Sarajevo Construction
- drug_profi
#14351 Re: Sarajevo Construction
Većina novogradnje je sasvim ok.
Ono sto mi se ne sviđa je Sarajevo Tower komplet (sam izgled je ok, lokacija i pozicija su vrlo problematične), Toranj SCC-a (ono dole izvrsno, mada je upitno da li ona video fasada spada na ono mjesto u gradu), Visina ovog objekta na Čobaniji (pa i to bi mozda bilo ublazenije da je u istom stilu kao prva etaza)...
Smeta mi i što je hotel Hills izgrađen na arheološkom nalazištu.
A jel mi krivo što ne mogu kupiti nekretnine u tim objektima? Vjerujte mi ne bih ni da mogu, a da hocu mozda bih mogao.
Ono sto mi se ne sviđa je Sarajevo Tower komplet (sam izgled je ok, lokacija i pozicija su vrlo problematične), Toranj SCC-a (ono dole izvrsno, mada je upitno da li ona video fasada spada na ono mjesto u gradu), Visina ovog objekta na Čobaniji (pa i to bi mozda bilo ublazenije da je u istom stilu kao prva etaza)...
Smeta mi i što je hotel Hills izgrađen na arheološkom nalazištu.
A jel mi krivo što ne mogu kupiti nekretnine u tim objektima? Vjerujte mi ne bih ni da mogu, a da hocu mozda bih mogao.
-
kox
#14352 Re: Sarajevo Construction
Ako nisu ostavili prostor izmedju ove zgrade na Cobaniji i Miljacke dovoljan da se napravi staza za pješake i bicikle dalje prema gradu onda je to užasan propust.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#14353 Re: Sarajevo Construction
Moze se to rijesiti terasama.
- hadzinicasa
#14354 Re: Sarajevo Construction
koja je to zgrada?wewa wrote: ↑12/01/2021 09:08 ta nova zgrada nije toliko ruzna, kakvih je sve rugoba posadjeno po ovom jadnom gradu. ruzna je i tuzna cinjenica ko je investitor, i ko su sve danas investitori, po kojim kriterijima sticu pravo posjeda nad nekim zemljistem i kakvim tacno parama finansiraju gradnju. odvratno je i sto je gabaritima zgrada napuhana, da je onemogucena realizacija ideje o nastavljanju setalista duz lijeve obale Miljacke.
sve u svemu, tuga.
- Logovan
#14355 Re: Sarajevo Construction
@_BataZiv_0809 Moze, ali steta je sto se uopste dolazi do toga da moras nesto praviti, a nisi morao, mogao si izbjeci.
Glupo ce biti ako sad citavom duzinom bude terasa jer eto nema prostora.
Glupo ce biti ako sad citavom duzinom bude terasa jer eto nema prostora.
- wewa
#14356 Re: Sarajevo Construction
evo ova Malcina ljepotica, @hadzinicasapritchard wrote: ↑10/01/2021 18:46 Cime ste tacno nezadovoljni kad je u pitanju ova interpolacija na Cobaniji? Kamo srece da je sva sarajevska novogradnja bar 30% kao ovo ili ilidzanski Riverwalk. Ugl, izgled stare zgrade je potpuno ocuvan, visina objekta se poklapa sa visinom palace Poste i Univerziteta koje se nalaze na OKB, spoj modernog i starog izgleda bas fino, to se radi i u Becu...
Kad su poceli radovi bilo je buuu zli investitor ce napraviti neboder/monstruma/zgradurinu koja vristi (za sto je u Sarajevu strah uvijek opravdan), sad vidimo da ipak nije tako, ali opet je problem.
By Bauland nekretnine
- wewa
- dječak sa šibicama
#14358 Re: Sarajevo Construction
Zgrada stvarno nije ruzna, solidno se uklapa, meni je ok.
Bice ruzna iznutra ali ne smijem opet da me ne naruizi dezurni glasnogovornik begovske elite.
Bice ruzna iznutra ali ne smijem opet da me ne naruizi dezurni glasnogovornik begovske elite.
- Bullet Tooth Tony
#14359 Re: Sarajevo Construction
Sto mislis tako?dječak sa šibicama wrote: ↑12/01/2021 13:43 Zgrada stvarno nije ruzna, solidno se uklapa, meni je ok.
- dječak sa šibicama
#14360 Re: Sarajevo Construction
Sta znam, spadam u one kojima se gadi cijela slika u kojoj su investitori u Sarajevu ljudi koje policija privodi sa lisicama u rukama, lik koji radi sta hoce po Ilidzi, ne placa vodu ne jebe zivu silu, ili notorni kriminalci poput neimara ove zgrade.
Kontam da su neki sa tim ok. Ja nisam.
- hadzinicasa
#14361 Re: Sarajevo Construction
ma vidis da nisam upucena. ko je neimar?wewa wrote: ↑12/01/2021 13:37evo ova Malcina ljepotica, @hadzinicasapritchard wrote: ↑10/01/2021 18:46 Cime ste tacno nezadovoljni kad je u pitanju ova interpolacija na Cobaniji? Kamo srece da je sva sarajevska novogradnja bar 30% kao ovo ili ilidzanski Riverwalk. Ugl, izgled stare zgrade je potpuno ocuvan, visina objekta se poklapa sa visinom palace Poste i Univerziteta koje se nalaze na OKB, spoj modernog i starog izgleda bas fino, to se radi i u Becu...
Kad su poceli radovi bilo je buuu zli investitor ce napraviti neboder/monstruma/zgradurinu koja vristi (za sto je u Sarajevu strah uvijek opravdan), sad vidimo da ipak nije tako, ali opet je problem.
By Bauland nekretnine
- wewa
#14362 Re: Sarajevo Construction
Malco, Celina desna ruka <3
pardon, poznati sarajevski ugostitelj i biznismen.
- Bullet Tooth Tony
#14363 Re: Sarajevo Construction
dječak sa šibicama wrote: ↑12/01/2021 13:55 Sta znam, spadam u one kojima se gadi cijela slika u kojoj su investitori u Sarajevu ljudi koje policija privodi sa lisicama u rukama, lik koji radi sta hoce po Ilidzi, ne placa vodu ne jebe zivu silu, ili notorni kriminalci poput neimara ove zgrade.
I zbog toga ce biti ruzna iznutra
- hadzinicasa
#14364 Re: Sarajevo Construction
-
azdralovic
#14365 Re: Sarajevo Construction
A zbog cega je notorni kriminalac?dječak sa šibicama wrote: ↑12/01/2021 13:55 Sta znam, spadam u one kojima se gadi cijela slika u kojoj su investitori u Sarajevu ljudi koje policija privodi sa lisicama u rukama, lik koji radi sta hoce po Ilidzi, ne placa vodu ne jebe zivu silu, ili notorni kriminalci poput neimara ove zgrade.
- So What!
#14366 Re: Sarajevo Construction
Sama se prica namece, konstantno kroz glavne primjedbe na objekte. Tema je valjda Sarajevo Construction, a konstantno se pravi 60 minuta od vecine tema pa evo i ove._BataZiv_0809 wrote: ↑12/01/2021 11:41 Polaziti od premise da ti se nesto ne svidja jer ga ne mozes prisustiti je jako arogantno i provincijalno-malogradjansko razmisljanje kojem poistovjecuje dobro/lijepo/pozeljno sa skupim.
Primjedbe idu u nizu, lopovi prave, lopovlucima se doslo do ovoga, zivjet ce vlastela i kriminalci, buranija ne moze prismrditi itd ...
Zatim ide esalon radikalnih jugonostalgicara, koji ide sa premisom da sve sto se nakon rata u Sarajevu napravilo je smece.
I na kraju idu ljudi koji tvrdi da im je zgrada ruzna i u zadnjim redovima tu su ovi koji pri tome pruze i neke arumente na takvu tvrdnju.
Tema konstantno odlazi u neke druge sfere, jer ljudi koji pisu ovdje najmanje i zele da pricaju o gradjevinski, urbanistickim i arhitektonskim pozadinama projekata.
Arhitekta projekta je Amir Vuk Zec, jedan od najuspjesnijih arhitekata u Sarajevu nakon rata. Ja zaista ne vidim kakva je steta napravljena uklanjanjem one dvije prosjecne i po cemu psoebnom znamenite austrougarske zgrade i izgradnjom ovog rjesenja, koji je ruku na srce mnogo zanimljivije.
Sasvim je uredu, da se nekome ne svidja, i Bau-Herc na Marijin Dvoru je bio u najmanju ruku neobicno rjesenje, oko kojeg su misljenja i danas podijeljena, ali ne vidim razlog cemu neosnovano pljuvanje neceg, sto je ocigledno jedan dio ljudi na ovoj temi vidio samo na slikama.
- wewa
#14367 Re: Sarajevo Construction
to je tvoje tumacenje teme, a za gradnju je osim projekta i izvodjaca potreban i investitor.So What! wrote: ↑12/01/2021 14:37Sama se prica namece, konstantno kroz glavne primjedbe na objekte. Tema je valjda Sarajevo Construction, a konstantno se pravi 60 minuta od vecine tema pa evo i ove._BataZiv_0809 wrote: ↑12/01/2021 11:41 Polaziti od premise da ti se nesto ne svidja jer ga ne mozes prisustiti je jako arogantno i provincijalno-malogradjansko razmisljanje kojem poistovjecuje dobro/lijepo/pozeljno sa skupim.
Primjedbe idu u nizu, lopovi prave, lopovlucima se doslo do ovoga, zivjet ce vlastela i kriminalci, buranija ne moze prismrditi itd ...
Zatim ide esalon radikalnih jugonostalgicara, koji ide sa premisom da sve sto se nakon rata u Sarajevu napravilo je smece.
I na kraju idu ljudi koji tvrdi da im je zgrada ruzna i u zadnjim redovima tu su ovi koji pri tome pruze i neke arumente na takvu tvrdnju.
Tema konstantno odlazi u neke druge sfere, jer ljudi koji pisu ovdje najmanje i zele da pricaju o gradjevinski, urbanistickim i arhitektonskim pozadinama projekata.
Arhitekta projekta je Amir Vuk Zec, jedan od najuspjesnijih arhitekata u Sarajevu nakon rata. Ja zaista ne vidim kakva je steta napravljena uklanjanjem one dvije prosjecne i po cemu psoebnom znamenite austrougarske zgrade i izgradnjom ovog rjesenja, koji je ruku na srce mnogo zanimljivije.
Sasvim je uredu, da se nekome ne svidja, i Bau-Herc na Marijin Dvoru je bio u najmanju ruku neobicno rjesenje, oko kojeg su misljenja i danas podijeljena, ali ne vidim razlog cemu neosnovano pljuvanje neceg, sto je ocigledno jedan dio ljudi na ovoj temi vidio samo na slikama.
mene jako zanima sta se desava u mom gradu i imam misljenje o nekim konkretnim temama. ne vidim kako se to kosi sa svrhom teme. ako hoces, uvijek mozes otvoriti temu gdje ces pisati sam ili temu gdje ces diskutovati samo sa arhitektima i gradjevincima.
- hadzinicasa
#14368 Re: Sarajevo Construction
evo ja sam vidjela ovo samo na slikama. zgrada mi nije ruzna. nije mi ni lijepa ruku na srce, ali nije strasno.So What! wrote: ↑12/01/2021 14:37Sama se prica namece, konstantno kroz glavne primjedbe na objekte. Tema je valjda Sarajevo Construction, a konstantno se pravi 60 minuta od vecine tema pa evo i ove._BataZiv_0809 wrote: ↑12/01/2021 11:41 Polaziti od premise da ti se nesto ne svidja jer ga ne mozes prisustiti je jako arogantno i provincijalno-malogradjansko razmisljanje kojem poistovjecuje dobro/lijepo/pozeljno sa skupim.
ono bi meni smetalo, ako je istina - jer nisam svojim ocima vidjela - jeste da nije ostavljeno mjesta do Miljacke za biciklisticku stazu i setnicu. E zasto bi mi to smetalo? Iz dva razloga:
1. jer smatram da postoji javni prostor koji sluzi svima i da se licni interes ne moze staviti ispred zajednickog pa da se ne znam koliko novaca ima ( a cemu smo svjedoci dolaskom ovog New Money (sumnjivo stecenog pride)
2. odsustvo ikakvog plana i zdravog razuma u urbanizmu grada Sarajeva (a sto se svakodnevno dokazuje)
Imam sestru koja zivi u Starom Gradu - od predivnog pogleda na grad, dobila je pogled u tudji tanjir u zadnjih par godina, jer je lokalni kabadahija bespravno izgradio zgradu na parceli koju je kupio. Zasto kazem bespravno? Zato sto je podigao dva sprata na koja nije imao pravo. Bila inspekcija, utvrdila nepravilnosti, naredila rusenje - lola ni makac. USELILI LJUDI. Zalila se citava sestrina zgrada, trazili sastanak sa nacelnikom. Inspekcije - cuda... Zakljuccci ... Niko nista. Zgrada stoji, ljudi u njoj zive a lola je zapoceo uz nju jos jednu zgradu....
O Malci u ovom slucaju stvarno ne bih, znam igrom slucaja sav taj milje. I znam kako operiraju. I znam da posten investitor nek mu je Zec arhitekta milion puta nema sanse nikakvim putem da dobije onu parcelu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#14369 Re: Sarajevo Construction
@So What!
Imam i drugi upis na temu.
Imam i drugi upis na temu.
- So What!
#14370 Re: Sarajevo Construction
Vidio sam, ali i dalje ne razumijem, zasto je ova tema pretvorena u emisiju 60 minuta.
Nemoguce je naravno zazmiriti ili izbjegavati na temi malverazije oko Sarajevo Towera ili pogibije radnika na gradilistima poput Izvora ili Bau Herca, ali ovima sto dolaze da pisu na temu, vaznije je mahalanje nego sami objekat, jer demonstracija znanja o izgradnji takvih sagovornika je precesto siromasna.
- So What!
#14371 Re: Sarajevo Construction
Sta ljudi nece sve izmisliti samo da bi mahalali, tema je Sarajevo Construction, dugo pisem i doprinosim istoj i dobro znam na sta se odnosi, na mahalanje poput ovog kojeg ti i tvoji sagovornici namecete nije sigurno.wewa wrote: ↑12/01/2021 14:46to je tvoje tumacenje teme, a za gradnju je osim projekta i izvodjaca potreban i investitor.
mene jako zanima sta se desava u mom gradu i imam misljenje o nekim konkretnim temama. ne vidim kako se to kosi sa svrhom teme. ako hoces, uvijek mozes otvoriti temu gdje ces pisati sam ili temu gdje ces diskutovati samo sa arhitektima i gradjevincima.
- drug_profi
#14372 Re: Sarajevo Construction
Pri čemu si ti ...znalac?So What! wrote: ↑12/01/2021 15:01Vidio sam, ali i dalje ne razumijem, zasto je ova tema pretvorena u emisiju 60 minuta.
Nemoguce je naravno zazmiriti ili izbjegavati na temi malverazije oko Sarajevo Towera ili pogibije radnika na gradilistima poput Izvora ili Bau Herca, ali ovima sto dolaze da pisu na temu, vaznije je mahalanje nego sami objekat, jer demonstracija znanja o izgradnji takvih sagovornika je precesto siromasna.
Pa se tvoje mišljenje treba uzeti u obzir, dok je naše nebitno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- nosara
#14374 Re: Sarajevo Construction
RAZGOVOR ZA KLIX.BA
Istaknuti arhitekta Amir Vuk Zec: Mi ne gradimo, mi prznimo po gradu
Jos jedan mahalac...
https://www.klix.ba/biznis/istaknuti-ar ... /190911083
Istaknuti arhitekta Amir Vuk Zec: Mi ne gradimo, mi prznimo po gradu
Jos jedan mahalac...
https://www.klix.ba/biznis/istaknuti-ar ... /190911083
- So What!
#14375 Re: Sarajevo Construction
Hajd nemoj da me zezas, svakako znas da nisam mislio na tebe.drug_profi wrote: ↑12/01/2021 15:04Pri čemu si ti ...znalac?
Pa se tvoje mišljenje treba uzeti u obzir, dok je naše nebitno.