seln wrote:Nivelacija wrote:200 kilometara za jednu siromasnu i malu brdsko-planinsku zemlju koja nije imala kilometra autoputa za 20 godina je sasvim OK.
Je li rijec o Albaniji?
Ili gdje je tih 200 kilometara?
Ako racunas RS, to je druga drzava.
Ovo je već bezobrazluk, ja ne znam što se vodi rasprava sa ovakvim ljudima ...
Thorgerson wrote:Pa dobro sta je covjek konkretno slagao? Fulio u 2-3 godine, vau. To sto Terzic fuli u 4 godine, to nista. Moram li sad ovdje kopirati njegove najave za izgradnju? Al ako forumas malo pogrijesi, odmah belaj. To sto im tenderi padaju ko domine, to nista. Za 4 godine nisu otvorili km puta. Jebavaju se oko Zenice, asfaltirali dio onaj kod Odzaka i napravili pola mosta. Uh jebote pa to je za medalju!
Cinjenica je da gradnja ide presporo. Dakle, ovim tempom je li vi shvatate da necemo imati koridor za 20-ak godina!? Pa juzni dio nije dotaknu?! Prica se nesto oko Tarcina, nista se ne radi. A gdje je Bradina...Jablanica, Prenj, pa dio dalje prema Mostaru, pa od Mostara do Capljine itd itd...
Pa je li vama to jasno. Sta tu eto nije tacno, ja bih volio da mi neko napise, pa da ne budem "depresivac". I ne radi se o tome jel neko siri depresiju ili ne. Nego je li realan il nije. Treba prihvatiti realnost, a ne sad pisati hvalospjeve na osnovu nicega. Realnost je takva kakva jeste. Da li se moze promjeniti, pa moze. Vidjeli smo da se za 4 godine moze napraviti i 100km puta, a moze 0km. Dakle, sve opcije su moguce.
Terzić je instalirani SBB-ov kadar i treću u sazivu posljednje federalne vlade koji je imenovan na to mjesto.
Po njemu svi redovno pljujemo i postao je teža smijurija na svakom forumu ili mjestu gdje se raspravlja o izgradnji autoputeva u našoj zemlji.
Koridor Vc po mom nekom proračunu, nećemo imati ni za 25 do 30 godina, jer trenutno smo u procesu povezivanja Zenice i Žepča te Mostara i granice sa Hrvatskom, za te dijelove otprilike imamo novac, negdje imamo radove, negdje izabrane izvođače, negdje imamo tendere u proceduri, a negdje nemamo ni tendere. Ponešto se kao radi i na toj dionici ispod Ivana, ali za sada je samo bušenje u pitanju, za trasu još ništa nemamo.
Ja čisto sumnjam da će se tokom izgradnje gore navedenih dijelova, pronaći mesija koji će naći novca za finansiranje Mostarske obilaznice koja bi navodno trebala koštati preko milijardu maraka, zatim tunela Prenj, zatim obilaznice oko Konjica, i povezivanje Konjica i tunela Ivan. Na sjeveru treba čekati RS šta će uraditi, i iako postoji spremnost EBRD-a da finansira Dobojsku obilaznicu kao međuentitetski projekat, to je i dalje neizvjesno, a nakon toga valja napraviti obilaznicu oko Žepča i spojiti Tešanj i Žepče.
Dakle, sve navedeno i gore pobrojano što kao imamo spremno neka bude gotovo za 8 godina, za Mostarsku obilaznicu će trebati sigurno još 10, za Prenj preko 5 godina i plus uvezivanje ceste oko Konjica prema Ivanu još 5 minimalno, a teško da će se to išta paralelno graditi. Da sad ne predviđam za sve ostalo, ko vjeruje u Boga, nek njega moli malo da ubrza i da podari malo pameti ovom našem narodu da zaokružuje normalnije političke opcije na izborima uz veliku nadu da će pored Bošnjaka, ovoj zemlji Hrvati i Srbi da napokon nešto dobro zažele pa ako već ne žele da sarađuju toliko, nek barem ne opstruišu.
Naravno ovo što sam ja napisao sadrži količinu negativnosti u sebi, ali nije proziašla iz nekog mog bijesa, već iz realnog stanja, nismo najgori, ali moramo biti mnogo mnogo bolji da bi nešto napravili od ove države. A pisanje gluposti teško kada mogu da ostanem nijem, jer neko forumaši namjerno bombarduju temu godinama, pišući uglavnom iz neznanja.