Logosoft
Moderator: Benq
-
Sakazulu
#14351 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dakle ode lagano sve...
- MTV
#14352 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mene danas, da izvinete, izjeba Logosoft k'o niko do sada.
Ujutro 2 puta nestajalo konekcije, u toku dana 3625278 puta prestao internet da raditi dok je sve ostalo fino radilo. Reset bi vratio internet u zivot. Maloprije nestade konekcije na 10 minuta (nista nije radilo) dok se gledao Nikad nije kasno. Alternativa je bila analogna zemaljska slika
Pali gasi nista. Prodrdam po njihovoj zici oko telefonske parice i rutera onda sve proradi. Prije tog prekida bas se kockao OBN. Sad jesu gremlini, zica (sto je onda sve ostalo radilo a internet nije), il slave Bajram
Bas sam se navikao da mi sve fino radi pod konac.
Zadnji prekid mi je bio ona havarija sa optikom a prije toga ni nepamtim. Da dodam na zadnja 3 maila nisam ni dobio odgovor. Kvare se
Ujutro 2 puta nestajalo konekcije, u toku dana 3625278 puta prestao internet da raditi dok je sve ostalo fino radilo. Reset bi vratio internet u zivot. Maloprije nestade konekcije na 10 minuta (nista nije radilo) dok se gledao Nikad nije kasno. Alternativa je bila analogna zemaljska slika
Pali gasi nista. Prodrdam po njihovoj zici oko telefonske parice i rutera onda sve proradi. Prije tog prekida bas se kockao OBN. Sad jesu gremlini, zica (sto je onda sve ostalo radilo a internet nije), il slave Bajram
Zadnji prekid mi je bio ona havarija sa optikom a prije toga ni nepamtim. Da dodam na zadnja 3 maila nisam ni dobio odgovor. Kvare se
- MTV
#14353 Re: Logosoft ALL ABOUT
Za rubriku vjerovali ili ne. Citavih 50 Mbps preko wifia na mobitelu. Paket 50/3 Mbps. Nisam dodavao nikakav ruter, wifi u komsiluku koliko vidim su isti tako da je ipak moguce koliko Mbps na kablu toliko na wifiu. Samo da potraje

-
Sakazulu
#14354 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo i kod mene... Dakle, seru da nemože bez 5Ghz ac... Ili je raja otišla na put radi praznika pa rasteretila mrežu!

- MTV
#14355 Re: Logosoft ALL ABOUT
GarantSakazulu wrote:Evo i kod mene... Dakle, seru da nemože bez 5Ghz ac... Ili je raja otišla na put radi praznika pa rasteretila mrežu!
Al ovo je prvi put na mobitelu da je 50 Mbps a mobitel nije tamo neki caomi, tom&jerry itd. pa da oni kazu da je do mobitela. Nego je do njih. Mogli bi se sjetiti upload malo poduplat (jer mogu) pa ce nam biti upload veci od necijeg downloada.
-
Sakazulu
#14356 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo već pala na ono moje stanje između 9 i 16 Mbps...
Last edited by Sakazulu on 26/06/2017 21:34, edited 1 time in total.
- MTV
#14357 Re: Logosoft ALL ABOUT
U mene mi jos odlican ali nije onih 50 Mbps

-
Sakazulu
#14358 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma nema tu pomoći kad ne žele
- Quaresma
#14359 Re: Logosoft ALL ABOUT
najgore kad sve radi kako treba i odjednom nesto se zaebe, onda covjek ne zna ni u cemu je problem.MTV wrote:Mene danas, da izvinete, izjeba Logosoft k'o niko do sada.
Ujutro 2 puta nestajalo konekcije, u toku dana 3625278 puta prestao internet da raditi dok je sve ostalo fino radilo. Reset bi vratio internet u zivot. Maloprije nestade konekcije na 10 minuta (nista nije radilo) dok se gledao Nikad nije kasno. Alternativa je bila analogna zemaljska slika![]()
Pali gasi nista. Prodrdam po njihovoj zici oko telefonske parice i rutera onda sve proradi. Prije tog prekida bas se kockao OBN. Sad jesu gremlini, zica (sto je onda sve ostalo radilo a internet nije), il slave Bajram![]()
ja sad kod kuce u krajini, imam samo bht moja tv, to svaki dan ´pada sistem´ al nije to sad opet toliki problem, navikne covjek a i nauci ga popraviti, istekam produzni kabal iz uticnice na kojem su svi kablovi ustekani i vratim ponovo u zid. i onda sve proradi
a jednom kad sam zavrsio sa ispitima, odlucio otici malo kuci, imao par dana slobodno, neki me šejtan natjero da ištekam sve iz zida u stanu. i nakon nekoliko dana vratim se ja u sarajevo, upalim modem/router, nema interneta. tamo vamo, gasi pali, u control panelu, disable ono local area, flush dns preko cmd.a
i odlucim resetovati router na kraju, sto mi je najmrze bilo, kad opet nema interneta, malo bolje pogledam, zaboravio ja vratiti onaj telefonski kabal u zid. kad sam to vidio, mislim da me je komsija sa istog sprata u susjednoj zgradi cuo kako se prisjecam tita.
- MTV
#14360 Re: Logosoft ALL ABOUT
Naslov mi baca malo na Teletabise
Dođite da se družimo 28. 29. i 30. juna
Poštovani,
pozivamo vas da posjetite naše promocije u Opštini Novi grad, družite se sa našim osobljem i informišete o novostima u Logosoftu. Za one koji se odluče postati naši korisnici u ovom periodu pripremili smo prigodne nagrade.
srijeda, 28.06.2017 od 12 do 14 sati @ Trg ZAVNOBIH-a, Alipašino polje B faza
četvrtak, 29.06.2017 od 12 do 14 sati @ Trg nezavisnosti, Alipašino polje C faza
petak, 30.06.2017 od 18 do 20 sati @ Bulevar branilaca Dobrinje
Vaš Logosoft
http://www.logosoft.ba/promocije_juni_2017
Poštovani,
pozivamo vas da posjetite naše promocije u Opštini Novi grad, družite se sa našim osobljem i informišete o novostima u Logosoftu. Za one koji se odluče postati naši korisnici u ovom periodu pripremili smo prigodne nagrade.
četvrtak, 29.06.2017 od 12 do 14 sati @ Trg nezavisnosti, Alipašino polje C faza
Vaš Logosoft
- Irm@
#14361 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zovem i pitam za N1 i RTL living.
N1 kaze momak bilo je upita korisnika ali ne mogu dobitu taj kanal jer je u vlasnistvu suparnicke firme
Ne pratim ne razumijem se ali ne pitah njega dalje.
Za RTL living kazu bio je u ponudi ali su ukinuli jer nije imao visoku gledanost pa im se nije isplatilo imati ga za cijenu koju placaju..
Ja vala ne znam ni sta ima na tom Livingu ali pricaju mi prijateljice gledaju nekog kuhara..
Za N1 naprosto mi je nevjerovatno..
Vec duze vrijeme razmisljamo da predjemo na Telemach malo nam je mrsko zbog papirologije ali cini mi se sam ce nas Logosoft otjerati kod konkurencije..za iste pare zasto bismo imali manje (pri tom cijela zgrada ima Telemach samo mi Logosoft)
N1 kaze momak bilo je upita korisnika ali ne mogu dobitu taj kanal jer je u vlasnistvu suparnicke firme
Za RTL living kazu bio je u ponudi ali su ukinuli jer nije imao visoku gledanost pa im se nije isplatilo imati ga za cijenu koju placaju..
Ja vala ne znam ni sta ima na tom Livingu ali pricaju mi prijateljice gledaju nekog kuhara..
Vec duze vrijeme razmisljamo da predjemo na Telemach malo nam je mrsko zbog papirologije ali cini mi se sam ce nas Logosoft otjerati kod konkurencije..za iste pare zasto bismo imali manje (pri tom cijela zgrada ima Telemach samo mi Logosoft)
- Qler
#14362 Re: Logosoft ALL ABOUT
Skuplji je telemach...
-
Sakazulu
#14363 Re: Logosoft ALL ABOUT
Opet forsiraju ugovore na 2 godine!
MTV wrote:Naslov mi baca malo na Teletabise![]()
Poštovani,
Vaš Logosoft
- MTV
#14364 Re: Logosoft ALL ABOUT
N1 je kanal u vlasnistu United Medie. United Media je u vlasnistu United Group. Vlasnik Telemacha je United Gropa. Ako im je preskup za cijenu od 0.15e onda nek ukinu 20 sranja od kanala npr Vip HD, A1 HD koji nije vidio HD, SNTV, Happy, K::N 1,2,3, Kanal 6 HD... i uvedu jedan normalan. Ali kako vidis sta pise na SK kanalima, Logosoft je u sporu sa United Mediom. Sve ti je jasno.Irm@ wrote:Zovem i pitam za N1 i RTL living.
N1 kaze momak bilo je upita korisnika ali ne mogu dobitu taj kanal jer je u vlasnistvu suparnicke firme![]()
RTL Living se normalno reemituje.

Ako slucajno mislis na Fine Living i on normalno radi al su ga bili ukinut jedno mjesec dana pa se raja masovnije zalila pa su ga vratili.

- afannedim
#14365 Re: Logosoft ALL ABOUT
I kod mene RTL living ide normalno kao I fine living. Ne kontam ima logosoft a pita ih za kanal koji ima u ponudiMTV wrote:N1 je kanal u vlasnistu United Medie. United Media je u vlasnistu United Group. Vlasnik Telemacha je United Gropa. Ako im je preskup za cijenu od 0.15e onda nek ukinu 20 sranja od kanala npr Vip HD, A1 HD koji nije vidio HD, SNTV, Happy, K::N 1,2,3, Kanal 6 HD... i uvedu jedan normalan.Irm@ wrote:Zovem i pitam za N1 i RTL living.
N1 kaze momak bilo je upita korisnika ali ne mogu dobitu taj kanal jer je u vlasnistvu suparnicke firme![]()
RTL Living se normalno reemituje.
Ako slucajno mislis na Fine Living i on normalno radi al su ga bili ukinut jedno mjesec dana pa se raja masovnije zalila pa su ga vratili.
- MTV
#14366 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ni ja, jedino ako nam sutra necapnu RTL Living.
Ide mi Andja na RTL-u. Nema me
Ide mi Andja na RTL-u. Nema me
- Irm@
#14367 Re: Logosoft ALL ABOUT
hvala vam na odgovorima..
ja nemam RTL Living a napisala sam sta mi je tip rekao kad sam nazvala..
e sad razmisljam, moze li biti (a ne bi trebalo) da nemam RTL Living jer smo mi na starom paketu.. nismo nikad presli na ove TRIO i sta vec.. nego ostali na onom starom..
e sad razmisljam, moze li biti (a ne bi trebalo) da nemam RTL Living jer smo mi na starom paketu.. nismo nikad presli na ove TRIO i sta vec.. nego ostali na onom starom..
- MTV
#14368 Re: Logosoft ALL ABOUT
To je razlog zasto nemas RTL Living kao sto jos nemas mezzo, Happy, Elta HD, Hayat HD, TRT World HD, Tiji HD, nick jr., SNTV, Cinestar 5 komada.... i svaki kanal koji su uvrstili nakon 15.12.2014. Svi ovi kanali su dostupni u novim LOGO paketima.Irm@ wrote:hvala vam na odgovorima..
- Irm@
#14369 Re: Logosoft ALL ABOUT
e hvala ti na informaciji...MTV wrote:To je razlog zasto nemas RTL Living kao sto jos nemas mezzo, Happy, Elta HD, Hayat HD, TRT World HD, Tiji HD, nick jr., SNTV, Cinestar 5 komada.... i svaki kanal koji su uvrstili nakon 15.12.2014. Svi ovi kanali su dostupni u novim LOGO paketima.Irm@ wrote:hvala vam na odgovorima..
vala s obzirom da moje gledanje TV-a se svodi na AJB i još nekoliko kanala.. ne tugujem za ovim ostalim što nemam..
u svakom slučaju eto zanimljivo
- MTV
#14370 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nista tu smo da se pomazemo. Vjeruj da ce tog kuhara sa RTL Livinga prebaciti na RTL. Sve sto je bilo premierno na RTL Livingu sada je na RTL. (Osim Ellen show i ovaj drugi show sto sada ide). Ostatak programa na RTL Livingu je arhiva RTL-a od 2007-2017.Irm@ wrote: e hvala ti na informaciji...
vala s obzirom da moje gledanje TV-a se svodi na AJB i još nekoliko kanala.. ne tugujem za ovim ostalim što nemam..
- afannedim
#14371 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma tanak kanal vala RTL Living, više gledam RTL I RTL 2MTV wrote:Nista tu smo da se pomazemo. Vjeruj da ce tog kuhara sa RTL Livinga prebaciti na RTL. Sve sto je bilo premierno na RTL Livingu sada je na RTL. (Osim Ellen show i ovaj drugi show sto sada ide). Ostatak programa na RTL Livingu je arhiva RTL-a od 2007-2017.Irm@ wrote: e hvala ti na informaciji...
- MTV
#14372 Re: Logosoft ALL ABOUT
Trenutno je pretanak al razumljivo je ljetnja shema. Samo nek ga neukidaju ima u Super TV shemi i veceg smeca.afannedim wrote:
Ma tanak kanal vala RTL Living, više gledam RTL I RTL 2
- afannedim
#14373 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ima bez daljnjegMTV wrote:Trenutno je pretanak al razumljivo je ljetnja shema. Samo nek ga neukidaju ima u Super TV shemi i veceg smeca.afannedim wrote:
Ma tanak kanal vala RTL Living, više gledam RTL I RTL 2
- MTV
#14374 Re: Logosoft ALL ABOUT
BHT SD popravljena slika vjerujem sad digitalna, prije je bila sa analognim smetnjama.
TV SA trzava slika, zvuk uredu.
RTS Satelit i pink RS neradi vise teletekst.
Hayat HD ima identifikaciju teleteksta ali neradi.
- afannedim
#14375 Re: Logosoft ALL ABOUT
TVSA trza kako kad, ima li tona BHT SD, kod mene nije bilo jućeMTV wrote:BHT SD popravljena slika vjerujem sad digitalna, prije je bila sa analognim smetnjama.