Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakavdanakneiskustvu

#14401 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

febo_acm wrote:Ja fakat ne kontam više čemu ta drama oko HRT-a... Kao da su neki bitni kanali.

diskriminacija,zbog toga
febo_acm

#14402 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by febo_acm »

Zatamne sport... Da su ukinuli skroz HRT pa onda možemo početi priču o nacionalnim interesima, ugroženosti i slično. Na kraju krajeva mogu ga skroz izbaciti ako žele, imaju pravo na to. Imaju pravo da izbace bilo koji kanal ako žele, kome se ne sviđa ima alternative. Evo da nisu dali SP u HD ja bi odmah 13.06. , kako sam i najavio, otišao sa advokatom tamo i tražio raskid ugovora bez ikakavih daljnih objašnjavanja. Međutim evo biće SP u HD i odlično, sve za 10 :thumbup: .

Svima onima kojim je HRT od vitalnog interesa imaju alternative, a evo jedne od njih:

http://www.hrt.hr/sateliti/placanje-i-c ... ke-kartice
south

#14403 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

febo_acm :roll: :roll:
mozes li zamisliti situaciju da Telemach npr. zatamni recimo "BHT" u Ljubljani a isti pusti tj. NE zatamni u Mariboru :?: eto tu je kvaka ;-)
kakavdanakneiskustvu

#14404 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

febo_acm wrote:Zatamne sport... Da su ukinuli skroz HRT pa onda možemo početi priču o nacionalnim interesima, ugroženosti i slično. Na kraju krajeva mogu ga skroz izbaciti ako žele, imaju pravo na to. Imaju pravo da izbace bilo koji kanal ako žele, kome se ne sviđa ima alternative. Evo da nisu dali SP u HD ja bi odmah 13.06. , kako sam i najavio, otišao sa advokatom tamo i tražio raskid ugovora bez ikakavih daljnih objašnjavanja. Međutim evo biće SP u HD i odlično, sve za 10 :thumbup: .

Svima onima kojim je HRT od vitalnog interesa imaju alternative, a evo jedne od njih:

http://www.hrt.hr/sateliti/placanje-i-c ... ke-kartice

ja ne znam da ovdje neko spominje vitalni interes,problem je u diskriminaciji bolan,kontaš?,pojedini ljudi mogu gledati prvenstvo na tom kanalu a pojedini ne mogu,bez valjanog odgovora,osim ako neke evropske regulative ne smatramo valjanim odgovorom
febo_acm

#14405 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by febo_acm »

south wrote:febo_acm :roll: :roll:
mozes li zamisliti situaciju da Telemach npr. zatamni recimo "BHT" u Ljubljani a isti pusti tj. NE zatamni u Mariboru :?: eto tu je kvaka ;-)
Po nekoj logici ako nisi zadovoljan uslugom otkažeš i je i tražiš alternativu...
kakavdanakneiskustvu

#14406 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

febo_acm wrote:
Po nekoj logici ako nisi zadovoljan uslugom otkažeš i je i tražiš alternativu...

ima logike,ali ako već spominješ advokata znaš da to i košta
febo_acm

#14407 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by febo_acm »

kakavdanakneiskustvu wrote:

ja ne znam da ovdje neko spominje vitalni interes,problem je u diskriminaciji bolan,kontaš?,pojedini ljudi mogu gledati prvenstvo na tom kanalu a pojedini ne mogu,bez valjanog odgovora,osim ako neke evropske regulative ne smatramo valjanim odgovorom
Pisanjem i konstatnim ponavljanjem jednog te istog na forumu nećeš ništa promijeniti. Kontaš li ti to? Nemam ništa protiv tebe, ali svako malo HRT, HRT, HRT, utakmica, HRT, HRT, osam godina stara utakmica, zatamnjeno, HRT :lol: :D
Burazeru obrati se RAK-u direktno i traži objašnjenje od njih. Ako oni kažu da Telemach laže i samoinicijativno zatamnjuje sadržaj onda lijepo otiđi kod advokata i pokreni tužbu. Nema efekta od ponavljanja kada su ti jednom odgovorili i ignorišu te.
febo_acm

#14408 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by febo_acm »

ima logike,ali ako već spominješ advokata znaš da to i košta
Ideš na procenat, kažeš ako dobijemo tvoje je toliko i toliko %. Kao što mnogo ljudi danas radi.
south

#14409 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

febo_acm wrote:
ma ja najlakse je tako odgovoriti :-) u mjestu gdje ja zivim nema alternative ;-) uostalom nemas ni ti odgovor jer da imas napisao bi ga a ne trazi alternativu
kakavdanakneiskustvu

#14410 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

febo_acm wrote:

Pisanjem i konstatnim ponavljanjem jednog te istog na forumu nećeš ništa promijeniti. Kontaš li ti to? Nemam ništa protiv tebe, ali svako malo HRT, HRT, HRT, utakmica, HRT, HRT, osam godina stara utakmica, zatamnjeno, HRT :lol: :D
Burazeru obrati se RAK-u direktno i traži objašnjenje od njih. Ako oni kažu da Telemach laže i samoinicijativno zatamnjuje sadržaj onda lijepo otiđi kod advokata i pokreni tužbu. Nema efekta od ponavljanja kada su ti jednom odgovorili i ignorišu te.

tražio objašnjenje od RAK nekoliko puta,niđe veze odgovori,pisao sam i na temi o tome
fortaleza

#14411 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

kakavdanakneiskustvu wrote:pretpostavljao sam da si iz mostara,blago tebi pa imaš HRT 2
Pa nije problem za HRT ako je toliko bitan:
1. Preko zemaljske antene, a veliki dio BiH može pratiti hr kanale digitalno
2. Dreambox i cardsharing
3. Kome se ne ulaže u opremu i daju toliki novci može kupiti najobičniji receiver te na osnovu nekoga iz Hrvatske platiti HRT karticu jednokratno 160 kuna i voila
4. IPTV nešto slično kao CS samo preko neta i potrebno nabaviti također IPTV receiver
5. D3 GO :D
Mustang1

#14412 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Opet o HRT.u .. Meni samo nije jasno ovi sto misle da je diskriminacija uopste koriste usluge tog operatera koji im zatamni sadrzaj .. Nek bojkotuju i nek nadju bolje
Telemach

#14413 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@route_66

Poštovani,

Ukoliko postoji problem sa signalom, na Vašem digitalnom resiveru, zamolit ćemo Vas da nam, u privatnoj poruci, dostavite precizne korisničke podatke, broj Ugovora i kontakt telefon.
Unaprijed se zahvaljujemo na saradnji.

Srdačan pozdrav,
Telemach

#14414 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Tiger 033

Informacije, vezano za Vaš upit o signalu BHT1 kanala na MMDS platformi se provjeravaju. Kada budemo imali povratne informacije, rado ćemo Vas obavijestiti privatnom porukom.
Zamolit ćemo Vas za samo malo strpljenja.

Srdačan pozdrav,
Not My Idea

#14415 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Not My Idea »

Kvescn!
Kod sestre u stanu ruter stoji u dnevnoj i signal je okej. U spavacoj je skroz slab a na balkonu ga uopce nema. Ni na laptopu ni na mobitelu. Sta je problem?
Tiger 033

#14416 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Telemach wrote:@Tiger 033

Informacije, vezano za Vaš upit o signalu BHT1 kanala na MMDS platformi se provjeravaju. Kada budemo imali povratne informacije, rado ćemo Vas obavijestiti privatnom porukom.
Zamolit ćemo Vas za samo malo strpljenja.

Srdačan pozdrav,
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#14417 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Mustang1 wrote:Opet o HRT.u .. Meni samo nije jasno ovi sto misle da je diskriminacija uopste koriste usluge tog operatera koji im zatamni sadrzaj .. Nek bojkotuju i nek nadju bolje

zar ima operater koji ne zatamnjuje sport na HRT 2?,zar to nije diskriminacija???
Telemach

#14418 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Not My Idea

Poštovani,

Ljubazno Vas molimo da nam, u privatnoj poruci, dostavite korisničke podatke, kao što je ime i prezime nosioca Ugovora, adresa na kojoj se nalazi priključak, po mogućnosti broj Ugovora, kao i kontakt telefon.
Provjerit ćemo Vaše navode, odnosno kvalitet signala usluge interneta.

Srdačan pozdrav,
and

#14419 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by and »

@telemach,
ne odgovori mi nikad na pitanje zašto neće da mi besplatno zamijene ovaj stari resiver za novi 2.0???duo net paket je kod mene
titinho

#14420 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by titinho »

Koliko su bespotrebne panike digli pojedini forumasi, postotak da bht hd ne ide na telemach bio je ravan 0, al eto.

UZIVAJMO
spinel_

#14421 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by spinel_ »

...
Last edited by spinel_ on 10/06/2014 21:52, edited 1 time in total.
Kralj Tvrtko I.

#14422 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Not My Idea wrote:Kvescn!
Kod sestre u stanu ruter stoji u dnevnoj i signal je okej. U spavacoj je skroz slab a na balkonu ga uopce nema. Ni na laptopu ni na mobitelu. Sta je problem?
nije problem nista, do rutera je odnosno signala. slabi su ovi ruteri...i kod mene je situacija takva, u sobi gdje je ruter extra signal, u drugoj sobi 1 eventualno 2 crtice dok na balkonu skroz slab signal ili ga nema.

Treba jaca antena.
ElRe

#14423 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

channel10 wrote:Mislim da ovdje treba vrsiti pritisak na BHRT da to oni rijese, ali ko ce to uraditi :( . Nemamo ni pismenog novinara da ode i to sve do u detalje ispita.
Ako imas obicni Cisco risiver SD, teoretske sanse nema da gledas HD program. Svi koji imaju HD risiver ili V2.0 mogu da gledaju HD kanale.
golfiista

#14424 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by golfiista »

titinho wrote:Koliko su bespotrebne panike digli pojedini forumasi, postotak da bht hd ne ide na telemach bio je ravan 0, al eto.

UZIVAJMO
Nije to bila panika, to je bio pritisak koji je urodio plodom.
fortaleza

#14425 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

titinho wrote:Koliko su bespotrebne panike digli pojedini forumasi, postotak da bht hd ne ide na telemach bio je ravan 0, al eto.

UZIVAJMO
A ko je pisao da će kanal ići u start paketu i prije nego što su to objavili? :P :mrgreen:
Locked