SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drug_profi
#14351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja bih opet napomenuo da je dzaba da stoje po coskovima sa dugim cijevima kad kazne nema. Samo ce srkletat posten svijet ako iza toga nema sistema.
Kaznena politika i izvjesnost kazne je sustina.
- O'zone
- Globalni moderator
#14352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A moraš priznati da je skoro pa nemoguće u toku noći vidjeti da vozač ili suvozač spadaju u jedan od tih stereotipa pa da su ih na osnovu toga samo zaustavljali. Prije mislim da su montažer i urednik izdvojili ove slučajeve baš zbog tih izgrađenih stereotipa u našem društvu ono zajebaTi likovi sa torbicama a evo i ja je nosim pa imam i karirani šorc/torfrtaljke pa me nikad nisu zaustavili što ne znači da neće negdje nekad u jednom trenutku i da ću morati proći kompletnu proceduru kao ovi na snimcima al meni je to OK.BadBoy wrote:Ovo se zove profiliranje i dovodi do niza drugih problema. Dakle, ko ima torbicu, karirani šorc ili trenerku zaustavljen je, ali ja znam da se ljudi ovdje u potpunosti slažu s tim i da ovakav metod rada policije ima potpunu podršku. Ja ću samo reći da uvom slučaju nije urodilo nikakvim plodom.O'zone wrote: To se zove prevencija i kako takva nam je deficitarna na ulicama jer da ima više prevencije stopa kriminalnih dešavanja bi bila znatno niža
Prevencija se postiže i samim prisustovom policije na ulicama, a tu jesmo itekako deficitarni.
Jednom su me tako već pretresali davno je to bilo ja imao nekih 24-25 godina 2 sata ujutro vozio auto upečatljivo do boli (kad je htjelo da ide
-
BadBoy
#14353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Slažem se apsolutno, još bi dodao pored izvjesnosti kazne i jednakost primjene propisa na sve.drugi profil wrote:Ja bih opet napomenuo da je dzaba da stoje po coskovima sa dugim cijevima kad kazne nema. Samo ce srkletat posten svijet ako iza toga nema sistema.
@Ozone,
Ok, slažem se da postoji mogućnost i da je režiser izdvojio ove likove kao stereotipe "klošara" ali opet ostaje činjenica da ni kod jednog nisu našli ništa!
Tebi je možda OK da te zaustavljaju na osnovu stereotipa, možda bi i meni bilo OK jednom, ali vala da to moram trpiti svaku drugu sedmicu, nije ok nikako.
- O'zone
- Globalni moderator
#14354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni je pozitivna stvar da su momci bili čisti. A pošto sam jedno vrijeme svog života proveo na televiziji vjeruj da sam više uvjeren u ovo da su namjerno izdvajali likove koji su zaustavljeni jer to ima svoj psihološki momenat. A što se tiče zasutavljanja eto od tog zadnjeg prođe 11 godina da me nikad više nisu zaustavili u redovnoj kontroli a ofiran sam ko zadnji klošarBadBoy wrote:Slažem se apsolutno, još bi dodao pored izvjesnosti kazne i jednakost primjene propisa na sve.drugi profil wrote:Ja bih opet napomenuo da je dzaba da stoje po coskovima sa dugim cijevima kad kazne nema. Samo ce srkletat posten svijet ako iza toga nema sistema.
@Ozone,
Ok, slažem se da postoji mogućnost i da je režiser izdvojio ove likove kao stereotipe "klošara" ali opet ostaje činjenica da ni kod jednog nisu našli ništa!
Tebi je možda OK da te zaustavljaju na osnovu stereotipa, možda bi i meni bilo OK jednom, ali vala da to moram trpiti svaku drugu sedmicu, nije ok nikako.
- supercali
#14355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne govorim samo o tome nego sam prepoznao jednog mutan je a radi u ovoj jedinici za podrsku al etozateznistub wrote:Prije par sedmica je bio prilog čini mi se iz Hercegovine. Ljudi za klasu pismeniji i kulturniji...supercali wrote:Jadna majko ko je u policiji
mozda i grijesim samo govorim na osnovu onoga sto znam
- Sodom1
#14356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I ja sam misljenja da je bezvezno zaustavljanje nepotrebno. Jos lafo oruzje dugo, pravo zeznuti nema sta, drzava banana
Ako je zaustavio onda nesto nadji , bar saru na gumama vidi kakva je
-
AmirBaa
#14357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ni ja to ne mogu da skontam nikako...prosli toliku obuku, dali im zajebano oruzje, odijela, i posao im da stoje sa strane dok ovi pregledaju auto nekom bezveze liku, i u vecini slucajeva ni ne nadju nista.Sodom1 wrote:I ja sam misljenja da je bezvezno zaustavljanje nepotrebno. Jos lafo oruzje dugo, pravo zeznuti nema sta, drzava banana
- drug_profi
#14358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vi se ufatili ovoga sa televizije. Pa to je sve samo za kamere.
U ovoj zemlji je sve proforme, nista zauprave.
Ja samo strepim i cekam kad ce neki vehabija da iskoristi naš mentalitet "lako ćemo".
Ja samo strepim i cekam kad ce neki vehabija da iskoristi naš mentalitet "lako ćemo".
- Sodom1
#14359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I ti ga sad usra 
- pecpec
#14360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koristio je onaj hamza dok ga nisu poslali na odmor,lik prolazio kroz crvena svjetla ko da je zeleno,kola ostavljo na sred trotoara,nema sta radio nije.Onda su ga malo poslali da odmori,edukovali ga sad drugi covjek.drugi profil wrote:Vi se ufatili ovoga sa televizije. Pa to je sve samo za kamere.
- drug_profi
#14361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eto vidiš... tebi smješno.Sodom1 wrote:I ti ga sad usra
- Sodom1
#14362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mi ozbiljno a ti o babarogama buuu

- JThomas
#14364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
gdje je ova baza jedinice za podršku sa klipa, ne mogu u mraku da skontam...?
-
Naslovnica
#14365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kod Pionirske valjda?JThomas wrote:gdje je ova baza jedinice za podršku sa klipa, ne mogu u mraku da skontam...?
- karanana
#14366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Al izgleda ne smiju nista chackat. Gleda unutrasnjost auta ali ne smije otvorit kasetu. Gleda gepek ali ne smije podic ono da vidi rejon gdje je rezervna guma i alat.
- JThomas
#14367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ako to sam uradi onda je pretres...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#14368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Njet. Treba nalog.karanana wrote:Al izgleda ne smiju nista chackat. Gleda unutrasnjost auta ali ne smije otvorit kasetu. Gleda gepek ali ne smije podic ono da vidi rejon gdje je rezervna guma i alat.
- karanana
#14369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znaci kljuc je drogu i oruzje nikad ne ostavljati na vidnom mjestu nego ih skloniti u prostor gdje bi morali chachkat, kopat i otvarat.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#14370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
meni je interventna rovila po autu, smije li ili ne, to ne bih znao, ali kada te zaustave rasprave nema 
- muhafuca
#14371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam citao u zakoniku da kad su kamere upaljene dosta stvari ne smiju raditiVelkoski wrote:meni je interventna rovila po autu, smije li ili ne, to ne bih znao, ali kada te zaustave rasprave nema
a kad nema kamera moze te na po ulice jebat ako hoce
tako je po pravilima tj kako sam ja citao
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#14372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Policija radi na molbu i dobru volju ljudi,dosta ljudi ne zna prava pa otvaraju pretince i sl. Slobodno mozes reci da ne zelis otvoriti pretinac i ako zele da vide sta je unutra da donesu nalog.
Ako si cist i ispravan ne treba imati straha. Slusas i radis sta ti kaze policajac. Isto se tako ponasam,jer od policije nemam sta kriti.
Ako si cist i ispravan ne treba imati straha. Slusas i radis sta ti kaze policajac. Isto se tako ponasam,jer od policije nemam sta kriti.
-
vozackii
#14373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa te zadrzi u stanici dok dobije nalogmali_milojica wrote:Policija radi na molbu i dobru volju ljudi,dosta ljudi ne zna prava pa otvaraju pretince i sl. Slobodno mozes reci da ne zelis otvoriti pretinac i ako zele da vide sta je unutra da donesu nalog.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#14374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hajde procitaj jos jednom,ovaj put sa razumijevanjemvozackii wrote:
Pa te zadrzi u stanici dok dobije nalogmali_milojica wrote:Policija radi na molbu i dobru volju ljudi,dosta ljudi ne zna prava pa otvaraju pretince i sl. Slobodno mozes reci da ne zelis otvoriti pretinac i ako zele da vide sta je unutra da donesu nalog.
Ako si cist i ispravan ne treba imati straha. Slusas i radis sta ti kaze policajac. Isto se tako ponasam,jer od policije nemam sta kriti.Probaj reci necu pa nam javi
- zli_hordas
#14375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo trosenje para neko nasumicno zaustavljanje i pregledi nosanje nekih pusaka ko da je 92 sta ocekuju da ce naci nije niko lud da pusku nosa u gepeku u centru grada.Ne znam odakle im to ako nisi nista uradio da te zaustavljaju u sred grada i da ti ko nekom balavcu izvrcu dzepove.