Ukrajina

Post Reply
Bodkin

#14351 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

Danguba wrote: ALI nista tu nece pomoci dok se i zadnja pobunjenicka gnjida ne natovari na traktor.
aha, ili to ili u kamione kao albanske pobunjenike na kosovu. samo sto u slucaju albanaca i sad u slucaju rusa, ima neko iza ledjima pa ne mozes tek tako na traktore i izbaciti ljude koji vijekovima zive tu ali ne zele istu stvar kao ti ;-)
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14352 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Bodkin

#14353 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

dječak sa šibicama wrote:Za sve na svijetu, krivi nisu.

ali ovdje ne govorimo o svijetu, vec o konkretnom slucaju, Ukrajini.

Pitanje svih pitanja, zasto je Biden i zasto su celnici CIA-e neskriveno svaki drugi dan u Kijevu. Americki interesi u Ukrajini su??? Bidenu se svidja panorama Kijeva pa je zato vise tamo nego u Washingtonu???

I sve to treba gledati kroz prizmu sve veceg odbijanja europskih drzava da sudjeluju u toj raboti, sve vise "americkih saveznika" odbija sankcije prema Rusiji jer njihove ekonomije prilicno ovise o saradnji sa Rusima.
ne nego je apsolutno tacno da ameri podrzavaju bilo koga ko je kontra rusa. pogotovo na njihovom pragu. ali insinuirati da su ameri oborili avion je malo glupo. jer kao da ruse svijet vec ne smatra dovoljno negativcima
Lincoln-Burrows

#14354 Re: Ukrajina

Post by Lincoln-Burrows »

Nejasna mi je stvar o uključenim ukrajinskim Buk radarima baš u trenucima obaranja tog aviona.
Kome ti signali trebaju i zašto ako novorusi ne raspolažu avijacijom?
Bodkin

#14355 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

Challenger__ wrote:
Bodkin wrote:nije da ne smiju nego nece. odnos ulozenog i dobijenog. dakle ako se slazemo da ameri nece/ne smiju tu da dolaze, kojim trikom si oni ovo iskonstruisali? jel moguce da su za sve na svijetu oni krivi :D
Taman posla, nismo djeca. Ali:

1. Imaju najdeblji historijat false-flag operacija;
2. Iza svakog false-flaga je stajao politički motiv;
3. na terenu Ukrajine njihov motiv je kapitalan, najznačajniji.

U skladu sa gore iznesenim činjenicama oni su sa debelim razlogom prvoosumnjičeni (u saradnji ili bez saradnje njihove hunte u Kijevu).
nije vala najznacajniji. dakle frontalno sigurno nisu ameri. da podrzavaju kijev mi je jasno
Lincoln-Burrows

#14356 Re: Ukrajina

Post by Lincoln-Burrows »

Bodkin wrote:
dječak sa šibicama wrote:Za sve na svijetu, krivi nisu.

ali ovdje ne govorimo o svijetu, vec o konkretnom slucaju, Ukrajini.

Pitanje svih pitanja, zasto je Biden i zasto su celnici CIA-e neskriveno svaki drugi dan u Kijevu. Americki interesi u Ukrajini su??? Bidenu se svidja panorama Kijeva pa je zato vise tamo nego u Washingtonu???

I sve to treba gledati kroz prizmu sve veceg odbijanja europskih drzava da sudjeluju u toj raboti, sve vise "americkih saveznika" odbija sankcije prema Rusiji jer njihove ekonomije prilicno ovise o saradnji sa Rusima.
ne nego je apsolutno tacno da ameri podrzavaju bilo koga ko je kontra rusa. pogotovo na njihovom pragu. ali insinuirati da su ameri oborili avion je malo glupo. jer kao da ruse svijet vec ne smatra dovoljno negativcima
Nisam siguran da je "Svijet" većinski na strani SAD-a.
Challenger__

#14357 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote:
Challenger__ wrote:Ukrajinska državna bezbjednost (SBU) je publikovala video u kome je, navodno, presretnut razgovor u kome razgovaraju komandanti pobunjenika, a govore o oborenom avionu u kritičnom vremenu juče. Međutim, ne lezi vraže, zajebali su se: Tagirani datum i vrijeme od juče ( UTC 2014-07-16 21:25:43) je u punoj koliziji sa stvarnim, encoded date-om: (2014-07-16 21:25:43).

Znači, materijal je pripremljen dan prije tragedije.
ВНИМАНИЕ! МАКСИМАЛ ЬНЫЙ РЕПОСТ! СБУ ОПЯТЬ СЕЛИ В ЛУЖУ! Доказательство того что СБУ ЗАРАНЕЕ спланировали провокацию с самолетом. ПРОВЕРИТЬ И УБЕДИТЬСЯ МОЖЕТ КАЖДЫЙ! Все что для этого требуется - компьютер, Интернет и прямые руки! 1) Заходим на ютуб по ссылке (страница результатов поиска): https://www.youtube.com/results?search_ ... том+боинге 2) Скачиваем любые ролики себе на диск. Перейти настраницу скачивания можно, введя "ss" перед "youtube" в URL-адресе видео и нажав Enter. 3) Скачиваем утилиту MediaInfo для Windows XP, Vista, 7, 8. Консольная версия доступна по прямой ссылке http://mediaarea.net/download/binary/me ... s_i386.zip 4) Вынимаем из скачанного архива два файла "MediaInfo.exe" и "MediaInfo.dll" в ту же папку, где находятся скачанные нами ранее видеоролики. 5) Запускаем с коммандной строки (cmd.exe) следующую команду: MediaInfo.exe , где - имя файла видео (достаточно набрать первые несколько букв названия и нажать TAB). 6) Внимательно смотрим на результат - в самом конце должны быть два поля: Encoded date : UTC 2014-07-16 21:25:43 Tagged date : UTC 2014-07-16 21:25:43 7) Делаем вывод : вброс СБУ видео на ютуб был подготовлен ЗА СУТКИ до катастрофы!!!
Challenger__

#14358 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Bodkin wrote:nije vala najznacajniji. dakle frontalno sigurno nisu ameri. da podrzavaju kijev mi je jasno
Ma nemoj. Ko to ima veći interes (osim RF) u Ukrajini? San Marino? Kambodža?

Smiješno.
dječak sa šibicama

#14359 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

ali najjace mi je sto stavljaju snimak koji niko od njih ne razumije, ovi "maskirani" mogu jedan drugom citirati recept za tortu, ali ne, to je dokaz jer tako su procitali tamo gdje su link snimka pokupili :lol:
Challenger__

#14360 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Lincoln-Burrows wrote:Nisam siguran da je "Svijet" većinski na strani SAD-a.
Ma lik veze nema. Piše napamet. Prema istraživanju Galupa stvarni svijet SAD vidi kao najveću opasnost po svjetski mir. Ovim cirkusom pokušavaju da poprave svoj sve mizerniji imidž.
Danguba

#14361 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

Bodkin wrote:
Danguba wrote: ALI nista tu nece pomoci dok se i zadnja pobunjenicka gnjida ne natovari na traktor.
aha, ili to ili u kamione kao albanske pobunjenike na kosovu. samo sto u slucaju albanaca i sad u slucaju rusa, ima neko iza ledjima pa ne mozes tek tako na traktore i izbaciti ljude koji vijekovima zive tu ali ne zele istu stvar kao ti ;-)
kazem ti ja, teroristi ostaju teroristi. cuj ljude ubijali i u hladnjacama prevozili u batajnicu da se zametnu tragovi.

hadzic je isto imao drugacije poglede na drzavu u kojoj zivi, sunarodnike, drzavno uredjenje...pa ga ljudi molili da se okani toga i prilagodi sredini u kojoj zivi ali on neca pa nece. puste se kerovi a tebi obezbijedi traktorski prolaz.

nas su jeknuli zato sto smo im puno vjerovali ali sve se dogadja samo jednom i nikada vise. :wink:
dječak sa šibicama

#14362 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

https://twitter.com/spainbuca

ukinuse Carlosa :zzzz: :lol:

Koja je ovo ofirna smijurija.
japin_mutapi

#14363 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

meni je sve jasno kad vidim na čijoj su strani monstrumi i psihopate četnici
Challenger__

#14364 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

dječak sa šibicama wrote:https://twitter.com/spainbuca

ukinuse Carlosa :zzzz: :lol:

Koja je ovo ofirna smijurija.
:lol: :lol: :lol:
Last edited by Challenger__ on 18/07/2014 15:40, edited 1 time in total.
General War

#14365 Re: Ukrajina

Post by General War »

ultima_palabra wrote:Djelo gušterskih formacija, avion preofirno ispuštao chem-trailse.
:D :lol: :lol:
Challenger__

#14366 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Što se tiče Carlosa. Ukinuli su mu nalog, još da njega ukinu, jedan svjedok manje.

:lol:
General War

#14367 Re: Ukrajina

Post by General War »

OldMayor wrote:Mislim sigurno nije razlog, al zanimljivo da i Malaysia airlines ima trobojku na svojim avionima.

Image

Image
nije trobojka...nedostaje siva u kojoj je pola doljanje djela aviona obojena...znaci cetverobojka. :wink:
japin_mutapi

#14368 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Danguba wrote:
Image
zilog

#14369 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Challenger__ wrote:Što se tiče Carlosa. Ukinuli su mu nalog, još da njega ukinu, jedan svjedok manje.

:lol:
Jah, Carlos-ov nalog je pravi, a Strelkov - lazni... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
japin_mutapi

#14370 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

karlos heroj a ne lažnjak :D :-D :lol:
Challenger__

#14371 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Evo još jednog emotivca dezorijentisanog u vremenu i prostoru.
madner

#14372 Re: Ukrajina

Post by madner »

Lincoln-Burrows wrote:Nejasna mi je stvar o uključenim ukrajinskim Buk radarima baš u trenucima obaranja tog aviona.
Rusi raspolazu.
shibonja

#14373 Re: Ukrajina

Post by shibonja »

General War

#14374 Re: Ukrajina

Post by General War »

Lincoln-Burrows wrote:Nejasna mi je stvar o uključenim ukrajinskim Buk radarima baš u trenucima obaranja tog aviona.
Ukljucuje se "nisanski radar" koji zahvaca cilj, cime ce ga navoditi (raketu)? Svaki radar kao nisanski radar na BUK-u ima svoj specifican squak-odraz (mada nije najbolje objasnjenje) na uredjajima za EI (elektronsko izvidjanje)
shibonja

#14375 Re: Ukrajina

Post by shibonja »

Post Reply