Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Alfons Kauders

#14351 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

vee-jay wrote:Meni je ovaj Anto totalno simpa, ali ne znam sta on tu trazi. :|
Nekako bi bilo logicno reci da - ako je Bakir H. poklon Izetbegovicu - Anto je poklon Covicu - ali Anto je toliko irelevantan u citavoj prici da nije poklon nikome.

Nadam se da ce DF pobijediti na izborima i da SDA i HDZ nakon izbora nece biti na vlasti...
samo sto to nije moguce ni trikovima

izbor je sljedeci:

SDA-SDP-HDZ90-male stranke

ili

SBB-DF-HDZ-SBiH-male stranke
madner

#14352 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Nije tacno, ako se male stranke ubace u igru onda je svaka kombinacija moguca. Najrealniji ishod je SDP + SDA + HDZ.

No moram reci da je malo ironicno da se plase glasaci DFa koalicijama u kojima je trenutno SDP. :D
Mister Yes

#14353 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

vee-jay wrote:Meni je ovaj Anto totalno simpa, ali ne znam sta on tu trazi. :|
Nekako bi bilo logicno reci da - ako je Bakir H. poklon Izetbegovicu - Anto je poklon Covicu - ali Anto je toliko irelevantan u citavoj prici da nije poklon nikome.

Nadam se da ce DF pobijediti na izborima i da SDA i HDZ nakon izbora nece biti na vlasti...
Jedini način da HDZ ne bude u vlasti je da SDP bude u vlasti. Ko god hoće da formira Vladu Federacije mora imati trećinu u hrvatskom klubu u domu naroda. Od 17 članova kluba HDZ ima 9-10 članova a SDP 4-5 članova i barem jedna od ove dvije stranke mora biti u koaliciji koja će formirati Vladu Federacije.

S obzirom da se dom naroda puni iz kantonalnih listi, i kada se pogleda da je SDP opet stavio Hrvate visoko na kantonalne liste (što nije uradio ni DF ni SDA ni SBB) jasno je da će u kantonima sa bošnjačkom većinom opet SDP Hrvati ući u dom naroda. Jedino kada bi Bošnjaci u kantonima (dakle na nivou kantona) glasali za HDZ90 više nego za SDP onda bi HDZ90 mogao zauzeti to mjesto od 4-5 "bošnjačkih Hrvata" u domu naroda. Ali jasno je da HDZ90 neće dobiti više glasova od SDP-a u kantonima sa bošnjačkom većinom.

Dakle u Vladi Federacije će biti ili SDP ili HDZ ili i jedni i drugi. Ali ne može se formirati vlada Federacije bez jednih od njih.
Dozer

#14354 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dozer »

Ja samo znam da je DF propao u startu ako udje u koaliciju sa SDP i/ili SDA.
A kako ce SBB sigurno uci u koaliciju sa SDA, a samim tim i sa SDP, DF-u se onda tu lose pise ako bude u koaliciji sa SBB jer ce na taj nacin biti indirektno i u koaliciji sa SDA, a i SDP.

Ukratko, ovdje ce nakon nedelje nastati jos veci picvajz nego je sada jer ce u vlasti biti jos 2-3 dodatne stranke, a ni jedna nece imati mogucnost da sama uradi bilo sta.

Ja predvidjam opet dugotrajno formiranje vlasti, podapinjanje i podmetanje na svakom koraku, a sve kako bi SDA zadrzala sto vise fotelja, stolica i stolicica, cime istovremeno sve druge prikazuju nesposobnima.
To je taj njihov as u rukavu s kojim vrlo dobro igraju i na koji svaki put racunaju - znaju da su se godinama utvrdjivali na svim nizim pozicijama, a s tih pozicija bez ikakvih problema mogu handrit sve na visim pozicijama, kroz razne opstrukcije implementacije bilo cega.
madner

#14355 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Komplikujete, Zlajoglu i vezir Bake imaju dogovor. Ako SDP osvoji minimalan broj glasova da dogovor prodje, SDA + HDZ + SDP je nova vlada.
Banksy

#14356 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

palermo wrote:
Banksy wrote:
Da pojednostavimo. Čega se bojiš kod Radončića, šta je to što on može (a evo gore smo naveli zašto ne može) učiniti a što je ''mnogo gore'' od ovoga što smo imali zadnje 4 godine? Koji je to strah ili koja prijetnja koju on donosi?
Da i ja pojednostavim u odgovoru na ovo tvoje pitanje.

Bojim se haosa, a on sa Radončićem neminovno dolazi, haosa iz kojeg neće ništa dobro izaći.....bojim se da se ne ostvari ona narodna, drumovi će poželjeti turaka, al turaka nigdje neće biti.

Nije mi jasna ova konstrukcija koju čujem, ako će hapsiti Radončić nek hapsi,zapravo jasna mi je, ali mi nije jasno dali ste vi svjesni uopšte šta prizivate. Radončića koji hapsi......puff......
Ne razumijem kakav ''haos'', a i šta god to značilo, sam Radončić nema i sigurno neće imati kapacitet da bilo šta radi sam, bez saglasnosti i nadzora.

Da, Radončića i bilo koga drugog koji hapsi. Ljudi su siti i ogorčeni, željni akcije i pravde, a u ovoj sadašnjoj vladajućoj garnituri ima ih bar 20 koji sad odmah mogu u Zenicu na duži boravak. Kojim (ličnim) motivima će biti vođen, uopće nije važno. Da znam zasigurno da će ih upasiti bar troje od ovih 20, glasala bih za njega, sad odmah, bez problema.

I nisi mi odgovorio na ključno pitanje oko destruiranja i potkopavanja države i državnih institucija od strane onih za koje namjeravaš glasati, na SDP-ov direktan rad protiv BiH koji su, u ime svojih fotelja, radili s Dodikom i Čovićem.
Banksy wrote:
I još važnije, kako gledaš na izdaju Bosne i Hercegovine od strane onih za koje namjeravaš glasati? Bilo je tu puno primjera, čini mi se @Skijaš ih je nabrojao jednom, posebno usluge koje su činili Dodiku, ali evo zadržimo se na mjestimično dvostrukoj vrijednosti glasa za Hrvate i tihom uvođenju trećeg entiteta što je siguran put ka jednog dana podjeli Bosne? Šta misliš o tome? Misliš li da je to ono ''mnogo gore'' ili ima nešto još gore i ako ima šta je to?
Banksy

#14357 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

sabanss wrote:
Banksy wrote:
Da pojednostavimo. Čega se bojiš kod Radončića, šta je to što on može (a evo gore smo naveli zašto ne može) učiniti a što je ''mnogo gore'' od ovoga što smo imali zadnje 4 godine? Koji je to strah ili koja prijetnja koju on donosi?
Radoncic je jedini koji se ne libi ici prljavo i gaziti preko mrtvih zarad svojih interesa.

Ostali su hulje, ali mislim da je Radoncic jedini koji bi isao preko mrtvih glava bez trunke osjecaja.
Vjerovatno bi. Dok ih ne vidimo, želiš li da pobrojimo već mrtve glave preko kojih su ovih 20 godina išli združeni SDA i SDP?
Banksy

#14358 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote: Ovom društvu je potreban jedan hard reset, a tu Radončić u određenim okolnostima sa svojom sandžačko-albanskom beskrupuloznošću može biti koristan. Slično reče i Zdravko Grebo u onoj emisiji, a ne bih rekao da je on budala ili kratkovid.
Nisam ga gledala, ali to smo napisali na forumu ima godina, baš istim riječima ...
MuaDib

#14360 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Nije još vrijeme za priču o koalicijama, a oni koji bi da nagađaju nek bar izbore sačekaju. Ono što je bitno reči da se ni izbliza ne zna kakav će ko imati rezultat, zna se samo to da ćemo u Federaciji BiH imati preko 10 političkih subjekata u Parlamentu i da će finese određivati vladajuću koaliciju.
Ipak, Demokratska fronta - Željko Komšić će biti najveće iznenađenje izbora i vjerovatno će imati najveći koalicioni kapacitet, da će sa te pozicije moći postaviti jasne uslove ulaska u koaliciju, a jedan od glavnih uslova je zaustavljanje propadanja zemlje, preuzimanje odgovornosti i jasan reformski program.
MuaDib

#14361 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Samo se ti nadaj :D
Banksy

#14362 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Očekivano i predviđeno, pet dana do izbora, udaraće svi na sve.

Zovite Corta, nešto je potonuo zadnjih dana, ovo će mu popraviti raspoloženje ... :D
dalje

#14363 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dalje »

Bog ti jadan da se podsjetimo :lol:

Nemodavamja prićam, neće on da prića...
vakav je, nakav je… Ja! Šta hoćete vi, bolan?
Nema dileme ovi klošari iz haustora će ubjedljivo da pobjede a Bošnjaci ce u naredne 4 godine dotaknuti dno.
Last edited by dalje on 07/10/2014 10:51, edited 3 times in total.
palermo

#14364 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Banksy wrote:
Ne razumijem kakav ''haos'', a i šta god to značilo, sam Radončić nema i sigurno neće imati kapacitet da bilo šta radi sam, bez saglasnosti i nadzora.

Da, Radončića i bilo koga drugog koji hapsi. Ljudi su siti i ogorčeni, željni akcije i pravde, a u ovoj sadašnjoj vladajućoj garnituri ima ih bar 20 koji sad odmah mogu u Zenicu na duži boravak. Kojim (ličnim) motivima će biti vođen, uopće nije važno. Da znam zasigurno da će ih upasiti bar troje od ovih 20, glasala bih za njega, sad odmah, bez problema.

I nisi mi odgovorio na ključno pitanje oko destruiranja i potkopavanja države i državnih institucija od strane onih za koje namjeravaš glasati, na SDP-ov direktan rad protiv BiH koji su, u ime svojih fotelja, radili s Dodikom i Čovićem.
Banksy wrote:
I još važnije, kako gledaš na izdaju Bosne i Hercegovine od strane onih za koje namjeravaš glasati? Bilo je tu puno primjera, čini mi se @Skijaš ih je nabrojao jednom, posebno usluge koje su činili Dodiku, ali evo zadržimo se na mjestimično dvostrukoj vrijednosti glasa za Hrvate i tihom uvođenju trećeg entiteta što je siguran put ka jednog dana podjeli Bosne? Šta misliš o tome? Misliš li da je to ono ''mnogo gore'' ili ima nešto još gore i ako ima šta je to?
Mislim, svako ima pravo da misli šta hoće i da zaključuje šta hoće. Što se mene tiče nakon ovog dvodnevnog učešća u ovoj temi sam samo još ubjeđeniji da moj glas ne ide DF-u. Jer pročiath ovdje, i da se ne može Fahro optuživati bez dokaza (vjerovatno samo on, a drugi mogu),pročitah da je njegova albansko-sandžačka beskupuloznost nešto što je poželjno u ovoj zemlji (valjda to znači i ti koji će provoditi njegovu volju su takođe poželjni u ovoj zemlji) a pročitah i ovo " Fahro je biznismen, i upravu je svak onaj ko kaze da ce on i preko mrtvih do cilja, ali to je gospodo politika, mozete je voljet/ne voljet ali takav politicar mora bit". Ne idem u to kolo, svako ko želi, sretni mu puti.

A što se tiče odgovora na ovo pitanje, imaš na temi izbori, moj odogovor pemanapemani, i ne vidim šta bi tu još moglo biti nejasno. Uostalom pročitala si ga.
StupskaBitanga

#14365 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

MuaDib wrote:
Samo se ti nadaj :D
Nista od toga jer je svega desetine presudno do člana predsjedništva
U ponedeljak ce svi za sto
GoldenSpoon

#14366 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

dalje wrote:Bog ti jadan da se podsjetimo :lol:

Nema dileme ovi klošari iz haustora će ubjedljivo da pobjede a Bošnjaci ce u naredne 4 godine dotaknuti dno.
kada pogledam ovaj klip skontam da je zeljku sve oprosteno

bolje DF nego podrumasi logisticari
Banksy

#14367 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

palermo wrote:
pročitah i ovo " Fahro je biznismen,
To nisi pročitao ovdje.
To je rekao Zlatko kad ga je SDP uvodio u vlast, kad je bio prihvatljiv i poželjan jer je ''biznismen koji poznaje ekonomiju'',
kad niko od vas koji se danas ''zgražavaju'' nad njim, nije vidio problem u tome što su ga ovi za koje ćete glasati sutra, izabrali za koalicionog partnera.
I što su ga izabrali za partnera i prije izbora 2010. kad je ta koalicija prvi put najavljena kad također niste imali problem s tim.
Tad ste bili ''u kolu''.

Ukratko, valja vam Fahro kad ga bira SDP, ne valja kad nije s njima.
Prevedeno, valja vam SDP, šta god da urade.

Odgovor na konkretno pitanje oko udara SDP-a na državu BiH mi nisi dao, ali ga nakon ovih ''pojašnjenja'' više i ne očekujem.
Pozdrav i sretno u nedjelju.
Nomo

#14368 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nomo »

Nema dileme ovi klošari iz haustora će ubjedljivo da pobjede a
Bošnjaci ce u naredne 4 godine dotaknuti dno
.
sto se ti brines za to ?
GoldenSpoon

#14369 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

Nomo wrote:

Nema dileme ovi klošari iz haustora će ubjedljivo da pobjede a
Bošnjaci ce u naredne 4 godine dotaknuti dno
.
sto se ti brines za to ?
njihova briga jesu DF i suljagic jer su svjesni da ovaj ima prednost ispred ridjavog
MuaDib

#14370 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Prema analizi austrijskog lista Standard, predstojeći izbori u BiH proći će bez većih iznenađenja u RS-u, dok u FBiH pobjeđuje prije godinu dana osnovana stranka i nova snaga, DF Željko Komšić.

http://derstandard.at/2000006427299/Kei ... ef=article

http://translate.google.ba/translate?hl ... 6bih%3D506
palermo

#14371 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Banksy wrote:
palermo wrote:
pročitah i ovo " Fahro je biznismen,
To nisi pročitao ovdje.
To je rekao Zlatko kad ga je SDP uvodio u vlast, kad je bio prihvatljiv i poželjan jer je ''biznismen koji poznaje ekonomiju'',
kad niko od vas koji se danas ''zgražavaju'' nad njim, nije vidio problem u tome što su ga ovi za koje ćete glasati sutra, izabrali za koalicionog partnera.
I što su ga izabrali za partnera i prije izbora 2010. kad je ta koalicija prvi put najavljena kad također niste imali problem s tim.
Tad ste bili ''u kolu''.

Ukratko, valja vam Fahro kad ga bira SDP, ne valja kad nije s njima.
Prevedeno, valja vam SDP, šta god da urade.

Odgovor na konkretno pitanje oko udara SDP-a na državu BiH mi nisi dao, ali ga nakon ovih ''pojašnjenja'' više i ne očekujem.
Pozdrav i sretno u nedjelju.
Whatever, sretno i tebi u nedelju.....
Nomo

#14372 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nomo »

komsic je pobijedio onog dana kada je otisao od slucajnog prolaznika . znao sam da ce osnovati stranku i znam da ce ubjedljivo pobijediti . sve moje analize kazu da je DF ubjedljivi pobjednik . Bosna se vraca u tracnice koje znace zivot .
travnik

#14373 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by travnik »

Nomo wrote:komsic je pobijedio onog dana kada je otisao od slucajnog prolaznika . znao sam da ce osnovati stranku i znam da ce ubjedljivo pobijediti . sve moje analize kazu da je DF ubjedljivi pobjednik . Bosna se vraca u tracnice koje znace zivot .

1. Jake analize :lol:
2. Ako su nacionalisti poput tebe uz multinacionalnu političku opciju kao jednog od načina rješenja stanja u BiH, onda teško i toj opciji i BiH.
It_is_a_Leclerc

#14374 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Čujem ovih dana kako su SDP-enjare i SDA-ovce u panici. Plan postizborne koalicije je uveliko ugrožen, činjenicom da DF strahovito raste u svim kantonima gdje žive Bošnjaci, a Emir Suljagić je drugi u utrci za člana Predsjedništva. Ako SDP bude treća stranka po broju glasova među Bošnjacima, SDA-u će trebati još jedan partner za vlast, pored njih i jednog HDZ-a.
Corto Maltese

#14375 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

It_is_a_Leclerc wrote:Čujem ovih dana kako su SDP-enjare i SDA-ovce u panici. Plan postizborne koalicije je uveliko ugrožen, činjenicom da DF strahovito raste u svim kantonima gdje žive Bošnjaci, a Emir Suljagić je drugi u utrci za člana Predsjedništva. Ako SDP bude treća stranka po broju glasova među Bošnjacima, SDA-u će trebati još jedan partner za vlast, pored njih i jednog HDZ-a.
I onda se neko ljuti kada ja napišem "Fildžan", ili "23%", ili "DF, nastavak SZaBiH drugim sredstvima".
Post Reply