Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dale cooper

#14351 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

omar little wrote:skoro sam slistila mindhunter, svidja mi se. prava netflixova algoritamska serija. nista revolucionarno, nikakav outlier, under the bell curve u svemu no gledljivo. produkcija, scenarij, atmosfera, sve cheks aut. odlican mi je partner, mali s vremenom dodje na svoje mjesto. doktorka je ona iz fringe, jelde?

skroz sam s ponosom iskoristila odlicnost i prikladnost od "is that peter fucking frampton?" baze u prvoj epizodi no drustvo bas nije dijelilo moje odusevljenje. :D

sta se jos gleda ovih dana?
Moram ovo pristaviti da se skida. :D :thumbup:
So What!

#14352 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by So What! »

Jedan pravo dobar crtić za odrasle, The Boondocks. Možda se ne porede kruške i jabuke, al daleko bolji, za moj pojam, od Family Guya ili nahajpovanog Rick and Mortya.

Image
SanskiBiser

#14353 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

omar little wrote:skoro sam slistila mindhunter, svidja mi se. prava netflixova algoritamska serija. nista revolucionarno, nikakav outlier, under the bell curve u svemu no gledljivo. produkcija, scenarij, atmosfera, sve cheks aut. odlican mi je partner, mali s vremenom dodje na svoje mjesto. doktorka je ona iz fringe, jelde?

skroz sam s ponosom iskoristila odlicnost i prikladnost od "is that peter fucking frampton?" baze u prvoj epizodi no drustvo bas nije dijelilo moje odusevljenje. :D

Sneaky Pete :skoljka:

Image
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#14354 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jimmy McNulty »

Skin'o sam Fargo prvu sezonu.

Nadam se da je dobra onoliko koliko je hvale.
karanana

#14355 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

solidna je. po meni prva sezona najbolja. dobre su sve tri sezone, mada mi ni u jednoj sami raspleti i zavrseci sezone nisu sjeli.
zomri

#14356 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

karanana wrote:solidna je. po meni prva sezona najbolja. dobre su sve tri sezone, mada mi ni u jednoj sami raspleti i zavrseci sezone nisu sjeli.
Bitan je put :mrgreen:
dulekrele

#14357 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dulekrele »

Krenula 8 sezona Shameless-a.

zomri

#14358 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Meni samo malo "premoderno" izgledaju oni likovi, kao da se nisu baš trudili da pogode epohu u tom pogledu. Inače sasma ok.

Gleda se: novi Curb, novi Detectorists, Senke nad Balkanom (izulo me kako je kvalitetno urađeno), Rellik (BBC), Stranger Things, Better Things...Eto to je to, ukratko :mrgreen:
hadzinicasa

#14359 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by hadzinicasa »

dale cooper wrote:

Moram ovo pristaviti da se skida. :D :thumbup:
pristavi :D

+1 maratonac
ali zbog nedostatka vremena, "samo" sam 5 epizoda haman odjednom pojela. prva me se nije nesto dojmila, druga me je zakacila, a na trecoj sam vec bila junky.

sad ce Peaky Blinders <3
zomri

#14360 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Daje se na znanje da je krenula druga sezona Girlfriend Experience!
SanskiBiser

#14361 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

zomri wrote:

Meni samo malo "premoderno" izgledaju oni likovi, kao da se nisu baš trudili da pogode epohu u tom pogledu. Inače sasma ok.

Gleda se: novi Curb, novi Detectorists, Senke nad Balkanom (izulo me kako je kvalitetno urađeno), Rellik (BBC), Stranger Things, Better Things...Eto to je to, ukratko :mrgreen:

A Sneaky Pete nista?

Image

He is soooo sneaky :D
omar little

#14362 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

zomri wrote:

i love pamela adlon. love her <3

senke nad balkanom, for real? opet jebeni bjelogrlic? sto sam letimicno uvatila iz portalskih naslova je da je izmedju ratova period i to je sve sto znam...de razigraj malo.
omar little

#14363 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

meni nije sjeo sneaky pete. probala kad je izaslo i dalje od dvije nisam makla. njh.
karanana

#14364 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

dobra je senke nad balkanom. inace ni jednu bjelinu raniju seriju nisam gledo pa ne mogu uporediti, ali ova je kvalitetna, nije jeftina, prica malo komplikovana jer se mjesaju neke interesantne istorijske cinjenice iz tog vremena koje recimo ja nisam znao, ali ima i druga dimenzija serije o kojoj malo znamo a to je neka misticnost, kultovi i slicno.

ni meni nije sjeo sneaky pete, odustao odmah nakon prve.
DZONPI

#14365 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by DZONPI »

Suburra nije losa na Netflixu a pregledo sam u cugu i the Sinner,odlicna.
SanskiBiser

#14366 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

omar little wrote:meni nije sjeo sneaky pete. probala kad je izaslo i dalje od dvije nisam makla. njh.
Ja sam morao pogledati sve epizode kad sam saznao da je Ribisi clan scientoloske crkve cisto iz radoznalosti da vidim imal' kakvih skrivenih poruka al' ne nadjoh nista :skoljka: :lol:
zomri

#14367 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

omar little wrote:
i love pamela adlon. love her <3

senke nad balkanom, for real? opet jebeni bjelogrlic? sto sam letimicno uvatila iz portalskih naslova je da je izmedju ratova period i to je sve sto znam...de razigraj malo.
evo karanana je objasnio šta i kako. ja ću samo reći da izgleda i ponaša se kao vanbračno dijete peaky blindersa i the knicka smješteno u beograd između dva rata. nema fule, ovo je jedina domaća dramska serija koja izgleda kao da je snimana u svoje vrijeme. produkcija odlična i mož' da se gleda 'ladno.

ne znam gdje je izvukao ove neke glumce koje nisam vidio sto godina, ali svaka mu čast na tome. nenad jezdić nedavno bio negdje kao batalio glumu a evo ga glumi tu. šta glumi, jede! laušević se isto pojavio nakon osamsto godina.
DZONPI wrote:Suburra nije losa na Netflixu a pregledo sam u cugu i the Sinner,odlicna.
hvala za alert za suburru, već sam bio pomislio da nikad neće izaći :thumbup:
omar little

#14368 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

oke, zbog vas sam pogledala senke prve dvije epizode, meni vala nis posebno. takav ociti piki blajnders vonabi, neugodno. za dijaloge rec da su zakurac je prevlikodusno i predarezljivo. niti jedne postene glumice nema. samo svjezi ubir kvazi-fatalnih kostura sa akademije. stresala sam se od transfera blama svaki put kad su otvarale usta, bilo koja. od muzickog busenja mozga i silovanja lajt motivima svakih 45 sekundi mi se pocelo mantati. nisam ljubitelj non-diegetic muzike, ali znam kada i zasto ih se koristi. ovo napucavanje, maskarada supljine i manufaktura svega sto nisi u stanju kreirati glumom i scenarijem mi je iritantno uzasno. gluma svedena na dranje i katastrofalno off beat psovke. izvjestaceno. bjelogrlic 25 godina igra jednog te isto lika, kako mu vise ne dodije boktemazo.

nasilno mi je sve to, i za usi i za oci. al eto, odgledacu jos te dvije sto imam, mozda se zakuha sa tom glavom odsjecenom. :D

usminkano safunjicarstvo. :D parim da su slupali silne novce u produkciju.

p.s.
sunce ti poljubim kako je ostario zika todorovic. kad ga se setim iz mladih dana, bio frajer ipo. :D
zomri

#14369 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

A kao Blindersi su neki nivo? Sapunica ko i ovo, ni likova ni dijaloga boljih.
Meni ovo sasma ok, nije sad vrh svjetske produkcije ali za seriju skoro bez titlova ovo je do sad vrh. Pozdravljam pokušaj.
Tito_i_Partija

#14370 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

Pokenja se Omarka na seriju k'o Kina na ljudska prava. :-D
zomri

#14371 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Tito_i_Partija wrote:Pokenja se Omarka na seriju k'o Kina na ljudska prava. :-D
Očekivao sam i gore, dobro je Bjela prošao :mrgreen:
omar little

#14372 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

zomri wrote:A kao Blindersi su neki nivo? Sapunica ko i ovo, ni likova ni dijaloga boljih.
Meni ovo sasma ok, nije sad vrh svjetske produkcije ali za seriju skoro bez titlova ovo je do sad vrh. Pozdravljam pokušaj.

nisu, normalno. nisam nigdje rekla da jesu. zbog ovih gore razloga sam odustala od zavrsavanja trece njihove sezone.

bilo bi bolje da su manje derivativni. pocetak roda je bio puno bolji meni. pred kraj su se pogubili, ali su rode otvorili odlicno. posebice za balkanske uvjete.

ja uvijek kazem sta mi se ne svidja, cinjenica da gledam i dalje je znak da ima nesto sto me drzi. da mi je totalni odron ugasila bih. ovo je konstruktivna kritika. :D

ja sam stroga al pravedna, ju nou det. :D
karanana

#14373 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

ja sam zadovoljan. nije je skroz pljunula i zgazila. dobro smo prosli.
medvjed23

#14374 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by medvjed23 »

na cinestaru iza ponoći ide spartacus, krvava, brutalna, solidna serija.. + za tripove nakon iscrpljujućih borbi.. - za ljubavnu patetiku..

sad čitam šta je bilo sa glavnim glumcem.. sranje, jebiga..
Tito_i_Partija

#14375 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

Mescini da je to idealna serija za karananu. Sisa, guzice i jebacine na sve strane. :-D
Post Reply