salik79 wrote:Posto vidim da je Pointu maca odgrizla prste, mozda da ja prvi postavim kako to izgleda kada mojoj firmi vrsi uplatu firma iz Austrije (imadoh ovaj screenshot):
A ovako izgleda pozivnica na obiljezavanje 25. godisnjice poslovanja u BiH, jedne od banaka u kojoj imamo racun:
Tako to izgleda kada nehljebi i neradnici, s biroa, na guzove sadaku iz Austrije dobivaju. Pa onda recite Bosna ne valja.
Nego, da sada vidim kako vama te "plovidbe" placaju.
Nadam se da ce ti sada biti lakse poklopiti me s "argumentima"!?

Jao lika kako se blamira.
Ali nevjerovatno kako svaki put masis poentu dokazujuci potpunu odsutnost logickog rezona.
Kada te ismijavam za opis ljepote ajatolaha, ja to radim jer mi je smijesno sto neko ima toliko ispran mozak da nalazi za shodno da na forumu to objasnjava. Tvoj slijed razmisljanja na taj moj komentar je zelja za daljim dokazivanjem da je ta novinarka stvarno to rekla. Nisi uopste skontao da nije to poenta mog upisa, nije poenta ulazak u vjerodostojnost te izjave, vec TI i TVOJ kompleks.
Kada se pocnem cerekati na spominjanje DARPA, jer mene taj akronim asocira na X-Files, tajne vladine programe, eskperimente na novim tehnologijama i slicno. Tvoj slijed razmisljanja dalje o tome je da ja dovodim u pitanje tvoje "izvore informacija", a nije ti palo na pamet da reagujem na to kako reagujem jer mi je smijesno sto se TI tim bavis, i sto TI o tome znas vise nego bilo ko drugi ovdje.
Kada te neko prozove da provodis neobicno mnogo vremena na forumu pisuci o samo jednoj temi, TI to shvatis kao poziv za dokazivanje cija je cuna veca, time pokazujuci nevjerovatnu dozu iskompleksiranosti. Inace, na forumu sam jako dugo i mogu ti reci da se svako malo nadje neko ko zeli mjeriti cunu sa drugima, od zarade, do bogatstva, itd. Za mene to je ultimativni nivo papanluka. Ovo se pogotovo odnosi na relacije dijaspora-BiH. Valjda ljudi imaju neku zelju da sebi dokazuju da su napravili prave odluke u zivotu, sta li, dizuci sebe, a spustajuci drugima.
Tebi bi trebalo biti jasno, a ocigleno nije, kako pametnom covjeku izgleda tvoj upis sa ovim slikama. Ne znam kako ne shvatas da ovime dokazujes samo da si u posjedu digitalnih slika bankovnih transakcija izmedju X i Y i umazanih, starih pozivnica banaka na neke proslave? Istu dozu zasljepljenosti s kojom nastupas kada pises o blagodetima Irana pokazujes postavljanjem ovih slika, jer apsolutno ne shvatas ispraznost istih. O detaljima kao frazama "moja firma" i "imamo racun", kao i o tome da je jako cudno sto neko cuva umazane pozivnice za svecane vecere stare i po 8 godina, kao i tome da 10 hiljada maraka overdrafta zvuci poprilicno cudno za osobu koja nije multimilioner bi mogli napisati jos mnogo. Da bi bio multimilioner koji ima svoju firmu, koja ima limit 10 hiljada maraka overdrafta na racunu, koji dobija pozive na svecane vecere banaka u kojim ima racun, ta osoba bi morala jako puno raditi, sto onda opet povezuje pitanje kako ta osoba ima vremena provoditi cirka 3-4 sata dnevno na forumu i drugim socijalnim mrezama, postavljajuci duge i iscrpne postove, sa puno slika, linkova, citata, sto bi ti definitivno morao da bi bio u stanju napisati koliko pises?
S druge strane, uzmimo da je sve tacno sto govoris, onda se postavlja pitanje kako mozes biti takav licemjer da danonocno pises o posastima kapitalizma, kako se mozes deklarisati kao musliman, a biti ovako neskroman i kako mozes biti tako bezobrazan da se na bosanskom forumu hvalis stotinama hiljada maraka? (A i kako mozes biti toliki kompleksas da cuvas pozivnice iz banaka godinama?) Dalje se postavlja pitanje, posto je ocigledno da si u itekako bliskim vezama sa Iranom i Irancima, s kojim ciljem ti ovdje pises i da li je stvarno promocija Irana dio tvog "zanimanja"?
Znas sta, sve ce biti da si ti plaho necije razmazeno dijete, sa malo previse slobodnog vremena. Da nisi mozda clan neke porodice novopecenih bejha biznismena, ono sve sa vezama na BI, "investitorima" u "ekonomiju" BiH, nekretnine, itd?
PS: I samo jos nesto, ako ti kazem da nije poenta u tome da li je to sto si napisao tacno ili ne, ne znaci da se time slazem da je to sto si postavio tacno ili vjerodostojno. Apsolutno mi se ne da ulaziti s tobom u rasprave o faktima jer je vec dokazano ranije da lazes i petljas, a kad si satjeran u cosak izbjegavas konkretan odgovor ili skreces temu na nesto drugo. Ti si na tome doktorirao ovdje na forumu i kao troll koji je ovdje samo da bi sirio propagandu ucinices sve da izbjegnes pravi odgovor.
PPS: Sad tek vidim, 25 godina poslovanja u BiH, je li to neka ratna firma, ono za hapanje iranskih donacija?