IRAN

Post Reply
salik79

#14401 Re: IRAN

Post by salik79 »

Point. wrote: Majke mi, ti fakat ne kontas kad nesto procitas. Opet uzimas moj post sa one teme bez da kontas pozadinu niti sarkazam u njemu. Ne razumijes sarkazam, kontam to. Hajde da objasnim jos jednom, mozda ghost bankar poput tebe na kraju i uhaviza. Nisam ja nikoga ponizio sa onim pranjem guzica, nego mene i ostale sto zive vani svakodnevno "ponizavaju" i prozivaju tom ustaljenom recenicom "domaci", zadnji put na temi o novom selektoru BiH (bujrum navrati ponekad i na taj dio foruma) kao sta cete vi peraci guzica iz Njemacke nama da odedjujete ko ce biti selektor. Jer smo eto lobirali za "deliju" Roberta umjesto domaceg Amara. Pa sam otvorio temu o trenutnoj okupaciji, cisto da vidimo je li istinita ta domaca izlizana, selljacka prica sto se godinama vuce (a prati guzice u starckom domu bi kao trebalo biti ponizavajuci posao, prema nekima, da valjda njima bude lakse iako je taj posao sasvim uobicajen i dobro placen u Evropi). Kontas sad? Ili da ti nacrtam? Zato, mojne tih iskrivljenih cinjenica a la Trump i stavljanja rijeci u usta, kad ne kontas kontekst, ispadas smijesan.

Kazem ti, necu da padnem na taj nivo da stavljam skrinshotove iz 2008 godine slucajno nadjenih u sjedistu auta 2018 godine ili da slikam radno mjesto da tebi nesto dokazujem (nisi ba toliko bitan, opusti se). Nije mi 16 godina.

Napisao si haman 13.000 postova za 4 godine, 90% od njih na ovoj temi. Kontam da je Jez u pravu, ili si boot, koji dobija placeno da siri proruski i siitski spam po forumu i drustvenim mrezama ili to sto pises cime se bavis preuvelicavas x100. Nesto ne stima sa pricom o super vaznom poslu sa malte ne ambasadorskim povoljnostima i 24/7 boravku po forumu, twiterru, postavljanja slika i sta vec ne.

Nego, u svojstvu teme, opet da priupitam, jesi li ikada bio u Iranu?

A) Da
B) Ne
Kao prvo, nije iz 2008. nego iz 2017. Da imas imalo matematicke i historijsko-logicke naobrazbe znao bi da je nemoguce da Raiffeisen banka proslavlja svoju 25. godisnjicu poslovanja u BiH 2008. godine. ;-)

Kao drugo, postavit cu ponovo:

Image

Ovo je krenulo puno ranije, a danas je kulminiralo:
Point. wrote: Kompleks sto neko napise cime se bavi? :lol: E, dijete drago, pa napisi sta radis, mislim nije sramota napisati zaposlen na klix temi Iran 24/7. Jos bi on bankovne racune da mjeri. Toliko te kompleksi tresu, nije to dobro. Ni za tlak ni za okolinu. Koliko ti je godina fakat?
Jos jednom da se zaibretim, kolilo toliko punoljetan lik fura sije, ajatole, Iran pa onda dzennet fazone.
Point. wrote: Nidje veze. Pitam se kako odrasto covjek moze da se fura na tamo neku drzavu za koju je cuo preko humanitarnih kartona, ajatole i te gluposti. Kazem ja treba vas zaposliti, ne bi onda imali vremena danonocno po forumu pisati nonsens. Ili ako nema u BiH, trazio bih posla po voljenom Iranu ako nista. Lako je ljepiti slike Esfahana ovdje.
Point. wrote: To ti hoces da mjeris ciji je veci? :lol:
O limitu zaduzivanja? Mogo bi ti puknuti skrin sa stanjem na racunu i mjesecnoj plati al bojim se navuces jos vece komplekse.
Idi bolan na biro, naces neko zaposlenje, neces ga na ovoj temi naci sigurno.
:wink:
Itd, itd, itd.....

Ovo se povlaci vec duuuuugo vremena i uvijek slijedi isto pitanje od tebe (a svaki puta sam ti na kulturan nacin odgovorio), zato sam i odgovorio kako sam odgovorio, a nije bilo pitanje o kreditima, nego o mjesecnim prekoracenjima, koje odobrava banka na osnovu tvoje redovnosti i visine place (opet, i to je bio odgovor na tvoje prozivke o nehljebstvu, netrazenju posla i tako tih ad hominem nebuloza). Evo, od prije deset dana, ista stvar:

Image

Do kad', jarane, do kad'?!!! Hoces li ikada prestati provocirati?! Ono, ne smijem ostaviti upis prije nego mi ti radno vrijeme odredis?

Dakle, isprsi se, kao sto si zaprijetio i pokazi da i ti nesto radis osim forumanja! (Ja tebe, niti bilo koga, nisam prozivao za nehljebstvo, niti ikada na tu temu nekoga ismijavao. Jedino kada "ugrizete", dobijete i odgovor.).

Znaci, dobio si odgovore, koji ti ocito ne odgovaraju, a da zauzvrat nisi "pruzio" nista cime bi potkrijepio svoje tvrdnje. Trazili ste - gledajte, a nakon gledanja zelimo i mi neke odgovore.

Ja te pozivam, reci slobodno, zelis li screenshot moga racuna sa mobilnog bankarstva, ili zelis da uslikam ugovor izmedju mene i banke gdje je navedeno dozvoljeno prekorcenje, ali kada ti to postavim da i ti postavis nesto u "svoju odbranu", ili da lEpo priznas: "Jeste, kriv sam, jeo sam govna! Baš tim rečima, bez moljenja. Jeo sam govna, radio sam to i to, jer sam bio slep pored očiju. Kaznite me da okajem svoje grehe, da ponovo budem čovek, da stanem na svoje noge!” :D 8-) ;-)

S tim bi za sva vremena rijesili tvoja pitanja oko moje egzistencije, svaki puta kada bilo sta napisem na ovom forumu i mogli bi lijepo nastaviti sa temom, a to je Iran.
Last edited by salik79 on 14/01/2018 15:24, edited 1 time in total.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#14402 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Challenger_ wrote:
tetejac wrote:Ma njima je samo krivo što ti bolje živiš u BiH nego oni u USA pa ti krv popiše. Još im samo skeniraj broj lične :-) Tipični naši krkani.
Odjebi to Salik.
+1
Salik, bolan. Pusti kraju. Vidiš da samo zloba iz njih izvire.

Da se vratimo temi: Je li pao "režim" u Teheranu?

:?
zrakomlat

#14403 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

rajv0sa wrote:
aratet wrote:Jos da se smije razmotati.
Razmotat nego šta usto natjerat da jede cvarke i slaninu ko prađedi.
:lol: :lol:
zrakomlat

#14404 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

Krokodajl wrote:I to plaćaju ga u Bjeloruskim rubljama, da ne bude sumnjivo.
oj jbt :pisnuo: :pisnuo:

Uslikah onomad u salika u officeu
Image
Last edited by zrakomlat on 14/01/2018 17:28, edited 1 time in total.
zrakomlat

#14405 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

salik79 wrote:
Challenger_ wrote:Salik se školovao vani (Njemačka) i radi za austrijsku firmu u BiH. To znamo mi koji ga znamo. Tačka.
Dođe nadobudni primitivac i kaže mu da je neradnik, nezaposlen. Salik to pobije. Dođeš ti Ježu - i u maniru novog makartizma a starog primitivizma - čovjeka nazivaš iranskim plaćenikom. Čovjek fino dokumentuje da ima za naše prilike više nego dovoljno novca i da mu taj novac stiže od firme za koju radi, a ta firma nije iz Irana. Uz to, njegovi društveni kontakti sežu do vrha jedne banke i vrha diplomatskog izaslanstva jedne centralnoevropske zemlje.

Znači, zaposlen, dobrostojeći, sa jakim kontaktima.

A ti UPRONO lupaš o nekom plaćeništvu, jer ne razumiješ da neko bez ikavog materijalnog interesa može da ima određena uvjerenja koja manje ili više argumentovano zastupa.

Ako to ne razumiješ, ti imaš ozbiljan problem a ne on.
Likovi k'o iz crtanog filma...Nevjerovatno, kakav god argument da ih poklopi oni ce to ismijati i nastaviti po zadanoj matrici.
A ignoriši bola, niđe veze, radije napiši nešto drugo na ovu temu. Ima nas što pratimo situaciju tamo samo s klix foruma. Pa da nas savoxi ne dovedu u zabludu u nedostatku drugih vijesti :D
jao_situacije

#14406 Re: IRAN

Post by jao_situacije »

ja ovdje kad god dođem priča se o saliku a ne o iranu

ako dođe čmoljo biće frke
armin071

#14407 Re: IRAN

Post by armin071 »

Haj ti nama Salik reci naravno ako si upoznat sta vrijedi posjetiti u Iranu i preko kojih se agencija to moze najbolje. A za ove pojedince sto ismijavaju posten narod koji ode preko bare da zaradi da prehrani familiju :roll: ignore je mila majka.
zrakomlat

#14408 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

fb komentar lika s jednog portala
Prosle godine sam bio u Iranu, u Teheranu, Isfahanu i Shirazu! Toliko sam odusevljen ljudima, kulturi, povijesti i svemu! Mogu sa 100% sigurnoscu potvrditi da je to najsigurnija drzava u kojoj sam bio! Ljudi se secu gradom do kasno u noc i kao stranac i turista se osjecas jako sigurnim! Nitko te ne poteze za rukav a svaki čovjek s kojim stupis u kontakt prvo ti zaželi dobrodoslicu u Iran. Vlakovi i autobusi su jako luksuzni, sve jako cisto, parkovi predivni a ulice i trotoari široki. Svi pješački trotoari imaju taktilnu traku za slijepe osobe! Kad kazes da si iz HR posebno te uvažavaju i na granici platis vizu 50€ dok svi ostali 75€. Odmah reagiraju svi na Ivankovica, Ćiru i Kovacica....vole nas nogomet. Svakako preporucam perzijsku turu!
славянин

#14409 Re: IRAN

Post by славянин »

zrakomlat wrote:fb komentar lika s jednog portala
Prosle godine sam bio u Iranu, u Teheranu, Isfahanu i Shirazu! Toliko sam odusevljen ljudima, kulturi, povijesti i svemu! Mogu sa 100% sigurnoscu potvrditi da je to najsigurnija drzava u kojoj sam bio! Ljudi se secu gradom do kasno u noc i kao stranac i turista se osjecas jako sigurnim! Nitko te ne poteze za rukav a svaki čovjek s kojim stupis u kontakt prvo ti zaželi dobrodoslicu u Iran. Vlakovi i autobusi su jako luksuzni, sve jako cisto, parkovi predivni a ulice i trotoari široki. Svi pješački trotoari imaju taktilnu traku za slijepe osobe! Kad kazes da si iz HR posebno te uvažavaju i na granici platis vizu 50€ dok svi ostali 75€. Odmah reagiraju svi na Ivankovica, Ćiru i Kovacica....vole nas nogomet. Svakako preporucam perzijsku turu!
wow, dobro sam ja ustvrdio... Iran je najsigurnija,najljepsa,najbolja drzava na svijetu :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14410 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

Challenger_ wrote: Da se vratimo temi: Je li pao "režim" u Teheranu?

rezim pao 1979-te
славянин

#14411 Re: IRAN

Post by славянин »

japin_mutapi wrote:
Challenger_ wrote: Da se vratimo temi: Je li pao "režim" u Teheranu?

rezim pao 1979-te
I ko sada i kako vlada Iranom ?
Presidential candidates and parliamentary candidates must be approved by the Guardian Council (all members of which are directly or indirectly elected by the Leader) or the Leader before running, in order to ensure their allegiance to the Supreme Leader.The Leader very rarely does the vetting himself directly, but has the power to do so, in which case additional approval of the Guardian Council would not be needed. The Leader can also revert the decisions of the Guardian Council. The Guardian Council can, and has dismissed some elected members of the Iranian parliament in the past. For example, Minoo Khaleghi was disqualified by Guardian Council even after winning election, as she had been photographed in a meeting without wearing headscarf.
zrakomlat

#14412 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

славянин wrote:
zrakomlat wrote:fb komentar lika s jednog portala
wow, dobro sam ja ustvrdio... Iran je najsigurnija,najljepsa,najbolja drzava na svijetu :D
Takva država ne postoji :D

..........................

pustiše li Ahmedinejada?
ioannes

#14413 Re: IRAN

Post by ioannes »

salik *ebe na suho i ne vadi
insomnia78

#14414 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Kako ne postoji. Pa vidi sta cojk pise.
Kod mene kolega ljetos bio u Hr na odmoru. Utusi cojk. Sad bi se kaze preselio dole
zrakomlat

#14415 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

Pa turistički. Jebi ga, činjenica je da se u Iranu ima šta vidjeti, ljudi u prosjeku jesu napredniji i obrazovaniji uglavnom od okruženja, pa je odmah i doživljaj tih ljudi bolji. Ima i u Iraku, Izraelu, ima na cijelom bliskom istoku. A da ima zabiti, selendri i ciganluka, ima ko u svakoj državi pretpostavljam. Nebi u Japanu živio, ni u Kini, ali da odem ko turista, sigurno bi bio oduševljen. Lijepa je i Hrvatska obala i neki gradovi, kako nije. Ima se i tu šta vidjeti. I BiH je. Sve ovo naravno iz očiju turiste ko što je i taj gore i Iranu bio. Znam neke strenđere kojima je BiH drama. Al bili 2-3 puta ko turisti, ne misle doseliti :D
aratet

#14416 Re: IRAN

Post by aratet »

Ja znam neke Skandinavce koji su se doselili u BiH.
Naravno, najvise zbog klime i sume (to selo gdje su je fakticki suma.
insomnia78

#14417 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Branel Bakira po forumu?
zrakomlat

#14418 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

aratet wrote:Ja znam neke Skandinavce koji su se doselili u BiH.
Naravno, najvise zbog klime i sume (to selo gdje su je fakticki suma.
E to su već drogeri neki.
aratet

#14419 Re: IRAN

Post by aratet »

insomnia78 wrote:Branel Bakira po forumu?
Vise mu brane oca.
Ovo selo gdje zive je nekad bilo srpsko, a u federaciji je, pa su uzeli nekretnine po nizim cijenama.:D
insomnia78

#14420 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

aratet wrote:
Vise mu brane oca.
Ovo selo gdje zive je nekad bilo srpsko, a u federaciji je, pa su uzeli nekretnine po nizim cijenama.:D
Hocemol tako Dino?
aratet

#14421 Re: IRAN

Post by aratet »

insomnia78 wrote:
aratet wrote:
Vise mu brane oca.
Hocemol tako Dino?
Ne kontam ovo? :?
insomnia78

#14422 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Pa te neke insinuacije
jeza u ledja

#14423 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

[quote=“salik”]

Da mi prvo rijesimo ovo moje (ne)zaposlenje, koje mi Point vec duzi vremenski period nabija na nos, a na sta se i ti povremeno kacis sa imputacijama do kojih dolazis svojim "logickim zakljucivanjem", kao sto si dosao do toga da je "Raiffaisen banka bila osnovana da pere lovu od iranskih ratnih donacija"...

Dakle, Pointu sam postavio ono, kao dokaz da radim u firmi koja dobro posluje i prema vani, a pozivnice su bile tu da pokazem, s jedne strane - da sam u vrhu te firme, a s druge strane kao dodatni dokaz da smo "jaki" komitenti (jer na tu proslavu su pozvani iskljucivo takvi - "jaci" komitenti - nakon guzovace su dijelili i kosare sa prigodnim poklonima :D ). A moj privatni racun, kod druge banke, je racun na koji dugi niz godina (od samog pocetka) uredno primam placu od svoje firme, zbog cega mi je vjerovatno (jer - jos jednom - sam to nisam trazio) i odobreno prekoracenje u iznosu vecem od uobicajenog maksimalnog prekoracenja koje banke daju.

Jesi li ista razumio, ili si i dalje na nivou pranja ratnih donacija od strane austrijske banke?!

Ujedno, kao sto je ovo bilo namijenjeno Pointu (aka "visoka plovidba"), ovo moze posluziti i tebi kao dokaz da nemam potrebe raditi za bilo koga (bilo koju drzavu), da bih na ovom forumu zastupao ono sto mislim da je ispravno.

I opet da naglasim - sve sto sam napisao i postavio kao dokaz nije nikakvo "hvalisanje", niti samoproklamacija, nego sluzi u gore navedenu svrhu. Jer, da sam se ikada htio "hvalisati", tj. samoproklamovati, ucinio bih to vec puno prije, a najkasnije na temi koju je upravo Point otvorio (moga upisa tamo nema). Zato sam i ponudio svoj "mandat" (trajni autoban) svakome onome koji nadje ijedan moj dosadasnji upis u kojem sam se bilo cime "hvalisao", iliti samoproklamirao.[/quote]

kao sto rekoh, cestitam ti sto si zaposlen. :D poprilican uspjeh s obzirom koliko si vremena ovdje. izvini ali iz navedenog (slike) ne proizilaze tvoje tvrdnje. a ako je tacno ono sto navodis, ostavljas poprilicno patetican utisak (ko cuva pozivnice sa ruckova u jebenoj banci??, postavio si dvije, jednu iz 2009e mescini), da ne govorim da ispadas poprilican kompleksas (limit od 10k i to kako nisi sam trazio si spomenuo bar 5 puta, zar se to ne podrazumijeva?. btw, rekao si bez ulijetanja u kredit pa me zanima koliko bi to dugo mogao tako bez penala? ) onda sama prica o posastima kapitalizma i generalna neskromnost koju iskazujes ne idu zajedno. na kraju, dokazao bi time da ti je taj deal sa irancima unosniji nego sto sam mislio. :D

kazem, ovo je forum, on ima svoje limite. najbolje se dokazujes onim sto pises. to vazi za sve, kao i za mene jel.
славянин

#14424 Re: IRAN

Post by славянин »

Dajte molim vas svi vi preko 10 000 postova ili radite negdje kancelarija ovo ono pa i ne radi se mnogo ili ne radite nikako :D :D :D :D

PS:Zamislite sada neki Iranac ono cita sta mislimo o njegovoj zemlji - google translate ovo ono - kad ono "pozivnica za proslavu godisnjice rada Raiffaisen banke" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jeza u ledja

#14425 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

pa ja, nisam ja ko salik da samo pisem s tableta i ajfona. :mrgreen:
Post Reply