Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Radar71

#14351 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Radar71 »

Fina epizoda
Lijepo grkljan ode :Da
Zmaj i plava vatra vrh :thumbup:
Koliko znam zid čuva i magija, jel se ta magija poništila zmajem ili šta?
Ako će Martin učestvovati u pisanju 8 sezone isplatiti će se čekati 2019 :D
drogon2

#14352 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Izgleda da oni leakovi i nisu bili bas sasvim istiniti,jer Cersei evo nije pobacila u ovoj epizodi :D ,al sve ostalo je bilo spot on.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#14353 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

e sad mi tyrion ide na qujac, jopet ga seka naguzila, posla eurona po 20 000 golden company i dok svi budu zauzeti na sjeveru i klali se sa WW ona skuplja armiju protiv njih...tyrione glup si ko qujac, jos mu na kraju nebi pravo zbog boatsexa... ispada da mu je vokri zbog bjelke valjda konto zabrazditi njen muff il konkurent na zeljezno prestolje jon ako dany zagine... mada je Aegon Targaryen tj Jon Snow pravi nasljednik, da nebi Sama da kaze Branu za vjencanje, nebi ni to vidjeli... LF kleci moli kumi...arya ziiikkkkk jesu mu smjestile starkovke, normala i Brann

Image

mada nije imao vise neku ulogu ko u proslim sezonama, Cersei ga je nadmasila... sve se otkrilo da je glavni krivac za sukob Starka i Lannistera...
mrgreen

#14354 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mrgreen »

meni uzivancija od epizode. Tyrion i Cersei, Theon, Jamie i Cersei, cak i Jon i Deni su mi bili spot on :thumbup: + jedna od najsladjih smrti dosad.

When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives :thumbup:
bezVolana

#14355 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bezVolana »

kako je mocan nk na zmaju :-) ja samo kontam jel tormund prezivio

i slazem se. ovo pokazivanje cercei je samo glubljenje vremena i resursa. i ne znam kako niko nije skontao da ovi sad bi mozda mogli imati zmajceka u svojoj vojsci, ono, likovi dizu sve iz mrtvih sto ne bi zmaja
al dobra epizoda. nek su ono govno napokon ubili bas me je nervirao. kako arya nije udahnula a ono zik
pici

#14357 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ima na filmowoodu i na gledalici sa prijevodom ko ne moze da ceka
Gandalf

#14358 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

je li ovo sad Jon opalio svoju tetku, ako jeste prof xavier je fakat podbacio sa svojim gavranskim saznanjima :gunjastajl:
Riddle

#14359 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

Taman kad covjek pomisli da Cersei ne moze biti odvratnija i gluplja, ona te odmah razuvjeri. Rijetko viđen lik stvarno, ovo je previse.

Sansa... GGWP! Treba joj vremena kako sama rece, ali je naucila konacno.

Koliko sam samo komentara maloprije po netu procitao gdje se ljudi cude na otkrovenje Jonovog porijekla. Nekima stvarno sve treba crtati. A sto se tice Jona, neka si brate, ako ce biti kajanja, ima vremena. Opusti se zasad i zaboravi na mrtve na jedan sat. :lol:

Ja sam Rhaegara potpuno drugacije zamisljao, ovdje izgleda kao Viserys.

Rusenje Zida je izgledalo spektakularno, onaj zmaj je ogroman problem.
ferratilis

#14360 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ferratilis »

Sad valja cekat godinu dana

Image
Gandalf

#14361 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

@Riddle, samo Lord Bronna stavi na samostrijel i vidićeš šta ti je savremena protivvazdušna odbrana :D
Targaryeni nastavljaju po starom u spavaćoj sobi :lol:
kakavdanakneiskustvu

#14362 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Radar71 wrote:Fina epizoda
Lijepo grkljan ode :Da
Zmaj i plava vatra vrh :thumbup:
Koliko znam zid čuva i magija, jel se ta magija poništila zmajem ili šta?
Ako će Martin učestvovati u pisanju 8 sezone isplatiti će se čekati 2019 :D
Sto 2019,nije valjda tek tad zadnja sezona?
drogon2

#14363 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Riddle wrote:Taman kad covjek pomisli da Cersei ne moze biti odvratnija i gluplja, ona te odmah razuvjeri. Rijetko viđen lik stvarno, ovo je previse.

Sansa... GGWP! Treba joj vremena kako sama rece, ali je naucila konacno.

Koliko sam samo komentara maloprije po netu procitao gdje se ljudi cude na otkrovenje Jonovog porijekla. Nekima stvarno sve treba crtati. A sto se tice Jona, neka si brate, ako ce biti kajanja, ima vremena. Opusti se zasad i zaboravi na mrtve na jedan sat. :lol:

Ja sam Rhaegara potpuno drugacije zamisljao, ovdje izgleda kao Viserys.

Rusenje Zida je izgledalo spektakularno, onaj zmaj je ogroman problem.
Pa frajer i izgleda slicno Viserysu.U knjigama kad je Daenerys u onoj Kuci mrtvih ima viziju Rhaegara i Elie i cak na momenat pomisli da je Rhaegar Viserys,ali primijeti da je Rhaegar visi,da su mu oci razlicite itd.Kako god i nije toliko bitno kako izgleda obzirom da se frajer pojavio na dvije sekunde i to iz profila te se vjerovatno nece vise pojavljivat :D

Nez otkud vam to da je sezona odgodjena za 2019. kad ljudi rekose da ce pocet snimanje sad u oktobru/novembru zavisno od tog kakvo vrijeme bude.
Alternativac1

#14364 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Alternativac1 »

Još jedna tužna stvar je što Deni ne pokazuje sise više kao nekad... :sad:
Riddle

#14365 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

Gandalf wrote:@Riddle, samo Lord Bronna stavi na samostrijel i vidićeš šta ti je savremena protivvazdušna odbrana :D
Targaryeni nastavljaju po starom u spavaćoj sobi :lol:
Opet kontam, mrtve se unistava vatrom za sta se zivi zmajevi mogu pobrinuti, ali hajde priđi sa zmajem kad NK onako dobro baca koplje. :lol:
drogon2 wrote:Pa frajer i izgleda slicno Viserysu.U knjigama kad je Daenerys u onoj Kuci mrtvih ima viziju Rhaegara i Elie i cak na momenat pomisli da je Rhaegar Viserys,ali primijeti da je Rhaegar visi,da su mu oci razlicite itd.Kako god i nije toliko bitno kako izgleda obzirom da se frajer pojavio na dvije sekunde i to iz profila te se vjerovatno nece vise pojavljivat :D

Nez otkud vam to da je sezona odgodjena za 2019. kad ljudi rekose da ce pocet snimanje sad u oktobru/novembru zavisno od tog kakvo vrijeme bude.
Svi su oni pomalo slicni. Zato je i pomislila na svog brata, jer je on jedini Targaryen kojeg je ikad i vidjela. Uglavnom, meni nije takva slika dosla, jer je Rhaegar bio i sposoban borac i komandant, jednostavno ne kao neko poput Viserysa. Mali detalj kojeg onako usput spomenuh, nebitno.
drogon2

#14366 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Pa slicno izgledaju sto ne znaci da je ovaj shupak tipa Viserysa :D
Pandakonda

#14367 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

kakavdanakneiskustvu wrote:Sad se pojavise i divovi medju zombijima
To je onaj div što ga je Ramsey ubio u Winterfellu, valjda je i njega NK oživio :-D
Gandalf

#14368 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

Cersei će do posljednje sekunde biti kraljica iz doba Tudora, što znači da će samo raditi na nekim evil plotovima i šemama, kada Ledeni zmaj dođe u Dubrovnik ona će i tada htjeti sa njim praviti šeme, podmićivati ga ćupovima zlata i sl. Ser Jamie je na kraju povukao jedini potez koji mu je i ostao.
Targaryeni su svi bili zlatokosi ali ovaj posljednjeotkriveni malo izlazi iz njihovih rasnih okvira :lol:
brain bubbles

#14369 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

Pandakonda wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:Sad se pojavise i divovi medju zombijima
To je onaj div što ga je Ramsey ubio u Winterfellu, valjda je i njega NK oživio :-D
Bilo je divova na sjeveru, znate da je i Mance imao par komada, sto ne bi i WW uhvatili kojeg :)
pici

#14370 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Alternativac1 wrote:Još jedna tužna stvar je što Deni ne pokazuje sise više kao nekad... :sad:
skocila cijena emiliji sad dobiva pola miliona dolara po epizodi jos da joj daju za sise bonus... mnooogoo je kume mnoogoo
AmirBaa

#14371 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AmirBaa »

jedno veliko pitanje (ako zanemarimo teoriju da je bran night king) kako bi walkersi presli zid da nisu ulovili zmaja? Oni su svakako tamo krenuli, i prije nego sto su zmaja dobili...
SanskiBiser

#14372 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

Wilf Scolding tj. Regar

Image

Harry Loyd tj. Viserion...
Image
Modest Musorgski

#14373 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Modest Musorgski »

AmirBaa wrote:jedno veliko pitanje (ako zanemarimo teoriju da je bran night king) kako bi walkersi presli zid da nisu ulovili zmaja? Oni su svakako tamo krenuli, i prije nego sto su zmaja dobili...
Image
brain bubbles

#14374 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

AmirBaa wrote:jedno veliko pitanje (ako zanemarimo teoriju da je bran night king) kako bi walkersi presli zid da nisu ulovili zmaja? Oni su svakako tamo krenuli, i prije nego sto su zmaja dobili...
Sve je plan NK-a, da navuce zmaja sebi, bar ja tako mislim
SanskiBiser

#14375 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

Imas prorocanstvo tj. kletvu vezanu za Dany i njenu trudnocu tj. sterilnost, objasnio je to EmergencyAwesome u svojim klipovima, sa umiranjem zmaja ostvareno je prorocanstvo tj. jedan dio i trebala bi da moze da ponovo radja....

Mogli su i bez zmaja, kroz ona dva tunela, tamo je jedina zastita celicna kapija debljine 10 cm, kad su Wildlings napadali jedan od divova je bio prosao ispod nje...

Ledeni zid je napravljen uz pomoc magije ali ne pise nigdje da ta magija djeluje kao barijera protiv WW...barem ja nisam nasao nigdje. :?:
Post Reply