Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Selna na onoj gumi na kinetickom (ili kako se vec zove) , vec zadnjih 6 mjeseci, selna spadne, nestane sa "gumene zastite" od kinetickog, narucivao sam original, neke univerzalne, (gumenu zastitu i selnu) ma ne znam ni sam sta nismo probali, ali nakon par dana pogledam, nema selne...
Zna li iko kako rijesiti taj problem?
Odmah da odgovorim, nije do majstora jer sam kod vise njih to mjenjao i rezultat isti, nakon par dana voznje, nema selne.
Ali samo na jednom tocku, lijevom.
nije ti isto motanje. motanjem na lijevo cupas manzetnu. treba to podijeliti ili sve ono sto rece @bitanga
posto je nova zato i sleti a da je stara ona bi pukla.
kloniran wrote:
dugo ja gledah mazde, al kaz sam vidio da ono zastitno sranje il ti gsa guma kosta 150+markica instant odustao, lijepi vau vau deset puta jeftinija
inace im cesto odlazi haha
sto se tice tih guma , mana na tim starim 3cama je neka ispod opruge , kad ode pocne da lupa nazad
cuj vidio , ja nasao u katalogu , jasta je , mozda zamjenska
Selna na onoj gumi na kinetickom (ili kako se vec zove) , vec zadnjih 6 mjeseci, selna spadne, nestane sa "gumene zastite" od kinetickog, narucivao sam original, neke univerzalne, (gumenu zastitu i selnu) ma ne znam ni sam sta nismo probali, ali nakon par dana pogledam, nema selne...
Odmah da odgovorim, nije do majstora jer sam kod vise njih to mjenjao i rezultat isti, nakon par dana voznje, nema selne.
Ali samo na jednom tocku, lijevom.
Tu ce najprije biti da manzetna ne odgovara zglobu. Kod mene isto bilo na autu. Prodavac prodaje manzetnu kao ista je, odgovara, isti promjer... ali ona stalno spada i selna nestaje. Cak i paljenom zicom vezano pa i ona pukne i cak zaglavi abs senzor. Samo original manzetna sa odgovarajucom duzinom i odgovarajucim falcom koji upadne u utor na zglobu je rijesio problem.
Pitanje vise za elektricare, imaju li temu?
Nije mi FAP filter izbrisan softversk (c4),, radi li to neko ovdje, a da je blizu Ze ili Sa? Koliko me dodje to?
kloniran wrote:
dugo ja gledah mazde, al kaz sam vidio da ono zastitno sranje il ti gsa guma kosta 150+markica instant odustao, lijepi vau vau deset puta jeftinija
inace im cesto odlazi haha
sto se tice tih guma , mana na tim starim 3cama je neka ispod opruge , kad ode pocne da lupa nazad
cuj vidio , ja nasao u katalogu , jasta je , mozda zamjenska
Nema za one pare pristojna mazga , jbga
ma ne samo mazga nema nijedno da je iole pristojno ispod 10 milja
ima golf 4 2001 7,5k maraka, baka vozila do merkatora i nazad
nisu likovi normalni
Casual's wrote:Pitanje vise za elektricare, imaju li temu?
Nije mi FAP filter izbrisan softversk (c4),, radi li to neko ovdje, a da je blizu Ze ili Sa? Koliko me dodje to?
Citroen c4, brava paljenja nekako zapinje i jako treba okrenuti kad se pali, kao da je nesto suho, nepodmazano. Jeli to tako kod njih inace ili se moze nesto napraviti?
basicm wrote:Citroen c4, brava paljenja nekako zapinje i jako treba okrenuti kad se pali, kao da je nesto suho, nepodmazano. Jeli to tako kod njih inace ili se moze nesto napraviti?
Treba malo jace, tako je kako je. Obzirom da devetu godinu okrecem, smatram da je u dure.
bitanga_sa_otesa wrote:da nije kratka manzetna pa kad smotas spadne,bit ce da je to najprije,ili je zglob zamjenski pa nema onaj utor...
Ne vjerujem, bio sam narucio originan, probavao i sa nekim univerzalnim, ne znam ni sam koliko sam ih nakupovao
uglavnom hvala svima na odgovorima i idejama
Pitanje je da li ti je odgovarajuca glavicina? Uporedi vizuelno i po mjerama desnu i lijevu stranu.
Pregledao majstor, jer je njemu to palo na pamet bilo, ali su iste. Ali je smjesno i to se pocelo desavati kad mi je bio (pukao desni) kineticki i promjenio i lijevi i desni odmah. poslije toga imam taj problem na lijevom tocku. Mjenjao kod majstora, u oficijalnom servisu, narucivao sta mi je ko rekao, ali svaki put "nestane". Izgleda ne gine , namjestiti i ne vozati ga, nego prodati i kupiti drugi auto
Cookie85 wrote:
Pregledao majstor, jer je njemu to palo na pamet bilo, ali su iste. Ali je smjesno i to se pocelo desavati kad mi je bio (pukao desni) kineticki i promjenio i lijevi i desni odmah. poslije toga imam taj problem na lijevom tocku. Mjenjao kod majstora, u oficijalnom servisu, narucivao sta mi je ko rekao, ali svaki put "nestane". Izgleda ne gine , namjestiti i ne vozati ga, nego prodati i kupiti drugi auto
Eh, sad kad si napisao da ti se to pocelo desavati kad si promjenio oba, nagadjam, ali je moguce da neko prilikom zamjene i vracanja poluosovina nesto zaboravio vratiti nazad kako treba. Mozda pokusati izvaditi obje poluosovine vani i sastaviti nanovo?
Takodjer, moguce je da je auto nekad imao udarac u zoni trapa, da je ili geometrija kraka ili polozaj motora narusen pa se poluosovina izvaci i kida selnu. To mehanicari rjesavaju tako da izmedju glaivcine i zgloma ubace sajbu koja gura poluosovinu unutra i sprecava izvlacenje. Ako mehanicar koji je rastavljao nije "upratio" taj detalj nece vratiti sajbu nazad. U zadnjih godinu dana svjedocio 2 x takvom slucaju.