Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dinoze77

#14326 Re: Zeničani

Post by dinoze77 »

macchiato wrote:gdje kod nas ima uzeti onu tzv. coffee to go? :D
sjecam se da sam jedino u mcmilanu vidjela, ali valjda ima jos negdje.
Mislim da ima uzeti u Street-u to ti je preko puta Raiffeisen Banke u Titovoj
plagijator1975

#14327 Re: Zeničani

Post by plagijator1975 »

Raja imate li vi grijanje, kod mene na Meokušnicama hladni radijatori [emoji35]
Partijaner

#14328 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

I na Odmutu hladni caca ih jebo, smrzo sam se ko ker.
harera

#14329 Re: Zeničani

Post by harera »

Kvar je na kotlu :(

Poslano sa mog Nexus 7 koristeći Tapatalk
kakavdanakneiskustvu

#14330 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

phillie wrote:Vjerovatno se aludira na to da je SDA ostala na vlasti, da bi nekim proglasom, Naidin posthumno "nagradio" rahmetli Smajlovica...kao sto je Ezo onomad dobio pola bulevara.

je li taj ezo živ?
commendatore

#14332 Re: Zeničani

Post by commendatore »

to sa grijanjem je smijesno vise - nikakvog grijanja nema a ljude tuze za racune koje im ispostavljaju i za koje treba da budu vruci stanovi a ne cirkuz grijanje....
Warashii

#14333 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Mah goni ih u klinac, grijanje je ove sezone počelo tako slabo da su vec prvi racuni trebali biti umanjeni. Ono nije ni t od toplog.
plagijator1975

#14334 Re: RE: Re: Zeničani

Post by plagijator1975 »

Warashii wrote:Mah goni ih u klinac, grijanje je ove sezone počelo tako slabo da su vec prvi racuni trebali biti umanjeni. Ono nije ni t od toplog.
Upravo tako, a kod nas na Meokušnicama dva puta je u oktobru pucala naka cijev, a računi nisu smanjeni ni za pfening. Jebo li ih otac prevarantski [emoji49]
phillie

#14335 Re: Zeničani

Post by phillie »

kakavdanakneiskustvu wrote:
phillie wrote:Vjerovatno se aludira na to da je SDA ostala na vlasti, da bi nekim proglasom, Naidin posthumno "nagradio" rahmetli Smajlovica...kao sto je Ezo onomad dobio pola bulevara.

je li taj ezo živ?
Vjeruj da ne znam, vjerovatno i jest :D
notsure

#14336 Re: Zeničani

Post by notsure »

kakavdanakneiskustvu wrote:

je li taj ezo živ?
Ezo je živ, sin mu je umro, a kćer će biti dekan medicinskog fakulteta. Zbog nje je i napravljen.

Ezo sa delegacijom IVZ:
Image

Ezina kćer:
Image
channel10

#14337 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ona je sigurno najbolji internista u bolnici.
commendatore

#14338 Re: Zeničani

Post by commendatore »

notsure wrote: Image
ovi dautovicki kurtoni gdje god su se mogli pouvaljivat uvalili su se - jedan brat glavni imam - drugi brat muftija - treci glavni imam - sve laktaš do laktaša valjda dobri vjernici, nosioci enciklopedijskog znanja o islamu :lol:

a ovaj salkica sto je laktaš je poezija.... ne zna coek ispravno fatihu proucit a glavni imam.... :-)

IVZ nista manje stakorsko mjesto uhljeba ko i drzavna administracija - ah ta e-S-DA-ja
Mustang1

#14339 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ovo nase grijanje ko klima u jugi. Ljeti grije zimi hladi.
muhafuca

#14340 Re: Zeničani

Post by muhafuca »

Mustang1 wrote:Ovo nase grijanje ko klima u jugi. Ljeti grije zimi hladi.
Ne upratih na tv zenica za grijanje sta rekose - stigao na kraj nekakvog obavjestenja kad sam prebacio - jel neko upratio ?
channel10

#14341 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Rekli da ce u vecernjim satima uspostaviti sistem grijanja, a vidis i sam .......
Distortion

#14342 Re: Zeničani

Post by Distortion »

Grijanje izdrza bez kvara mjesec dana. Rekli su da ce upaliti alternativni kotao :roll: i navodno da ce veceras doci grijanje svim korisnicima.

Sreca pa ne zavisim od JP Grijanje...
Norm

#14343 Re: Zeničani

Post by Norm »

Distortion wrote:Grijanje izdrza bez kvara mjesec dana. Rekli su da ce upaliti alternativni kotao :roll: i navodno da ce veceras doci grijanje svim korisnicima.

'ta ka'e DoFu? Do koga je? Hocemo li referendum i o grijanju?
commendatore

#14344 Re: Zeničani

Post by commendatore »

Norm wrote:
Distortion wrote:Grijanje izdrza bez kvara mjesec dana. Rekli su da ce upaliti alternativni kotao :roll: i navodno da ce veceras doci grijanje svim korisnicima.

Image

da te potegnu za jaja :mrgreen:
Norm

#14345 Re: Zeničani

Post by Norm »

commendatore wrote:
Norm wrote:

Image

da te potegnu za jaja :mrgreen:
...referendum o solarnim panelima???
commendatore

#14346 Re: Zeničani

Post by commendatore »

apsolutamente :izet:
Distortion

#14347 Re: Zeničani

Post by Distortion »

U toku je postavljanje solarnih panela na krovu poznate firme u Zenici...kad vec postavljate te slike solarnih panela...

Doslo grijanje, rade vertikale :D
Casual's

#14348 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Distortion wrote:U toku je postavljanje solarnih panela na krovu poznate firme u Zenici...kad vec postavljate te slike solarnih panela...

Doslo grijanje, rade vertikale :D
ITC da nije ?
belfy

#14349 Re: Zeničani

Post by belfy »

Iz pera i bilježnice gosta našeg grada: Zeničani, grad vas zove…

15/11/2016

Podijeli
Twitter

Iz pera i bilježnice gosta našeg grada: Zeničani, grad vas zove… Do prije neki dan, kad god bih čuo za Zenicu, prve asocijacije su bile “željezarin miris dima”, kako pjeva poznati pjevač iz ovog grada i tmurni oblaci koji se nad njom nadvijaju. Nakon nedavnog trodnevnog boravka imam mnogo ljepših asocijacija, tu sad imam sestru Sanu i zeta Sabriju, a već otprije imam mnogo dobrih prijatelja, među kojima je vrijedni direktor biblioteke Mithat Kasap, dekan IPF, hafiz dr. Halil Mehtić, koji su me lijepo ugostili, možda i bolje nego u mojoj Krajini, koja je čuvena po gostoprimstvu i mnogi drugi.

Pokazaše mi dvije dobre studentice malo okolinu, vidjeh prelijepo izletište, ružnog naziva, “Smetovi”. Nakon mnogo godina sjelio sam u lijepom ambijentu kafane Miris dunja, uz sevdalinke… Mnogo, zaista mnogo, lijepih impresija, ali se još uvjek željezarin miris dima nadvio nad svim tim predivnim slikama mog sjećanja, pa sam ovim osvrtom odlučio pozvati Zeničane na akciju po tom pitanju!

Razlog više za ovaj apel je što ću se, ako Bog da, uskoro ponovo družiti sa Zeničanima. Na inicijativu koju su pokrenula tri predivna studenta, Jasmin Kovačević, Armin Čamdžić i Denis Vejzović, desetog decembra bit će tribina na kojoj ćemo tematizirati između ostalog i željezarin miris dima, ali prvenstveno govoriti o alarmantnom trendu odlaska mladih iz naše domovine!

Na tribini će govoriti legenda novinarstva Goran Milić, poznati kantautor i ujedno menadžer uspješne Polilinike “New life” iz Sarajeva, Zejd Šoto, Emina Džaferović, povratnica iz Švedske i autor ovog teksta. Do tad želim pozvati dobre Zeničane na akciju, za spas njihovih života i lijepoga grada, kojem beskrupulozni vlasnik željezare – otvoreno prijeti! Počnite sa okupljanjima i građanskim neposluhom. Tražite intervenciju EU, koja potpisuje sa BiH pretpristupne pregovore, jer oni ne žele primiti u članstvo bolestan cijeli jedan veliki grad! A, sasvim je sigurno da ćete to uskoro biti! Hej, bolan! Vaša djeca rastu u tome, a vi ni mukajet?!

Pa ne moraju je zatvoriti, iako je od nje sasvim sigurno više štete nego koristi, kad se izračuna koliko porodica od nje sad živi, a koliko će ih zbog nje da umre ili liječi se od posljedica, ali je vlasnik dužan postaviti filtere po standardima za fabriku u naseljenom gradu!!!

Napravite opšti front. Zdravstvene, obrazovne i vjerske ustanove… Aktivisti iz zloglasnih NVO, koji vam dodatno zagorčavaju život borbom za prava pasa lutalica i homoseksualaca koji vam donose nove bolesti, za lovu iz krvavih Soroševih fondova, moraju spoznati da ste ih prozreli! Neka se ovdje pokažu, ako vam žele dobro!

Političare podsjetite na predizborna obećanja i nastojte već sad pronaći adekvatne ljude koji će izaći na izbore 2017. godine i izboriti se za vaše legalne zahtjeve u Skupštini kantona ili države! Volim vas dobri moji Zeničani, zato vam ovo i pišem, od srca!

Za Zenicablog Muhamed Mahmutović, književnik i novinar; Malmö, Sweden 15.11.2016.g.
zna li iko ko je ovaj novi bojovnik za Zenicu iz Krajine? i jesam li sta fulao, pa imamo neke dodatne izbore 2017.?
commendatore

#14350 Re: Zeničani

Post by commendatore »

Schtackorcity :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply