Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Mehemed
Vozim: automobil

#14401 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

KvaziExpert wrote: Pa mozes li poslati fotoaparat za cenera u indiju? Nesto mi to malo :-?
Ma nije ni cener, 9KM. Na kraju bi dao i pare i aparat, možda je bolje da ga i ne pošalje, da proba otkazati transakciju.
seoBIH

#14402 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by seoBIH »

niho92 wrote: Meni je došla pošiljka putem DHL Express (prošli ponedjeljak) i poštarina je bila 105$ ali vrijednost je bila ispod 50KM tako da ništa, lik samo predo i ćao.
Ako je roba za carine onda će se i cariniti kao i kod obicne pošte :)
Hoces reci da tvoj paket nije bio za carine?
victom

#14403 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

kupio bih nesto sa eBay-a al nemam pooora
Last edited by victom on 01/03/2021 05:28, edited 2 times in total.
kloniran

#14404 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

seoBIH wrote:
niho92 wrote: Meni je došla pošiljka putem DHL Express (prošli ponedjeljak) i poštarina je bila 105$ ali vrijednost je bila ispod 50KM tako da ništa, lik samo predo i ćao.
pa vjerovatno ne vaze ista pravila u dhl vjerovatno ne racunaju postarinu u osnovicu sto i jeste normalno, a ne ko u posti i postarinu zaracunaju i onda platis carinu i na postarinu :-)
toure123

#14405 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

kloniran wrote:
seoBIH wrote:
pa vjerovatno ne vaze ista pravila u dhl vjerovatno ne racunaju postarinu u osnovicu sto i jeste normalno, a ne ko u posti i postarinu zaracunaju i onda platis carinu i na postarinu :-)
nije tebi tu nesto uredu drug, meni kad su carinili item je bio oko 120$, a u carinu i pdv su mi bogami zaracunali 120$ + Carina , pa onda na to sve PDV 17 + neke pizdarije oko papirologije , sve me dodatno izaslo oko 130 KM
Mehemed

#14406 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

KvaziExpert wrote: Pa ima jos 0.99 za item :D
U svakom slučaju će prije propasti, bolje da ne šalje, vjerovatno mu neće obrisati account zbog jedne takve transakcije.
kloniran

#14407 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

Mehemed wrote:
KvaziExpert wrote: Pa ima jos 0.99 za item :D
U svakom slučaju će prije propasti, bolje da ne šalje, vjerovatno mu neće obrisati account zbog jedne takve transakcije.
pa ne posalje i onda nakon dva mjeseca kad kupac podigne case vrati pare i eto ga :D
seoBIH

#14408 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by seoBIH »

Ne moze DHL carinit izvan zakona. Ako zakon kaze da se sumira trosak dostave i sam artikal, ne mogu nesto izmisljati. Prosao je bez carine, vise sretno, nego spretno. Imajte na umu da hvaljenjem na forumu smanjujete sanse da se to ponovi, jer kako carinici iz poste, tako i iz DHL-a listaju ove teme :) Svaki artikal koji prodje bez carine u DHL-u znaci potencijalni manjak prometa za njihove plate. Drzavna sisa je druga stvar :D
edossbest

#14409 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by edossbest »

Image

Gledajte od jednog prodavca kupujem godinama jer su cijene uvijek povoljnije nego kod drugih i uvijek mi je davao free tracking number ako kupim nesto preko 15$, prije 2-3 dana sam ponovo dosao da kupim nesto i pise da ne salje vise za BIH... Kontaktirao sam ga privatnim porukama rekao je da 50% paketica poslatih za nasu zemlju mora refundat a ti paketici nikada ne dodju nazad na njegovu adresu i da nema sanse da vise ikada salje za BIH...

Prvo da zahvalim svim kriminalcima koji rade na carini i u posti koji se medjusobno tale za sve ukradene stvari a i zelim da se zahvalim svim korisnicima koji dobiju pakete a onda traze refund jer kao nisu dobili... Hvala ti Drzavo draga sto si izrodila ovakve bisere od ljudi....
insaneinthebrain

#14410 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by insaneinthebrain »

sve ce biti vise ovakvih slucajeva i prodavaca, kakva smo mi retardirana drzava vjerovatno ce nas svi staviti na crnu listu :roll:
victom

#14411 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

edossbest wrote:Image

Gledajte od jednog prodavca kupujem godinama jer su cijene uvijek povoljnije nego kod drugih i uvijek mi je davao free tracking number ako kupim nesto preko 15$, prije 2-3 dana sam ponovo dosao da kupim nesto i pise da ne salje vise za BIH... Kontaktirao sam ga privatnim porukama rekao je da 50% paketica poslatih za nasu zemlju mora refundat a ti paketici nikada ne dodju nazad na njegovu adresu i da nema sanse da vise ikada salje za BIH...

Prvo da zahvalim svim kriminalcima koji rade na carini i u posti koji se medjusobno tale za sve ukradene stvari a i zelim da se zahvalim svim korisnicima koji dobiju pakete a onda traze refund jer kao nisu dobili... Hvala ti Drzavo draga sto si izrodila ovakve bisere od ljudi....
razumijem.
ja licno nisam nikome ostao duzan. ali dovoljno je 0,1% otrova da zagadi ostalih 99,9% vode.
A sa druge strane, taj prodavac neka šalje sa trackingom i nema problema. sam sebi skače u stomak.
AhmetShabo

#14412 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by AhmetShabo »

Jebem mater svakoj fukari koja dobije paket , a zatrazi refund.
seoBIH

#14413 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by seoBIH »

Takvih je nazalost velik broj.
Mehemed

#14414 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Zato trebaju kinezi da u cijenu poštarine uračunaju i tracking broj i sve šalju sa trackingom, pa će **rac neki idiot da primi artikal i da uzme refund.
irac300

#14415 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by irac300 »

Sramota! Jbt, tačno skontaš s kakvom mrakom dijeliš zrak, pa sutra bi te takav i na ulici pokrao.
zincx

#14416 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zincx »

Tip od kojeg sam već 6 godina uzimao Levi`s, i kako stoje stvari, ne samo ja iz BiH, ne šalje više. Kad sam ga pitao zašto, kaže da ima 10 pošiljki za BiH za koje je morao uraditi refund...
edossbest

#14417 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by edossbest »

Pogledajte samo neki skolarac ili student naruci nesto na ebay da bi onda preprodao to na OLX kao sto godinama rade a kao sto znamo u nasoj zemlji je grozna materijalna situacija i neki barem malo na taj nacin zarade neku sicu.. e sad tako neko posteno kupi sat na nekoj aukciji malo kvalitetniji za 3-10$, ceka da dodje pa ceka i ceka i onda mu taj artikal ne dodje, ako ipak dodje nekom srecom on ga stavio na olx kako bi zaradio nesto, dajem primjer platio ga 3$ prodaje za 15 km, onda dodje ovaj kupio je 10 satova zatrazio je refund na ebay i stavlja na olx cijenu 5 km po satu i jebe se njega i za studenta i za sve na olx on ce prodate te satove za 50 km otic te pare popit u kakvoj rupcagi a onda sutra opet sve ponovo ...
_thedude

#14418 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _thedude »

iz Mostara wrote:
_thedude wrote:Da li carine android satove ?
Što će ti isto sranje i onaj od 12 dolara i onaj od 200 samo što je ovaj zadnji dizajniran a suština je da imaju iste opcije i funkcije, ja sam imao 4 i svaki podjelio, ako nemaš mobitel od 3-4 gige rama taj sat samo uspori sve, prenapuhano smeće.
Hmmm...
almir90

#14419 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by almir90 »

Dešava li se nekome da dugo traje put do BiH? AirMail je u pitanju.

Despatched to overseas (Country code: BA)

2017-04-18 10:24:57 [GMT+8]
kloniran

#14420 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

almir90 wrote:Dešava li se nekome da dugo traje put do BiH? AirMail je u pitanju.

u zadnje vrijeme 40 dana prosjek
victom

#14421 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

almir90 wrote:Dešava li se nekome da dugo traje put do BiH? AirMail je u pitanju.

dešava. sve u zraku, sve na čekanju, tracking se ne update-a.
šta reć. kooome ?
almir90

#14422 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by almir90 »

Imam još 33 dana do isteka, valjda će doći do tada. :lol:
Mehemed

#14423 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Ma doći će. Mojoj je trebao 21 dan između te dvije promjene, slanja iz Kine i prispjeća u Sarajevo.
zippoo87

#14424 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

i ja sam za to da u cijenu ukljuce i TN i onda su svi zasticeni tako
neka bude skuplje 2 dolara,barem ces i ti znati gdje ti je posiljka i kada dolazi a i prodavac ce biti zasticen,jer nece morati vracati pare a paket i ne dobije

mi smo shebana drzava zato sto smo shebano drustvo...drzava=drustvo(gradjani)
otjeraj ljude sa ove zemlje,to vise nije drzava,nego obicnan prostor i komad zemlje

najgori smo kao narod,zato su nam i politicari najgori,i sistem najgori i sve najgore
edossbest

#14425 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by edossbest »

Skoro svi prodavci na Ebay ako potrosite 20$ ili vise ce vam dati besplatan broj za pracenje a oni koji nedaju tako mozete zatraziti i platiti 2$ dodatno i dobicete brojk za pracenje...

Ja sam evo jutros dobio jedan paket gledajte samo kakvo mu je stanje :

Image

Image

Ispretiskali je sa svih strana ostetili sadrzaj iako je bio u zastitnom najlonu sa mjehuricima okruzen barem 5 x...

Ljudi jel siguran ovaj nacin slanja "Royal Mail International Standard" jel se ovo mora potpisat kad primis ili ide kao obicno nigdje nikakvog traga i moze lako nestati ??
Post Reply