Nike je sponzor lige.taxi_driver wrote:Moze pitanje? Ako im je nacionalnom timu sponzor adidas zasto igraju sa nike loptom?
Saljem sa standa
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#14351 Re: FC Barcelona
-
miki.ba
#14352 Re: FC Barcelona
Kad bi bilo pravde i Barca bi završila u drugoj ligi.
-
Mustang1
#14353 Re: FC Barcelona
I nama je legea pa igramo sa nike loptamataxi_driver wrote:Moze pitanje? Ako im je nacionalnom timu sponzor adidas zasto igraju sa nike loptom?
Saljem sa standa
- j-lox
#14354 Re: FC Barcelona
Jer spanska, italijanska i engleska liga imaju ugovore sa Nike-om o snabdijevanju svih ekipa svojim loptama i svi moraju igrati sa istim bez obzira da je je ekipi ili nacionalnom timu neki drugi sponzor.taxi_driver wrote:Moze pitanje? Ako im je nacionalnom timu sponzor adidas zasto igraju sa nike loptom?
Saljem sa standa
-
missko
#14355 Re: FC Barcelona
Visca Barca, sudija, ofsajd, visca katalonija 
- Koolin1
#14357 Re: FC Barcelona
Dobro ba, procitali smo tvoje postove vec, nema potrebe da se ponavljas non stop...missko wrote:Visca Barca, sudija, ofsajd, visca katalonija
- taxi_driver
#14358 Re: FC Barcelona
Znaci samo ugovor za lopte. Vidim sudije nose adidas. Malo mi to cudno.
Saljem sa standa
Saljem sa standa
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#14359 Re: FC Barcelona
Official: Puyol has broken his right cheekbone, more tests tomorrow in Barcelona to know for how long he will be out
- erik2
#14360 Re: FC Barcelona
E, jbg.Entropio wrote:Official: Puyol has broken his right cheekbone, more tests tomorrow in Barcelona to know for how long he will be out
- erik2
#14362 Re: FC Barcelona
Pet bodova prednosti nakon samo dva kola i ne zvuči tako loše. 
- skenderija04
#14363 Re: FC Barcelona
Ma ok je to ali Barca je danas lose odigrala. Cesc i Alexis su igraci postavljeni na pogresna mjesta. Alexis je danas i uradio nesto kada je presao u sredinu, Desno je neupotrebljiv. Pet bodova je nista pet kola do kraja a ne nakon drugog kola. Gledao sam Real i cini mi se da su odradili pripreme radi zarade. Njihov stil zavisi jako puno od fizicke spreme. Barca moze u jednom trenutku napraviti par poteza i zavrsiti tekmu. Oni ce za 3-4 nedjelje uci u svoju formu i bice natezanja.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#14364 Re: FC Barcelona
Ne bih ja rekao da je Barca tako loše odigrala koliko je Osasuna bila opasna. Fizički su veoma jaki i presing je bio veoma intenzivan, tako da cirkulacija lopte Barce nije išla uobičajeno. Inače, slažem se sa Cesca i Alexisa... Alexis desno je neupotrebljiv ofanzivno, ali defanzivno je jako koristan. Cesc je večeras igrao poziciju Xavi i nije se vidio... on je jedino upotrebljiv ako se gurne naprijed.skenderija04 wrote:Ma ok je to ali Barca je danas lose odigrala. Cesc i Alexis su igraci postavljeni na pogresna mjesta. Alexis je danas i uradio nesto kada je presao u sredinu, Desno je neupotrebljiv. Pet bodova je nista pet kola do kraja a ne nakon drugog kola. Gledao sam Real i cini mi se da su odradili pripreme radi zarade. Njihov stil zavisi jako puno od fizicke spreme. Barca moze u jednom trenutku napraviti par poteza i zavrsiti tekmu. Oni ce za 3-4 nedjelje uci u svoju formu i bice natezanja.
- erik2
#14365 Re: FC Barcelona
Ma ok, u pravu si, tek je početak..ipak tabela lijepo izgleda.Za Cesca i Alexisa se slažem. Barca igra dobro, ali ono što nedostaje je rasterećeni Messi i podrška na golgeterskom planu. To se naročito odnosi na Alexisa. Nadam se da će ipak i Villa proigrati.Gledao sam utakmicu,čak mi je Barca bolje odigrala u prvom poluvremenu. Koliko god Pep i Tito bili slični u poimanju načina Barcine igre, ipak je ovo prilagođavanje nečem novom nakon Guardioline ere.skenderija04 wrote:Ma ok je to ali Barca je danas lose odigrala. Cesc i Alexis su igraci postavljeni na pogresna mjesta. Alexis je danas i uradio nesto kada je presao u sredinu, Desno je neupotrebljiv. Pet bodova je nista pet kola do kraja a ne nakon drugog kola. Gledao sam Real i cini mi se da su odradili pripreme radi zarade. Njihov stil zavisi jako puno od fizicke spreme. Barca moze u jednom trenutku napraviti par poteza i zavrsiti tekmu. Oni ce za 3-4 nedjelje uci u svoju formu i bice natezanja.
- Distortion
#14367 Re: FC Barcelona
Dosta dobra Osasuna, napaljeni na Barcelonu uz veliku podrsku i bilo je tesko igrati. Mislim da su imali tu neku psiholosku blokadu jer su prosle godine izgubili. Prvo poluvrijeme su dobro odigrali, stvarali sanse, napadali ali lopta nije htjela u gol. Domaci su ga zabili i to je dodatno zakomplikovalo stvari. Realno nezasluzeno su gubili 1:0 ali to je fudbal...
U drugom poluvremenu je izgledalo dosta nervozno, ganjaj rezultat, ovi odugovlace, Barca se otvorila pa je nazad bilo prostora za kontre. Messi je jos jednom pokazao zasto je broj 1 u svijetu. Situacija kod prvog gola jest ofsajd, mozda sudija nije bio u liniji, lopta je sporo isla pa mu se ucinilo da nije ofsajd ali Alexis je bio u ofsajdu. Svirao se i Messiju ofiran ofsajd kad je sam isao...nidje veze sa ofsajdom a i to bi sigurno bio gol...
Cesc najlosiji, jednostavno ga nema nigdje i dok nije bilo Xavija nije ko imao uzeti loptu. Busquets isto tako nije bio kao sto zna biti, grijesio je nekoliko puta a ono poigravanje s loptom kao zadnji igrac ih je moglo skupo kostati. Ulaskom Xavija izgledalo je mnogo bolje i sigurnije.
Vazan preokret i nova pobjeda, pogotovo nakon kiksa najveceg rivala koji je odigrao lose i ovu utakmicu. Valjda kad Ronalda ne ide onda ih nema ni na mapi...
U drugom poluvremenu je izgledalo dosta nervozno, ganjaj rezultat, ovi odugovlace, Barca se otvorila pa je nazad bilo prostora za kontre. Messi je jos jednom pokazao zasto je broj 1 u svijetu. Situacija kod prvog gola jest ofsajd, mozda sudija nije bio u liniji, lopta je sporo isla pa mu se ucinilo da nije ofsajd ali Alexis je bio u ofsajdu. Svirao se i Messiju ofiran ofsajd kad je sam isao...nidje veze sa ofsajdom a i to bi sigurno bio gol...
Cesc najlosiji, jednostavno ga nema nigdje i dok nije bilo Xavija nije ko imao uzeti loptu. Busquets isto tako nije bio kao sto zna biti, grijesio je nekoliko puta a ono poigravanje s loptom kao zadnji igrac ih je moglo skupo kostati. Ulaskom Xavija izgledalo je mnogo bolje i sigurnije.
Vazan preokret i nova pobjeda, pogotovo nakon kiksa najveceg rivala koji je odigrao lose i ovu utakmicu. Valjda kad Ronalda ne ide onda ih nema ni na mapi...
- skenderija04
#14368 Re: FC Barcelona
Ne znam, presing Osasune je bio strasan, ali Barca nije uspjela da nametne ritam u prvih sat vremena. Cesc se pati, Alexis se pati, i ja cekam napokon napad MVP je su izgleda jedini koji znaju sta treba. Odbrana je
. Sad cemo vidjeti sta ce biti sa Puyolom. Ako ga treba operisati znaci opet igranje sa onom maskom kao i prije par godina. Ostala su dva stopera plus Fontas koga tjeraju i Bartra.
- erik2
#14369 Re: FC Barcelona
Vidjećemo, možda bude i Song upotrebljiv na stoperskoj poziciji.skenderija04 wrote:Ne znam, presing Osasune je bio strasan, ali Barca nije uspjela da nametne ritam u prvih sat vremena. Cesc se pati, Alexis se pati, i ja cekam napokon napad MVP je su izgleda jedini koji znaju sta treba. Odbrana je. Sad cemo vidjeti sta ce biti sa Puyolom. Ako ga treba operisati znaci opet igranje sa onom maskom kao i prije par godina. Ostala su dva stopera plus Fontas koga tjeraju i Bartra.
- skenderija04
#14370 Re: FC Barcelona
Znam Erik ali zar nije dosta improvizovanjaerik2 wrote:Vidjećemo, možda bude i Song upotrebljiv na stoperskoj poziciji.skenderija04 wrote:Ne znam, presing Osasune je bio strasan, ali Barca nije uspjela da nametne ritam u prvih sat vremena. Cesc se pati, Alexis se pati, i ja cekam napokon napad MVP je su izgleda jedini koji znaju sta treba. Odbrana je. Sad cemo vidjeti sta ce biti sa Puyolom. Ako ga treba operisati znaci opet igranje sa onom maskom kao i prije par godina. Ostala su dva stopera plus Fontas koga tjeraju i Bartra.
- Distortion
#14371 Re: FC Barcelona
I mislim da je Osasuna odigrala iznad svojih mogucnosti, mnogo bolje nego prosle sezone...
- erik2
#14372 Re: FC Barcelona
Nisam ni ja za konstantnu improvizaciju, ovo govorim u slučaju da je neophodna. Povrede, kartoni i te stvari. Koliko god nam Puyol bio drag, njegova karijera je na zalasku i teško će ga biti nadomjestiti. Nisam baš upućen u nadolazeći kadar kao alternativu. Početak je sezone, tri pobjede, ipak izuzimajući prvu, u ove dvije zadnje mi je igra bila bolja od rezultata. Biće OK.
-
todd_smith
#14373 Re: FC Barcelona
Osasunin gol protiv Barce prosle sezone

- p206
#14374 Re: FC Barcelona
Pedro možda nije neka zvijezda, ali je sigurno uz trio Messi-Iniesta-Xavi najinteligentniji igrač, njegove kretnje na terenu i oni dvostruki dupli pasovi sa Messijem... to možda može samo sa iniestom još uraditi.
-
Bušman
#14375 Re: FC Barcelona
Karma's bitchtodd_smith wrote:Osasunin gol protiv Barce prosle sezone