Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
Seyfo
#14326 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Zna li neko oko ovih TAG uredjaja, ima li ili nema 20% popusta? Konkretno, Vlakovo-Tarcin sam placao 2,5 KM prije a sad s uredjajem bi trebalo biti 2 KM jedan prolaz a oni mi opet skinuli 2,5 KM.
-
ing-ecc
#14327 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
A koliko si dobio KM na ACC tagu? I koliko si dao para za toliko i toliko cifri na tagu?Seyfo wrote:Zna li neko oko ovih TAG uredjaja, ima li ili nema 20% popusta? Konkretno, Vlakovo-Tarcin sam placao 2,5 KM prije a sad s uredjajem bi trebalo biti 2 KM jedan prolaz a oni mi opet skinuli 2,5 KM.
- Alfons Kauders
#14328 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Čisto na osnovu dinamike izvođenja radova - za zaobilaznicu oko Zenice već je otišlo 5 godina, a ni pola jos uvijek nije gotovo.So What! wrote:Čemu toliki optimizam Alfonso.Alfons Kauders wrote:Za 10-15 godina, možda.
Dok ostatak bude gotov, valja renovirati prvi dio i sve ono što će u međuvremenu sjebat klizišta...
-
kakaljin
#14329 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kada uplatis na tag odredjenu cifru onda na tu cifru se doda 20% i toliko imas na racunu.Seyfo wrote:Zna li neko oko ovih TAG uredjaja, ima li ili nema 20% popusta? Konkretno, Vlakovo-Tarcin sam placao 2,5 KM prije a sad s uredjajem bi trebalo biti 2 KM jedan prolaz a oni mi opet skinuli 2,5 KM.
A kada placas tagom onda placas normalnu cijenu
- drug_profi
#14330 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Plaćaš isto.Seyfo wrote:Zna li neko oko ovih TAG uredjaja, ima li ili nema 20% popusta? Konkretno, Vlakovo-Tarcin sam placao 2,5 KM prije a sad s uredjajem bi trebalo biti 2 KM jedan prolaz a oni mi opet skinuli 2,5 KM.
Samo kad uplatiš 50 maraka na račun, tamo ti piše da imaš 60. Znači dobiješ 20% na uplatu, a putarina ti se isto naplaćuje.
-
ing-ecc
#14331 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Zato sam ga ja i pitao koliko je dao KM a koliko dobio?
Uostalom i ne znam otkud info da bi cijena na dionicama trebala biti 'jeftinija'
Jeftinije moze biti samo zbog bonusa koji se dobije za unaprijed placanje.
Uostalom i ne znam otkud info da bi cijena na dionicama trebala biti 'jeftinija'
-
veliki_ah
#14332 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kad smo kod tag uređaja, jel iko upratio kako idu sad ove nove uplate. Jel se može uplatiti preko banke ili portala? kako ide?
- drug_profi
#14333 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Uh, bila je informacija. Zaboravio sam tačno šta je, ali suština je da se svi vlasnici starih tagova trebaju valjda registrovati na naplatnom mjestu za to dopunjavanje preko računa.veliki_ah wrote:Kad smo kod tag uređaja, jel iko upratio kako idu sad ove nove uplate. Jel se može uplatiti preko banke ili portala? kako ide?
-
ing-ecc
#14334 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ja sam se raspitivao za ovaj novi sistem i pokusao ufatiti smisao. Elem, za dva i vise tagova mozes prebacivati izmedju tagova, to sve ide online. Znaci neko uplati 100 ili 500 KM (autobusi saobracaj) na jedan tag i onda shera po drugim tagovima. Tako da za mene sa jednim tagom bas i nema fajde (..... al mi recimo neko drugi moze prebaciti
)
-
Seyfo
#14335 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sad sam provjerio sve stanje na TAG, uplatio sam 100 a dobio 120 KM, tako da je ok.Nisam imao pristup portalu pa nisam mogao provjeriti prilikom uplate a novi sam korisnik. Međutim, po ovom novom, "savremenijem" sistemu,ne očitava ostatak novca. Možda to još nisu prilagodili, ali ako je noviji sistem trebalo bi da je isto ili bolje, a ne lošije. Trenutno korisnici starog TAG-a to mogu očitavati.
-
veliki_ah
#14336 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Što će reći da mi levati sa jednim tagom ostajemo na starom sistemu da moraš tamo ići da uplatiš..
Debili.
Debili.
- drug_profi
#14337 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne moraš uvijek. Samo jednom da te prebace na novi sistem, ako želiš. Tako sam ja shvatio.veliki_ah wrote:Što će reći da mi levati sa jednim tagom ostajemo na starom sistemu da moraš tamo ići da uplatiš..
Debili.
-
kakaljin
#14338 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
I meni su rekli da odem da me prebace na novi sistemdrug_profi wrote:Ne moraš uvijek. Samo jednom da te prebace na novi sistem, ako želiš. Tako sam ja shvatio.veliki_ah wrote:Što će reći da mi levati sa jednim tagom ostajemo na starom sistemu da moraš tamo ići da uplatiš..
Debili.
- Haris.ba
#14339 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne moraš. ima uplata preko banke. Na slijedećem punjenju na naplatnim te prebace na ovaj sistem.veliki_ah wrote:Što će reći da mi levati sa jednim tagom ostajemo na starom sistemu da moraš tamo ići da uplatiš..
Debili.
Ali, ja bih sačekao dok ne poprave pokazivanje preostalog iznosa. Nervira me što ne piše koliko je ostalo love.
P.S.Dopuna korisničkog računa za prepaid – biling korisnike može se raditi na dva načina:
Virmanskom uplatom, prebacivanje sredstava na korisnički račun se vrši automatski narednog radnog dana po zaprimanju uplate na žiro-račun JP Autoceste FBiH – bez dolaska na naplatno mjesto
Na naplatnim mjestima kartično ili gotovinski, sa prisustvom ACC TAG uređaja ili bez njega. Za dopunu bez prisustva ACC TAG uređaja korisnik treba znati svoj ID Korisnika ili medium pid TAG uređaja za koji želi izvršiti dopunu.
Instrukcija za virmanske uplate
Virmanske uplate za dopunu korisničkog računa i ACC tag uređaja vrše se uplatom na UniCredit ili Raiffeisen žiro račun JP Autocesta FBiH d.o.o. Mostar sa obavezno popunjenim poljima kako slijedi:
Dopuna korisničkog računa
UniCredit Bank
Račun primaoca: 3386902296565422, šifra prihoda 722114, broj općine odakle se vrši uplata, broj poreznog obveznika, svrha doznake: ID Korisnika/ Medijum PID/ Bar kod broj taga
Napomena: Za korisnike koji uplatu vrše sa područja Republike Srpske broj općine je 180 (Mostar)
Sva sredstva koja budu evidentirana na žiro računu JP Autoceste bit će prebačena korisnicima prvi naredni radni dan, ukoliko je ispravno popunjena svrha doznake prilikom popunjavanja naloga za plaćanje. Nakon uspješno izvršene uplate korisnik se obavještava putem e-mail poruke: Vaša uplata je obrađena i operativna.
Može se i na prepaid paketu isto plaćati virmanski.
Instrukcija za plaćanje
Dopuna ACC tag uređaja za prepaid korisnike se vrši na naplatnim mjestima uz prisustvo ACC tag uređaja gotovinski, platnom karticom ili virmanski uz kopiju virmana.
Last edited by Haris.ba on 22/04/2019 10:03, edited 1 time in total.
-
veliki_ah
#14340 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Super, hvala na info. Nisam ovo našao..
- Better Man
#14341 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Koliko vidim, ipak je bolje ostati na starom sistemu. prvo i osnovno uvijek kad prolaziš vidiš stanje na uređaju, a kad trebaš nadopuniti staneš i potrošiš maksimalno 2 minute na to bilo da plaćaš kešom ili karticom bez ikakvog razmišljanja. Nije mi mrsko stati i otići do objekta i nadopuniti. Pa više vremena vam treba da se ulogujete na svoj korisnički račun i platite preko portala ili banke nego direkt na naplatnim kućicama.
- drug_profi
#14342 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ma nemaš baš rješeno to zaustavljanje na naplatnim kućicama. Nema predviđen prostor za parkiranje.Better Man wrote:Koliko vidim, ipak je bolje ostati na starom sistemu. prvo i osnovno uvijek kad prolaziš vidiš stanje na uređaju, a kad trebaš nadopuniti staneš i potrošiš maksimalno 2 minute na to bilo da plaćaš kešom ili karticom bez ikakvog razmišljanja. Nije mi mrsko stati i otići do objekta i nadopuniti. Pa više vremena vam treba da se ulogujete na svoj korisnički račun i platite preko portala ili banke nego direkt na naplatnim kućicama.
- seln
#14343 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Oooo, ko se vratio, ko se vratio?Alfons Kauders wrote:Za 10-15 godina, možda.So What! wrote:Ne piše. Ja se nadam da će se i ovdje izabrati što prije te da će izvođač što prije ući na gradilište, kao i okončanje tendera na dionicama Vranduk - Nemila i Nemila - Poprikuše. Eh tad bi imali jedno ogromno gradilište od Zenice do Žepča, masivne objekte u izgradnji i na kraju bi i Zenička obilaznica dobila puni smisao sa izgrađenim navedenim dionicama.
- Better Man
#14344 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Na naplatnim u Visokom imaš parking koji je pristupan i možeš tu parkirati na dvije minute da to obaviš.drug_profi wrote:Ma nemaš baš rješeno to zaustavljanje na naplatnim kućicama. Nema predviđen prostor za parkiranje.Better Man wrote:Koliko vidim, ipak je bolje ostati na starom sistemu. prvo i osnovno uvijek kad prolaziš vidiš stanje na uređaju, a kad trebaš nadopuniti staneš i potrošiš maksimalno 2 minute na to bilo da plaćaš kešom ili karticom bez ikakvog razmišljanja. Nije mi mrsko stati i otići do objekta i nadopuniti. Pa više vremena vam treba da se ulogujete na svoj korisnički račun i platite preko portala ili banke nego direkt na naplatnim kućicama.
- drug_profi
#14345 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
E jbg sad cu ja silazit sa AP u Visokom da rješavam to.
- Alfons Kauders
#14346 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Samo malo, da prozivam ovu građevinsku lafinu. Politiku više ne diram, pa moram naći neke druge laži.seln wrote:Oooo, ko se vratio, ko se vratio?Alfons Kauders wrote:
Za 10-15 godina, možda.
-
ing-ecc
#14347 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Better Man wrote: Na naplatnim u Visokom imaš parking koji je pristupan i možeš tu parkirati na dvije minute da to obaviš.
Koliko se sjecam mjesta gdje sam ja doounjavao tag uvijek je bilo neko bezbjednije mjesto, u Krivoglavcima imaju dva parkinga oko kucice a koji se mogu iskoristiti za krace parkiranje, na izlazu prema Lasvi takodje je nesto slobodnog prostora sa strane, u ZE ima mjesta, prema Tarcinu ima parking, u Tarcinu ima traka koja se ne kotisti za prolaz auta al se ja uredno zaustavim 4-5 mindrug_profi wrote:E jbg sad cu ja silazit sa AP u Visokom da rješavam to.
- drug_profi
#14348 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ma ima mjesta na kojima mozes stati na svoj rizik, ali recimo idem prema Tarcinu moram u Lepenici stati u traku za saobracaj, izaci iz auta, preci pjeske 7-8 traka pored kucica i uci u objekat naplate.
U Tarcinu stanem lijevo do objekta - smetam. Odem desno, opet moram pjeske preko 4-5 traka.
Imaju sistem u kojem moras izaci iz auta da bi dopunio, a nemaju sistemski rjeseno to izlazenje na bezbjedan nacin.
U Tarcinu stanem lijevo do objekta - smetam. Odem desno, opet moram pjeske preko 4-5 traka.
Imaju sistem u kojem moras izaci iz auta da bi dopunio, a nemaju sistemski rjeseno to izlazenje na bezbjedan nacin.
- So What!
#14349 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Alfons Kauders wrote:Čisto na osnovu dinamike izvođenja radova - za zaobilaznicu oko Zenice već je otišlo 5 godina, a ni pola jos uvijek nije gotovo.
Dok ostatak bude gotov, valja renovirati prvi dio i sve ono što će u međuvremenu sjebat klizišta...
-
Nadzorna_ploca
#14350 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Bio Vidovita ili ne ubosti ce.