FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
skenderija04

#14351 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

taxi_driver wrote:Moze pitanje? Ako im je nacionalnom timu sponzor adidas zasto igraju sa nike loptom?

Saljem sa standa
Nike je sponzor lige.
miki.ba

#14352 Re: FC Barcelona

Post by miki.ba »

Kad bi bilo pravde i Barca bi završila u drugoj ligi.
Mustang1

#14353 Re: FC Barcelona

Post by Mustang1 »

taxi_driver wrote:Moze pitanje? Ako im je nacionalnom timu sponzor adidas zasto igraju sa nike loptom?

Saljem sa standa
I nama je legea pa igramo sa nike loptama :D
j-lox

#14354 Re: FC Barcelona

Post by j-lox »

Saljem sa standa
Jer spanska, italijanska i engleska liga imaju ugovore sa Nike-om o snabdijevanju svih ekipa svojim loptama i svi moraju igrati sa istim bez obzira da je je ekipi ili nacionalnom timu neki drugi sponzor.
missko

#14355 Re: FC Barcelona

Post by missko »

Visca Barca, sudija, ofsajd, visca katalonija :D
erik2

#14356 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

Koolin1

#14357 Re: FC Barcelona

Post by Koolin1 »

missko wrote:Visca Barca, sudija, ofsajd, visca katalonija :D
Dobro ba, procitali smo tvoje postove vec, nema potrebe da se ponavljas non stop...
taxi_driver

#14358 Re: FC Barcelona

Post by taxi_driver »

Znaci samo ugovor za lopte. Vidim sudije nose adidas. Malo mi to cudno.

Saljem sa standa
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#14359 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Official: Puyol has broken his right cheekbone, more tests tomorrow in Barcelona to know for how long he will be out
erik2

#14360 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

Entropio wrote:Official: Puyol has broken his right cheekbone, more tests tomorrow in Barcelona to know for how long he will be out
E, jbg. :(
5 0 5

#14361 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

madrid na 15. mjestu :lol: :lol:
erik2

#14362 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

Pet bodova prednosti nakon samo dva kola i ne zvuči tako loše. :D
skenderija04

#14363 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ma ok je to ali Barca je danas lose odigrala. Cesc i Alexis su igraci postavljeni na pogresna mjesta. Alexis je danas i uradio nesto kada je presao u sredinu, Desno je neupotrebljiv. Pet bodova je nista pet kola do kraja a ne nakon drugog kola. Gledao sam Real i cini mi se da su odradili pripreme radi zarade. Njihov stil zavisi jako puno od fizicke spreme. Barca moze u jednom trenutku napraviti par poteza i zavrsiti tekmu. Oni ce za 3-4 nedjelje uci u svoju formu i bice natezanja.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#14364 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

skenderija04 wrote:Ma ok je to ali Barca je danas lose odigrala. Cesc i Alexis su igraci postavljeni na pogresna mjesta. Alexis je danas i uradio nesto kada je presao u sredinu, Desno je neupotrebljiv. Pet bodova je nista pet kola do kraja a ne nakon drugog kola. Gledao sam Real i cini mi se da su odradili pripreme radi zarade. Njihov stil zavisi jako puno od fizicke spreme. Barca moze u jednom trenutku napraviti par poteza i zavrsiti tekmu. Oni ce za 3-4 nedjelje uci u svoju formu i bice natezanja.
Ne bih ja rekao da je Barca tako loše odigrala koliko je Osasuna bila opasna. Fizički su veoma jaki i presing je bio veoma intenzivan, tako da cirkulacija lopte Barce nije išla uobičajeno. Inače, slažem se sa Cesca i Alexisa... Alexis desno je neupotrebljiv ofanzivno, ali defanzivno je jako koristan. Cesc je večeras igrao poziciju Xavi i nije se vidio... on je jedino upotrebljiv ako se gurne naprijed.
erik2

#14365 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

skenderija04 wrote:Ma ok je to ali Barca je danas lose odigrala. Cesc i Alexis su igraci postavljeni na pogresna mjesta. Alexis je danas i uradio nesto kada je presao u sredinu, Desno je neupotrebljiv. Pet bodova je nista pet kola do kraja a ne nakon drugog kola. Gledao sam Real i cini mi se da su odradili pripreme radi zarade. Njihov stil zavisi jako puno od fizicke spreme. Barca moze u jednom trenutku napraviti par poteza i zavrsiti tekmu. Oni ce za 3-4 nedjelje uci u svoju formu i bice natezanja.
Ma ok, u pravu si, tek je početak..ipak tabela lijepo izgleda.Za Cesca i Alexisa se slažem. Barca igra dobro, ali ono što nedostaje je rasterećeni Messi i podrška na golgeterskom planu. To se naročito odnosi na Alexisa. Nadam se da će ipak i Villa proigrati.Gledao sam utakmicu,čak mi je Barca bolje odigrala u prvom poluvremenu. Koliko god Pep i Tito bili slični u poimanju načina Barcine igre, ipak je ovo prilagođavanje nečem novom nakon Guardioline ere.
Kemal Malovčić

#14366 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

Ma ok je...
Distortion

#14367 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Dosta dobra Osasuna, napaljeni na Barcelonu uz veliku podrsku i bilo je tesko igrati. Mislim da su imali tu neku psiholosku blokadu jer su prosle godine izgubili. Prvo poluvrijeme su dobro odigrali, stvarali sanse, napadali ali lopta nije htjela u gol. Domaci su ga zabili i to je dodatno zakomplikovalo stvari. Realno nezasluzeno su gubili 1:0 ali to je fudbal...

U drugom poluvremenu je izgledalo dosta nervozno, ganjaj rezultat, ovi odugovlace, Barca se otvorila pa je nazad bilo prostora za kontre. Messi je jos jednom pokazao zasto je broj 1 u svijetu. Situacija kod prvog gola jest ofsajd, mozda sudija nije bio u liniji, lopta je sporo isla pa mu se ucinilo da nije ofsajd ali Alexis je bio u ofsajdu. Svirao se i Messiju ofiran ofsajd kad je sam isao...nidje veze sa ofsajdom a i to bi sigurno bio gol...

Cesc najlosiji, jednostavno ga nema nigdje i dok nije bilo Xavija nije ko imao uzeti loptu. Busquets isto tako nije bio kao sto zna biti, grijesio je nekoliko puta a ono poigravanje s loptom kao zadnji igrac ih je moglo skupo kostati. Ulaskom Xavija izgledalo je mnogo bolje i sigurnije.

Vazan preokret i nova pobjeda, pogotovo nakon kiksa najveceg rivala koji je odigrao lose i ovu utakmicu. Valjda kad Ronalda ne ide onda ih nema ni na mapi...
skenderija04

#14368 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ne znam, presing Osasune je bio strasan, ali Barca nije uspjela da nametne ritam u prvih sat vremena. Cesc se pati, Alexis se pati, i ja cekam napokon napad MVP je su izgleda jedini koji znaju sta treba. Odbrana je :? . Sad cemo vidjeti sta ce biti sa Puyolom. Ako ga treba operisati znaci opet igranje sa onom maskom kao i prije par godina. Ostala su dva stopera plus Fontas koga tjeraju i Bartra.
erik2

#14369 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

skenderija04 wrote:Ne znam, presing Osasune je bio strasan, ali Barca nije uspjela da nametne ritam u prvih sat vremena. Cesc se pati, Alexis se pati, i ja cekam napokon napad MVP je su izgleda jedini koji znaju sta treba. Odbrana je :? . Sad cemo vidjeti sta ce biti sa Puyolom. Ako ga treba operisati znaci opet igranje sa onom maskom kao i prije par godina. Ostala su dva stopera plus Fontas koga tjeraju i Bartra.
Vidjećemo, možda bude i Song upotrebljiv na stoperskoj poziciji.
skenderija04

#14370 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

erik2 wrote:
skenderija04 wrote:Ne znam, presing Osasune je bio strasan, ali Barca nije uspjela da nametne ritam u prvih sat vremena. Cesc se pati, Alexis se pati, i ja cekam napokon napad MVP je su izgleda jedini koji znaju sta treba. Odbrana je :? . Sad cemo vidjeti sta ce biti sa Puyolom. Ako ga treba operisati znaci opet igranje sa onom maskom kao i prije par godina. Ostala su dva stopera plus Fontas koga tjeraju i Bartra.
Vidjećemo, možda bude i Song upotrebljiv na stoperskoj poziciji.
Znam Erik ali zar nije dosta improvizovanja :-D Pozelim d Barcelona napravi nesto kao i sve ostale ekipe. Barca je sa svim vrlinama koje nosi La Masia dosla u situaciju da ne moze naci igraca iz vana da se uklopi u sistem. Meni se nekad cini da jadnom Alexisu nije jasno sta treba da radi.
Distortion

#14371 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

I mislim da je Osasuna odigrala iznad svojih mogucnosti, mnogo bolje nego prosle sezone...
erik2

#14372 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

Nisam ni ja za konstantnu improvizaciju, ovo govorim u slučaju da je neophodna. Povrede, kartoni i te stvari. Koliko god nam Puyol bio drag, njegova karijera je na zalasku i teško će ga biti nadomjestiti. Nisam baš upućen u nadolazeći kadar kao alternativu. Početak je sezone, tri pobjede, ipak izuzimajući prvu, u ove dvije zadnje mi je igra bila bolja od rezultata. Biće OK.
todd_smith

#14373 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

Osasunin gol protiv Barce prosle sezone

Image

:lol:
p206

#14374 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Pedro možda nije neka zvijezda, ali je sigurno uz trio Messi-Iniesta-Xavi najinteligentniji igrač, njegove kretnje na terenu i oni dvostruki dupli pasovi sa Messijem... to možda može samo sa iniestom još uraditi.
Bušman

#14375 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

todd_smith wrote:Osasunin gol protiv Barce prosle sezone

Image

:lol:
Karma's bitch :D
Post Reply