Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#14401 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Chmoljo wrote:
pici wrote:Image
tetka, namaži mi krišku.
:thumbup: :mrgreen:
mixone1995

#14402 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mixone1995 »

Cemu je onda sluzila ta magija na zidu ako su WW mogli preci bez ikakvih problema .. igrom slucaja su dobili zmaja i ovako prolazi .. a sta da nisu? povodom ovoga nisu dali bas do kraja neko logicno objasnjenje ..
kakavdanakneiskustvu

#14403 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Pandakonda wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:Sad se pojavise i divovi medju zombijima
To je onaj div što ga je Ramsey ubio u Winterfellu, valjda je i njega NK oživio :-D

Vise od jednog je prikazano,divova
drogon2

#14404 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

mixone1995 wrote:Cemu je onda sluzila ta magija na zidu ako su WW mogli preci bez ikakvih problema .. igrom slucaja su dobili zmaja i ovako prolazi .. a sta da nisu? povodom ovoga nisu dali bas do kraja neko logicno objasnjenje ..
Kako nema objasnjenja?Objasnjenje je da su lutali sjeverom gore iza Zida skupljajuci vojsku svo ovo vrijeme.Vjerovatno bi prije ili kasnije prosao Zid,a radi to sad jer je frajer skontao da je OP sa ovim zmajem i da nema vise sta cekat.Jedino sto nisu razjasnili je to da li oni donose zimu ili cekaju da zima dodje pa da onda djeluju.Ako je ovo drugo slucaj onda i to moze bit razlog zasto su ovoliko cekali.
Kodi96

#14405 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kodi96 »

jasko_ba wrote:Odlicna epizoda, odlicna sezona. Nadam se da ce Tormund prezivjeti :cry:
Mislim da hoce, sumnjam da bi Berica ozivljavali 6 puta i na kraju onako da ga ubiju
Riddle

#14406 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

mixone1995 wrote:Cemu je onda sluzila ta magija na zidu ako su WW mogli preci bez ikakvih problema .. igrom slucaja su dobili zmaja i ovako prolazi .. a sta da nisu? povodom ovoga nisu dali bas do kraja neko logicno objasnjenje ..
Mozda to objasnjenje dobijemo iduce sezone, teorije su bezgranicne.

Bran jos moguce nosi onaj trag i mozda ga NK moze slijediti isto kao sto je bio slucaj s pecinom, barijera je pukla. Mozda je to bila ista magija kao i ona na Zidu, ko ce ga znati. Kako bi fizicki prosli Zid, to je vec manji problem. Prikazano je dosta divova, to je moguce jedan nacin, isto kao i kad su Divljaci napadali.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#14407 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

Kodi96 wrote:
jasko_ba wrote:Odlicna epizoda, odlicna sezona. Nadam se da ce Tormund prezivjeti :cry:
Mislim da hoce, sumnjam da bi Berica ozivljavali 6 puta i na kraju onako da ga ubiju
Beric je u knjigama mrtav. to naravno ne mora ništa značiti, budući da je umro poslije red weddinga, a ovdje je još poživio.
kakavdanakneiskustvu

#14408 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

brain bubbles wrote:
Pandakonda wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:Sad se pojavise i divovi medju zombijima
To je onaj div što ga je Ramsey ubio u Winterfellu, valjda je i njega NK oživio :-D
Bilo je divova na sjeveru, znate da je i Mance imao par komada, sto ne bi i WW uhvatili kojeg :)
Da,a i cini mi se u pretprosloj epizodi da je prikazano nekoliko divova,kad je night king one gavranove uplasio
pici

#14409 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Riddle wrote:
Mozda to objasnjenje dobijemo iduce sezone, teorije su bezgranicne.

Bran jos moguce nosi onaj trag i mozda ga NK moze slijediti isto kao sto je bio slucaj s pecinom, barijera je pukla. Mozda je to bila ista magija kao i ona na Zidu, ko ce ga znati. Kako bi fizicki prosli Zid, to je vec manji problem. Prikazano je dosta divova, to je moguce jedan nacin, isto kao i kad su Divljaci napadali.
da divovi su mu bili udarna snaga za probijanje zida a zmaj mu je ono pride, mislim da se je u onoj viziji srusila barijera kad je NK uhvatio Brana za ruku... divovi su bili dosta zastupljeni iza zida...
r_faruk

#14410 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

ama koji ce im qrac zid ako imaju magiju koja im ne da da prodju.... morali izgraditi zid da na njega bace magiju?

Lakat Jebić

#14411 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Lakat Jebić »

sve je tako zbrzano, i na vrat na nos... bas grehota. realno theon je trebao umrijet na plazi, taman se halalio. puca ga frajer u prepone 3x, haj nema muda, al nije zabetonirano.
Kodi96

#14412 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kodi96 »

Chmoljo wrote:
Kodi96 wrote:
Beric je u knjigama mrtav. to naravno ne mora ništa značiti, budući da je umro poslije red weddinga, a ovdje je još poživio.
Jeste to, ali u knjzi je mrtav zato sto je ozivio Lady Stoneheart sto ovdje nije slucaj
A u prosloj epizodi u razgovoru sa Johnom rekao je kako ih Lord of Light nije vratio uzalud, kako imaju ulogu u ratu, a na kraju epizode Sandoru govori ''We'll meet again Clegane''
Tako da ja volim da mislim da je prezivio :-D :-D
pici

#14413 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Beric i Tormund su prezivjeli sad trce prema winterfellu godinu dana a mozda i dvije
omar little

#14414 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

ne moze bran biti permanentna deaktivacija magije. zasto bi onda uopce isao iza zida ako zna da je tempirana bomba? raven bi ga upozorio na takvo sta. nema mi smisla ta varijanta.
Lakat Jebić

#14415 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Lakat Jebić »

i littlefinger je prebitan lik da ode ovako. odnosno previse je zajeban ploter da nam se ne objasni tacno kako su ga zajebali, jesul sestre otpocetka u talu, il nakon sto je bran dosao, sta je bran rekao... mislim covjek koji je pokrenuo dogadjaje kojima serija pocinje umre a mi ne znamo kako su mu tacno dohakali.
Riddle

#14416 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

Baelish je otisao bas onako kako sam i ocekivao, godinama sam spominjao da ce Sansa biti njegov pad.
Riddle

#14417 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

omar little wrote:ne moze bran biti permanentna deaktivacija magije. zasto bi onda uopce isao iza zida ako zna da je tempirana bomba? raven bi ga upozorio na takvo sta. nema mi smisla ta varijanta.
Otkud znamo da ne moze? Ko to zna mnogo o NK i kolika je njegova moc? Niko. Bran je tek postao to sto je postao, nije potpuno spreman, nije mu vjerovatno dorastao jos... Na kraju krajeva, sve to sad nije ni bitno, Zid je pao.
omar little

#14418 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

littlefinger je izgubio smisao prije dvije sezone. ovo sad sto su uradili je filovanje dramaticnim momentima. niti znamo logiku i mehanizam njegovog pada niti znamo sta je on to jos mogao uraditi i postici sa antagonizmom sestara stark. njegov cilj preuzimanja trona vise odavna nije imao ni puta ni opcije ni smisla.

ne kazem da nije bilo euforicno gledat ga zapiranog, ali s narativne strane je lose uradjeno, kao i ova cijela sezona.
omar little

#14419 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

Riddle wrote:
omar little wrote:ne moze bran biti permanentna deaktivacija magije. zasto bi onda uopce isao iza zida ako zna da je tempirana bomba? raven bi ga upozorio na takvo sta. nema mi smisla ta varijanta.
Otkud znamo da ne moze? Ko to zna mnogo o NK i kolika je njegova moc? Niko. Bran je tek postao to sto je postao, nije potpuno spreman, nije mu vjerovatno dorastao jos... Na kraju krajeva, sve to sad nije ni bitno, Zid je pao.
ubacivati stvari u pricu bez objasnjena ili makar natuknica meni nema smisla. ako ces srusiti zid, objasni nam ili nam natukni prije kako se moze srusiti, a ne safunjicarski nakon sto ga srusis objasnjavati i izmisljati logiku i pravila.
SanskiBiser

#14420 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

nelle_tz wrote:
Chmoljo wrote:
pici wrote:Image
tetka, namaži mi krišku.
Oplakah :lol:

TETKA
ONA ZNA DA BUDE DETE
DA ME GNJAVI I GOLICA
U RUKAMA NJENIM TOPLIM
JA POLETIM KAO PTICA

:izet: :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#14422 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

sumnjam da će prije izlaska knjiga biti zadovoljena ta želja za detaljima kako i šta.
Riddle

#14424 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

Chmoljo wrote:sumnjam da će prije izlaska knjiga biti zadovoljena ta želja za detaljima kako i šta.
Naravno, zato i spekulisemo ovoliko sad. :D Ja sve vise mislim da su se price podijelile i da se stvari nece ovako odvijati u knjigama. Mislim Zid ce pasti naprimjer, to je velika stvar koju im je pisac odao, ali dosta likova ce vrlo moguce ostati zivo ili suprotno tome nego sto je to bilo prikazano u seriji, pa ce potpuno druga ekipa na skroz drugi nacin doci do određene tacke u cijeloj radnji.

Ja jos uvijek hocu da saznam sta je bilo sa Stannisom i kako se ono sve na Sjeveru zavrsilo, Mance je jos uvijek ziv i krije se u Winterfellu, da li je Jaime izvukao glavu iz zamke koju mu je Brienne pripremila i kako je zapravo to uspio ako su ga se docepali? I tako, mali milion stvari koji nisam saznao u seriji, a ima i onih koje sam potpuno zaboravio. Jutros sam se jednog detalja prisjetio, Cersei navodno kupuje Golden Company, a znas kome su se oni zakleli na odanost i s kim su posli na Westeros.
SanskiBiser

#14425 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

Autumn is Coming :mrgreen:

Image
Post Reply