Sebija All about
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#14351 Re: Sebija All about
et i jos jedna info da su stav i faktor finansirali erdogan i njegov rezim da bi stitili bOkira i amanet sto im je alija na samrti ostavio.
- dustaban
#14352 Re: Sebija All about
Kad malo bolje razmislim... Sebija je primarijus taman onoliko koliko je Covic akademik.
A njega niko ne treha
A njega niko ne treha
- spinel_
#14353 Re: Sebija All about
Ako ta prica anesteziolog-kinja ostane samo u privatnom i krugu poznanika onda onaj njihov vapaj je zapravo bio samo da se pobjegne glavom bez obzira odozgo s Kcus-a i da zapravo po rijecima vlade u kantonu budu samo prebaceni na drugo radno mjesto sto je njima bio i cilj.
Nadam se da grijesim, zapravo nadam se da da sve to sto oni pricaju medju sobom nije istina. Ali ako jeste onda mora se s tim izaci i u javnost i na sud. U suprotnom samo su saucesnici koji su izvrsavali naredbe nadredjene da bi na kraju (kasno) potpisali pismo i pobjegli.
Nadam se da grijesim, zapravo nadam se da da sve to sto oni pricaju medju sobom nije istina. Ali ako jeste onda mora se s tim izaci i u javnost i na sud. U suprotnom samo su saucesnici koji su izvrsavali naredbe nadredjene da bi na kraju (kasno) potpisali pismo i pobjegli.
- dustaban
-
Dimu1927
#14355 Re: Sebija All about
Billy The Pljuc wrote: ↑03/06/2021 12:14 Iskreno ne znam za tvoj odnos sa osobom čiju si ispovijest napisao ovdje, neću ni da ulazim u isto uopšte i daleko od toga da te nazivam lažovom, poenta mog posta je i tvoja i njena reakcija i u konačnici reakcija svih nas skupa sa institucijama.
Ono što si opisao je zločin i nema opravdanja da bilo ko šuti o istom, ni korumpirano pravosuđe, ni ptsp, ni strah od gubitka posla ili života u krajnosti, ništa pod ovom kapom nebeskom ne bi trebalo da opravda šutnju.
Ja bih da imam saznanja "iz prve ruke" o nečemu takvom definitivno reagovao bez obzira na sve moguće posljedice. Nije da ti ja nešto prebacujem ovime, iznosim svoje mišljenje samo.
Tanane su granice između činjenja zločina, sudjelovanja u zločinu i svjedočenja o istom, breme koje se nosi nakon toga, osim ako se ne radi o poremećenom umu, je vrlo teško za nositi i jedino istina može osloboditi od istog.
Ovakvo nešto ne može ostati bez reakcije, njene, moje, tvoje ili bilo čije, nema izgovora.
I meni nije jasno kakav je to mentalni sklop, kao strah od sebije, od tuzilastva, zvizdaci najebu, a nije ih strah mahalati po kafama i sad na kraju da se ovdje to tek tako pise po forumu...
Pa nije ovo juzna amerika da ljude mrak jede tek tako, imas facetv imas razne medije portale mogu se iznijeti dokazi za ovo bez posljedica, na kraju krajeva i vlada ks je obecavala zastitu tim ljudima, pa nasla im je i drugi posao.
- uglavnomja
#14356 Re: Sebija All about
svi potpisnici ( a tu je ovih 13 anest.) onog pisma sa koseva, koje je i pokrenulo sipu, tuzilastvo ... su dali izjave odmah poslije togaspinel_ wrote: ↑03/06/2021 16:43 Ako ta prica anesteziolog-kinja ostane samo u privatnom i krugu poznanika onda onaj njihov vapaj je zapravo bio samo da se pobjegne glavom bez obzira odozgo s Kcus-a i da zapravo po rijecima vlade u kantonu budu samo prebaceni na drugo radno mjesto sto je njima bio i cilj.
da li su dodatno saslusavni nakon davanja otkaza
ali prvobitno jesu.
i u principu svjedok nema pravo da prica o svom iskazu dok slucaj traje
- uglavnomja
#14357 Re: Sebija All about
moze malo poodsjecanje, hronologija
ne sjecam se tacno, one su dale otkaz, ali su morale odrraditi otkazni rok mjesec dana?
i otkazi su objavljeni kad je zavrsen otkazni rok?
po toj matematici one su dale otkaz odmah kad je sipa usla, ali posto aspida nije optuzena, nema slucaja ... morale su odraditi taj mjesec. napustanje radnog mjesta bez odradjenog otkznog roka za sobom povlaci posljedice i gubitak beneficija (ovo vazi za normalan svijet, kad neki stranacki lopov i uhljup ode na pr. u zatvor - to nije napustanje posla - i ceka ga ista ili bolja fotelja)
ne sjecam se tacno, one su dale otkaz, ali su morale odrraditi otkazni rok mjesec dana?
i otkazi su objavljeni kad je zavrsen otkazni rok?
po toj matematici one su dale otkaz odmah kad je sipa usla, ali posto aspida nije optuzena, nema slucaja ... morale su odraditi taj mjesec. napustanje radnog mjesta bez odradjenog otkznog roka za sobom povlaci posljedice i gubitak beneficija (ovo vazi za normalan svijet, kad neki stranacki lopov i uhljup ode na pr. u zatvor - to nije napustanje posla - i ceka ga ista ili bolja fotelja)
-
Iker C
#14358 Re: Sebija All about
Anesteziolozi su nestrucni, nisu znali koristiti respiratore, ubili su dosta ljudi svojim neznanjem. Kada su shvatili da mogu krivicno odgovarati za svoje neznanje citavu pricu su okrenuli na politicku stranu.
Anesteziolozi se ponasaju bas kao da im je uvazena profesorica drzala pistolj na glavi i naredjivala da ubijaju ljude.
Nazalost nasa javnost isuvise vjeruje u neke teorije zavjera a istina je ocita. Anesteziolozi nisu znali da rade svoj posao!!!
Anesteziolozi se ponasaju bas kao da im je uvazena profesorica drzala pistolj na glavi i naredjivala da ubijaju ljude.
Nazalost nasa javnost isuvise vjeruje u neke teorije zavjera a istina je ocita. Anesteziolozi nisu znali da rade svoj posao!!!
- Filter
#14359 Re: Sebija All about
otkazni rok je 7 dana
-
Bossona
#14360 Re: Sebija All about
Velika razlika, Sebijina lažna specijalizacija i doktorat je bio kvalifikovani preduslov koji joj je omogućio da preko stranke i njenog muža preuzme kliniku i postane praktični ubica pacijenata na klinici zbog njenih direktnih i indirektinih menadžerskih odluka, a Ćovićev kvazi doktorat sa ili bez njega ne mijenja ništa posebno jer je on i prije kvazi doktorske titule bio posrednik u progonu i devastaciji svog i drugih naroda, zbog politike, kao i Bakirova i Dodikova tandem politika iako nemaju doktorate što ih ne lišava krivične odgovornosti za posljedice u kriminalu, korupciji, kontroli, zloupotrebi zakonodavne, sudske i izvršne zvlasti.
- uglavnomja
#14361 Re: Sebija All about
otkazni rok je onoliki koliko ti pise u ugovoru o zaposljavanju
kod privatnika moze biti i 7 dana
ali u budzetskim ustanovama to je regulisano zakonom
meni je bio mjesec dana, u drugoj vrsti budzetske ustanove
i mislim da je i njima negdje pisalo da su odradile mjesec
- Filter
#14362 Re: Sebija All about
prije dvije godine je bio 7 dana otkazni rok, i jos uvijek je... pise ti u tekstuuglavnomja wrote: ↑03/06/2021 19:18otkazni rok je onoliki koliko ti pise u ugovoru o zaposljavanju
https://www.klix.ba/vijesti/bih/adamovi ... /210505068
i ja, jos veca budala sto ista komentarisem
- JohnnyS
#14363 Re: Sebija All about
To ovisi valjda od ustanove do ustanove, u SKB Mostar je dva tjedna
- uglavnomja
#14364 Re: Sebija All about
ne znam sto si budala, fakatFilter wrote: ↑03/06/2021 19:27prije dvije godine je bio 7 dana otkazni rok, i jos uvijek je... pise ti u tekstuuglavnomja wrote: ↑03/06/2021 19:18otkazni rok je onoliki koliko ti pise u ugovoru o zaposljavanju
https://www.klix.ba/vijesti/bih/adamovi ... /210505068
i ja, jos veca budala sto ista komentarisem
znam da se spominjao neki mjesec ...
a mene mjesec natjerali
tako mi je pisalo u ugovoru
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#14365 Re: Sebija All about
ev kolektor im dao tri dana da vidi sekinu dokumentaciju...
Krije li se dokumentacija o obrazovanju Sebije Izetbegović? Škrijelj: Nisam dobio sve, dao sam im rok od tri dana
Nakon što je rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijel zatražio dokumentaciju o obrazovanju direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, stigao je odgovor Medicinskog fakulteta.
Međutim, nepotpun.
To je za Raport potvrdio i sam rektor Škrijelj. On je, kako nam je pojasnio, tražio dokumentaciju i informacije o postidplomskom studiju prof. Izetbegović.
Misterija je da li je Sebije Izetbegović studirala u Zagrebu, kako je tvrdila u dokumentaciji (navela da je položila 10 ispita), da bi kasnije kazala da nije ništa studirala u glavnom gradu Hrvatske. Ipak, kasnije je njen suprug Bakir Izetbegović kasnije je rekao da je ona ipak studirala u Zagrebu, te su režimski kvazimediji objavili slike nekih ideksa.
Pored toga, sporan je i njen izbor za asistenta na Medicinskom fakultetu. Naime, prema dostupnoj dokumentaciji prof. Izetbegović nije imala dovoljno velik prosjek ocjena kako bi bila izabrana za tu funkciju. A, to je bio uvjet za daljni napredak u karijeri.
“Tražio sam podatke o postdiplomskom studiju prof Izetbegović i dokumentaciju o izboru u zvanje asistenta. To su bile dvije stvari. Dobio sam odgovor i određenu dokumentaciju koja nije kompletna”, navodi Škrijelj.
Kaže da je previše ozbiljna tema da izlazi u javnost na bazi dokumentacije koja nije kompletna.
Škrijel kaže da nedostaju ključni podaci na osnovi kojih se može donijeti konačna odluka.
“Ne mogu zaista reći koja dokumentacija nedostaje. Medicinskom fakultetu sam dao rok od tri dana, pa ćemo vidjeti”, kaže Škrijelj za Raport.
-
hillbill
#14366 Re: Sebija All about
a to................pa zlocin nije novost u bosanskom /bosnjackom/ loncu....on trajeeeeeeeeeeee....trajeeeeeeeeeeeee jos iz rata.....Billy The Pljuc wrote: ↑03/06/2021 15:10 Ma nema druže više ovo veze ni sa SDA, političkom borbom ili borbom za funkcije, nije poenta u tome.
Poenta je da imaš žive svjedoke jednog zločina (naravno ukoliko je tačno ovo što Dozer piše) i da ti isti svjedoci ne reaguju ili možda jesu reagovali ali se ništa ne dešava. Ne izaći otvoreno u javnost sa ovakvom jednom pričom, pogotovo ako je ista postala vidom službene zabilješke, prijave, izjave u nadležnim institucijama a koje ne reaguju, je najblaže rečeno za osude.
Na ovakvo nešto se mora reagovati, ma ne znam o kome se radilo, da mi je sestra rođena udavio bih je k'o pile ako pričamo o svijesti i savjesti. Nema tog pravosuđa i snaga reda i mira koje bi trebale i mogle ovo spriječiti.
Ne napadam ja Dozera ili nju koja je navodno sve ispričala njemu, apelujem prije svega, kako na njih dvoje tako i na sve nas ostale koji smatraju da imaju iole ljudskosti u sebi.
Ostavimo se priča o politici, govorimo o zločinu, jednakom kao i svi drugi zločini koji imaju za rezultat gubitak ljudskih života, ostavimo se priča o korupciji i kriminalu u pravosuđu, o nesposobnosti ovih ili onih, ne reagovanju istih "lidera" i svemu ostalom što ide uz taj smrad.
Svi smo odgovorni, oni možda malo više nego mi ili svejedno, nebitno je ko kojem jatu pripada, imamo li imalo ljudskog u sebi da odgovorimo na ovo ako već niko drugi u državi neće?
... sta mislis koliko je glava palo u pokusaju pravljenja foldzan drzave od strane bosnjackih politicara.....je li ko pozvan na odgovornost......neeeeeeeee
....zaokruzi sda, i pravi se da se nisu dogodili......skuc je samo jedan u nizu.
......ne da mi se iznova sve nabrajati i analizirati....sve je vec receno....bosnjo nece da mijenja svog katila.
-
kunderam
#14367 Re: Sebija All about
pici wrote: ↑03/06/2021 20:30 ev kolektor im dao tri dana da vidi sekinu dokumentaciju...
Krije li se dokumentacija o obrazovanju Sebije Izetbegović? Škrijelj: Nisam dobio sve, dao sam im rok od tri dana
Nakon što je rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijel zatražio dokumentaciju o obrazovanju direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, stigao je odgovor Medicinskog fakulteta.
Međutim, nepotpun.
To je za Raport potvrdio i sam rektor Škrijelj. On je, kako nam je pojasnio, tražio dokumentaciju i informacije o postidplomskom studiju prof. Izetbegović.
Misterija je da li je Sebije Izetbegović studirala u Zagrebu, kako je tvrdila u dokumentaciji (navela da je položila 10 ispita), da bi kasnije kazala da nije ništa studirala u glavnom gradu Hrvatske. Ipak, kasnije je njen suprug Bakir Izetbegović kasnije je rekao da je ona ipak studirala u Zagrebu, te su režimski kvazimediji objavili slike nekih ideksa.
Pored toga, sporan je i njen izbor za asistenta na Medicinskom fakultetu. Naime, prema dostupnoj dokumentaciji prof. Izetbegović nije imala dovoljno velik prosjek ocjena kako bi bila izabrana za tu funkciju. A, to je bio uvjet za daljni napredak u karijeri.
“Tražio sam podatke o postdiplomskom studiju prof Izetbegović i dokumentaciju o izboru u zvanje asistenta. To su bile dvije stvari. Dobio sam odgovor i određenu dokumentaciju koja nije kompletna”, navodi Škrijelj.
Kaže da je previše ozbiljna tema da izlazi u javnost na bazi dokumentacije koja nije kompletna.
Škrijel kaže da nedostaju ključni podaci na osnovi kojih se može donijeti konačna odluka.
“Ne mogu zaista reći koja dokumentacija nedostaje. Medicinskom fakultetu sam dao rok od tri dana, pa ćemo vidjeti”, kaže Škrijelj za Raport.
Ma sada je svima jasno da su njeni studiji oduvijek bili upitni. Brine me da se nece ipak sve zataskati da se reputacija Medicinskog fakulteta i Univerziteta ne srozaju zbog ovog slucaja, ali i da ne dodje do otkrica drugih slucajeva slicnih njenom.
Saznanje da je neko toliko godina radio kao ljekar specijalista, i profesor na fakultetu, a da je pri tome javna licnost u sferi politike, pa smijat ce nam se i djeca kakva smo banana drzava. Pravi smo vic zbog ovih lijenih uhljupa koji nisu znali i imali afiniteta prema ucenju.
Vrlo je zabavan njen uspon na pubmed-u, i toboze naucni clanci u kojima je, uglavnom drugi autor. Kad je nesto sama uz silni napor pisala, bilo je najdalje do biltena - ali to su neka dva shugava i bezvrijedna clanka.
No kako je postajala direktorica Opste, svi su se gurali da je stave za drugog autora. Nekada i prvog, kako je njena karijera direktora i nadarene menadzerice napredovala do UKCS.
Pretuzno je to dodvoravanje. Ona u sustini nema poema o cemu su ti autori stvarno pisali. Potkapacitirana je da bi to razumjela, a i to dokazuje njena historija vjecitog studenta.
Tek sada postaje jasno zasto drugim ljekarima na UKCS nije nikada dopustala da odlaze na edukacije i usavrsavanja, o subspecijalizaciji nije bilo govora.
Jasno je da ne bi mogla podnijeti razvoj i napredak bilo koga ko radi za nju.
Jedino njene udvornicke gnjide su mogle nesto da i dobiju, ali njihovo ulizivanje je toliko otuzno i degradirajuce, da je to skupa cijena da se toj budali iko ikada dodvori.
Iskreno se nadam da ce barem nestati u Turskoj, pa neka tamo cvili u anonimnosti.
Uzgred, posto je u biografiji spomenula da je zivjela u Turskoj u kao tamo asistirala nekom prof. dr., a u biografiji je navela da zna samo engleski i bosanski. Kako je uopste prolazila u Turskoj toliko godina sa krnjim engleskim?
- uglavnomja
#14368 Re: Sebija All about
zamisli samo obrnuto - dodje neka turkinja kod kurjaka (dok je radio) koja ne zna beknuti nase jezike, koja je studirala duplo duze sa losim prosjekom - i turi je asim za asistenta prvi dan
taj dio biografije je istiinit isto kao studiranje u zg
a i engleski joj je, odokativno trica iz srednje
ultrasond in clinicao medisin
i studiranje kod "mcdonalda", koji se zove ian donald
taj dio biografije je istiinit isto kao studiranje u zg
- uglavnomja
#14369 Re: Sebija All about
i iskreno se nadam da ce i ona i uhljup nestati u nekom bosanskom zatvoru, i da ce joj svi njihovi ostati na onom sta su posteno zaradili, znaci kokuzi
-
kunderam
#14370 Re: Sebija All about
uglavnomja wrote: ↑03/06/2021 22:10 i iskreno se nadam da ce i ona i uhljup nestati u nekom bosanskom zatvoru, i da ce joj svi njihovi ostati na onom sta su posteno zaradili, znaci kokuzi
Ne treba zatvor, neka se gone kod erdogana i njegove emine, koju su nasi mediji pretvorili u sjajnog doktora koja je sve ostavila da bi podrzala muza.
Ma da, pozrtvovana zena.
Bilo bi zanimljivo iz sebijine biografije potraziti ljekara kojem je bila asistent, i provjeriti u kojoj mu je bolnici kao asistirala, pa poslati upit istoj
instituciji za njen staz koji tvrdi da je tamo radila.
Ne sumnjam da sebija grcevito drzi palceve da se barem toga neko ne dosjeti, jer bi takvo razotkrivanje bilo i za njen kratakter cista blamaza.
- dustaban
#14371 Re: Sebija All about
Dobro si ovo primjetio.uglavnomja wrote: ↑03/06/2021 22:05 zamisli samo obrnuto - dodje neka turkinja kod kurjaka (dok je radio) koja ne zna beknuti nase jezike, koja je studirala duplo duze sa losim prosjekom - i turi je asim za asistenta prvi dan![]()
taj dio biografije je istiinit isto kao studiranje u zg![]()
fakat jebote koji god segment njene munjevite karijere pipneš, otkriješ skandal.
A sve je ovo moglo da nam promakne, samo da je uletila u predsjedništvo (što im je bio plan), povuče se iz medicine zarad državnih interesa... i niko je više nikad ne bi pitao za Kurjaka, Tursku, diplome i ostale pichkematerine.
Slično ovim uspješnim biznismenima - ne pitaj me za prvi milion.
Dlaka falila jebote!
- dustaban
- uglavnomja
#14373 Re: Sebija All about
evo ti pa ga pitajkunderam wrote: ↑03/06/2021 22:24uglavnomja wrote: ↑03/06/2021 22:10 i iskreno se nadam da ce i ona i uhljup nestati u nekom bosanskom zatvoru, i da ce joj svi njihovi ostati na onom sta su posteno zaradili, znaci kokuzi
Ne treba zatvor, neka se gone kod erdogana i njegove emine, koju su nasi mediji pretvorili u sjajnog doktora koja je sve ostavila da bi podrzala muza.
Ma da, pozrtvovana zena.
Bilo bi zanimljivo iz sebijine biografije potraziti ljekara kojem je bila asistent, i provjeriti u kojoj mu je bolnici kao asistirala, pa poslati upit istoj
Ne sumnjam da sebija grcevito drzi palceve da se barem toga neko ne dosjeti, jer bi takvo razotkrivanje bilo i za njen kratakter cista blamaza.![]()
https://twitter.com/selcukerez?lang=hr
a poso mu pise i ovo u wikipediji na turskom "... New York’ta Columbia Üniversitesi Presbyterian ..." pretpostavljam da zna engleski bolje od mconaldsa
i pitati da li je asistirala u bolnici (taze svrsena studentica bez specijalizacije) ili mu je bila asistent na fakultetu
-
kunderam
#14374 Re: Sebija All about
uglavnomja wrote: ↑03/06/2021 22:39evo ti pa ga pitajkunderam wrote: ↑03/06/2021 22:24uglavnomja wrote: ↑03/06/2021 22:10 i iskreno se nadam da ce i ona i uhljup nestati u nekom bosanskom zatvoru, i da ce joj svi njihovi ostati na onom sta su posteno zaradili, znaci kokuzi
Ma da, pozrtvovana zena.
Ne sumnjam da sebija grcevito drzi palceve da se barem toga neko ne dosjeti, jer bi takvo razotkrivanje bilo i za njen kratakter cista blamaza.![]()
![]()
https://twitter.com/selcukerez?lang=hr
a poso mu pise i ovo u wikipediji na turskom "... New York’ta Columbia Üniversitesi Presbyterian ..." pretpostavljam da zna engleski bolje od mconaldsa
i pitati da li je asistirala u bolnici (taze svrsena studentica bez specijalizacije) ili mu je bila asistent na fakultetu![]()
![]()
Sigurno je plakao kad je nakon 8 mjeseci asistiranja kod njega morala da se vrati u Bosnu, ali je imao razumijevanja. Njeno srce je govorilo da se vrati natrag u svoju domovinu i svoj potencijal podijeli sa svojim narodom...
Bit ce fun ako Senad ili neka druga ekipa iz fazona ispita njenu karijeru i u Turskoj kod prof. Ereza.
- uglavnomja
#14375 Re: Sebija All about
niko ne upita dje su pacijenti, koliko je umrlo, zasto, koliko judi je vraceno, zasto su pacijenti morali donositi svoju posteljinu i wc papr ... a oni ustedjeli 9 miliona.
a, da ziva enra ... zbori, ali ne odgovara
sebije nidje
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ski-661707
i sda-ov dvojac mladunaca -
a, da ziva enra ... zbori, ali ne odgovara
sebije nidje
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ski-661707
i sda-ov dvojac mladunaca -