IRAN

Post Reply
tetejac

#14326 Re: IRAN

Post by tetejac »

Krokodajl wrote:
tetejac wrote:A znam šta govoriš. Ja sam se baš neki dan registrovao zbog toga, da odgovorim jednom liku u vezi Bosanske Posavine ali zaključaše topik. Inače sam digao sidro prije 10 godina i samo čitao.
Lijep pozdrav i živ bio!
Kad je otišo Stipetić otišli i mi u 3 lijepe, nema se tu šta raspravljat :D
Onaj Alfons me izbi iz cipela jednim postom da sam se morao registrovat. Počeo Posavljake dijelit na naše i vaše :-) Da nisam vidio svojim očima možda bih mu i povjerovao ali da ne trolamo topik...
Živio
Nero Histrion

#14327 Re: IRAN

Post by Nero Histrion »

handžar88 wrote:
salik79 wrote:
Idemedosumom wrote:Image

:D
Je l' ovo Kuduz? :lol: :lol: :lol:

Sta bi? :lol:
Pezic.. vjerovatno oponasa sufijski zikr.
Ovo bi ko biva trebalo biti smijesno, ha? Covjek se satra izvodeci i praveci smijuriju od sufija, a najbolja mu je ona kad objasnajva sta znacu u zikru Huuu?! Tu je bio najjaci, ipak :-)

No tema je Iran, a iransko ovaj Pezic nemere ocima ... heh, valjda zato sto su siije smislile izraz "vehabije", sta li?! :skoljka:
commendatore

#14328 Re: IRAN

Post by commendatore »

Krokodajl wrote:
tetejac wrote:A znam šta govoriš. Ja sam se baš neki dan registrovao zbog toga, da odgovorim jednom liku u vezi Bosanske Posavine ali zaključaše topik. Inače sam digao sidro prije 10 godina i samo čitao.
Lijep pozdrav i živ bio!
Kad je otišo Stipetić otišli i mi u 3 lijepe, nema se tu šta raspravljat :D
je l to onaj general sto nije htio da ucestvuje u sranjinoj operaciji podjele BIH

edit jest :thumbup:
rajv0sa

#14329 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Image
aratet

#14330 Re: IRAN

Post by aratet »

Jos da se smije razmotati.
zrakomlat

#14331 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

takoe

Image
jeza u ledja

#14332 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:Posto vidim da je Pointu maca odgrizla prste, mozda da ja prvi postavim kako to izgleda kada mojoj firmi vrsi uplatu firma iz Austrije (imadoh ovaj screenshot):

Image

A ovako izgleda pozivnica na obiljezavanje 25. godisnjice poslovanja u BiH, jedne od banaka u kojoj imamo racun:
Image
Image

Tako to izgleda kada nehljebi i neradnici, s biroa, na guzove sadaku iz Austrije dobivaju. Pa onda recite Bosna ne valja. :D

Nego, da sada vidim kako vama te "plovidbe" placaju. 8-)

Nadam se da ce ti sada biti lakse poklopiti me s "argumentima"!? :oops:
Jao lika kako se blamira. :facepalm:

Ali nevjerovatno kako svaki put masis poentu dokazujuci potpunu odsutnost logickog rezona.

Kada te ismijavam za opis ljepote ajatolaha, ja to radim jer mi je smijesno sto neko ima toliko ispran mozak da nalazi za shodno da na forumu to objasnjava. Tvoj slijed razmisljanja na taj moj komentar je zelja za daljim dokazivanjem da je ta novinarka stvarno to rekla. Nisi uopste skontao da nije to poenta mog upisa, nije poenta ulazak u vjerodostojnost te izjave, vec TI i TVOJ kompleks.
Kada se pocnem cerekati na spominjanje DARPA, jer mene taj akronim asocira na X-Files, tajne vladine programe, eskperimente na novim tehnologijama i slicno. Tvoj slijed razmisljanja dalje o tome je da ja dovodim u pitanje tvoje "izvore informacija", a nije ti palo na pamet da reagujem na to kako reagujem jer mi je smijesno sto se TI tim bavis, i sto TI o tome znas vise nego bilo ko drugi ovdje.
Kada te neko prozove da provodis neobicno mnogo vremena na forumu pisuci o samo jednoj temi, TI to shvatis kao poziv za dokazivanje cija je cuna veca, time pokazujuci nevjerovatnu dozu iskompleksiranosti. Inace, na forumu sam jako dugo i mogu ti reci da se svako malo nadje neko ko zeli mjeriti cunu sa drugima, od zarade, do bogatstva, itd. Za mene to je ultimativni nivo papanluka. Ovo se pogotovo odnosi na relacije dijaspora-BiH. Valjda ljudi imaju neku zelju da sebi dokazuju da su napravili prave odluke u zivotu, sta li, dizuci sebe, a spustajuci drugima.

Tebi bi trebalo biti jasno, a ocigleno nije, kako pametnom covjeku izgleda tvoj upis sa ovim slikama. Ne znam kako ne shvatas da ovime dokazujes samo da si u posjedu digitalnih slika bankovnih transakcija izmedju X i Y i umazanih, starih pozivnica banaka na neke proslave? Istu dozu zasljepljenosti s kojom nastupas kada pises o blagodetima Irana pokazujes postavljanjem ovih slika, jer apsolutno ne shvatas ispraznost istih. O detaljima kao frazama "moja firma" i "imamo racun", kao i o tome da je jako cudno sto neko cuva umazane pozivnice za svecane vecere stare i po 8 godina, kao i tome da 10 hiljada maraka overdrafta zvuci poprilicno cudno za osobu koja nije multimilioner bi mogli napisati jos mnogo. Da bi bio multimilioner koji ima svoju firmu, koja ima limit 10 hiljada maraka overdrafta na racunu, koji dobija pozive na svecane vecere banaka u kojim ima racun, ta osoba bi morala jako puno raditi, sto onda opet povezuje pitanje kako ta osoba ima vremena provoditi cirka 3-4 sata dnevno na forumu i drugim socijalnim mrezama, postavljajuci duge i iscrpne postove, sa puno slika, linkova, citata, sto bi ti definitivno morao da bi bio u stanju napisati koliko pises?

S druge strane, uzmimo da je sve tacno sto govoris, onda se postavlja pitanje kako mozes biti takav licemjer da danonocno pises o posastima kapitalizma, kako se mozes deklarisati kao musliman, a biti ovako neskroman i kako mozes biti tako bezobrazan da se na bosanskom forumu hvalis stotinama hiljada maraka? (A i kako mozes biti toliki kompleksas da cuvas pozivnice iz banaka godinama?) Dalje se postavlja pitanje, posto je ocigledno da si u itekako bliskim vezama sa Iranom i Irancima, s kojim ciljem ti ovdje pises i da li je stvarno promocija Irana dio tvog "zanimanja"?

Znas sta, sve ce biti da si ti plaho necije razmazeno dijete, sa malo previse slobodnog vremena. Da nisi mozda clan neke porodice novopecenih bejha biznismena, ono sve sa vezama na BI, "investitorima" u "ekonomiju" BiH, nekretnine, itd?

PS: I samo jos nesto, ako ti kazem da nije poenta u tome da li je to sto si napisao tacno ili ne, ne znaci da se time slazem da je to sto si postavio tacno ili vjerodostojno. Apsolutno mi se ne da ulaziti s tobom u rasprave o faktima jer je vec dokazano ranije da lazes i petljas, a kad si satjeran u cosak izbjegavas konkretan odgovor ili skreces temu na nesto drugo. Ti si na tome doktorirao ovdje na forumu i kao troll koji je ovdje samo da bi sirio propagandu ucinices sve da izbjegnes pravi odgovor.

PPS: Sad tek vidim, 25 godina poslovanja u BiH, je li to neka ratna firma, ono za hapanje iranskih donacija? :wink:
Krokodajl

#14333 Re: IRAN

Post by Krokodajl »

jeza u ledja wrote: PPS: Sad tek vidim, 25 godina poslovanja u BiH, je li to neka ratna firma, ono za hapanje iranskih donacija? :wink:
Rajfajzen banka.
aratet

#14334 Re: IRAN

Post by aratet »

Zivi se od kamata, ja mislio to u Islamu zabranjeno, ili sufije smiju. :D
salik79

#14335 Re: IRAN

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:Posto vidim da je Pointu maca odgrizla prste, mozda da ja prvi postavim kako to izgleda kada mojoj firmi vrsi uplatu firma iz Austrije (imadoh ovaj screenshot):

Image

A ovako izgleda pozivnica na obiljezavanje 25. godisnjice poslovanja u BiH, jedne od banaka u kojoj imamo racun:
Image
Image

Tako to izgleda kada nehljebi i neradnici, s biroa, na guzove sadaku iz Austrije dobivaju. Pa onda recite Bosna ne valja. :D

Nego, da sada vidim kako vama te "plovidbe" placaju. 8-)

Nadam se da ce ti sada biti lakse poklopiti me s "argumentima"!? :oops:
Jao lika kako se blamira. :facepalm:

Ali nevjerovatno kako svaki put masis poentu dokazujuci potpunu odsutnost logickog rezona.

Kada te ismijavam za opis ljepote ajatolaha, ja to radim jer mi je smijesno sto neko ima toliko ispran mozak da nalazi za shodno da na forumu to objasnjava. Tvoj slijed razmisljanja na taj moj komentar je zelja za daljim dokazivanjem da je ta novinarka stvarno to rekla. Nisi uopste skontao da nije to poenta mog upisa, nije poenta ulazak u vjerodostojnost te izjave, vec TI i TVOJ kompleks.
Kada se pocnem cerekati na spominjanje DARPA, jer mene taj akronim asocira na X-Files, tajne vladine programe, eskperimente na novim tehnologijama i slicno. Tvoj slijed razmisljanja dalje o tome je da ja dovodim u pitanje tvoje "izvore informacija", a nije ti palo na pamet da reagujem na to kako reagujem jer mi je smijesno sto se TI tim bavis, i sto TI o tome znas vise nego bilo ko drugi ovdje.
Kada te neko prozove da provodis neobicno mnogo vremena na forumu pisuci o samo jednoj temi, TI to shvatis kao poziv za dokazivanje cija je cuna veca, time pokazujuci nevjerovatnu dozu iskompleksiranosti. Inace, na forumu sam jako dugo i mogu ti reci da se svako malo nadje neko ko zeli mjeriti cunu sa drugima, od zarade, do bogatstva, itd. Za mene to je ultimativni nivo papanluka. Ovo se pogotovo odnosi na relacije dijaspora-BiH. Valjda ljudi imaju neku zelju da sebi dokazuju da su napravili prave odluke u zivotu, sta li, dizuci sebe, a spustajuci drugima.

Tebi bi trebalo biti jasno, a ocigleno nije, kako pametnom covjeku izgleda tvoj upis sa ovim slikama. Ne znam kako ne shvatas da ovime dokazujes samo da si u posjedu digitalnih slika bankovnih transakcija izmedju X i Y i umazanih, starih pozivnica banaka na neke proslave? Istu dozu zasljepljenosti s kojom nastupas kada pises o blagodetima Irana pokazujes postavljanjem ovih slika, jer apsolutno ne shvatas ispraznost istih. O detaljima kao frazama "moja firma" i "imamo racun", kao i o tome da je jako cudno sto neko cuva umazane pozivnice za svecane vecere stare i po 8 godina, kao i tome da 10 hiljada maraka overdrafta zvuci poprilicno cudno za osobu koja nije multimilioner bi mogli napisati jos mnogo. Da bi bio multimilioner koji ima svoju firmu, koja ima limit 10 hiljada maraka overdrafta na racunu, koji dobija pozive na svecane vecere banaka u kojim ima racun, ta osoba bi morala jako puno raditi, sto onda opet povezuje pitanje kako ta osoba ima vremena provoditi cirka 3-4 sata dnevno na forumu i drugim socijalnim mrezama, postavljajuci duge i iscrpne postove, sa puno slika, linkova, citata, sto bi ti definitivno morao da bi bio u stanju napisati koliko pises?

S druge strane, uzmimo da je sve tacno sto govoris, onda se postavlja pitanje kako mozes biti takav licemjer da danonocno pises o posastima kapitalizma, kako se mozes deklarisati kao musliman, a biti ovako neskroman i kako mozes biti tako bezobrazan da se na bosanskom forumu hvalis stotinama hiljada maraka? (A i kako mozes biti toliki kompleksas da cuvas pozivnice iz banaka godinama?) Dalje se postavlja pitanje, posto je ocigledno da si u itekako bliskim vezama sa Iranom i Irancima, s kojim ciljem ti ovdje pises i da li je stvarno promocija Irana dio tvog "zanimanja"?

Znas sta, sve ce biti da si ti plaho necije razmazeno dijete, sa malo previse slobodnog vremena. Da nisi mozda clan neke porodice novopecenih bejha biznismena, ono sve sa vezama na BI, "investitorima" u "ekonomiju" BiH, nekretnine, itd?

PS: I samo jos nesto, ako ti kazem da nije poenta u tome da li je to sto si napisao tacno ili ne, ne znaci da se time slazem da je to sto si postavio tacno ili vjerodostojno. Apsolutno mi se ne da ulaziti s tobom u rasprave o faktima jer je vec dokazano ranije da lazes i petljas, a kad si satjeran u cosak izbjegavas konkretan odgovor ili skreces temu na nesto drugo. Ti si na tome doktorirao ovdje na forumu i kao troll koji je ovdje samo da bi sirio propagandu ucinices sve da izbjegnes pravi odgovor.

PPS: Sad tek vidim, 25 godina poslovanja u BiH, je li to neka ratna firma, ono za hapanje iranskih donacija? :wink:
Koliko god spinovao, svako se moze uvjeriti zbog cega reagujem kako reagujem. I bas uvijek vasa spinovanja i ismijavanja izvrgnem ruglu, cistim faktima...

Nego, sama tvoj zadnja recenica govori kakav je tvoj nacin rezonovanja....Sta reci?! :-) :-) :-) Dakle, na pozivnici pise da se radi o 25 godina poslovanja Raiffaisen banke na tlu BiH, pa ti sa Raiffaisenom vidi jesu li "neka ratna firma za hapanje iranskih donacija"! :roll:

Posto ja ne petljam i ne lazem, nego pisem suhe fakte, nece ici sa tvojim pokusajima klevete...Ja kada sam rekao "moja firma" sam mislio na firmu u kojoj sam uposlen i u kojoj obnasam rukovodecu funkciju, a firma je kcerka njemackog holdinga, tj nije moje vlasnistvo. Izvod je screenshot uplate koju su nam austrijanci poslali, a meni je to proslijedjeno na viber, tako da mi se naslo medju fotografijama. Nadam se da ovo nije pretesko za shvatiti? Poziv Raiffaisena mi je bio u sjedistu auta, te se sjetih i uslikah ga (u pozadini mozes vidjeti sjediste, tj presvlaku).

Preko 10000 KM odobrenog zaduzenja mi je odobrila moja banka (bez da sam ikada trazio), samo me nazvali i rekli da je dokumentacija spremna, pa ako zelim da dodjem potpisati ugovor....Treba li i za to dokaz? Nije problem. Samo reci i da me konacno popustite sa tim ofirnim prozivanjima.

A da nista ne krijem, niti se hvalisem, mozes provjeriti i na temi "Ne idem nigdje iz BiH", na kojoj napisah sljedece (i, opet, bez ikakvog hvalisanja, ili necega sto bi na to ukazivalo):

Image

Treba li ti i ovo rasclanjivati? :roll:

Hajde sada vi meni odgovorite - zasto vi mislite da ste odlaskom iz BiH Bogom dati i da samo vi nesto privrjedjujete i da jos pri tome imate vremena piskarati po forumu, a da smo svi ostali - koji ostadosmo i opstadosmo - nehljebi i zgubidani?! I to stalno potencirate, kao sto sam to pokazao sa Pointovim upisima...Kao sto rekoh, vuce se to vec duzi vremenski period. Tema je Iran, a ne moje, ili bilo cije, nehljebstvo i zgubidanstvo ("umjesto da trazim posao, ja pisem po forumu" :roll: ).

I, jos jednom da te pitam - kiki prozva mule za fizicki izgled (i to vise puta), na sta sam mu (nakon sto je postao naporan s time) replicirao Orianinom konstatacijom, zasto to nisi spomenuo, nego se natakario ad hominemom?
Last edited by salik79 on 13/01/2018 22:00, edited 1 time in total.
commendatore

#14336 Re: IRAN

Post by commendatore »

ne nego 25 godina izbjeglistva u amerikU pa prdjenje iz-otamo
salik79

#14337 Re: IRAN

Post by salik79 »

aratet wrote:Zivi se od kamata, ja mislio to u Islamu zabranjeno, ili sufije smiju. :D
Evo ga i ovaj :roll: :roll: :roll:

Kojim ti, bolan, mentalnim akrobacijama zakljuci da se "zivi od kamata"?! :-) :-) :-)
славянин

#14338 Re: IRAN

Post by славянин »

@salik
Oces da vidis kako izgleda kada ja sebi uplatu vrsim iz svoje firme :D
salik79

#14339 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:@salik
'Ocu. :D
aratet

#14340 Re: IRAN

Post by aratet »

salik79 wrote:
aratet wrote:Zivi se od kamata, ja mislio to u Islamu zabranjeno, ili sufije smiju. :D

Kojim ti, bolan, mentalnim akrobacijama zakljuci da se "zivi od kamata"?! :-) :-) :-)
Znaci, nemas nikakve veze sa poslovnicom te banke (poslovnicom koja nikako nebi mogla postojati u Iranu npr.?

Nego, ako nije privatno pitanje, u kojoj ti banci ili bankama imas racun, islamska ili neka komercijalna?

p.s. nevezano za temu i Iran ili neke druge diskusije, jel tajna sta si po struci, moze i u pp ako hoces, prije sam mislio da si studirao pravo, koliko se sjecam navodio si primjer nekog profesora?
salik79

#14341 Re: IRAN

Post by salik79 »

aratet wrote:
salik79 wrote:

Znaci, nemas nikakve veze sa poslovnicom te banke (poslovnicom koja nikako nebi mogla postojati u Iranu npr.?

Nego, ako nije privatno pitanje, u kojoj ti banci ili bankama imas racun, islamska ili neka komercijalna?

p.s. nevezano za temu i Iran ili neke druge diskusije, jel tajna sta si po struci, moze i u pp ako hoces, prije sam mislio da si studirao pravo, koliko se sjecam navodio si primjer nekog profesora?
Nemam, osim poslovne (transakcije). I nije poslovnica, nego banka kao institucija zvala na "domijenak".

Sberbanka, naslijedili me kao komitenta nakon preuzimanja Volksbanke u BiH.

Odgovorit cu na pp.
славянин

#14342 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:

Kada pravis naredbu/kontrolises i potpisujes, ko sam sebi jel :lol: :D

PS:Necemo da bodemo u oci narod pa da izbrisem sliku :D
Last edited by славянин on 13/01/2018 22:27, edited 1 time in total.
salik79

#14343 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
salik79 wrote:
Edit: evo i ja izbrisah :D

Kada pravis naredbu/kontrolises i potpisujes, ko sam sebi jel :lol: :D
LEpo za tebe :thumbup: :D
Last edited by salik79 on 13/01/2018 22:33, edited 1 time in total.
salik79

#14344 Re: IRAN

Post by salik79 »

Nego, slaven, gdje si ti - u kojoj drzavi?
славянин

#14345 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:Nego, slaven, gdje si ti - u kojoj drzavi?
Putujem stalno,pa ostanem pretezno po 5-6 mjeseci ovamo tamo... USA (f*ck yeah :D ) , Njemacka, pa i u BiH dodjem i tako..
salik79

#14346 Re: IRAN

Post by salik79 »

славянин wrote:
Putujem stalno,pa ostanem pretezno po 5-6 mjeseci ovamo tamo... USA (f*ck yeah :D ) , Njemacka, pa i u BiH dodjem i tako..
Svjetski putnik :D :thumbup:
славянин

#14347 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
славянин wrote:
Svjetski putnik :D :thumbup:
Moram u taj Iran jos :D , upoznao sam par ljudi iz Irana i tako... znam da su biznismeni malo kukali oko sankcija,nesto smo pokusali dogovoriti - a ja kada sam pitao ima li IRGC udjela u toj jednoj kompaniji - prvo su promjenili boje a onda tiho rekli ma ne ... to su manijaci necemo o njima :lol:

A ozbiljno sada ja sam stekao dojam od tih ljudi (poslovni ljudi) da se boje IRGC (govore za drzavu da je ok i nema prob) i da isti kontrolisu dosta firmi po Iranu i da naravno imaju monopol nad cim god oce... takodje organizacija je sama veoma mocna i pored sto je vojni ogranak ima prste u privredi duboko...
jeza u ledja

#14348 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

@ salik, znaci radis u banci i postavljas izvode transakcija u firmi u kojoj radis. imas limit od 10 hiljada kao pogodnost jer radis u toj banci i zovu te na brunchove jer radis u istoj. sve jasno

uzeo si se hvaliti parama koje valjda zaradjujes i za to kao dokaz postavljao transfere u ‘tvoju’ firmu, za sta bi jedino imalo smisla da se radi o firmi cije si vlasnik. ovako ispada da se hvalis jer znas raditi svoj posao :D mislim ispada da si se ko dijete uzeo braniti pointu da stvarno nisi neki palamudan :D
cestitam ti sto si zaposlen :D

ps: nisam skonto da su druga i treca slika povezane
salik79

#14349 Re: IRAN

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:@ salik, znaci radis u banci i postavljas izvode transakcija u firmi u kojoj radis. imas limit od 10 hiljada kao pogodnost jer radis u toj banci i zovu te na brunchove jer radis u istoj. sve jasno

uzeo si se hvaliti parama koje valjda zaradjujes i za to kao dokaz postavljao transfere u ‘tvoju’ firmu, za sta bi jedino imalo smisla da se radi o firmi cije si vlasnik. ovako ispada da se hvalis jer znas raditi svoj posao :D mislim ispada da si se ko dijete uzeo braniti pointu da stvarno nisi neki palamudan :D
cestitam ti sto si zaposlen :D

ps: nisam skonto da su druga i treca slika povezane

Eh, hajde sada, kojom logikom dodje do toga da radim u banci? Preko Raiffaisena, kao "peraca iranskih ratnih donacija", do mene kao bankara :-) :-) :-) :D
rajv0sa

#14350 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

aratet wrote:Jos da se smije razmotati.
Razmotat nego šta usto natjerat da jede cvarke i slaninu ko prađedi.
Post Reply