Sirija

Locked
Opetja033

#14351 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

славянин wrote:
Opetja033 wrote:Nakon sto su dan ranije sitski teroristi iz sela Hatla (provincija Deir al-Zour na istoku Sirije)napali kontrolni punkt Oslobodilacka Vojske Sirije u jucerasnjem kontranapadu oslobodjeno je selo te ubijeno oko 60 sitskih terorista i ekstremista.
Opposition sources told Reuters news agency that "agents" of President Bashar al-Assad had been trying to recruit and arm fighters for his cause, and the Observatory claimed most of the dead were pro-Assad Shia militiamen.
De ti lijepo linkove za konkretne stvari sto navodis.Gore iznad procita zauzeli bazu 6 mrtvih Sirijskih vojnika u "akciji" - kakva je to baza :mrgreen: . I de mi taj link od tih navoda nemoj mi tih lovackih , podsjeca me na ratove u ex - yu .Da su navodi svih strana o broju ubijenih neprijatelja bili tacni niko ziv ostao nebi :lol:
http://balkans.aljazeera.com/vijesti/si ... azu-u-hami

http://balkans.aljazeera.com/vijesti/si ... nih-boraca

Uglavnom na desetine drugih velikih medijskih kuca navodi istu stvar, evo ti al Jazeera npr.
hocu ja da dijelim

#14352 Re: Sirija

Post by hocu ja da dijelim »

Ako se mene pita, mudžahidi u Libiji su totalno zeznuli stvar kada su, nakon svega što su cionisti uradili za njih, roknuli američkog ambasadora . Nije sad da branim američke ambasadore ali su se ipak mogli malo strpiti :roll:
славянин

#14353 Re: Sirija

Post by славянин »

Mozes li kakvu kartu postaviti da se vidi gdje se ta baza nalazi u odnosu na Aleppo ? A o napadu na sitsko selo necu ni komentarisat - to nije okrsaj sa vojskom nego sektaski sukob- upad u selo.
славянин

#14354 Re: Sirija

Post by славянин »

hocu ja da dijelim wrote:Ako se mene pita, mudžahidi u Libiji su totalno zeznuli stvar kada su, nakon svega što su cionisti uradili za njih, roknuli američkog ambasadora . Nije sad da branim američke ambasadore ali su se ipak mogli malo strpiti :roll:
Nafta,nafta naftica Libija je sada Evropska marionetica :mrgreen:
muhafuca

#14355 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Joj ovaj od 01:00 - neki klerik iz Kuvajta mi je najjaci do sada :D
Ja ako odem u Siriju da se borim protiv Sija tamo , ja cu im prerezati vratove , sacuvajte meni desetoricu
- blah blah blah
Sto Ako 'arane?
Pa sta te sprecava 'araaane da odes - nije iz Kuvajta tesko se u Siriju prebacit - nije ni skupo - a i da jest sumnjam da ti fali para - nego "hajte vi omladino raspalite po Siriji a ja cu odmah za vama samo da nesto odavim u kancelatiji vazno i hitno je 'naaa"
Challenger__

#14356 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- falsificiranje činjenica koje dolazi iz usta al-Lažire je prikrivanje teških ratnih zločina nad civilima Sirije, krivih samo zato što ne pripadaju "vjeroispovjesti" Al-Kaide/Nusre, što je sasvim očekivana stvar. To je mentalni sklop kriminalaca. Za te ratne zločine su odgovorne zalivske monarhije i njihova privatna ulema. Zato lažu i lagaće dok im se ne stane u kraj, a staće se.

- na njihove se bolesne, zločinačke laži, ne vrijedi ni osvrtati.

vrijedi ponoviti video:

Last edited by Challenger__ on 13/06/2013 16:54, edited 3 times in total.
AleksoMKD

#14357 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Opetja033 wrote:Nakon sto su dan ranije sitski teroristi iz sela Hatla (provincija Deir al-Zour na istoku Sirije)napali kontrolni punkt Oslobodilacka Vojske Sirije u jucerasnjem kontranapadu oslobodjeno je selo te ubijeno oko 60 sitskih terorista i ekstremista.
Opposition sources told Reuters news agency that "agents" of President Bashar al-Assad had been trying to recruit and arm fighters for his cause, and the Observatory claimed most of the dead were pro-Assad Shia militiamen.
Kolega, iako su prvicne informacije govorile da je vecina poginulih Shiita u selu bila u SAA/Hezbolahu izgleda da su ipak bili dobrim delom (ako ne i vecinom) civili.
http://www.cbsnews.com/8301-202_162-575 ... f-shiites/
http://www.theaustralian.com.au/news/br ... 6663043738

Ekipa FSA koja je snimljena su mahom strani drzavljani.

An opposition group based in London, the Syrian Observatory for Human Rights, which relies on a network of thousands of sources inside Syria from both sides of the conflict, said many of those killed were pro-regime loyalists, but video posted online from the village revealed a much darker side to the war.

In a video posted Tuesday on YouTube, a man shows the dead bodies of several Shiite Syrians in Hatla, and angrily calls on his fellow Sunnis to "massacre" their Shiite compatriots. The man speaking is not Syrian, he is Kuwaiti, and very few of the armed "rebels" seen with him in the video sound Syrian -- the accents are largely Kuwaiti and Iraqi. There were other, similar videos posted of the alleged massacre in Hatla.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14358 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:Bassem Yakhour, (Damask, 1971, glumac, pisac i režiser)

Image
"If they put all the money in my pocket i will not betray my country, and al assad will remain a symbol of Syria".
jesi li to potrošio sve slike đokera ...

đe mumi šta ona priča ovih dana ....
hocu ja da dijelim

#14359 Re: Sirija

славянин wrote:
hocu ja da dijelim wrote:Ako se mene pita, mudžahidi u Libiji su totalno zeznuli stvar kada su, nakon svega što su cionisti uradili za njih, roknuli američkog ambasadora . Nije sad da branim američke ambasadore ali su se ipak mogli malo strpiti :roll:
Nafta,nafta naftica Libija je sada Evropska marionetica :mrgreen:
Bolje i evropska marionetica nego Rusima viriti ...

Libijci više ne moraju trpiti ni diktatore ni šije na grbači a pametan je to i vrijedan narod i budi siguran da će sebi i svojoj djeci znati obezbjediti ljepšu budućnost!
DzeBra

#14360 Re: Sirija

Post by DzeBra »

hocu ja da dijelim wrote:Da sirijski suniti stvarno podržavaju Šiitskog mesara, ne bi mu trebale Hezbalije dolaziti u pomoć, logično?
I sam znas da u svijetu ne postoji iskusnija vojna sila, kada je u pitanju urbano ratovanje, od Hezbollaha. Uz minimalne civilne zrtve i uz minimalnu materijalnu stetu, u stanju su da uzmu bilo koje naseljeno mjesto za koje im se izda naredjenje. Taktika ratovanja koju koriste cionisticke sluge, otpadnici vjere Muhamedove, ljudi koje svijet poznaje kao vehabije, upravo se sastoji u skrivanju u naseljenim mjestima i medju civilima. Znaci, danas na svijetu ne postoji "bolji hirurg" koji bi sto bezbolnije otklonio tumor zvani vehabizam, od Hezbollaha.

U vezi sunitske potpore Assadu mozes procitati ovdje:

"The data, relayed to NATO over the last month, asserted that 70 percent of Syrians support the Assad regime. Another 20 percent were deemed neutral and the remaining 10 percent expressed support for the rebels."

http://www.worldtribune.com/2013/05/31/ ... and-minds/
Dr_dre

#14361 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

A vrjedi ponoviti i ove slike ili slicne onima koje su obrisane.
Znaci ove rusotine su posljedica asadove hrabre vojske i ruskih "pametnih" skudova koji razlikuju vojnike od civila.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

A vrjedi pogledati i ove klipove kako hrabra vojska hrabrog predsjednika unistava teroriste.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... VYiVEXYWJs

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 0CGm5ebJ-Q

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... wF8Gvl8bCQ

Pa malo puskaranja po dzematlijama.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... iUwMEJkOiw

Evo i juser u Rakki po dzamijama

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... MpfkvSTzjw

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... C5jmv5hJng
Avetinho

#14362 Re: Sirija

Post by Avetinho »

DzeBra wrote:
hocu ja da dijelim wrote:Da sirijski suniti stvarno podržavaju Šiitskog mesara, ne bi mu trebale Hezbalije dolaziti u pomoć, logično?
I sam znas da u svijetu ne postoji iskusnija vojna sila, kada je u pitanju urbano ratovanje, od Hezbollaha. Uz minimalne civilne zrtve i uz minimalnu materijalnu stetu, u stanju su da uzmu bilo koje naseljeno mjesto za koje im se izda naredjenje. Taktika ratovanja koju koriste cionisticke sluge, otpadnici vjere Muhamedove, ljudi koje svijet poznaje kao vehabije, upravo se sastoji u skrivanju u naseljenim mjestima i medju civilima. Znaci, danas na svijetu ne postoji "bolji hirurg" koji bi sto bezbolnije otklonio tumor zvani vehabizam, od Hezbollaha.

"The data, relayed to NATO over the last month, asserted that 70 percent of Syrians support the Assad regime. Another 20 percent were deemed neutral and the remaining 10 percent expressed support for the rebels."

Strani placenici koji ubijaju Sirijce u Siriji.
DzeBra

#14363 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Ja Sam Odavle wrote:
DzeBra wrote:

Hezbollah je u Siriji zato sto su ih pozvale legalne sirijske vlasti. Vlasti medjunarodno priznate zemlje. Sirijska vlast uziva potporu velike vecine sirijskog naroda pa prema tome i samo ucesce Hezbollaha u oslobodjenju zemlje je odobreno od sirijskog naroda. Jesi li gledao snimke proslave oslobodjenja Kusaira? Narod koji se polahko vraca u razruseni grad, uz Sirijske zastave razdragano masu i hezbollahovim zastavama :)

Image
popokatepetl_com

#14364 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Opetja033 wrote:
popokatepetl_com wrote:
Koje je to vrijeme na strani pobunjenika? Pa kako vrijeme prolazi Sirijska Armija ih sve vise gazi.
Sta ih covjece gazi? Zauzeli al Qusayr nakon nevjerovatnih gubitaka i nakon sto su dobili pomoc od terorista iz Hizbollata. Sada se skida embargo Oslobodilackoj Vojsci Sirije. I ovako slabo naoruzani su uspjeli osloboditi vise od pola drzave i to efektivno drze pod kontrolom. O cemu ti pricas?
Ako su trebale tri sedmice za Qusayr za Alep ce trebati 6-7 valjda, ne treba zaboraviti cinjenicu da je taj kompletan grad bio pod kontrolom pobunjenika a Alep nije ni blizu toga. Kako drze ti pobunjenici pola drzave kad nijedan citav grad ne drze pod kontrolom? Eto taj Qusayr su imali pa su izgubili. Pobunjenici gube rat ne trebaju mi izvori bliski Asadovom rezimu da to shvatim, dovoljno je vidjeti samo kako Francuski ministar vanjskih poslova kuka kako treba uspostaviti ravnotezu tako sto ce se naoruzati pobunjenici jer ocigledno ih Sirijska vojska tuce.
Last edited by popokatepetl_com on 13/06/2013 17:17, edited 1 time in total.
Klavikula

#14365 Re: Sirija

Post by Klavikula »

jedno pitanje:

na koji nacin FSA misli pobijediti?

molio bih da ne bude odgovora tipa sirijski narod je uz njih i sl. gluposti, vec sa cisto vojnickog aspekta.
AleksoMKD

#14366 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Klavikula wrote:jedno pitanje:

molio bih da ne bude odgovora tipa sirijski narod je uz njih i sl. gluposti, vec sa cisto vojnickog aspekta.

US Air force?
Klavikula

#14367 Re: Sirija

Post by Klavikula »

AleksoMKD wrote:

US Air force?
ili IAF.

mislim ta opcija stoji, ako Rusi dopuste, naravno.

sta ako ne dopuste?
Avetinho

#14368 Re: Sirija

Post by Avetinho »

DzeBra wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
DzeBra wrote:

Hezbollah je u Siriji zato sto su ih pozvale legalne sirijske vlasti. Vlasti medjunarodno priznate zemlje. Sirijska vlast uziva potporu velike vecine sirijskog naroda pa prema tome i samo ucesce Hezbollaha u oslobodjenju zemlje je odobreno od sirijskog naroda. Jesi li gledao snimke proslave oslobodjenja Kusaira? Narod koji se polahko vraca u razruseni grad, uz Sirijske zastave razdragano masu i hezbollahovim zastavama :)

Image
Strani placenici koji ubijaju Sirijce u Siriji, na poziv asadistickog krvoloka.
hocu ja da dijelim

#14369 Re: Sirija

Gerilska borba, jaka vjera a ni konjica ne bi bila na odmet, sasvim jednostavno. Ipak, dao bih i realniju prognozu: podjela zemlje na etničko-vjerske teritorijalne jedinice uz neizostavnu Bašarovu abdikaciju!
AleksoMKD

#14370 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Klavikula wrote:
ili IAF.

mislim ta opcija stoji, ako Rusi dopuste, naravno.

sta ako ne dopuste?
Deceniski sektasko/vjerski rat sa sve krvavijim i krvavijim pokoljima na obje strane do:

1. Istrebljenja jedne ili druge strane (malo verovatno)
2. Podele Sirije na etnicke/sektaske drzavice
3. Totalna iscrpljenost posle 15-20 godina rata i primirivanje situacije i stvaranja nekakve "parlamentarne" drzave gde ce svi ziveti u svojim getima ali imati zajednicku drzavu sa povremenim puskaranjima. Ko u Libanu.
4. Kombinacija gorenavedenog.
Challenger__

#14371 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

AleksoMKD wrote:
Deceniski sektasko/vjerski rat sa sve krvavijim i krvavijim pokoljima na obje strane do:

1. Istrebljenja jedne ili druge strane (malo verovatno)
2. Podele Sirije na etnicke/sektaske drzavice
3. Totalna iscrpljenost posle 15-20 godina rata i primirivanje situacije i stvaranja nekakve "parlamentarne" drzave gde ce svi ziveti u svojim getima ali imati zajednicku drzavu sa povremenim puskaranjima. Ko u Libanu.
4. Kombinacija gorenavedenog.

5. pobjeda multikonfesionalne Sirije na čelu sa SAA i svrgavanje/prženje terorističkih režima na Arabijskom poluostrvu.
Last edited by Challenger__ on 13/06/2013 17:38, edited 1 time in total.
Klavikula

#14372 Re: Sirija

Post by Klavikula »

realno gledano, ako do sad nije izbio sektasi rat nece ni od sada.

gerila je tu realna opcija, ali nedovoljna za pobjedu. ipak gerilski pokret treba imati sirok oslonac na narod. + tad vec bi se zivot vratio u normalu, pa sumnjam da bi neko radje iso u planine nego pio kafu ispod alepske citadele.
Challenger__

#14373 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

na stolu u Damasku je samo jedna i jedina opcija: pobjeda multikonfesionalne Sirije na čelu sa SAA.
Avetinho

#14374 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:realno gledano, ako do sad nije izbio sektasi rat nece ni od sada.
Kao ni do sada, veze nemas sta se desava. Zasto je Hezbolah tu? Da cuva multietnicku, zajednicku i jedinstvenu Siriju?
Ne, nego je stigao po naredjenju mula iz Teherana da spasi asadisticko g?vno i drzi Libanon pod militaristicko-sektaskom opsadom, kako bi mogli i dalje izazivati nerede po Bliskom Istoku.
Avetinho

#14375 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:na stolu u Damasku je samo jedna i jedina opcija: pobjeda multikonfesionalne Sirije na čelu sa SAA.
LOL, zivjeli mladi ruski dobrovoljci na celu s Vladimirom Putinom!
Locked