Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
muha_sa

#14326 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

nekultura i javašluk preovladavaju :(

nije mi se jednom desilo da hocu da se ubacim izmedju dva auta--kad ima prostora, naravno--fino dam žmigavac a onaj iza po gasu :lol:
šta cu neg odustanem--nek levat konta da je ko nešto dobio :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#14327 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

nagibSA wrote::lol: Dobar si sa baglamom. :D Nezgodno je prestrrojiti se iz unutrasnje, nikad ne znas ko moze da oplete po gasu u spoljasnjoj.

Neki dan presjekoh put ovome iz spoljasnje, nesto ko fol mi svira. Pa jbt, uredno sam dao zmigavac gledaj i ti (jos mu je i lakse), sta ti ja mogu sto se uhvatio samo spoljne ko pijan plota. Lakse mu je, meni glava ko na baglami, bukvalno se okrenuo skoro prema zadnjem staklu. :-D

Ne znam jbt, kruzni tokovi bi trebali da olaksaju saobracaj i protok i sigurnost, a meni kruzni najteze padaju i ipadose 'najnesigurniji'... :-)

Mislim mogu i ja spoljnom samo, ali necu, gledam da vozim po propisima...
Ma samo po gasu i zažmiriš :lol: :lol:
kokuz_sa

#14328 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kokuz_sa »

Image

Nadam se da nemas dijecu..a ni tebe nisu trebali praviti nikako..

Spustanje prema ulazu na autoput u vogosci..lik fulio skretanje i ide u rikverc..ni zmigavaca ni ista..i to sredinom trake..
Zamalo sletio nisam radi idiota..

Jos mase rukama..
Tomahawk11
Globalni moderator

#14329 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

kokuz_sa wrote:Image

Spustanje prema ulazu na autoput u vogosci..lik fulio skretanje i ide u rikverc..ni zmigavaca ni ista..i to sredinom trake..

Jos mase rukama..
Kraljica izašla iz kružnog Stup i krenula na autoput....i skontala da je fulila :lol: :lol:
Ide rikvercom nazad u kružni :skoljka: , a špica :oops:
maxell_sarajevo

#14330 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by maxell_sarajevo »

Svako jutro vozim Džemala Bijedica i kruzni na Cengic Vili 1 je tako mali da je jednostavno nemoguce uci u unutrašnju pa se vratiti u vanjsku.
Ja odmah vozim vanjskom, lole iz buca potoka pice pravo prema Otoci i svako jutro ocekujem da me neko sastavi u vrata.
Oni koji voze unutrašnjom trakom se ubacuju i opet rizikuju udes kod izlaza za nastavak ulice Džemala Bijedica.

Na ovim vecim kruznim tipa Mojmilo, Brijesce nema problema.
maxell_sarajevo

#14331 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

kokuz_sa wrote:Image

Jos mase rukama..

Stanes iza i natjeras ga da nastavi pravo voziti, njima nema druge pomoci.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#14332 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Matijevic_Vlado »

maxell_sarajevo wrote:Svako jutro vozim Džemala Bijedica i kruzni na Cengic Vili 1 je tako mali da je jednostavno nemoguce uci u unutrašnju pa se vratiti u vanjsku.
Ja odmah vozim vanjskom, lole iz buca potoka pice pravo prema Otoci i svako jutro ocekujem da me neko sastavi u vrata.
Oni koji voze unutrašnjom trakom se ubacuju i opet rizikuju udes kod izlaza za nastavak ulice Džemala Bijedica.

A ti si sa autobusom il sleperom?
maxell_sarajevo

#14333 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Matijevic_Vlado wrote:
maxell_sarajevo wrote:Svako jutro vozim Džemala Bijedica i kruzni na Cengic Vili 1 je tako mali da je jednostavno nemoguce uci u unutrašnju pa se vratiti u vanjsku.

A ti si sa autobusom il sleperom?
Nešto između toga :D

U onoj guzvi zbog 30-tak metara besmisleno je ici u unutrašnju pa se vracati u vanjsku da se iskljucis, može se, ali je teško prema skoli to raditi.Oni koji idu iz Džemla Bijedica prema B.Potoku mogu jer na izlazu imaju dvije trake.
Dope_Man

#14334 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

Vidim ujutro sve je vise ovih sto preko benzinske preskacu kolonu (Hifa na Stupu i EP na Chwilli). Pustio bi ga da se ubaci al samo kad bi mi pistolj na celo stavio.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14335 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _BataZiv_0809 »

Jutros opet poplava debila sa neociscenim sajbnama. Naprave rupu u mrazu i skilje ko tenkisti :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#14336 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

_BataZiv_0809 wrote:Jutros opet poplava debila sa neociscenim sajbnama. Naprave rupu u mrazu i skilje ko tenkisti :D
smrzli mi se prstici izvini
condy

#14337 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Ja ne razumijem ljude koji idu autom na posao, a da ne moraju ići autom. Em, plaćaju parking, em se mrznu u autu, em zakrče cestu, slobodna mjesta za parking. Pjehe, ljepota 10-20 pa do 30 min, kako kome odgovara, a ima i biciklo, tramvaj i drugi gradski prevoz kad je vrijeme loše, taman se ljepo razbudiš, a sačuvaš i auto i gorivo za duža putovanja. Samo u auto i stomak ispred sebe izbaci. Znam čovjeka kojem ne treba 5 minuta do posla i svako jutro autom. U trgovinu idu autom, mrsko ponijet kesu dvije. Na kafu idu autom. Pa ubi se. Okey za Sa ne možeš sad sa ilidže ili otoke do čaršje pješke, ali za neke druge gradove, šta će ti auto. Uzmi malo biciklo ako nemaš drugih stvari za nosit, malo pješke, malo gradski prevoz kad je vrijeme loše i piči. Pa to su invalidi od ljudi samo s pite na pitu i u auto i iz auta. I onda kad ga srčka spuca u 40-toj, kaže sve se promjenilo nije ko prije, pa i nije upravu si.
530i

#14338 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Šta će ba ljudi reć ako ne dođeš Passatom na pos'o... :-)
amar1994

#14339 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

:lol:
condy

#14340 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Gdje ces sa Daciom na poso :-D

Btw poenta je bila malkice drukčija i ne zajebajite(mo) se :wink:
Dope_Man

#14341 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

Cuj da ne vozam, pa sto sam ga kupio onda.. ovo bi trebalo da je kao sala, ali zapravo ovo mi govore bar 2-3 puta sedmicno po komsiluku jer evo godinu i po vlasnistva auta i jos uvijek na posao idem gradskim (osim u izuzetnim prilikama), a pri tom mi treba sat vremena i bus + tramvaj.

Vecina kod nas na auto gleda upravo kao na ''necu da se peglam po tramvajima'' sredstvo. A malo ih auto kupuje da bi vikendom gdje otputovali, da vide sta novo u svom zivotu.
Better Man

#14342 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Better Man »

maxell_sarajevo wrote:
kokuz_sa wrote:[img]https://s13.postimg.org/c7qjysnlz/image-0-02-04-

Jos mase rukama..

Stanes iza i natjeras ga da nastavi pravo voziti, njima nema druge pomoci.
Pa lakše mu je bilo nastaviti pravo i zaokrenuti se i onda normalno voziti prema Tarčinu.
530i

#14343 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

condy wrote:Gdje ces sa Daciom na poso :-D

Pa i Dačija košta 20-25 milja, tako da je i to respektabilno za dolazak...mnogi ne kontaju da je to duplo više para od nekog passata 6 ili bmw 1.

A poenta je ista, bespotrebno tjeranje nivoa, to je već tradicionalni nacionalni sport.
beni-bu-man

#14344 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Dope_Man wrote:Cuj da ne vozam, pa sto sam ga kupio onda.. ovo bi trebalo da je kao sala, ali zapravo ovo mi govore bar 2-3 puta sedmicno po komsiluku jer evo godinu i po vlasnistva auta i jos uvijek na posao idem gradskim (osim u izuzetnim prilikama), a pri tom mi treba sat vremena i bus + tramvaj.

Vecina kod nas na auto gleda upravo kao na ''necu da se peglam po tramvajima'' sredstvo. A malo ih auto kupuje da bi vikendom gdje otputovali, da vide sta novo u svom zivotu.
Iz svoje situacije sad govorim, zivim u Hrasnom i nema tog boga da bih upalio auto do grada, i fakat ne kontam te debile koji rade u Centru/Stari Grad kako im se da peglati s autom i parkingom
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14345 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _BataZiv_0809 »

Isao sam pjeske na posao svaki dan. 20 min tabanja taman da se razbudis i isto toliko u povratku taman da sumiras dan u glavi.

Ali tad sam radio od 9 :D
Dope_Man

#14346 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

beni-bu-man wrote: Iz svoje situacije sad govorim, zivim u Hrasnom i nema tog boga da bih upalio auto do grada, i fakat ne kontam te debile koji rade u Centru/Stari Grad kako im se da peglati s autom i parkingom
Zivim u Osjeku pa mi ne pada na pamet. I kad moram autom doci ostavim ga u Hrasnom (kod Palme) ili na socijalnom da se ne peglam sa parkingom a i da prosetam do posla na Marijine dvore... ne kontam ni ja, al jednostavno imas takve, nije beg ako nije autom dosao te 2-3 tramvajske stanice.
roki

#14347 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by roki »

Definitivno šta me najviše nervira, je trubljenje bez ikakvog razloga a naručito u koloni od nekoliko auta na semaforu. Vozač na recimo 5. - 6. mjestu na semaforu odma po otvaranju semafora počinje trubiti, kao veli hajte više, a onaj prvi tek pritisnuo papučicu gasa, jadan nije ni krenuo kako treba.
Gledam neki dan ulaze 4 auta u Kranjčevićevu sa glavne ulice i kako je tu Kranjčevićeva neravna onaj prvi već lagano usporava da polako pređe rupe, pa i onaj drugi, a onaj zadnji već trubi. Koji mi je to papanluk to je strašno
beni-bu-man

#14348 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Dope_Man wrote:
beni-bu-man wrote: Iz svoje situacije sad govorim, zivim u Hrasnom i nema tog boga da bih upalio auto do grada, i fakat ne kontam te debile koji rade u Centru/Stari Grad kako im se da peglati s autom i parkingom
Zivim u Osjeku pa mi ne pada na pamet. I kad moram autom doci ostavim ga u Hrasnom (kod Palme) ili na socijalnom da se ne peglam sa parkingom a i da prosetam do posla na Marijine dvore... ne kontam ni ja, al jednostavno imas takve, nije beg ako nije autom dosao te 2-3 tramvajske stanice.
:thumbup:
condy

#14349 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

530i wrote:
condy wrote:Gdje ces sa Daciom na poso :-D

Pa i Dačija košta 20-25 milja, tako da je i to respektabilno za dolazak...mnogi ne kontaju da je to duplo više para od nekog passata 6 ili bmw 1.

A poenta je ista, bespotrebno tjeranje nivoa, to je već tradicionalni nacionalni sport.
Moja poenta je bila da smo postali lijena nacija :-D
530i

#14350 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Poenta je da se tjera nivo bez osnove, a što se auta raspadaju i što u najbolje slučaju se kupuju Tigar gume od 60-tak maraka i voze non-stop, jebo to.
Post Reply