Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
veljaca

#14376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

drugi profil wrote:Ne obavljam.
Sa teroririzmom i podrivanjem sistema ne možeš u rukavicama, koliko god vi mislili da svaki ubica ima zagarantovana ljudska prava, štiteći njegova prava daješ mu prostor da pravi nove Mevlide, Maoče, Bukovice, i da budem makar malo politički korektan - na isti način daješ pravo postojanja i svim drugim fašistima.
A ti se demokratskim putem sa tim zlom nikad nećeš izboriti. Tu se klin klinom izbija, a ni meni se to ne svidja jer sam svjestan opasnosti da se i pogriješi. Međutim još manje mi se sviđa ono što mi prijeti ako se slični likovi ikada budu pitali o mojoj sudbini.
Hvala Bogu ....

Pitanje za tebe ( ako cijenjeni Pedja dozvoli ):

Kako bi se ti osjecao ( prav - zdrav ) da tebe ili nekog tebi bliskog potkace i bude kolateralna steta te borbe. Ali ako moze iskren odgovor .
Da se razumijemo - ja sam prvi protiv svakog oblika terorizma i oduzimanja prava i slobode drugim i drugacijim .....
Ali postoje sudovi i zakoni ....
A jos vise sam protiv stradanja i jednog nevinog ....
VjecitiStudent

#14377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent

Razmisljao sam da li da vam odgovorim ili ne jer ne vjerujem da vi dolazite ovdje da postavljate pitanje, nit zato sto vas zanimaju odgovori, nego iz nekih sasvim drugih, meni uglavnom nerazumljivih ili razloga u koje ne zelim sada ulaziti.

...

Stranice i stranice ovog foruma svjedoci o vasem neslaganju sa politikom, odlukama i potezima Nase stranke i nije me iznenadilo da ste i u ovome pronasli nesto lose, konspiracijsko, iskoristavanje nekoga od strane nekoga da bi plasirao nesto u javnost, itd.

...
p.k.
Što manja stranka, to duža lista potencijalnih zavjerenika, koji joj i dan i noć o glavi rade.
I to je jedna od nepoljuljanih premisa balkanske politike.

Pa zar nije odavno jasno, da sam ja dio vatikansko-kominternovske zavjere protiv NS?
drug_profi

#14378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

veljaca wrote:
drugi profil wrote:Ne obavljam.
Sa teroririzmom i podrivanjem sistema ne možeš u rukavicama, koliko god vi mislili da svaki ubica ima zagarantovana ljudska prava, štiteći njegova prava daješ mu prostor da pravi nove Mevlide, Maoče, Bukovice, i da budem makar malo politički korektan - na isti način daješ pravo postojanja i svim drugim fašistima.
A ti se demokratskim putem sa tim zlom nikad nećeš izboriti. Tu se klin klinom izbija, a ni meni se to ne svidja jer sam svjestan opasnosti da se i pogriješi. Međutim još manje mi se sviđa ono što mi prijeti ako se slični likovi ikada budu pitali o mojoj sudbini.
Hvala Bogu ....

Pitanje za tebe ( ako cijenjeni Pedja dozvoli ):

Kako bi se ti osjecao ( prav - zdrav ) da tebe ili nekog tebi bliskog potkace i bude kolateralna steta te borbe. Ali ako moze iskren odgovor .
Da se razumijemo - ja sam prvi protiv svakog oblika terorizma i oduzimanja prava i slobode drugim i drugacijim .....
Ali postoje sudovi i zakoni ....
A jos vise sam protiv stradanja i jednog nevinog ....
Veljaca. Da se razumijemo. Izbjegavacu uvijek i svuda da budem zabunom doveden pod bilo kakvu sumnju i nema sanse da me neko moze oznaciti kao teroristu ili ubicu. Ako se nekim cudom tako sta i desi, opet ce biti prilika da se greska ispravi. Nece nikom glava pasti. Medjutim, stiteci prava Mevlidu Jasarevicu i njegovoj braci, daje im prostor da isplaniraju i izvedu bombu u Bugojnu, Vitezu, ubistvo katolicke porodice za Bozic u Kresevu, itd. Ti ljudi ne priznaju ljudska prava tamo gdje se njih pita i ja kao covjek, rodoljub, branilac slobode i prava slabih i nejakih, imam obavezu da takve ljude neutralisem na vrijeme. To nije moguce ako cu bezuslovno postovati njihova prava. Naravno da NE MISLIM da to treba raditi po kratkom postupku, ali se necu uopste buniti zbog hapsenja, privodjenja, pretresa, ekstradicije...
Naravno uvijek se nadje neko ko ce da kaze: "a kako bi bilo tebi...". Zaboravi. Ja pristajem na odredjen nivo suspenzije vlastitih sloboda, kao u SFRJ, koja ce onda svima garantovati potpunu slobodu od terora i kriminala.
Dakle pravo na zivot bez straha.
10slukom

#14379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by 10slukom »

drugi profil wrote:
veljaca wrote:
drugi profil wrote:Ja nemam nikakvih problema sa krsenjem ljudskih prava onih ljudi koji bi, da su vecina, prekrsili glatko svako moje pravo.
Tu se svodi na: ja ili oni.
I nije me briga sta to implicira. Znam da se tu ne moze igrati u rukavicama.
Cijenjeni Pedja, izvinjavam se sto cu komentaristi ovo.

Po tebi, "drugi profil", ako sam dobro shvatio, ti si za to da krsis nekome njegova prava ( nevazno o kome se radi ), zbog tvoje pretpostavke da bi oni da su ( znaci nisi siguran u to da li bi ) krsili tvoja.
Znaci ti bi na svoju pretpostavku ( koja je ipak pretpostavka i moze , a ne mora, biti pogresna ) cinio konkretna djela i krsio prava drugih.
Po meni ovo tvoje nije u redu.
Rekao sam da me nije briga sta to implicira.
Nije to NEKO, nego dokazani neprijatelj sekularizma, demokratije, ljudskih prava. Ovo zlo racuna na igru u rukavicama i maksimalno je zloupotrebljava.
Svako drustvo mora biti svjesno gdje se tu povlaci linija i kad se mora djelovati odlucno pa i uprkos zakonu.

Moj je stav da je bolje prekrsiti ljudska prava nekome kad je nuzno, nego da se kada bude kasno, kajem sto nisam.
tortura je u redu znači. jel i silovanje u redu? ah da, baš te briga šta to podrazumjeva. važno je samo da je neko tamo (iz ambasade neke strane zemlje recimo) odlučio da je taj i taj neprijatelj, bes sudskog procesa.

strašno.
drug_profi

#14380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

Necete da citate, sta cu vam ja. Ko je pominjao silovanja i torture pobogu?
haj uzivajte, demagozi.
10slukom

#14381 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by 10slukom »

Pedja Kojovic wrote:jefferson

Nasa stranka bi zahtijevala da NSA podjeli informacije eksluzivno sa tri sudije.
Ukoliko oni nakon upoznavanja sa dosjeom budu smatrali da postoje osnovi sumnje BiH ce ukoliko postoji medjunarodna potjernica postupiti po njoj.
To je pitanje principa.
Jedna od osobina tog, kao i svakog, principa je da on nekad radi u korist vase "stete", odnosno, ne doprinosi onome sto njime zeljeli postici. Ako ne postoje tri sudca u ovoj zemlji u ciju se sposobnost cuvanja tajne ne moze osnovano sumnjati onda ova drzava ima daleko veci problem od problema "alzirske grupe".

Ja znam da su pritisak i prijetnje na vlast bile izuzetno agresivne i da je ultimatum formulisan po formuli "biti ili ne biti".
Naravno. Iz sadasnje perspektive je jasno da je trebalo izdrzati taj pritisak. Ova vrsta ucjenjivacke tajne diplomatije
ubrzo je iscurila u medije i pokazala da javnost nije spremna zrtvovati ljudska prava za sigurnost. Vrijeme je takodje pokazalo da zemlje koje su odbile ucestvovati u americkom sistemu tajnih zatvora i masovnom krsenju magne karte libertatum nisu ekonomski i politicki kaznjavane. Jednostavno receno, da smo rekli ne, nista se bitno ne bi promjenilo.
Zapravo, to nije tacno. Ameri bi imali vise respekta za nas.

p.k.

dobar odgovor. i zaista tacan. ameri ne postuju dupelizce, koliko god dupelizcima to nebilo jasno.
10slukom

#14382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by 10slukom »

drugi profil wrote:Necete da citate, sta cu vam ja. Ko je pominjao silovanja i torture pobogu?
haj uzivajte, demagozi.
pa poenta svega i jeste u torturi. nisu oni hapsili ljude da bi sa njima igrali beach volleyball. silovanje je sastavni dio torture i jako cest slucaj u ovim slucajevima prema ovom izvjestaju.
drug_profi

#14383 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

10slukom wrote:
drugi profil wrote:Necete da citate, sta cu vam ja. Ko je pominjao silovanja i torture pobogu?
haj uzivajte, demagozi.
pa poenta svega i jeste u torturi. nisu oni hapsili ljude da bi sa njima igrali beach volleyball. silovanje je sastavni dio torture i jako cest slucaj u ovim slucajevima prema ovom izvjestaju.
Eto vas tu sto se slazete oko toga pa lamentirajte.
jefferson

#14384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by jefferson »

Pedja Kojovic wrote:jefferson

Nasa stranka bi zahtijevala da NSA podjeli informacije eksluzivno sa tri sudije.
Ukoliko oni nakon upoznavanja sa dosjeom budu smatrali da postoje osnovi sumnje BiH ce ukoliko postoji medjunarodna potjernica postupiti po njoj.
To je pitanje principa.
Jedna od osobina tog, kao i svakog, principa je da on nekad radi u korist vase "stete", odnosno, ne doprinosi onome sto njime zeljeli postici. Ako ne postoje tri sudca u ovoj zemlji u ciju se sposobnost cuvanja tajne ne moze osnovano sumnjati onda ova drzava ima daleko veci problem od problema "alzirske grupe".

Ja znam da su pritisak i prijetnje na vlast bile izuzetno agresivne i da je ultimatum formulisan po formuli "biti ili ne biti".
Naravno. Iz sadasnje perspektive je jasno da je trebalo izdrzati taj pritisak. Ova vrsta ucjenjivacke tajne diplomatije
ubrzo je iscurila u medije i pokazala da javnost nije spremna zrtvovati ljudska prava za sigurnost. Vrijeme je takodje pokazalo da zemlje koje su odbile ucestvovati u americkom sistemu tajnih zatvora i masovnom krsenju magne karte libertatum nisu ekonomski i politicki kaznjavane. Jednostavno receno, da smo rekli ne, nista se bitno ne bi promjenilo.
Zapravo, to nije tacno. Ameri bi imali vise respekta za nas.

p.k.
Ja smatram da ste Vi 100% upravu kada je princip i moral a posebno postivanje zakona u pitanju.
Medjutim isto tako mislim da bi bilo koja stranka u BiH u potpunosti isto postupila, kako zbog agresivnosti americke politike u to vrijeme tako i zbog vrlo kompleksnog politickog uredjenja u BiH.
HR je kao sto znate odbila da potpise sporazum sa SAD u vezi ICC-a. Znam koliko je samo MORH izgubio para kao i beneficija zbog ovoga sto im je uveliko otezalo brzinu kojom su postali interoperativni sa ostalim NATO snagama. A to je samo jedan segment gdje su izgubili podrsku. Na kraju je i HR potpisala tiho taj sporazum, tj. Mesic je igrao populisticku igru.
Medjutim, Mesic je to mogao igrati je HR nije uredjena kao BiH, HR nije imala Vehabijski pokret, i mogli su igrati na tu kartu.
Licno mislim da je najlakse danas, 12 godina poslije biti sto bi se reklo "general poslije bitke," na kraju krajeva, mi saljemo vojnike u Irak, Afganistan, nasi su mnogi oficiri redovno na skolovanju u SAD, stoga mislim da kada bi se hipoteticki takav slucaj ponovo desio, BiH bi (bez obzira ko je na vlasti) opet isto postupila.
Ja nemam nista protiv NS, cak mislim da je sad jedina alternativa strankama koje veder i oblace toliko godina, bez obzira sto ste s njima u nekom dogovoru. Ali ipak trebamo biti realni kada su neke stvari u pitanju.
Ja znam da ovdje ima X forumasa koji misle da je ganjanje morala po svaku cijenu neka vrsta igre, ali realnost je sasvim drugacija, i Vi to vrlo dobro znate.
FOČANSKI PROPISI

#14385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by FOČANSKI PROPISI »

haj uzivajte, demagozi.
:thumbup:
veljaca

#14386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

10slukom wrote:
haj uzivajte, demagozi.
:thumbup:

Najveci demagozi su oni koji za druge tvrde da su demagozi.

Btw - dobro je pogledati original "Balkanski spijun" a i predstavu pozorisnu istoimenu u Sarajevu .... Moze se svasta tu nauciti ....
novi.dan.nova.nafaka

#14387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by novi.dan.nova.nafaka »

drugi profil wrote:Veljaca. Da se razumijemo. Izbjegavacu uvijek i svuda da budem zabunom doveden pod bilo kakvu sumnju i nema sanse da me neko moze oznaciti kao teroristu ili ubicu. Ako se nekim cudom tako sta i desi, opet ce biti prilika da se greska ispravi. Nece nikom glava pasti. Medjutim, stiteci prava Mevlidu Jasarevicu i njegovoj braci, daje im prostor da isplaniraju i izvedu bombu u Bugojnu, Vitezu, ubistvo katolicke porodice za Bozic u Kresevu, itd. Ti ljudi ne priznaju ljudska prava tamo gdje se njih pita i ja kao covjek, rodoljub, branilac slobode i prava slabih i nejakih, imam obavezu da takve ljude neutralisem na vrijeme. To nije moguce ako cu bezuslovno postovati njihova prava. Naravno da NE MISLIM da to treba raditi po kratkom postupku, ali se necu uopste buniti zbog hapsenja, privodjenja, pretresa, ekstradicije...
Naravno uvijek se nadje neko ko ce da kaze: "a kako bi bilo tebi...". Zaboravi. Ja pristajem na odredjen nivo suspenzije vlastitih sloboda, kao u SFRJ, koja ce onda svima garantovati potpunu slobodu od terora i kriminala.
Dakle pravo na zivot bez straha.
Bravo, super, samo je pitanje šta zapravo znači to NA VRIJEME. Jednom je Semir Imamović (inače, u nekim redovima označen kao wehabija - u principu skroz normalan i OK lik), gostujući na FTV-u rekao da i jeste problem pravovremenog djelovanja. Naime, on veli da se stiče utisak da se namjerno gleda kroz prste pojedincima koji kasnije uhvate fursata i urade djela poput onoga u Bugojnu, čiji teret htjeli-ne htjeli nose i oni koji ne da nemaju ništa sa tim, već i osuđuju takva djela terorizma.
Albin Zuhric

#14388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

Zdravo svima,

Opcinski odbori upravo rade na analizi budzeta i spremaju amandmane.

Ulazimo u proces izrade krovne ekonomske politike, a na kojoj ce raditi nestranacki eksperti iz oblasti mikro i makroekonomije. Obavjestavati cemo vas o procesu izrade.

Sutra odrzavamo sjednicu Glavnog odbora da rjesimo neka pitanja. Potvrda imenovanja Lejle Somun-Krupalije u Predsjednistvo NS, revitalizacija ekonomskog savjeta NS, kao i osnivanje Komisije za ljudske resurse, komisije za Nauku, kulturu, obrazovanje i sport, i Komisije za medjunarodne odnose.

Predsjednistvo je na prosloj sjednici donijelo odluku o podizanju regionalnog odbora Tuzla, identificiralo osobe koje ce rukovoditi procesom. Opcine u pomenutom kantonu ce uskoro moci poceti da rade mnogo efikasnije uz podrsku jednog krovnog organa iz njihove regije, a mi cemo razvijati infrastrukturu van Sarajeva. Postoji plan da se isto uradi sa jos nekoliko regija.

Samo nekoliko informacija, da ostanete obavijesteni.

Hvala. Prijatno
FOČANSKI PROPISI

#14389 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Albin Zuhric wrote:Zdravo svima,

Opcinski odbori upravo rade na analizi budzeta i spremaju amandmane.

Ulazimo u proces izrade krovne ekonomske politike, a na kojoj ce raditi nestranacki eksperti iz oblasti mikro i makroekonomije. Obavjestavati cemo vas o procesu izrade.

Sutra odrzavamo sjednicu Glavnog odbora da rjesimo neka pitanja. Potvrda imenovanja Lejle Somun-Krupalije u Predsjednistvo NS, revitalizacija ekonomskog savjeta NS, kao i osnivanje Komisije za ljudske resurse, komisije za Nauku, kulturu, obrazovanje i sport, i Komisije za medjunarodne odnose.

Predsjednistvo je na prosloj sjednici donijelo odluku o podizanju regionalnog odbora Tuzla, identificiralo osobe koje ce rukovoditi procesom. Opcine u pomenutom kantonu ce uskoro moci poceti da rade mnogo efikasnije uz podrsku jednog krovnog organa iz njihove regije, a mi cemo razvijati infrastrukturu van Sarajeva. Postoji plan da se isto uradi sa jos nekoliko regija.

Samo nekoliko informacija, da ostanete obavijesteni.

Hvala. Prijatno
Elvis Vreto radi na izradi amandmana za krovnu ekonomsku politiku?
Reci da se šališ!
baxul

#14390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by baxul »

Albin Zuhric wrote: Predsjednistvo je na prosloj sjednici donijelo odluku o podizanju regionalnog odbora Tuzla, identificiralo osobe koje ce rukovoditi procesom. Opcine u pomenutom kantonu ce uskoro moci poceti da rade mnogo efikasnije uz podrsku jednog krovnog organa iz njihove regije, a mi cemo razvijati infrastrukturu van Sarajeva. Postoji plan da se isto uradi sa jos nekoliko regija.
kada se očekuje konačna uspostava i možeš li neka imena dati? poznato mi je da je NS Tuzla podržala Berbića kao kandidata za opštinske izbore 2012. je li priča na tom fonu ili imate neka nova imena?
hvala.
Nermin123

#14391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Nermin123 »

Focanski propisi gdje ti vidis u ovom saopstenju NS.Elvira Vretu
FOČANSKI PROPISI

#14392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Nermin123 wrote:Focanski propisi gdje ti vidis u ovom saopstenju NS.Elvira Vretu
U opštinskom odboru Ilidža.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#14393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

@Albin Zuhric, mislite li se kao stranka odrediti, i javno reagovati, na seksisticke i debilne izjave nacenika Efendica?
Last edited by -LIBERO- on 08/02/2013 19:18, edited 1 time in total.
Doktor29

#14394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

-LIBERO- wrote:@Albin Zuhric, mislite li se kao stranka odrediti i javno ragovati na seksisticke i debilne izjave nacenika Efendica?
Ovaj ce osuditi te izjave, on i njegova djevojka Amila Karacic ( od koje je sve ovo i krenulo a nacelnikova je stranacka kolegica) ce dati zajednicko saopstenje :-) :-) :-) ,
Opetja033

#14395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Opetja033 »

Sasvim nepotreban izlet mladog Efendica, sada ce iz ovih raznoraznih spijunskih brloga a.k.a. NVO jedva docekati da ga razapnu, ponajprije svrsenice gender "nauka" i ostalih gluposti.
Doktor29

#14396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

Opetja033 wrote:Sasvim nepotreban izlet mladog Efendica, sada ce iz ovih raznoraznih spijunskih brloga a.k.a. NVO jedva docekati da ga razapnu, ponajprije svrsenice gender "nauka" i ostalih gluposti.
Zbog toga i postoje :D
Opetja033

#14397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Opetja033 »

Sad tek vidjeh da sam na pogresnoj temi napisao komentar. :D
Izvinjavam se Pedji.
Pedja Kojovic

#14398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

DELEGATU
U DOMU NARODA
PARLAMENTA FEDERACIJE BiH

P O Z I V
za 12. Vanrednu sjednicu Doma naroda
Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

Na osnovu člana 86. stav 5. Poslovnika o radu Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, s a z i v a m 12. Vanrednu sjednicu Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za petak, 15. februara 2013. godine u 13 sati.

Za sjednicu predlažem sljedeći

D N E V N I R E D

1. Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Sjednica će se održati u zgradi Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, ulica Hamdije Kreševljakovića 3, Sarajevo.
Nermin123

#14399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Nermin123 »

Focanski propisi. Ocito da nismo citali isto saopstenje.U saopstenju koje sam ja procitao pise dasu angazovani NE STRANACKI ekonomski strucnjaci.Elvis Vreto je clan NS i nije nikakav ekonomski strucnjak.Ako imas neki licni problem sa Vretom onda to pokusaj rijesiti na neki drugi nacin
FOČANSKI PROPISI

#14400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Nermin123 wrote:Focanski propisi. Ocito da nismo citali isto saopstenje.U saopstenju koje sam ja procitao pise dasu angazovani NE STRANACKI ekonomski strucnjaci.Elvis Vreto je clan NS i nije nikakav ekonomski strucnjak.Ako imas neki licni problem sa Vretom onda to pokusaj rijesiti na neki drugi nacin
Općinski odbori rade analizu budžeta na osnovu koje će,valjda, experti sačiniti plan ekonomske politike.
Ja sam tako shvatio obavjest.

p.s.
Vreto je moj jaran i mnogo dobar čovjek.
Locked