Da sutra svi Palestinci presele na Jupiterov mjesec, a da Izrael preuzme i taj ostatak teritorija, od prekosutra bi govorili mi nemozemo imati Damask, Aman, Bejrut itd tako blizu svoje granice.TomANDJerry wrote:Kako postici to rjesenje , to je pitanje ... imas pola miliona jevreja na zapadnoj obali, zar mislis da ima ikakve sanse da neki politicar u Izraelu kaze tim ljudima - "hajmo, spremaj se" ... to su cijeli gradovi, kao da neko u BiH preseli Sandzak iz Srbije ovamo.asker wrote:Rjesenje bi bilo povlacenje Izraela na granice prije '67. To trazi cijeli svijet, cak i USA pod Obamom, rekao je to Bibiju u lice i pred kamerama. Ovaj je to par minuta poslije kategoricki odbio, isto u lice i pred kamerama. To trazi i UN, ponizeni i izmrcvaljeni Palestinci to prihvataju. Izrael nece ni pod razno, kraj price, kazu neodbranjivi smo ako to uradimo itd.
Ilegalna naselja se nastavljaju, Jerusalem ovih dana postaje glavni grad, dakle Izrael ide korak po korak nezaustavljivo ka potpunom preuzimanju Palestine. Kraj price, u ovakvoj konstalaciji snaga Izrael nece popustiti nimalo, moze im se.
Pokusan je pristup Palestine u punopravno clanstvo UNa, 10ak zemalja bilo protiv, Amerika ulozila veto, ostalo je istorija.
Nikakvog rjesenja nece biti jer Izrael to ne zeli.
Sve ostalo je suplja.
I slazem se , nema rjesenja ... i zato kazem, ici na onu zadnju kap spasa - nadati se da ce ti se krvnik smilovati nakon nekog vremena. Sigurno bi bilo puno vise ljudi u samom Izraelu koji bi bili za davanje Palestincima puno vise prava i sloboda da se sa druge strane pojave super miroljubivi Palestinci koji samo zele mir i nista vise.
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
asker
#14376 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- Kaligrafija
#14377 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Meni nikad nece biti jasno to kamenanje, sa do zuba naoruzanom vojskom zlocinaca...pa jbt 70 godina ih ubijaju, 7 miliona protjeranih i izbjeglih sa podrucja Palestine, ti palis gume i bacas kamenje...pa jbt ima li iko makar kalas, sta je sa Hamasom...!? Pa ako oni ubiju 60 ljudi, hiljade rane, iz snajpera i automatskog oruzja, smrti su svakodnevnica tamo, pa jbm mu ja majku, izadji na tu "granicu" zarafalaj, pa ubij makar jednog gada, pa nek bombarduju, svim i svacim, svakako nemas sta da izgubis, narod Palestine je svakako na rubu istrebljenja sa tog podrucja, pa makar se bori kako treba...da izraelci imaju samo 10% palestinskih zrtava na godisnjem nivou dobro bi razmislili da li bi tako napadali i ubijali svako malo...ovako im dodje isto trening, palestinci zakamenjaju, ovi dodju i stele se na njima, nikad nikome nece odgovarati i boli ih dupe...Vala za 70 godina mogli su i nuklearku kupiti i prokrijumcarit u Gazu, banaliziram, ali mogli su nesto jbg...oni jos Intifade vode i gadjaju kamenjem...ne mogu to razumjeti, taman da je citav svijet protiv njih...zali Boze tog naroda, golgota 70 godina, malo koji je narod to prezivio u modernom svijetu, a i prije...
- Kaligrafija
#14378 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I jos menoru stavilo na mapu...jbt...jeza u ledja wrote:Kakva je ovo granica?Haman2 wrote:Izrazel je proizvod velikih sila i one mu sve tolerisu kao losi otac svome sinu. Ne treba ocekivati da ce se bilo sta promijeniti. Drzave oko Izraela se polako ali sigurno unistavju, narod raseljava jer tu treba da se formira Veliki Izrael.
![]()
![]()
Pa ko da je neko nogom nasarao. Kairo, Meka i Bagdad na granici Izraela.
-
farisovo
#14379 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izrael mora kako tako orzati status quo na terenu i u pregovorima da se sto je moguce duze ne rijesi nista. Svako rijesenje te krize bi pojelo Izrael, obzirom na demografiju Arapa tog podrucija.jeza u ledja wrote:
Ne znam ko spomenu Arape u Izraelu i to.
Samo da neko ne pomisli da bi svim Palestincima bilo fino u Izraelu ili da je to moguce. Izrael je u jednom trenutku skontao gdje mu je granica, barem ona juzna i tamo natrpao sto se vise natrpati moze. (Ne znam samo kako zamisljaju to dugorocno?). No recimo prica o two-state solution....ja ono sto Palestinaca poznajem, svi se zalazu za - pazi sad - one state solution.Kad malo priupitas sta im je sad to - prica je u sustini ta - da ako se napravi zajednicka drzava, da ce u njoj jevreji biti manjina. Nema njihove vecine - nema vise jevrejske drzave. Tako da ja vise ni ne znam sta ko zeli u tome? Izrael ne vjerujem da zeli i one-state i two-state, vec jednostavno odrzavanje statusa quo, uz presutno "pomicanje" granice na istok.
Do kad tako, meni nije jasno. Samo mi je jasno da ni oni nemaju dugorocno rjesenje.
-
jefferson
#14380 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Naravno da je sve as usual. Jedino sto nije as usual je sto su saudijci i izraelci postali topla braca, a bogami Benjamin i Vladimir izgleda suruju.Challenger_ wrote:Ona Džaferova šuplja "business as usual" ne važi kada su oni (Izrael u USA) u pitanju. Tu je sve samo ne "as usual".
- Kaligrafija
#14381 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sto posto, tacno...to je nezajazljiva zlocinacka tvorevina, kojoj je jedini cilj da protjera, ubije, otme...hegemonija koja zeli u svom bicu da ovlada kako zemljom, resursima, tako bi isto serbez bez imalo milosti drzala palestince kao roblje u pravom smislu rijeci, mada je i sadasnje stanje blizu toga, na ocigled cijelog svijeta! Sve hegemonije poput te, sa prvim stiskom nekog malo jaceg igraca iz vana, su progutale sebe iznutra...! Ovde je problem sto nema nekog iz vana ko bi vrsio takav pritisak, isto kao sto nema ni iznutra, svi su duboko radikalizovani, velika vecina...!!! Takav rezim i narod moze zaustaviti i slomiti, samo velika neimastina i bijeda, kad bi sistem poceo sam sebe da jede...to ce se dogoditi samo sa padom Amerike...posto se to nece desiti jos dugo, ostaje nam da gledamo to mrcvarenje jadnih tih palestinaca, dok mozda i posljednji ne ugasi svjetlo i ode...a onda ce doci na red i ovi koje si ti nabrojao...samo sto ne vjerujem da ce oni samo bacati kamenje...asker wrote: Da sutra svi Palestinci presele na Jupiterov mjesec, a da Izrael preuzme i taj ostatak teritorija, od prekosutra bi govorili mi nemozemo imati Damask, Aman, Bejrut itd tako blizu svoje granice.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#14382 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zemlje koje su se odazvale ceremoniji otvaranja američke ambasade u Jerusalimu:

Ova mapa je netačna u dijelu gdje se pominje Srbija, jer je njihovo ministarstvo danas saopštilo da "ni jedan diplomata nije prisustvovao ceremoniji".
Izraelsko MVP je poslalo pozivnice na 86 zemalja svijeta, a odazvalo ih se 32, jer ostali smatraju da "status Jerusalima treba riješiti tek u završnom dijelu mirovnog sporazuma".
Od evropskih zemalja prisutne su bile: Mađarska, Češka, Austrija, Albanija, Rumunjska, Ukrajina, Gruzija i Makedonija. Iz Azije Mijanmar, Vijetnam i Filipini a iz Južne Amerike Peru i Paragvaj.

Ova mapa je netačna u dijelu gdje se pominje Srbija, jer je njihovo ministarstvo danas saopštilo da "ni jedan diplomata nije prisustvovao ceremoniji".
Izraelsko MVP je poslalo pozivnice na 86 zemalja svijeta, a odazvalo ih se 32, jer ostali smatraju da "status Jerusalima treba riješiti tek u završnom dijelu mirovnog sporazuma".
Od evropskih zemalja prisutne su bile: Mađarska, Češka, Austrija, Albanija, Rumunjska, Ukrajina, Gruzija i Makedonija. Iz Azije Mijanmar, Vijetnam i Filipini a iz Južne Amerike Peru i Paragvaj.
- Challenger_
#14383 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dobro Džafere, dobro.jefferson wrote:Naravno da je sve as usual.
-
Fudo387
#14384 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Haj sve,Haman2 wrote:Izrazel je proizvod velikih sila i one mu sve tolerisu kao losi otac svome sinu. Ne treba ocekivati da ce se bilo sta promijeniti. Drzave oko Izraela se polako ali sigurno unistavju, narod raseljava jer tu treba da se formira Veliki Izrael.
Koga ce tu naseliti?
- cyprus
#14385 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Vrhunac idiotarije... Narod se raseljava iz država okolo Izraela?Haman2 wrote:Izrazel je proizvod velikih sila i one mu sve tolerisu kao losi otac svome sinu. Ne treba ocekivati da ce se bilo sta promijeniti. Drzave oko Izraela se polako ali sigurno unistavju, narod raseljava jer tu treba da se formira Veliki Izrael.
- Challenger_
#14386 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ta mapa je provizorna ali približno odgovara predstavama "Obećane zemlje" iz Starog zavjeta (Knjiga postanka) i u nešto manjim gabaritima u nekim drugim djelima Starog zavjeta. Pominje se prostor "od egipatskog potoka do Eufrata", dakle od Nila do Eufrata.Fudo387 wrote:Haj sve,
Koga ce tu naseliti?
Koga? Dijasporu valjda.
-
Fudo387
#14387 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kakvu dijasporu?Challenger_ wrote:Ta mapa je provizorna ali približno odgovara predstavama "Obećane zemlje" iz Starog zavjeta (Knjiga postanka) i u nešto manjim gabaritima u nekim drugim djelima Starog zavjeta. Pominje se prostor "od egipatskog potoka do Eufrata", dakle od Nila do Eufrata.Fudo387 wrote:Haj sve,
Koga ce tu naseliti?
Koga? Dijasporu valjda.
Pa jedva nafacali sest brodova sto adolf nije potusio.
Dje ce toliko narod naci?
- Challenger_
#14388 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Otkud znam, valjda računaju i na onih 5.5 do 8 miliona kod vas.Fudo387 wrote:Dje ce toliko narod naci?
BTW, treba biti fer i reći da ovo nije zvanična politika države Izrael (meni nije poznato da jeste), ali da ima onih koji vjeruju da će se sa vremenom širiti u granicama "obećanja", ima ih.
To su, bolan, neke eshatološke, milenijumske projekcije.
-
Fudo387
#14389 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
E je, oni iz Njuorka jedva cekaju da presele u te afrine.Challenger_ wrote:Otkud znam, valjda računaju i na onih 5.5 do 8 miliona kod vas.Fudo387 wrote:Dje ce toliko narod naci?
BTW, treba biti fer i reći da ovo nije zvanična politika države Izrael (meni nije poznato da jeste), ali da ima onih koji vjeruju da će se sa vremenom širiti u granicama "obećanja", ima ih.
-
Mirza007
#14390 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Vidio si da na jednu granatu Hamas-a, Izrael ispali preko 1,000 projektila na Gazu i Zapadnu obalu pa citave kvartove skrsi u prah i pepeo. I nikom' nista. Bilo kakvo ozbiljnije granatiranje Izraela i broj zrtava na Palestinskoj strani bi bio u hiljadama, ne u desetinama. Ljudi zatvoreni u konc logore generacijama ustvari i nemaju drugog rjesenja u tom ocaju. Ili da se pate ziveci ili da ih granata dokrajci.Kaligrafija wrote:Meni nikad nece biti jasno to kamenanje, sa do zuba naoruzanom vojskom zlocinaca...pa jbt 70 godina ih ubijaju, 7 miliona protjeranih i izbjeglih sa podrucja Palestine, ti palis gume i bacas kamenje...pa jbt ima li iko makar kalas, sta je sa Hamasom...!? Pa ako oni ubiju 60 ljudi, hiljade rane, iz snajpera i automatskog oruzja, smrti su svakodnevnica tamo, pa jbm mu ja majku, izadji na tu "granicu" zarafalaj, pa ubij makar jednog gada, pa nek bombarduju, svim i svacim, svakako nemas sta da izgubis, narod Palestine je svakako na rubu istrebljenja sa tog podrucja, pa makar se bori kako treba...da izraelci imaju samo 10% palestinskih zrtava na godisnjem nivou dobro bi razmislili da li bi tako napadali i ubijali svako malo...ovako im dodje isto trening, palestinci zakamenjaju, ovi dodju i stele se na njima, nikad nikome nece odgovarati i boli ih dupe...Vala za 70 godina mogli su i nuklearku kupiti i prokrijumcarit u Gazu, banaliziram, ali mogli su nesto jbg...oni jos Intifade vode i gadjaju kamenjem...ne mogu to razumjeti, taman da je citav svijet protiv njih...zali Boze tog naroda, golgota 70 godina, malo koji je narod to prezivio u modernom svijetu, a i prije...
Jos da probaju i Gandijeve metode, opet bi ih ubijali i nista se ne bi postiglo. Ovdje je najgore sto se kod Izraela ne zna ni koji mu je krajnji cilj. Imam osjecaj, sve i da ociste cijelu Zapadnu obalu i Gazu bilo bi im malo.
-
Mirza007
#14391 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A zna li se koja je zvanicna politika drzave Izrael? Da nisu mozda medjunarodno priznate granice?Challenger_ wrote:Otkud znam, valjda računaju i na onih 5.5 do 8 miliona kod vas.Fudo387 wrote:Dje ce toliko narod naci?
- Challenger_
#14392 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pretpostavljam da većina onih dobrostojećih Jevreja iz Austrije i Njemačke takođe nije željela da ide na BI, pa su ih okolnosti natjerale. Pretpostavljam da i u slučaju USA špekuliraju sa nekim vanrednim okolnostima koje bi ih pokrenule put "Obećane zemlje".Fudo387 wrote:E je, oni iz Njuorka jedva cekaju da presele u te afrine.Challenger_ wrote:Otkud znam, valjda računaju i na onih 5.5 do 8 miliona kod vas.Fudo387 wrote:Dje ce toliko narod naci?
Uglavnom, sve je to u ravni špekulacija.
- rajv0sa
#14393 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
"Biblija nas uči da će Rusija, Iran, Etiopija, Libija, Turska i druge nacije pod UN zastavom izvršiti invaziju na Izrael" 
- insomnia78
#14394 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I da ce dobiti po pičci direktnom bozijom intervencijom 
-
Fudo387
#14395 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Al’ kad ih ovi iz Etiopije gruhnu, bice zajebano. 
- rajv0sa
#14396 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Al otkud im jadni Etiopljani, valjda da malo začine i sa crncima. Ceo svet se ujedinio protiv jehudskog naroda
. I onda opet mi muslimani sujevjerni i primitivni.
- jeza u ledja
#14397 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
[quote="Challenger_"Pretpostavljam da i u slučaju USA špekuliraju sa nekim vanrednim okolnostima koje bi ih pokrenule put "Obećane zemlje".
Uglavnom, sve je to u ravni špekulacija.[/quote]
Znaci, pretpostavljas da cionisti racunaju na kakav novi holokaust, ovaj put u Americi, da bi se onda izbjeglice naselile u ovaj Veliki Izrael? To ono poput pretpostavke da su jevreji u stvari koji su pokrenuli Hitlerovo trijebljenje. I to vjerujes pretpostavljam? Znaci, cirka jos jedno 5-10 miliona jevreja da naseli prostor 10 puta veci od danasnjeg Izraela. Mashalla. Kakve gluposti jbt.
Uglavnom, sve je to u ravni špekulacija.[/quote]
Znaci, pretpostavljas da cionisti racunaju na kakav novi holokaust, ovaj put u Americi, da bi se onda izbjeglice naselile u ovaj Veliki Izrael? To ono poput pretpostavke da su jevreji u stvari koji su pokrenuli Hitlerovo trijebljenje. I to vjerujes pretpostavljam? Znaci, cirka jos jedno 5-10 miliona jevreja da naseli prostor 10 puta veci od danasnjeg Izraela. Mashalla. Kakve gluposti jbt.
- jeza u ledja
#14398 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Neka stara veza sa drevnim kraljevstvom kraljice Sheebe, neki kurac. Pa tamo valjda u Etiopiji oduvijek postoje neke sekte koje za seve tvrde da su jevreji. Izrael jedva doceakao jos malo migracije, ali koliko shvatih mnogi ih ne smatraju kao prave jevreje, plus rasizam.rajv0sa wrote:Al otkud im jadni Etiopljani, valjda da malo začine i sa crncima. Ceo svet se ujedinio protiv jehudskog naroda. I onda opet mi muslimani sujevjerni i primitivni.
Ma gluposti.
-
Fudo387
#14399 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Cuj otkud im etiopljani?
Pa vidis da frajer nije dobar, ni on ni one bakice sto ih voda po onim kaktusima.
Sta kaze ona jedna,
A ste ce biti u Marylandu?
Pa vidis da frajer nije dobar, ni on ni one bakice sto ih voda po onim kaktusima.
Sta kaze ona jedna,
A ste ce biti u Marylandu?
- jeza u ledja
#14400 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I kad smo vec kod Afrike, neko spomenu ranije Juznu Afriki. Ako se ne varam za vrijeme apartheida su dva rezima dobro saradjivala, i kad se cijeli svijet ogradio od njih. Mescini da su im ovi pomogli da izvedu nuklearne testove negdje u okeanu. Znam da ima neka prica o misterioznoj eksploziji negdje dole i da se vjeruje da je to bio taj nuklearni test, jer gdje ce jel to raditi u svojoj avliji. Ne da mi se sad guglat. Uglavnom, ne cudi sto su Juznoafrikanci sad prekinuli odnose s njima.
A jeste vidjeli kako Chelli iskoristi priliku da nam kaze da Srbija nije isla na otvaranje ambasade.
A jeste vidjeli kako Chelli iskoristi priliku da nam kaze da Srbija nije isla na otvaranje ambasade.