ;)
MTV

#14406 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

bloodyczech wrote:
ja imam telemah placam 4o km net i tv oko 15o kanala pa cuo sam da dosta hvale logosoft pa reko da vidim,dugo sam se dvoumio da uzmem mmozda samo bolji net a da uzmem neku dobru iptv,sta mislis o tom
U osnovnom paketu Logosofta imas 163 kanala (onaj spisak na web stranici duplo broji 15 tak kanala jednom u mpeg2 formatu pa onda broji u mpeg4 formatu i to sve radi starih resivera).

Ako ti nije do brzog interneta nije los ovaj Duo Plus sto semirsar ponudi gore.
Duo+ (25/2 Mbps) za 35,80 KM + 6,67 KM (Plus paket) + 9.36 KM (HD paket) + 5.85 (Filmbox paket) + 7,00 KM (Cinestar Premiere HD paket) = 64,48 KM
Mada bi dodao da Filmbox paket i nije nesto, njihova najbolja dva kanala su u osnovnoj ponudi jedino mozda Docu BoxHD valja u FilmBox paketu. Tu bi si mogao ustediti 5,85 KM.

Jesi provjerio jel dostupan Logosoft na tvojoj adresi? Jer oni nisu dostupni na svakom ulazu.
bloodyczech

#14407 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bloodyczech »

MTV wrote:
bloodyczech wrote:
U osnovnom paketu Logosofta imas 163 kanala (onaj spisak na web stranici duplo broji 15 tak kanala jednom u mpeg2 formatu pa onda broji u mpeg4 formatu i to sve radi starih resivera).

Ako ti nije do brzog interneta nije los ovaj Duo Plus sto semirsar ponudi gore.
Duo+ (25/2 Mbps) za 35,80 KM + 6,67 KM (Plus paket) + 9.36 KM (HD paket) + 5.85 (Filmbox paket) + 7,00 KM (Cinestar Premiere HD paket) = 64,48 KM
Mada bi dodao da Filmbox paket i nije nesto, njihova najbolja dva kanala su u osnovnoj ponudi jedino mozda Docu BoxHD valja u FilmBox paketu. Tu bi si mogao ustediti 5,85 KM.

Jesi provjerio jel dostupan Logosoft na tvojoj adresi? Jer oni nisu dostupni na svakom ulazu.
Nisam provjerio,pa u Hrasnom sam ako tu nisu dostupni gde jesu hehe
Mislio sam ipak mal obrzi net,uzeo bih mozda sve to osim toga filmbox-a
MTV

#14408 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

bloodyczech wrote: Nisam provjerio,pa u Hrasnom sam ako tu nisu dostupni gde jesu hehe
Nema veze sto si u Hrasnom ja sam na CV2 pa u zgradi sa 5-6 ulaza su dostupni u 2 ulaza. Doveli su svoje kablove i do jedne zgrade sa 3 ulaza al nije prikljucen nijedan ulaz.
Pitas se zasto, zato sto kad su sirili mrezu prikljucivali su tamo gdje je bilo interesa od strane korisnika i gdje su prikupili 50% +1 potpisa. Od 24 stana u mojem ulazu samo ih 3 koristi.
Tako da provjeri svoju adresu na http://logosoft.ba/provjera-dostupnosti

Ako nemozes preci na Logosoft onda se javi @Telemachu na Telemach all about 4 temi za produljenje ugovora mozes dobiti neke benefite. LP :)
chemix

#14409 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chemix »

Je li neko produžavao LOGO paket nakon isteka 2 godine ugovora?
Imamo li tada opet pravo na ove nove akcije/cijene ili to samo za nove korisnike?
Ako nema onba bolje prelaziti svake 2 godine sa operatera na operatera. Imam i Telemach u haustoru pa mi i to nije opcija za odbaciti.
MTV

#14410 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Evo sad i kanal A1 HD na traci u dnu ekrana zapomaze za finansijsku pomoc jer je njegova grupa kanala (desetak kanala) potpuno besplatna i netrazi se pretplata bla bla... pomozite preko paypala bla bla... nadjite podatke na fb bla bla...
Najjiskrenije vece s.anje od kanala nisam u zivotu vidio, najsmjesniji je njegov vlasnik koji se dici kanalima kao da su u pitanju HBO ili beinsport kanali.
MTV

#14411 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

chemix wrote:Je li neko produžavao LOGO paket nakon isteka 2 godine ugovora?
Imamo li tada opet pravo na ove nove akcije/cijene ili to samo za nove korisnike?
Ako nema onba bolje prelaziti svake 2 godine sa operatera na operatera. Imam i Telemach u haustoru pa mi i to nije opcija za odbaciti.
Mislim da imas pravo opet potpisat na isti paket po akcijskoj cijeni.
MTV

#14412 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:.
Dzenita je bila u pravu oko TVSA HD.

TVSA će u mjesecu septembru preći na HD platformu

Javno preduzeće TVSA će u mjesecu septembru preći na HD platformu, najavljeno je na današnjem sastanku ministra pravde i uprave Kantona Sarajevo Marija Nenadića sa direktorom ove televizijske kuće Elvirom Resićem.

“Proces nabavke opreme za digitalizaciju proizvodnje i emitiranja programa TVSA je okončan u mjesecu maju, a kompletna prilagodba tog cijelog sistema produkcije će biti završena tokom ljeta”, pojasnio je direktor Resić te dodao kako je ovaj proces završen u roku godine dana.

Rekao je i da se program ove kuće posljednjih mjeseci emituje u trajanju od 24 sata, a radi se i na pripremama novih jesenjih programskih sadržaja.

“Emitovat ćemo program izvan Kantona Sarajevo kako bismo postali relevantan medijski faktor u cijeloj Bosni i Hercegovini”, istakao je direktor Resić.

Na sastanku je bilo riječi o provedbi kampanje za unapređenje naplate komunalnih usluga u Kantonu Sarajevo, kao i Izvještaju o radu TVSA za 2016.godinu.

Ministar Nenadić se interesovao o radu tumača za znakovni jezik, te ovom prilikom naglasio kako su mnogi dosadašnji prijedlozi i rješenja na kojima su zajedno radili konkretizovani, napominjući da resorno ministarstvo koje predvodi vrši funkciju nadzora nad radom ove televizije, saopćeno je iz pres službe.

http://tvsa.ba/tvsa-e-u-mjesecu-septemb ... 4.facebook
afannedim

#14413 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:
afannedim wrote:.
Dzenita je bila u pravu oko TVSA HD.

TVSA će u mjesecu septembru preći na HD platformu

Javno preduzeće TVSA će u mjesecu septembru preći na HD platformu, najavljeno je na današnjem sastanku ministra pravde i uprave Kantona Sarajevo Marija Nenadića sa direktorom ove televizijske kuće Elvirom Resićem.

“Proces nabavke opreme za digitalizaciju proizvodnje i emitiranja programa TVSA je okončan u mjesecu maju, a kompletna prilagodba tog cijelog sistema produkcije će biti završena tokom ljeta”, pojasnio je direktor Resić te dodao kako je ovaj proces završen u roku godine dana.

Rekao je i da se program ove kuće posljednjih mjeseci emituje u trajanju od 24 sata, a radi se i na pripremama novih jesenjih programskih sadržaja.

“Emitovat ćemo program izvan Kantona Sarajevo kako bismo postali relevantan medijski faktor u cijeloj Bosni i Hercegovini”, istakao je direktor Resić.

Na sastanku je bilo riječi o provedbi kampanje za unapređenje naplate komunalnih usluga u Kantonu Sarajevo, kao i Izvještaju o radu TVSA za 2016.godinu.

Ministar Nenadić se interesovao o radu tumača za znakovni jezik, te ovom prilikom naglasio kako su mnogi dosadašnji prijedlozi i rješenja na kojima su zajedno radili konkretizovani, napominjući da resorno ministarstvo koje predvodi vrši funkciju nadzora nad radom ove televizije, saopćeno je iz pres službe.

http://tvsa.ba/tvsa-e-u-mjesecu-septemb ... 4.facebook
Lijepo je opet vidjeti dobru sliku, a volim TVSA i pogledati
MTV

#14414 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

hah kod mene sa Osnovnim paketom jos uvijek mogu gledati Cinestare Premiere 1 HD, 2 HD i Fantasy preko Mozaika (zuto dugme) Mozaick - Filmski. Kanali nemaju titl i kad ih odaberem neotvara nista jer ih nemam na regularnoj listi.

Da nebude da samo spamam:
BHT SD super slika, radi ton, teletekst, snimalica. Bilo bi lijepo da teletekst proradi jos na BHT HD.
"FTV (Analog)" slika super izgleda ide digitalna i nema onih analognih artefakata ali bez zvuka i na njemu radi snimalica opet bez zvuka, nema teleteksta.
FTV super slika, zvuk, teletekst, nema snimalice.
TV SA ima perioda trzavosti slike, inace slika je mrak, zvuk super.
Hayat HD ima identifikaciju teleteksta ali neradi barem ne na AirTies HD resiveru. Za ostale resivere ne znam.

Hema TV u prekidu vec par mjeseci iako je sad to Telemachov kanal na mtelu radi normalno.
RTV Vogosca analogni efekti po citav dan i noc uz obavjestenje da neradi dok RTV Vogosca nepopravi predajnik.
K::CN 3, RTS Satelit, BN TV i pink Srbija neradi teletekst a radio je prije.

Kad su ove nase pojedine utegli mozda ce i ove ostale. :)
afannedim

#14415 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Da hoce ove ultra i mini ultra pustiti ili bar zamjenu ubaciti
bloodyczech

#14416 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bloodyczech »

MTV wrote:
bloodyczech wrote: Nisam provjerio,pa u Hrasnom sam ako tu nisu dostupni gde jesu hehe
Nema veze sto si u Hrasnom ja sam na CV2 pa u zgradi sa 5-6 ulaza su dostupni u 2 ulaza. Doveli su svoje kablove i do jedne zgrade sa 3 ulaza al nije prikljucen nijedan ulaz.
Pitas se zasto, zato sto kad su sirili mrezu prikljucivali su tamo gdje je bilo interesa od strane korisnika i gdje su prikupili 50% +1 potpisa. Od 24 stana u mojem ulazu samo ih 3 koristi.
Tako da provjeri svoju adresu na http://logosoft.ba/provjera-dostupnosti

Ako nemozes preci na Logosoft onda se javi @Telemachu na Telemach all about 4 temi za produljenje ugovora mozes dobiti neke benefite. LP :)
Ok,hvala ti
MTV

#14417 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Nema na cemu.
semirsar

#14418 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:Nema na cemu.
#%='*%$## :twisted:

Ja mislio.... nes' novo, kadli ono...kurtoVazija :roll:

jaaap, mogu mislit' kako ce nek' sad na moj post poskocit' i ovdeka doskocit' mislivsi, ev' ga... napokon nes' novog :lol: :mrgreen:

djaba vam trud furaci, na istoku nis' novog, a zapad je nami predaleko, vorp 9.5 :skoljka: :run:
Ljakan

#14419 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljakan »

Nebi ti ni ja dao nista novo ostavio bi ti jedan kanal i oteo daljinski da dzaba ne saltas.
semirsar

#14420 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

ne saltam ja ni ovako, ako nijesu oktani na programu tad se po vascijeli dan vrti cmc ili vh1. :lol:

Ljakan

#14421 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljakan »

Kazu da je bio lik zvao ih za prikljucak oni dosli nidje tv-a u kuci kazu a dje vam je tv na sta da spojimo kaze on nemam tv ja volim samo da saltam kanale.Sega neki lik.
pecpec

#14422 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by pecpec »

Poskupile i jagode,5.50 maraka kila,da bog sacuva.
semirsar

#14423 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

pecpec wrote:Poskupile i jagode,5.50 maraka kila,da bog sacuva.
predji na maline, kazu pojeftinile pravo... jos ako ti fali zuba :mrgreen:
P.S. Za one neupucene i one malo manje upucene, na LOL-u ista meta isto o'stojanje, sve radi cakum pakum, nis' ne steka krci kocka trza osim par crnjaka kanala, o tome mere nes' vise allways dezurni kolega @MTV, tako da... :mrgreen:
Ljakan

#14424 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljakan »

pecpec wrote:Poskupile i jagode,5.50 maraka kila,da bog sacuva.
Katastrofa,neki dan kilu junetine uzmem kuho je tri sata ona ko opanak.Ove zivotinje ko da u samnici cuvaju.
pecpec

#14425 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by pecpec »

Kilo gore kilo dole,uzmi pihletinu.
Post Reply